Boiling Lake, kokend meer in Dominica

Verre Avonturen

Op de flanken van de Morne Watt vulkaan op het tropische eiland Dominica, ligt een met borrelend water gevulde krater, die door de lokale bevolking zeer toepasselijk Boiling Lake wordt genoemd.
Boiling Lake is met een doorsnee van 100 meter het op één na het grootste kokende meer van de wereld. Alleen het Frying Pan Lake in Nieuw-Zeeland is groter.

tekst Reisbijbel

  Boiling-Lake
  © Foto: Göran Höglund – Flickr (Creative Commons)

  Geologen geloven dat het meer een ondergelopen fumarole is. Dat is een opening in de aardkorst waar hete gassen en dampen uit ontsnappen. Door het ontsnappen van de gassen en dampen lijkt het meer op een enorm natuurlijk bubbelbad, maar met een watertemperatuur van 95 graden is het niet bepaald aan te raden om hier een bad te nemen.

  De kleur en het waterpeil van het meer veranderen steeds, maar vrijwel constant is het dampgordijn dat het meer bedekt en waar tussendoor je maar met moeite het borrelende water kunt ontwaren. Dat maakt het meer tot één van de meest mysterieuze plekken van het Caribische Gebied.

  Niet alleen het meer zelf is erg bijzonder, ook de wandeltocht er naartoe is een unieke ervaring. De 13 kilometer lange wandeltocht voert je door het dichtbegroeide regenwoud met heel veel vogels en langs de indrukwekkende zwavelbronnen van de Valley of desolation.

  Beste reistijd:

  Boiling Lake is het hele jaar door te bezoeken, maar de beste tijd om het meer te bezoeken is in de periode van oktober tot en met december wanneer de luchtvochtigheid wat lager is dan de rest van het jaar. Ook zijn de prijzen van accomodatie in Dominica in deze periode een stuk lager.

  Hoe kom je er?

  Boiling Lake ligt op de flanken van de Morne Watt vulkaan in het Morne Trois Pitons National Park op zo’n 10 kilometer van de hoofdstad van Dominica, Roseau.

  Het meer is alleen te voet bereiken vanuit het dorpje Laudat. Let op: de wandeling naar Boling Lake is een inspannende trektocht van zo’n 13 kilometer (3 ½ uur) heen en nog eens 13 kilometer terug.

  Vanuit Roseau gaan meerdere bussen per dag naar Laudat en vanuit Laudat is het een korte wandeling naar het begin van de trek naar Boling Lake.
  Hoewel je de trektocht zelf kunt maken, is het aan te raden om de tocht met een gids of iemand anders die de weg kent, te doen. De tocht voert je namelijk langs afgronden over behoorlijk onherbergzaam terrein en de route is lang niet altijd goed aangegeven.
  In Laudat en Roseau kun je vrij gemakkelijk een gids regelen die je tegen betaling naar het meer brengt.

  Waarschuwing

  De trektocht naar Boiling Lake is inspannend. Doe dus goede wandelschoenen aan en neem voldoende water mee voor onder weg.

  Reizen naar Dominica

  Er vliegen geen luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vanuit Europa of Noord-Amerika naar Dominica. Reizigers naar Dominica moeten overstappen op één van de andere Caribische eilanden, zoals Antigua, Barbados, Puerto Rico, Sint Maarten of St. Lucia.
  Onder andere LIAT, Seabornes Airlines, Air Sunshine, American Airlines en American Eagle vliegen vanuit het Caribisch gebied naar één van de twee luchthavens van Dominica.

  Vanuit Nederland kun je met o.a. de KLM of Air France vliegen naar Guadeloupe, Martinique of St. Maarten. Vanaf deze eilanden kun je weer met één van de regionale vliegmaatschappijen naar Dominica doorvliegen.

  Kijk voor vliegtickets op Cheaptickets.nl, Schipholtickets.nl en Worldticketcenter.nl.

  Onder andere Caribbean Online en Dominica Reizen bieden reizen naar Dominica aan, waarbij je een bezoek kunt brengen Boiling Lake.

  Cruise Travel biedt cruisereizen aan in het Caribisch Gebied, waarbij je ook een bezoek kunt brengen aan het eiland Dominica. Een bezoek aan Boiling Lake maakt echter geen onderdeel uit van deze reizen.

  Meer info:

  Voor praktische informatie over een reis naar Dominica bekijk onze pagina met reisinformatie over Dominica


  Inspiratie voor Dominica

  Verre Avonturen

  Op de flanken van de Morne Watt vulkaan op het tropische eiland Dominica, ligt een met borrelend water gevulde krater, die door de lokale bevolking zeer toepasselijk Boiling Lake wordt genoemd.
  Boiling Lake is met een doorsnee van 100 meter h

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Reisboeken en gidsen over Dominica

  Reisgidsen

  Reisgids The Dominican Republic - Dominicaanse Republiek | Rough Guides

  Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Voor veel landen meestal completer en beter dan de Lonely Planet !This in-dept

  Land : Dominicaanse Republiek
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 20.95
  Lees Meer
  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!