Camper huren in Europa: lees de beste tips

camper huren strand

Toffe Roadtrips

Een camper huren voor een roadtrip in Europa is makkelijker dan je denkt. Bekijk snel alle mogelijkheden om een camper dichtbij je eigen huis te huren, of juist in het land waar je wil gaan reizen.

tekst Fleur Besters

Een camper huren voor een roadtrip in Europa, dat is makkelijker dan je denkt. Er zijn steeds meer opties om een camper dichtbij huis te huren óf juist op de plek waar je wil gaan rondreizen. Wij geven je de beste opties om een camper te huren.


Dichtbij huis huren bij Goboony

Goboony is een van de eerste aanbieders die het mogelijk maakte om een camper te huren van een particulier. Ze bieden er inmiddels meer dan 4.000 aan, dus er is er altijd wel eentje in je stad of dorp te huur. Bekijk goed wat de voorwaarden van je verhuurder zijn en of je bijvoorbeeld extra moet bijbetalen na een x aantal kilometers. Ook is het verstandig een camperverzekering af te sluiten. Dat kan bij Goboony, maar ook via je eigen reisverzekering.Camperreis boeken bij Travelhome

Travelhome, onderdeel van ANWB, verhuurde eerst vooral campers in Amerika en Canada. Gezien de toenemende belangstelling voor campervakanties in Europa, kan je nu ook een camper huren voor je Europese roadtrip. Een verschil met andere aanbieders, is dat je hier een complete reis afneemt en de camper al op de plek van bestemming staat. Je vliegt er dan heen, bijvoorbeeld naar IJsland, Zweden of Noorwegen. Scheelt kilometers, maar het is maar net wat je zelf fijn vindt.

Travelhome biedt daarnaast de optie om alleen een camper te huren. Deze staat dan ergens op de wereld klaar voor je. Er is ook een beperkt aanbod in Nederland, leuk is dat je ook een elektrische camper kan huren! Slow travel gegarandeerd!Offerte opvragen bij WorldWideCampers

WorldWideCampers richt zich net als Travelhome inmiddels ook op reizigers die in Nederland een camper willen huren, maar dit is wel meer een bemiddelaar tussen camperaanbieders en -zoekers. Anders dan bij Camptoo en Goboony, zijn zij echt een tussenpersoon, die er ook wat op wil verdienen.

Maar ook hier kan je overal ter wereld je camper reserveren, en het opvragen van een offerte bij WorldWideCAmper is gratis. Je kan er voor 7,50 per dag het eigen risico afkopen. Dat is ook een goed punt om te vergelijken als je offertes gaat opvragen voor het huren van een camper. Want een verzekering is echt een aanrader, brokken maken met een camper is niet moeilijk...


Tip van Reisbijbel: "Wij reizen zomer en winter met de camper door Europa. We hebben onze tips verzameld in dit artikel, want ook wij wisten eerst niets van 'garages', alkoofcampers of camperplaatsen!"


Camper huren bij PaulCamper

Paul Camper is vergelijkbaar met Goboony. Ook zij brengen huurders en verhuurders samen. Ze hebben er 10.108 op hun platform staan, variërend van campers, buscampers, half- en integrale campers en caravans in Nederland en Duitsland. Want Paul Camper komt over vanuit Duitsland. Bekijk bij het huren van je camper van een particulier altijd goed hoe de verzekering geregeld is en wat er allemaal bij de uitrusting hoort. Vaak neem je bijvoorbeeld zelf je beddengoed mee.

Handig is ook dat je eerdere ervaringen van huurders kan bekijken. Je ziet snel de verschillen in zowel prijs als inrichting. De duurste camper is niet altijd de beste voor jou. Sommige buscampers zijn fors aan de prijs, maar reis je bijvoorbeeld met de ferry naar Scandinavië, dan haal je dat verschil er wellicht uit aan kosten voor de overtocht!Je eigen camper verhuren

Heb je een eigen camper en wil je daar wel wat mee verdienen? Via zowel PaulCamper als Goboony kan je dat makkelijk regelen.