Chili

 • klimaat

  Divers  

 • reisadvies

  Risico's  

 • vaccinaties

  Nee  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Nee  

 • valuta

  Chileense peso  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  -4, -6  

 • taal

  Spaans  

Langste land ter wereld

Met een lengte van ongeveer vier-en-een-halfduizend kilometer is Chili het langste land ter wereld. Het ligt ingeklemd tussen de Grote Oceaan en de Andes. De vroegst bewoonde plek in Chili, Monte Verde, is gedateerd op 12.500 jaar geleden. De vroegste menselijke resten die op het Chileense grondgebied zijn gevonden, zijn ongeveer 10.500 jaar oud. De Mapuche waren de oorspronkelijke inwoners van centraal en zuidelijk Chili.

De meeste Chilenen wonen nu rond de hoofdstad Santiago. Het is een gemêleerd volk, bestaande uit afstammelingen van Spaanse kolonisten, inheemse indianenvolkeren zoals de Mapuche, Aymara en Atacamenos en uit Europa geëmigreerde blanken.

Chili is een gave reisbestemming voor avontuurlijke reizigers, die op zoek zijn naar natuur, veel diersoorten en rust en ruimte. Je kan er hiken, raften, op zoek naar cultuur en uiteraard paardrijden.

Hoogtepunt
Beste reistips Chili
Torres del Paine National Park

Het Torres del Paine National Park is herbergt onder andere de poema en de de Chileense varkenssnuitskunk.

Chileense Merendistrict

Het Chileense Merendistrict trekt niet alleen toeristen, ook de locals ontspannen hier graag!

Atacama woestijn

Ga in de Atacama woestijn naar het dorp San Pedro, een echte oase.

Santiago

Hoofdstad Santiago is een van de meest dynamische steden van Zuid-Amerika.

Vliegtickets
Vluchten naar Chili

Artikelen over Chili

Reistips

Do’s and dont’s met je motor in Zuid-Amerika

Laat je motor thuis Hoewel automobilisten en motorrijders uiteraard veel gemeen hebben en beide kwaliteiten ...

Lees meer

Reisvideos

Drie mannen, één zeilboot en een drone met camera in Antarctica. Eén woord: wow!  ...

Lees meer

Reportages

Rapa Nui is een magische plek. Het eiland dat bij ons bekend staat als Paaseiland is het meest afgelegen ...

Lees meer

Reisvideos

De vakantieperiode zit er weer op, en veel mensen zijn waarschijnlijk hun volgende vakantie of reis aan het plannen. ...

Lees meer

Reisvideos

Alexandre Deschaumes is een natuurfotograaf die in 2003 is begonnen met fotograferen. Sindsdien heeft hij zichzelf de fijne kneepjes ...

Lees meer

Reisvideos

Begin 2012 reisde videomaker Vincent Urban met zijn vrienden Clemens Krüger en Stefan Templer in een oude, roestige landrover ...

Lees meer

Reisvideos

Wat voor beeld hebben wij van andere landen? Chileens videobedrijf Woki Toki probeerde dat in video's van 2 minuten ...

Lees meer

Reizen Chili

arrangement

Paaseiland

Paaseiland ligt ver weg in de Stille Oceaan, halverwege tussen Chili en Tahiti. Het eiland spreekt tot ieders verbeelding vanwege de talloze, metershoge stenen beelden en de mysteries er omheen. Paaseiland is even groot als Texel, er is één dorp, één strandje en de rest is golvend grasland met langs de kust de mysterieuze Moai beelden.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 650.00
reisduur : 4
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Patagonia Camp

Patagonia Camp is een schitterend gelegen tentenkamp bij het nationale park Torres del Paine. Overdag met de natuurgidsen op stap, 's nachts slapen in een luxueuze yurt.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 950.00
reisduur : 3
Lees Meer

autoreis

Elquivallei

Bij de stad La Serena stroomt de Elqui in zee, die ruim 200 km oostelijker in de hoge Andes ontspringt en onderweg door een prachtige vallei stroomt, de beroemde Elquivallei. In deze groene oaselint liggen kleine indianendorpen en ook uw koepeltent voor gazing the stars.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 503.00
reisduur : 5
Lees Meer

Rondreizen

Van de Andes naar Patagonië

- Bezoek El Tatio geiserveld vanaf San Pedro de Atacama - Zelfstandig rijden in het noordwesten en merengebied - Excursie naar de spectaculaire Perito Moreno gletsjer - 2-daagse Andean Lakes Crossing Bariloche - Puerto Varas - Ontvang ter plaatse een route atlas van Firestone

Land : Chili
Aanbieder : NRV
prijs vanaf : 5481.00
reisduur : 28
Lees Meer

Rondreis

Rondreis PATAGONIË - 24 dagen; Einde van de wereld

Patagonië is puur natuur! Je reist over uitgestrekte pampa’s vol grote roofvogels, guanaco’s en nandoes, een prachtig geheel van ijs, rots, grasvlaktes, vergezichten, koele luchten en een hartelijke bevolking. Op deze rondreis door Patagonië zul je vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires afdalen naar Vuurland en buurland Chili. Een ware ontdekkingstocht naar het ‘Einde van de Wereld’!

Land : CHILI
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3495.00
reisduur : 24
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Hotel Remota

Hotel Remota ligt aan de fjord even buiten de stad Puerto Natales. Visueel en architectonisch lijkt het helemaal op te gaan in de natuur, je zou er zo aan voorbij rijden. Vanuit dit hotel verkent u onder begeleiding van de hotelgidsen de natuur in de wijde omgeving, niet alleen in het nationale park Torres del Paine.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1860.00
reisduur : 4
Lees Meer

expeditiecruise

Skorpios Gletsjercruise

U bent slechts 90 uur aan boord en dan hebt u 14 gletsjers gezien. Niet van ver, maar vlakbij en ze zijn spectaculair. Alleen de poolgebieden kunnen dit evenaren. We spreken over de gletsjers van het Zuidelijk IJsveld in de Chileense fjorden ten noorden van Puerto Natales. Op een grote overzichtskaart is het moeilijk te zien, maar Puerto Natales ligt aan zee, aan de oceaankant, diep het land in aan één van de grote fjorden.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1700.00
reisduur : 4
Lees Meer

individuele reis

San Pedro de Atacama

Het dorp San Pedro de Atacama is de uitvalsbasis voor het ontdekken van de woestijnwereld van de Atacama. Het is een gezellig dorp met eethuisjes, onverharde straten en adobe-architectuur van de plaatselijke Aymara-indianen. De omringende woestijn is spectaculair; zoutmeren, flamingo's, vulkanen, lagunes, indianendorpjes en geisers.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 850.00
reisduur : 5
Lees Meer

Rondreizen

Chili - Ogen die naar de hemel kijken

Eclipsreis langs hotels

Land : Chili
Aanbieder : SNP
prijs vanaf : 3995.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Charme van Noord-Argentinië & Chili

- Bezoek El Tatio geiserveld vanaf San Pedro de Atacama - Twee excursies bij de spectaculaire Iguazú watervallen - Zelfstandig rijden door het noordwesten van Argentinië - Ontvang ter plaatse een route atlas van Firestone - Verlengingsmogelijkheid in Buenos Aires

Land : Chili
Aanbieder : NRV
prijs vanaf : 4002.00
reisduur : 19
Lees Meer

wandelarrangement

Torres del Paine W-trek

Torres del Paine is bekend geworden door de bergwandelaars. Wij bieden u in dit arrangement een verzorgde 5-daagse trekking. De route heet W-trekking omdat u drie keer de bergen in trekt en steeds terugkeert naar de basis. De route is dus een W-vorm. Wij zorgen voor vervoer en overnachting.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 960.00
reisduur : 5
Lees Meer

Fietsen

Chili - Lake District

fietsvakantie langs guesthouses, hotels en cabanas

Land : Chili
Aanbieder : SNP
prijs vanaf : 2825.00
reisduur : 12 dagen
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Hotel Awasi Patagonia

Hotel Awasi is topluxe. Niet alleen het hotel, maar ook de excursies: alles is op privé-basis. En de ligging is fabelachtig mooi.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3045.00
reisduur : 4
Lees Meer

autoreis

Colchagua wijngaarden

De Colchaguavallei ligt op zo'n 150 km ten zuiden van Santiago en wordt beschouwd als de beste wijnstreek van Chili. Tijdens deze korte autoreis verblijft u naar keuze op een landgoed of in een landelijk hotel. Het aantal wijnhuizen is legio, de meeste laten graag hun fijne wijnen proeven.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 450.00
reisduur : 3
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis met Dragoman door Chili en Argentinië

Tijdens dit overland-avontuur door Chili en Argentinië ontdek je het zuidelijke deel van deze twee landen. In de Chileense wijnregio staat een wijnproeverij op het programma. De Ruta de Los Siete Lagos staat met zijn bochtige wegen en kraakheldere meren garant voor fenomenale uitzichten. Bezoek de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia én de hoofdstad van Chili, Santiago. Wandel langs gletsjers, azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en de indrukwekkende rotspieken in het natuurpark Torres del Paine. Een reis door het geïsoleerde Patagonië geeft je het gevoel alleen op de wereld te zijn.

Land : Chili
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1840.00
Lees Meer

Pioniersreis

Rondreis ECUADOR, PERU, BOLIVIA EN CHILI - 58 dagen; Besneeuwde toppen en weidse vlaktes

De Andes en zijn bevolking vormen de leidraad van deze indrukwekkende reis. Alle hoogtepunten van maar liefst vier landen komen aan bod tijdens deze rondreis door Ecuador, Peru, Bolivia en Chili. Van groene glooiende heuvels, woeste jungle, besneeuwde bergpieken en vulkanen, tot het hoogstgelegen meer ter wereld en de zoutvlaktes van Zuid-Bolivia. De natuur is overweldigend. Ontmoet de lokale indiaanse volkeren, elk met hun eigen cultuur die tot op de dag van vandaag in ere wordt gehouden.

Land : CHILI
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 4495.00
reisduur : 58
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Hotel Las Torres

Hotel Las Torres ligt midden in het nationale park. Het hotel is een gezellige middenklasser met veel wandelmogelijkheden. In dit arrangement presenteren we het hotel als een compleet pakket, dus inclusief het excursieprogramma van het hotel.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1361.00
reisduur : 3
Lees Meer

Festivalreis

Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI - 30 dagen; Weidse altiplano

Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze rondreis Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua-indianen met kudden alpaca’s en prachtig besneeuwde Andestoppen. Ga op zoek naar geheimzinnige lijnen in het uitgestrekte, surrealistische woestijnlandschap. Laat je verrassen door indrukwekkende Incaruïnes, eilanden met pelsrobben en hooggelegen meren met flamingo’s. Een unieke combinatie van drie landen!

Land : CHILI
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3595.00
reisduur : 30
Lees Meer

autoreis

Valparaíso met de auto

Valparaíso ligt aan de kust op ongeveer anderhalf uur rijden van Santiago. In de benedenstad staan de pronkgebouwen uit de gloriejaren. Op de hellingen liggen schilderachtige wijken met kleurrijke huizen en oude stadsliften brengen u naar de hooggelegen promenades. Daar logeert u in een van onze boutiquehotels.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 300.00
reisduur : 3
Lees Meer

Reisboeken Chili

Plattegronden

Plattegrond Santiago | Compass Chile

Uitgebreide stadsplattegrond van Santiago, gedrukt op watervast papier. Heel helder kaartbeeld, waardoor de kaart goed leesbaar is. Voorzien van veel aanduidingen voor bijvoorbeeld bezienswaardigheden, kerken, parken etc, maar ook de metrostations staan er duidelijk op. Op de achterzjde staan de belangrjkste toeristische hoogtepunten nog eens duidelijk omschreven.in het Spaans en Engels.

Land : Chili
prijs vanaf : 7.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 8 Mapa turistico Campos de Hielo y Torres del Paine | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart vergeleken met de grovere landkaarten van het hele land. Naast het gebruik als autokaart is deze kaart ook zeer geschikt om mee te fietsen. Elke kaart is tweezijdig met een legenda o.a. in het Engels. Het kleurgebruik is levendig, daardoor krijg je een goed beel van het terrein: met schaduwgebruik, zoutvlaktes, bergen, rivieren etc, Nationale parken en andere beschermde gebieden staan duidelijk ingetekend.  Diverse soorten wegen zijn goed te onderscheiden, afstanden tussen de grotere plaatsen, het spoorwegennet en vliegvelden vind je er ook op terug. Daarnaast worden met symbolen een groot aantal toeristische bezienswaardigheden getoond. Gebied o.a.   los parques Argentinos como el Parque Nacional Los Glaciares, Laguna del Desierto, Glaciares Viedma y Perito Moreno, Parque Marino Francisco Coloane y Parque Karukinka en Tierra del Fuego.

Land : Chili
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 1 Mapa turistico Lauca y Surire | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart vergeleken met de grovere landkaarten van het hele land. Naast het gebruik als autokaart is deze kaart ook zeer geschikt om mee te fietsen. Elke kaart is tweezijdig met een legenda o.a. in het Engels. Het kleurgebruik is levendig, daardoor krijg je een goed beel van het terrein: met schaduwgebruik, zoutvlaktes, bergen, rivieren etc, Nationale parken en andere beschermde gebieden staan duidelijk ingetekend.  Diverse soorten wegen zijn goed te onderscheiden, afstanden tussen de grotere plaatsen, het spoorwegennet en vliegvelden vind je er ook op terug. Daarnaast worden met symbolen een groot aantal toeristische bezienswaardigheden getoond. Gebied o.a. Parque Nacional del Lauca, Reserva Nacional Las Vicuñas y Parque Nacional Volcán Isluga. 

Land : Chili
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Chile - Chili | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Voor Europese landen en vooral steden meestal completer en beter dan de Lonely Planet !The new full-colour Rough Guide to Chile is the ultimate travel guide to this fascinating country, with expert coverage of all the best attractions, suggested itineraries to help you plan your trip and evocative photos that bring the destination to life. Discover the highlights of this year-round destination with the latest information on trekking in Parque National Torres del Paine, wine tasting in the Central Valleys, exploring intriguing Easter Island and star-gazing in San Pedro de Atacama. Enjoy incisive, up-to-date reviews of the best accommodation, restaurants, bars, clubs and shops for all budgets, and detailed practical advice on Chile’s diverse outdoor activities, from rafting the mighty Río Futaleufú to horse riding around Santiago. With comprehensive colour maps and expert information on the country’s superb food and drink, culture, history, art and architecture, The Rough Guide to Chile will ensure you don’t miss a thing. 

Land : Chili
prijs vanaf : 25.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De omweg naar Paaseiland | Gerrit Jan Zwier

In eerder werk schetste Gerrit Jan Zwier een beeld van Patagonië en een hele reeks spectaculaire eilanden in diep zuidelijke wateren, zoals Zuid-Georgië, Bouvetøya en Tristan da Cunha. In De omweg naar Paaseiland daalt hij af naar het Chileense deel van Patagonië, en hij waagt de stap naar het legendarische Paaseiland, dat sinds 1888 eveneens bij Chili hoort. Het onherbergzame uiteinde van Zuid-Amerika was lange tijd een pioniersgebied, waar ruig volk de lakens uitdeelde. Zwier volgt bijvoorbeeld het spoor van Hermann Eberhard, de ontdekker van de reuzenluiaard, die een rol speelt in Bruce Chatwins befaamde In Patagonië. Hij vertelt ook over de avonturen van de allereerste Britse toeristen in het land van de pampa’s.Dankzij ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen heeft Paaseiland nog altijd een Nederlands tintje. Toch is het op-en-top een Polynesisch eiland, waar menige westerse bezoeker in de ban raakt van de oude mythe over het Zuidzeeparadijs.

Land : Chili
prijs vanaf : 19.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 7 Mapa turistico Carretera Austral | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart vergeleken met de grovere landkaarten van het hele land. Naast het gebruik als autokaart is deze kaart ook zeer geschikt om mee te fietsen. Elke kaart is tweezijdig met een legenda o.a. in het Engels. Het kleurgebruik is levendig, daardoor krijg je een goed beel van het terrein: met schaduwgebruik, zoutvlaktes, bergen, rivieren etc, Nationale parken en andere beschermde gebieden staan duidelijk ingetekend.  Diverse soorten wegen zijn goed te onderscheiden, afstanden tussen de grotere plaatsen, het spoorwegennet en vliegvelden vind je er ook op terug. Daarnaast worden met symbolen een groot aantal toeristische bezienswaardigheden getoond. Gebied o.a.  todos los atractivos de la carretera tales como el Parque Nacional Queulat, Reserva Nacional Río Simpson y Cerro Castillo, sus termas, hoteles de lujo y el Campo de Hielo Norte

Land : Chili
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Chile & Easter Island - Chili en Paaseiland | Insight Guides

Een rijk geillustreerde reisgids  voor Chili en Paaseiland, met diepgaande teksten: één van de beste reisgidsen die er bestaan. Eerste deel bestaat uit een beschrijving van de unieke aspecten van de regio, daarna een deel echte reisgids en als afsluiting een deel met praktische informatie. De uitstekende informatie wordt vergezeld van prachtige foto's en heldere kaarten. Niet alleen om mee te nemen, maar ook om vooraf en zelfs achteraf weer in de stemming te komen.Squeezed between the Andes and the Pacific, Chile is known for its varied landscape and the wealth of outdoor activities it offers, from skiing and white-water rafting to climbing volcanoes. Be inspired to visit by Insight Guide Chile and Easter Island, a comprehensive full-colour guide to this fascinating country.Inside Insight Guide Chile and Easter Island:Stunning, specially-commissioned new photography that brings this breathtaking country and its people to life. Highlights of the country's top attractions, from national parks to historic buildings and vineyards to hot springs in our Best of Chile and Easter Island.Descriptive region-by-region accounts cover the whole country from the the bustling capital of Santiago to the picturesque Lake District and Tierra del Fuego. A designated chapter covers Easter Island, one of the world's most intriguing islands. Detailed, high-quality maps throughout will help you get around and travel tips give you all the essential information for planning a memorable trip. About Insight Guides: Insight Guides has over 40 years' experience of publishing high-quality, visual travel guides. We produce around 400 full-colour print guide books and maps as well as picture-packed eBooks to meet different travellers' needs. Insight Guides' unique combination of beautiful travel photography and focus on history and culture together create a unique visual reference and planning tool to inspire your next adventure.   

Land : Chili
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 9 Mapa turistico Tierra del Fuego y Antarctica Chilena | Compass Chile

Let op: de achterzijde van deze kaart geeft Antarctica weer op schaal 1:5.000.000. Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart vergeleken met de grovere landkaarten van het hele land. Naast het gebruik als autokaart is deze kaart ook zeer geschikt om mee te fietsen. Elke kaart is tweezijdig met een legenda o.a. in het Engels. Het kleurgebruik is levendig, daardoor krijg je een goed beel van het terrein: met schaduwgebruik, zoutvlaktes, bergen, rivieren etc, Nationale parken en andere beschermde gebieden staan duidelijk ingetekend.  Diverse soorten wegen zijn goed te onderscheiden, afstanden tussen de grotere plaatsen, het spoorwegennet en vliegvelden vind je er ook op terug. Daarnaast worden met symbolen een groot aantal toeristische bezienswaardigheden getoond. Gebied o.a. el canal Beagle, Ushuaia, Puerto Williams y la isla Navarino, el Parque Nacional Alberto de Agostini y el Cabo de Hornos. En la Antártica destaca el campo de hielo Larsen y Wilkins, mar de Weddell, isla Aitcho y las bases antárticas ubicadas en las islas Shetland del Sur. 

Land : Chili
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Chile - Travels in a thin country | Sarah Weeler

Zelfverzekerd en geestig verslag van een 6-maands verblijf in Chili. Een neus voor het onverwachte, informatief op geografisch, politiek en historisch vlak en de vermakelijke schrijfstijl maken er een zeer onderhoudend boek van. (Engelstalig)

Land : Chili
prijs vanaf : 17.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Eyewitness Travel Chile & Easter Island - Chili en Paaseiland | DK

Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids. EngelstaligThe ideal travel companion, full of insider advice on what to see and do, plus detailed itineraries and comprehensive maps for exploring this breathtakingly beautiful country.Tour picturesque Chilean vineyards, stargaze in the Atacama Desert, explore the glaciers of the Torres del Paine National Park in Patagonia or admire Rapa Nui's moai statues: everything you need to know is clearly laid out within colour-coded chapters. Discover the best of Chile and Easter Island with this indispensable travel guide.Inside DK Eyewitness Travel Guide Chile and Easter Island:- Over 35 colour maps help you navigate with ease- Simple layout makes it easy to find the information you need- Comprehensive tours and itineraries of Chile and Easter Island, designed for every interest and budget- Illustrations and floorplans detail iconic sights such as Santiago's fascinating Museo Chileno de Arte Precolombino and leafy Parque Metropolitano de Santiago, the unusual Casa Museo Isla Negra, the breathtaking Rano Raraku and moreColour photographs of Chile's colonial cities, historic architecture, museums and art galleries, ancient settlements, colourful towns and villages, natural wonders and spectacular landscapes - including mountains, glaciers, geysers, beaches, lakes, volcanoes, and flora and fauna - as well as Easter Island's fascinating archaeological sites, mysterious monuments, crater lakes, plus nearby Robinson Crusoe Island, with its dramatic volcanic landscape and endemic flora and fauna- Detailed chapters, with area maps, cover Santiago, including Plaza de Armas and Santiago Centro, West of Santiago Centro, Northeast of Santiago Centro; Chile beyond the capital, including Central Valley, Norte Grande and Norte Chico, Lake District and Chiloe, Northern Patagonia, Southern Patagonia and Tierra del Fuego; Easter Island and Robinson Crusoe Island - Historical and cultural context gives you a richer travel experience: learn about the country's rich history and culture, iconic architecture, ancient settlements, festivals and events, and more - Experience Chile and Easter Island with features on the landscape and wildlife, the biodiversity of Chile, peoples of Chile and Easter Island, music and dance, literature, theatre and cinema, Chilean art and architecture, sports in Chile, Fiestas Patrias, funiculars of Valparaiso, history of wine in Chile, regional arts and crafts, pukaras and the Camino del Inca, myths and folklore of Chiloe, and more- Essential travel tips: our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus how to get around, useful phrases, and visa and health information

Land : Chili
prijs vanaf : 21.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3 Mapa turistico Copiapo - Elqui | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart vergeleken met de grovere landkaarten van het hele land. Naast het gebruik als autokaart is deze kaart ook zeer geschikt om mee te fietsen. Elke kaart is tweezijdig met een legenda o.a. in het Engels. Het kleurgebruik is levendig, daardoor krijg je een goed beel van het terrein: met schaduwgebruik, zoutvlaktes, bergen, rivieren etc, Nationale parken en andere beschermde gebieden staan duidelijk ingetekend.  Diverse soorten wegen zijn goed te onderscheiden, afstanden tussen de grotere plaatsen, het spoorwegennet en vliegvelden vind je er ook op terug. Daarnaast worden met symbolen een groot aantal toeristische bezienswaardigheden getoond. Gebied o.a. Parque Nacional Nevado Tres Cruces, Parque Nacional Llanos de Challe, Reserva Nacional Pingüino de Humboldt, Parque Nacional Fray Jorge y Reserva Nacional las Chinchillas.

Land : Chili
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Chile, der Norden - Noord-Chili | Reise Know-How Verlag

Bijzondere wandelgid over het noorden van Chili, bekend om haar woestijnen en vulkanen. Met praktische tips, adressen, hoogteprofielen etc.Neben den Wanderungen auf verschiedenen Höhenlagen enthält dieser Wander- und Bergführer eine Auswahl an Gipfelrouten hin zu den höchsten Vulkanen der Welt. Die beschriebenen Touren eignen sich zur Erkundung dieser extremen Region und auch zur Akklimatisierung, welche sich durch die Vielzahl an Routen und Anforderungen abwechslungsreich gestalten lässt.  Das Buch spricht sowohl Wanderer an, die sich auf ein Abenteuer in extremer Trockenheit und völliger Abgeschiedenheit einlassen, als auch Bergsteiger, die die hohen Andenvulkane Nordchiles bezwingen wollen. Informationen zu Akklimatisierung, Ausrüstung, Besteigungsgenehmigungen und Orientierung werden ergänzt durch Hintergründe und Besonderheiten zur Kultur sowie zur Flora und Fauna der Atacama-Wüste.  

Land : Chili
prijs vanaf : 18.90
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 2 Mapa turistico San Pedro de Atacama | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart vergeleken met de grovere landkaarten van het hele land. Naast het gebruik als autokaart is deze kaart ook zeer geschikt om mee te fietsen. Elke kaart is tweezijdig met een legenda o.a. in het Engels. Het kleurgebruik is levendig, daardoor krijg je een goed beel van het terrein: met schaduwgebruik, zoutvlaktes, bergen, rivieren etc, Nationale parken en andere beschermde gebieden staan duidelijk ingetekend.  Diverse soorten wegen zijn goed te onderscheiden, afstanden tussen de grotere plaatsen, het spoorwegennet en vliegvelden vind je er ook op terug. Daarnaast worden met symbolen een groot aantal toeristische bezienswaardigheden getoond. Gebied o.a. Reserva Nacional Los Flamencos, Parque Nacional Llullaillaco, Parque Nacional Pan de Azúcar y Parque Nacional Nevado Tres Cruces.

Land : Chili
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Chile - Chili - The Carretera Austral | Bradt

Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader!This is the first guidebook focussed entirely on the magnificent and historic road uniting northern and southern Patagonia. The few hardy travellers that embark on this journey struggle to find even basic information about the region. The book provides visitors to the often-visited Bariloche and Chilean Lake District with a spectacular alternative means to reach the southern extremes of Patagonia.The road passes through world-class national parks. It stretches from the high Andes to the remote Pacific coast, fed by five great rivers, countless fjords and the largest ice fields outside of Antarctica and Greenland. Trekking options abound, including to and from neighbouring Argentina through pristine wilderness. The region is home to a sub-tropical rainforest, secluded villages without vehicles, picturesque lakes, dramatic and often active volcanoes, and sufficient activities to satisfy even the most adventurous visitors. In addition to practical advice, the book explores the mythical history of a region cut-off from the outside world, and the social and economic impact of the relatively recent connectivity to both mainland Chile and Argentina. Travelling in one of the last unknown regions of South America is challenging, and this book facilitates such travel for those wishing to escape the "gringo trail".

Land : Chili
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 5 Mapa turistico Maule, Ñuble y Bio Bio | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart vergeleken met de grovere landkaarten van het hele land. Naast het gebruik als autokaart is deze kaart ook zeer geschikt om mee te fietsen. Elke kaart is tweezijdig met een legenda o.a. in het Engels. Het kleurgebruik is levendig, daardoor krijg je een goed beel van het terrein: met schaduwgebruik, zoutvlaktes, bergen, rivieren etc, Nationale parken en andere beschermde gebieden staan duidelijk ingetekend.  Diverse soorten wegen zijn goed te onderscheiden, afstanden tussen de grotere plaatsen, het spoorwegennet en vliegvelden vind je er ook op terug. Daarnaast worden met symbolen een groot aantal toeristische bezienswaardigheden getoond. Gebied o.a. Reserva Río Cipreses, Parque Nacional Siete Tazas, Reserva Nacional Altos de Lircay, Reserva Nacional Ñuble, Ralco y Malleco, Parque Nacional Coonguillío y Huerquehue y todo el camino costero desde Pichilemu hasta Tirúa.

Land : Chili
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Chili - Chile | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven. Het kleurgebruik is zodanig dat je een goede indruk krijgt van hoogteverschillen en soorten landschap. Natuurlijk staan de toeristische bezienswaardigheden duidelijk vermeld. Gedrukt op water- en scheurvast papier! Polyart is een synthetisch product vrij van giftige stoffen dus duurzaam. Het papier gaat echt lang mee. Topography is indicated by altitude colouring with numerous spot heights and names of mountain ranges and passes. Salt lakes, swamps, seasonal rivers and glacier are also shown. Detailed presentation of the road network includes minor roads and tracks and railways are also shown. Internal administrative units are presented with their boundaries and names. National parks and other protected areas are highlighted. A wide range of symbols mark various places of interest. Map legends include English and all the maps have an index of localities. 

Land : Chili
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Chili - Paaseiland | Lannoo

- De no-nonsensegids voor een allesomvattende trip - Praktische en overzichtelijke gids voor de zelfstandige reiziger die weet wat hij wil. - Een uitgebreid aanbod van adresjes voor elk budget: slapen, eten, drinken, uitgaan en shoppen van goedkoop tot luxueus. - De bezienswaardigheden zijn eigenzinnig gequoteerd door een team van kenners: 3 Trottermannetjes voor de toppers, 2 of 1 voor de minder bekende of nog onontdekte plekjes. - Eenduidige overzichtskaarten en handige stadsplattegronden tonen je in één oogopslag de locatie van de adresjes.Land met vele gezichten: de extreem droge Atacamawoestijn in het noorden, vruchtbare valleien en groene bossen met meren in het centrum en indrukwekkende fjorden en gletsjers in het zuiden. Natuurliefhebbers en avontuurlijke trotters zullen hun hart ophalen in dit land van contrasten. Kers op de taart: Paaseiland, een Chileense provincie in de Grote Oceaan. De kolossale beelden uit vulkanisch gesteente in het desolate landschap doen je ongetwijfeld duizelen.

Land : Chili
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Argentinië | Lannoo

De onmisbare gids voor echte trotters - Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters - Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen - Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter - Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen - 34 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt- Argentinie is ieen deale winterbestemming  - Met uitgebreide informatie over de lokale cultuur en bezienswaardigheden, uiteraard steeds kritisch gescreend - Ruime keuze aan grondig geteste hotelletjes, gastenverblijven, restaurants... - Trotter heeft een aanbod voor alle categorieën van reizigers. - Zeer handige plannetjes waarop alle adressen zijn aangeduid. - De ideale gids om ter plaatse te gebruiken: een echte reisgezel.

Land : Chili
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3402 Adventure Map Chile - Chili | National Geographic

Wegenkaart van Chili met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten. National Geographic's Chile Adventure Map is designed to meet the unique needs of adventure travelers—detailed, durable, and accurate. Chile includes the locations of thousands of major cities and towns with an index for easily locating them, plus a clearly marked road network complete with distances and designations for major highways, toll roads, limited access highways and more. What sets National Geographic Adventure Maps apart from traditional road maps are the hundreds of points-of-interest that highlight the diverse, unique, and exotic destinations within Chile including National Parks and Preserves, World Heritage Sites, Archeological sites, ski areas, beaches, waterfalls, natural points of interest and important travel aids like airports, airstrips, rail lines, lighthouses, border crossings, and harbors. The north side of the Chile map details from the Peruvian border south to Concepcion, including Santiago, La Serena, Atacama, Arica, and Chanaral. Additional inset maps provide detail for Easter Island, Archipelago Juan Fernandez, and the islands of San Felix and San Ambrosio. The south side overlaps with northern side and covers the remainder of the country to Cape Horn at the southern most tip, rich with National Parks. Notable places included on the southern side are Punta Arenas, Concepcion, Puerto Montt, Tierra del Fuego, and Coihaique. 

Land : Chili
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Chile & Easter Island - Chili en Paaseiland | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je er in vinden. Engelstalig. Lonely PlanetChile is nature on a colossal scale, but travel here is surprisingly easy if you don’t rush it. Lonely Planet will get you to the heart of Chile & Easter Island, with amazing travel experiences and the best planning advice: inspirational images, author recommendations and the best of local knowledge from our expert authors planning features and top itineraries to help you plan the perfect trip local secrets and hidden travel gems that will make your trip unique plus a Chile Outdoors planner, full details of national parks, a Chilean wine essay and coverage of Argentine PatagoniaCoverage Includes: Planning chapters, Santiago, Middle Chile, Norte Grande, Norte Chico, Sur Chico, Chiloé, Northern Patagonia, Southern Patagonia, Tierra del Fuego, Easter Island (Rapa Nui), Understand and Survival chapters.  

Land : Chili
prijs vanaf : 24.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 4 Mapa turistico Zona Central - Santiago - Valparaiso | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart vergeleken met de grovere landkaarten van het hele land. Naast het gebruik als autokaart is deze kaart ook zeer geschikt om mee te fietsen. Elke kaart is tweezijdig met een legenda o.a. in het Engels. Het kleurgebruik is levendig, daardoor krijg je een goed beel van het terrein: met schaduwgebruik, zoutvlaktes, bergen, rivieren etc, Nationale parken en andere beschermde gebieden staan duidelijk ingetekend.  Diverse soorten wegen zijn goed te onderscheiden, afstanden tussen de grotere plaatsen, het spoorwegennet en vliegvelden vind je er ook op terug. Daarnaast worden met symbolen een groot aantal toeristische bezienswaardigheden getoond. Mapa impreso por un lado que abarca 280 kilómetros de Norte a Sur, desde Los Vilos hasta Rancagua; por el otro lado, 3 mapas urbanos del casco histórico de Santiago, Valparaíso y Viña del Mar, con especiales indicaciones para el turismo de ciudad. Destacan: Parque Nacional La Campana, Monumento Natural El Morado, Reserva Nacional Rio Clarillo y Reserva Nacional Rio Cipreses. 

Land : Chili
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Gemaakt om te lopen, 6242 km te voet door Chili | Arlen Hoebergen

In 2011 beginnen Jeannette en Arlen aan een monstertocht. Hun doel: als eersten te voet door Chili trekken - het langste land ter wereld. De hang naar avontuur, de zucht naar een uitdaging en de liefde voor lopen voert ze uiteindelijk in bijna tien maanden en na ruim zesduizend kilometer lopen van Noord-Chili naar het einddoel, Cruz de los Mares op Kaap Froward, het meest zuidelijke puntje van het vasteland van Zuid-Amerika. Ondanks drie jaar intensieve voorbereiding loopt alles anders dan gepland. Er volgt een harde clash met de Chileense cultuur en gidsen blijken onbetrouwbaar. Tijdens hun unieke en bizarre tocht raken ze ingesneeuwd op de hoogvlakte, doorkruisen ze de droogste woestijn ter wereld en lopen ze 1 100 kilometer over één enkele weg, de door Pinochet aangelegde Carretera Austral in Patagonië. Als ze fysiek en mentaal hun dieptepunt bereiken krijgen ze levenslessen van een oude boer...

Land : Chili
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 6 Mapa turistico Villarrica, Llanquihue y Chiloé | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart vergeleken met de grovere landkaarten van het hele land. Naast het gebruik als autokaart is deze kaart ook zeer geschikt om mee te fietsen. Elke kaart is tweezijdig met een legenda o.a. in het Engels. Het kleurgebruik is levendig, daardoor krijg je een goed beel van het terrein: met schaduwgebruik, zoutvlaktes, bergen, rivieren etc, Nationale parken en andere beschermde gebieden staan duidelijk ingetekend.  Diverse soorten wegen zijn goed te onderscheiden, afstanden tussen de grotere plaatsen, het spoorwegennet en vliegvelden vind je er ook op terug. Daarnaast worden met symbolen een groot aantal toeristische bezienswaardigheden getoond. Gebied o.a. sector de Pucón y sus parques, termas y atractivos turísticos, Parque Nacional Villarrica, Reserva Nacional Mocho Choshuenco y Huilo Huilo, Parque Nacional Puyehue y Vicente Pérez Rosales, Chiloé con sus Iglesias Monumentos y el inicio de la Carretera Austral.

Land : Chili
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Antarctica & Tierra del Fuego | ITMB

Goede overzichtskaart van Antarctica, schaal 1:7.000.000 met toeristische informatie en informatie over het klimaat en de natuur. Aan de andere zijde een kaart van Tierra del Fuego, schaal 1:750.000, de Falklandeilanden, schaal 1:1.100.000 en een plattegrond van Ushaia, schaal 1:10.00This is actually brand new artwork, replacing the partly-digital version with new digitized line work. It looks similar to our earlier editions; its real value will be in tracking changes to the continent as the ice cover gradually melts. Folded color map of Antarctica. Scale: 1:7,000,000. Map of the continent shows glaciers, islands, mountains, ice rises, other natural features and stations/settlements. Information about climate and natural features, flora and fauna of the land and surrounding seas and history. I

Land : Chili
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Rio los Cipreses - Chili | Viachile Editores

Hiking map of the National Preserve Rio Los Cipreses east of Rancagua, developed by the Institute for Cartography at the Dresden Technical University. Overview map1:100,000 showing the whole preserve with the Laguna Piuquenes and several 4,000 meter summits, being El Palomo volcano the highest with 4860 m. Detail map 1:25,000 of the preserve’s entrance area. GPS compatible, with hiking routes, level curves every 50 m, mountain huts, lodgings and campsites. Landscape pictures and drawings of the local fauna. English - German - Spanish.

Land : Chili
prijs vanaf : 14.90
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Paaseiland - Rapa Nui | Compass Chile

Kaart van Rapa Nui, ook wel bekend als Paaseiland. Met alle noodzakelijke details en locaties van de beelden, daarnaast een uitgebreide kaart van de hoofdplats.   

Land : Chili
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer