Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Europa>Slowakije
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Slowakije

onbekende schat in Centraal Europa

Spissky-Novy-Hrad
© Jana Konopova

Slowakije ligt in het hart van Europa, ingeklemd tussen Tsjechië, Polen, Oekraïne, Oostenrijk en Hongarije. Het land strekt zich uit tussen de majestueuze Karpatenboog en de Donau, de op één na grootste rivier van Europa. Tot eind 1992 maakte Slowakije nog deel uit van de republiek Tsjechoslowakije, maar sinds 1993 staat het land op eigen benen. Op 1 mei 2004 is Slowakije toegetreden tot de Europese Unie.

Slowakije is een gastvrij land, maar doordat het een jong land is, is het toerisme in het land nog niet geheel ontwikkeld. Dit betekent wel dat het nog niet door het massatoerisme is ontdekt en daardoor nog relatief goedkoop is. Dat het land nog niet echt ontdekt is als toeristische bestemming mag een wonder heten als je nagaat wat het land toeristen allemaal te bieden heeft. Zo vind je er uitgestrekte bossen, een prachtig hooggebergte, kronkelende rivieren, meren en watervallen.

Ook heeft het land een omvangrijk cultureel erfgoed met prachtige kastelen en mooie historische stadjes, zoals de hoofdstad Bratislava. Ook op sportief gebied heeft het land bijzonder veel te bieden. Zo vind je er meer dan 5.800 km aan prachtige fietsroutes en ook aan wandel- en paardrijdroutes is geen gebrek. Ook kun je op o.a. de rivier Dunajec verschillende watersporten beoefenen en in de winter is Slowakije een prima, goedkope wintersportbestemming.

Dat alles maakt Slowakije tot één van de meest interessante vakantiebestemmingen van Centraal-Europa, al is dat vooralsnog nog maar bij weinig mensen bekend.

 • vlag-slowakije

  Slowakije

  Hoofdstad: Bratislava
  Oppervlakte:
  49.035 km2
  Aantal inwoners:
  5,5 miljoen
  Hoogste punt:
  2.655 meter
  Visum: nee
  Bekend van:
  Hoge Tatra-gebergte, ijshockey, kastelen

Hoogtepunten van Tsjechië Slowakije

035
€ 829.00
12-daagse rondreis Tsjechië & Slowakije met o.a. Praag, Tatra, Bratislava en Wenen