Time to momo: alle tips voor activiteiten in de Ardennen

activiteiten ardennen

Slimme Reistips

In de Ardennen is meer te beleven dan een kanotrip of fikse hike. Dat blijkt als je de reisgids Time to momo Ardennen vol activiteiten in de Ardennen aanschaft. Geen doorsnee tips, maar veertig wegwijzers naar de mooiste dorpen, lekkerste plekjes voor eten en drinken, musea en natuurlijk: actie!

tekst Fleur Besters

Time to momo reisgidsen gaan meestal over een stad, maar de reisgids Ardennen beslaat het hele gebied in België. Een kleine waarschuwing. Als je de gids leest, boek je zeker een trip om alle toffe reistips in de Ardennen in de praktijk te brengen. En dan heb je vrijwel zeker niet genoeg aan een weekeinde om alle tips te kunnen opvolgen! De gids is samengesteld door locals Sanne Tummers en Femke Dam. Ze verdeelden de Ardennen in zes gebieden, die elk een eigen gezicht hebben. Je doet inspiratie op voor dagtrips, waarmee je je eigen reis samen kan stellen. En dat de Ardennen meer te bieden hebben dan een stoffige (jeugd)herberg, blijkt bij de adresjes waar je kan slapen.

Indeling reisgids

De reisgidsen van Time to momo zijn altijd erg overzichtelijk en praktisch ingesteld. De tips voor de Ardennen zijn dus over zes gebieden verdeeld. Luik en omgeving, Spa en de Hoge Venen, Ardense Wouden en Famenne Ardenne, Arlon, Bouillon en de Gaumestreek, Chimay en Viroinval en het bekende Namen en Dimant.

In de kaft is een plattegrond verwerkt, waarin je ook op thema de hoogtepunten in de Ardennen kan terugvinden. Van musea tot speciaalbier en tips voor uitzichtpunten of juist voor tripjes met kinderen. Deze vind je door het boek heen ook terug in gekleurde bladzijdes. Hou je van musea, dan blader je bijvoorbeeld meteen naar pagina 27 en ontdek je bijvoorbeeld een chocolademuseum! Achterin staan zes bijzondere overnachtingsplekjes, waarbij je kan slapen in de natuur!

Je koopt de reisgids voor net geen 20 euro inclusief verzenden bij De Zwerver of bij Bol.com.De beste tips voor de Ardennen

Mooi aan de gids met activiteiten in de Ardennen is dat de foto's in alle jaargetijden zijn gemaakt. Je ziet dus ook de pracht in de winter of herfst. Dankzij de lokale insteek krijg je ook tips voor de beste tijd om iets te bezoeken, zoals bijvoorbeeld de Buerenberg. Deze 374 traptreden, aangelegd in 1881, worden op iedere eerste zaterdag van oktober verlicht met 3000 kaarsen. Mocht je je bezoek dan kunnen plannen, dan wordt het wel extra magisch!

Liefhebbers van grotten zitten in de Ardennen natuurlijk ook altijd goed, er is een kader aan besteed in de reisgids Ardennen. Je vindt daarmee niet alleen de meer bekende grotten, maar ook de minder bekende parels. En dat je voor wellness niet alleen in Duitsland moet zijn, blijkt uit het hoofdstuk over Spa. Loop bijvoorbeeld eens de bronnenroute, waarop je je eigen fles kan vullen met bruisend spa-water, zo uit de natuur. Lekker bij een gehaktbal à la Bobeline, ook een specialiteit uit deze streek.

Watervallen


De watervallen van Coo behoren tot de hoogste van België en trekken jaarlijks maar liefst anderhalf miljoen toeristen. Een van de meest bekende activiteiten in de Ardennen dus. Iets minder spectaculair wellicht, maar ook bijzonder: de 300 miljoen jaar oude rots Ravenrots Falize in de buurt van Durbuy. Wil je echt de natuur in, kies dan niet voor het gebruikelijke bezoek aan de grotten van Han, maar verken het speleo-parcours. Hier ga je off the road door de modder van de rivier en slalom je door neergestorte stenen. Zulke tips van Time to momo Ardennen maken je verblijf extra leuk!Misschien had je het niet verwacht, maar de Ardennen herbergen zelfs een Unesco Global Geopark: Famenne Ardennen. Naast bijzondere natuur vind je hier ook bijzondere dorpjes én lekkernijen. Geoparken zijn 'verenigde geografische gebieden, waar sites en landschappen van internationale geologische betekenis worden beheerd volgens een wereldwijd concept van bescherming, onderwijs en duurzame ontwikkeling'.

Een heel ander gevoel krijg je in het meest zuidelijke stuk van de Ardennen. Hier proef je de sfeer als in de Franse Provence. Hier tref je de geschiedenis van de Romeinen, maak je een stoere laddertjeswandeling en geniet je van wandelingen en wijn, als het aan de schrijvers van de reisgids vol activiteiten in de Ardennen ligt!

Outdoor in de Ardennen


In de hele gids vind je volop inspiratie voor outdoor in de Ardennen. Wil je net een stapje verder gaan, dan zijn er ook nog zes tips voor 'extreme outdoor'. Denk aan een packraft trail, waarbij je twee dagen met je raft op de rug of in het water op pad gaat. Ook een aanrader, de acht tips voor adembenemende uitzichtpunten. En maak je een meerdaagse tocht, dan zijn de bivakzones ook een mooie tip. Hier lijkt het alsof je nog aan het wildkamperen bent! Wie wil dan nog ver weg voor een groene boost?

Je koopt de reisgids Ardennen Time to momo bij de Zwerver of Bol.com voor net geen 20 euro inclusief verzenden!