Goedkoop een auto huren in het buitenland

Auto huren buitenland

Toffe Roadtrips

Goedkoop een auto huren op je vakantiebestemming, dat willen we allemaal wel. Er zijn wel degelijk tips om geld te besparen voor je vervoer onderweg!

tekst Fleur Besters

Heb je zelf geen auto, of reis je per trein of vliegtuig naar je bestemming? Dan is het handig om een auto te huren op je eindbestemming. De eerste tip heeft meteen te maken met het ophalen van je huurauto. Doe dat niet op het vliegveld, maar in het centrum van de stad. Dat bespaart vaak al zo’n dertig procent van de huurprijs.
Op de meeste vliegvelden zijn goede treinverbindingen naar de binnenstad. Wellicht heb je de huurauto ook niet meteen nodig, omdat je eerst de stad zelf wil verkennen. Dan bespaar je je autohuur én parkeerkosten en haal je hem gewoon wat later op!


Schakelen en compact model

Rijden in een ander land is wellicht wat spannend, en uit gemak kies je dan een huurauto met automaat. Dat is echter altijd duurder dan het huren van een auto met handmatige schakeling. Er is bovendien vaak meer keuze uit modellen. En kies niet meteen voor de grootste huurauto. Bij Sunny Carskrijg je in veel landen geregeld gratis upgrades als je een auto gaat huren, zoals een extra chauffeur of groter type auto.


Niet teveel bagage mee

Start bij het auto huren dus met het kleinste model waarin je gezelschap past, en ga dan eens kijken wat je er (gratis) bij kan krijgen. Rij je veel in de bergen? Dan kan het bovendien lonen om juist een auto met meer vermogen te huren. Misschien iets duurder, maar het bespaart wel brandstof. En oh ja: zorg voor flexibele reistassen in plaats van koffers. Die krijg je veel makkelijker opgeborgen in de auto!Boek met volle tank

Het zijn altijd de kleine dingen waar je op moet letten bij het huren van een auto. Een aandachtspunt is bijvoorbeeld het brandstofbeleid. Je huurauto met een volle tank ophalen en terugbrengen is vaak handiger, dan hem helemaal leeg willen inleveren. Zo betaal je uiteindelijk ook alleen de benzine of diesel die je zelf verbruikt.


Eigen navigatie mee

En echt, Zuid-Korea uitgezonderd, omdat daar Google map niet werkt, huur geen navigatie bij je auto, maar gebruik gewoon je smartphone. Zeker in Europa kan je vaak je eigen databundel gebruiken, maar ook buiten Europa is een sim-kaart vaak goedkoper. Ook het meenemen van een eigen kinderzitje kan geld besparen. Er zijn zelfs opblaasbare varianten van stoelverhogers in auto's voor op reis te koop!

 


Regel je huurauto ver van te voren

Net als bij vliegtickets is het huren van een auto gebonden aan vraag en aanbod. Hoe verder van te voren je boekt, hoe voordeliger. Bovendien kan het type van je keuze al uitverkocht zijn. Iedereen wil immers die goedkope auto huren in het buitenland. Zeker in Spanje en Portugal, populaire bestemmingen voor een fly drive, kunnen auto's in het hoogseizoen op zijn.


Vervelende verrassing: Opgepompte bedragen betalen voor je brandstof