Roadtrip VS: met een huurauto Noord-Amerika leren kennen

roadtrip VS woestijn

Slimme Reistips

Reizigers, avonturiers, backpackers, dromers: iedereen heeft zijn bucketlist met perfecte bestemmingen en reizen die ze ooit eens willen maken. Een veel voorkomende reis op zo’n lijst is een roadtrip door de VS. Staat dit nog niet op je lijstje? Dan vertellen we je hier waarom iedereen ooit een keer met de auto door de VS gereisd moet hebben.

tekst Fleur Besters

In een groot en rijk land als de Verenigde Staten is het altijd een dilemma. Ga je tijdens je roadtrip VS van het noorden naar het zuiden, kies je voor een reis kriskras door het land, schuin doorheen of ga je voor een reis van de westkust naar de oostkust (of andersom)? Wat voor route je ook kiest, je zal dingen missen – gelukkig kan je altijd terugkomen – maar er zijn genoeg avonturen die je tijdens je reis meemaakt, hoe je ook rijdt.


Regel een zuinige huurauto

Zorg voordat je gaat rijden voor een goede auto: comfort, zuinig en betrouwbaar, allemaal enorm belangrijk om een zo ontspannen mogelijke roadtrip VS te maken. Met autoverhuur USA zien? Neem dan de tijd om zorgvuldig je auto te kiezen! Bekijk welke dingen voor jou belangrijk zijn. Reis je met een samengesteld gezin met vier pubers, of neem je alleen je partner mee, dat maakt een fors verschil. Kijk ook goed naar het verbruik van je huurauto.


Kies de mooiste national parks

Bij een roadtrip VS, niet alleen daar trouwens, kan je écht genieten van het landschap. Je vliegt er niet overheen, maar reist er langzaam doorheen en beslist zelf waar je stopt. Het is daarmee een veel intensere manier van reizen, van landschappen meemaken en beleven. De reis zelf is het doel en de bestemming iets is wat er minder toe doet. Zeker in de VS komen dergelijke landschappen goed tot hun recht.

Gevarieerde landschappen


Van de ruige Rocky Mountains tot de droge woestijnlandschappen van Arizona en Colorado, naar de eindeloze bossen in Vermont en New England tot de fascinerende kustlijn van Californië. Mix schitterende steden als New York, San Francisco en Miami met nationale parken als Yosemite, de Grand Canyon en natuurlijk Yellowstone: waar je ook heen gaat in de Verenigde Staten, je zal je ogen uitkijken.Amerikaanse cultuur: de wegrestaurants

Er zijn mensen die je een roadtrip VS nóg intenser beleven als ze op de fiets gaan, maar als je dankzij Sixt.nl een voordelige en comfortabele auto kunt huren, kan je aanzienlijk meer bekijken.

Een andere reden voor een roadtrip per auto, zijn de wegrestaurants die je passeert, welke route je ook neemt. Als je liefhebber bent van Amerikaanse films ben je ze zeker wel eens tegengekomen, maar in Nederland zijn we natuurlijk ook niet onbekend met Amerikaanse fastfoodketens.

Hamburgers en cola


Of ze gezond zijn, laten we even terzijde, maar een Amerikaanse roadtrip is niet compleet zonder een cola en een hamburger in een wegrestaurant, waar de koffie altijd pruttelt, de serveerster je thuis laat voelen en waar Amerikaanse muziek wordt gedraaid – of waar truckers samenkomen om honkbal te kijken.Roadtrip door de geschiedenis

Een roadtrip VS is als een reis door de geschiedenis door Noord-Amerika. Wie door Californië reist, ziet hoe de hippie-beweging in de loop van de decennia is uitgegroeid tot een hipster-beweging, met tech als religie. In de Mississippi-delta zie je het – iets minder prettige – slavenverleden, dat vandaag de dag relevanter dan ooit is in de VS. Wie Washington aandoet, ziet het Capitool en het Witte Huis, de fundamenten van de Amerikaanse politiek. Een reis door de VS is kortom een reis terug in de tijd.In een land waar neonreclames cultureel erfgoed zijn, live muziek nog steeds in veel bars gespeeld wordt en mensen nooit te beroerd zijn voor een praatje en je graag in hun huis uitnodigen, is een roadtrip de perfecte manier om de cultuur van de VS écht te leren kennen.

Tijdens je roadtrip VS bevindt je je bevindt onder de mensen, laat je je niet beperken tot toeristische attracties en groepsreizen én beleeft je een cultuur door de cultuur zelf mee te leven. Maak van de Highway je rode loper tot alle schoonheden en eigenaardigheden die de Verenigde Staten hebben. Kortom: alle redenen om een roadtrip VS te maken. Kies onderweg voor motels, of neem een tent mee!