Brazilië

klimaat
Klimaat

klimaat

Brazilië klimaat: Tropisch regenwoudklimaat (Af) rond de amazone, een savanneklimaat (Aw) op het Braziliaanse plateau, een savanneklimaat (As) in de kustregio van Recife tot Rio de Janeiro, een gematigd zeeklimaat (Cf) in het zuiden.
Gem. temp. zomer (december-januari-februari): 27°C
Gem. tem. winter (juni-juli-augustus): 21°C
Regenseizoen: geen, met uitzondering van de noordelijk kustregio tot Bahia waar het regenseizoen van mei tot augustus is
Beste reistijd: mei tot oktober voor de Pantanal, de rest van Brazilie het hele jaar door

Er is overwegend een tropisch klimaat. In hoofdlijnen valt Brazilië daarnaast in te delen in vier klimaatregio’s: de Amazone-regio in het noorden en het oosten van het land met een tropisch regenwoudklimaat, de klimaatregio van het Braziliaanse plateau, ten zuiden en ten oosten van de Amazoneregio, waar een savanneklimaat heerst, de kustregio van Recife tot Rio de Janeiro met een tropisch klimaat en tenslotte de staten Sao Paulo, Paraná, Rio Grande do Sul en Santa Catarina, waar een gematigd zeeklimaat heerst.

 

 

Omdat Brazilië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die bij ons, al zijn de verschillen tussen die seizoenen een stuk kleiner dan bij ons.

Amazone-gebied

Het Amazonegebied in het noorden en noordoosten van Brazilië kent een tropisch regenwoudklimaat. Het is zelfs het grootste gebied in de wereld met een typisch equatoriaal-klimaat.

De temperatuur is hier het hele jaar door vrij constant, tussen de 27°C en 30 °C. Voor de temperatuur maakt het niet uit of het winter of zomer is, deze seizoenen bestaan immers niet rond de Evenaar. Wel kan het in het zuidelijke deel van het amazone-gebied in de periode tussen mei en september ’s-nachts soms een aantal dagen achter elkaar erg koud zijn (tot wel zo’n 10°C) doordat de koude wind vanuit Antarctica helemaal tot in centraal Brazilië reikt. Dit fenomeen staat bekend als friagem. Extreem hoge temperaturen komen in het Amazone-gebied niet voor. Temperaturen van boven de 38° C zijn zeer uitzonderlijk.

In het Amazonegebied valt vrij veel regen met op veel plaatsen meer dan 2000 millimeter per jaar. De regen valt vooral in de namiddag. De hoeveelheid neerslag wordt bepaald door het regime van de intertropische Convergentiezone (ITCZ). Deze zone met bewolking zorgt afhankelijk van de zonnestand voor regenbuien. Het gaat er dan voornamelijk om of de natte tijd of de zeer natte tijd heerst. Afhankelijk van de ligging van de ITCZ schuift het neerslagmaximum door het oerwoud. In de tweede helft van het jaar is deze naar het noorden verdwenen en wordt het van het zuiden uit droger.

De gemiddelde vochtigheidsgraad in het amazonewoud ligt tussen de 85 en 90 procent. Bewolking zorgt ervoor dat de zon hooguit 1800 tot 2000 uur per jaar schijnt.

Zie voor een voorbeeld van dit klimaattype de klimaattabellen van Belém en Manaus

Het Braziliaanse plateau

Ten zuiden van de Amazone ligt het Hoogland van Brazilië. Hier heerst een savanneklimaat, dat vergelijkbaar is met het tropisch regenklimaat, maar dan met een duidelijke droge periode van mei tot en met september. In de droge tijd is de ITCZ ver naar het noorden geschoven en steekt de zuidoost-passaat op. Het is in deze periode iets zonniger en warmer en ’s nachts iets koeler, maar veel temperatuurverschil met de natte tijd is er niet. De temperatuur ligt het hele jaar overdag zo rond de 30°C. Wel is de luchtvochtigheidsgraad in de natte tijd een stuk hoger.

Er valt jaarlijks gemiddeld 1250 tot 1500 mm neerslag. Voor het noordoosten van de regio, voor de São Francisco riviervallei en de staat Ceará gaat dit echter niet op. Hier valt aanzienlijk minder neerslag dan in de rest van de klimaatzone, zo"n 750 mm.

Het gemiddeld aantal uren zon op het Braziliaanse plateau varieert van vijf tot zes gedurende het natte seizoen tot negen tot tien in het droge seizoen.

Zie voor een voorbeeld van dit klimaattype de klimaattabellen Iguatú (voor het relatief drogere deel van de klimaatzone) en Brasilia, Goiás en Paraná (voor de nattere zone)

De kustregio van Recife tot Rio de Janeiro

Deze lange, smalle regio, die zich uitstrekt van Recife tot Rio de Janeiro heeft een grotendeels tropisch klimaat. 

In het noorden van de regio tot ongeveer de staat Bahía valt de meeste neerslag in de periode van mei tot augustus. De andere maanden zijn vrijwel droog. Ten zuiden van de staat Bahía is de droge periode de periode van november tot april, maar hier valt in bijna elke maand wel wat neerslag.

In de hele kustregio zijn de maximumtemperaturen nooit extreem hoog, al kan de combinatie van warmte en een hoge luchtvochtigheid ‘s nachts soms wat oncomfortabel zijn. Overdag waait er vaak een zeewind waardoor de temperaturen wat worden getemperd.

Ook de minimumtemperaturen zijn vrij constant en het wordt ook ’s nachts nooit echt koud.

Het aantal zonuren is gemiddeld zo’n vijf tot zes uur in de nattere periode en zes tot zeven uur in de drogere periode.

Zie voor een voorbeeld van dit klimaattype de klimaattabellen van Recife, Salvador de Bahia en Rio de Janeiro

Ten zuiden van Rio de Janeiro

Ten zuiden van Rio de Janeiro en dan met name in de staten Sao Paulo, Paraná, Santa Catarina en Rio Grande do Sul heerst een gematigd zeeklimaat. De seizoenen zoals winter en zomer worden zichtbaar, maar grote temperatuurverschillen worden door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan getemperd. Zo is het zomers gemiddeld zo"n 31 graden en "s winters zo"n 18 graden.

Neerslag valt in het zuiden gedurende het hele jaar. Gemiddeld valt er tussen de 1400 en 1900 millimeter. Ook hier kan ten gevolge van de friagem de temperatuur soms vrij snel afkoelen. Hierbij kan de temperatuur dalen van 30 graden naar net boven het vriespunt, en het kan dan zelfs sneeuwen. Meestal gaat de friagem gepaard met veel regen. Die friagemregens duren veelal drie tot vijf dagen en het regent dan aan een stuk door.

Er is gemiddeld zo’n acht tot negen uur zon per dag.

Zie voor een voorbeeld van het klimaattype van deze regio de klimaattabellen van Sao Paulo en Florianopolis.

Beste reistijd

Door de verschillende klimaten is Brazilië het gehele jaar door te bezoeken. Het uiterste zuiden van het land kan in de wintermaanden (juni tot september) wat kouder zijn en in het natuurgebied van de Pantanal kan het in de zomer (november tot februari) juist weer erg heet zijn. Bovendien valt in deze periode de meeste neerslag en om dieren te zien is juist de is droge periode (mei tot oktober) de beste tijd om een bezoek aan de Pantanal te brengen.

 

reisadvies
Risico's

reisadvies

Reizen naar Brazilië is niet zonder risico's. Door de slechtere economie is er meer kans op criminaliteit, zeker in de grote steden. Geef bij een overval altijd je spullen af, en verzet je niet. Vermijdt om met dure sieraden of apparatuur over straat te gaan. Ga niet naar arme wijken en loop niet alleen over straat.

Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

vaccinaties
Aanbevolen

Vaccinaties

Voor Brazilië zijn geen vaccinaties verplicht gesteld, maar ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Brazilië aanbevolen:

- vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
- vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Ook wordt voor Brazilië vaccinatie tegen gele koorts aanbevolen, behalve in een groot gebied grenzend aan de Oostkust, zie gele koorts kaart Zuid-Amerika.

ambassades
Ja

ambassades

Nederlandse Ambassade

SES - Qd. 801,
Lote 0570405-900
Brasília - DF - Brasil

Tel nr. +55 (0)61-3961.3200
Fax: +55 (0)61-3961.3234
E-mail: bra@minbuza.nl
Website: http://www.mfa.nl/bra

Belgische Ambassade

SES - Avenida das Nações,Quadra 809-
Lote 3270422-900
Brasilia-DF

Tel nr. + (55) (61) 3443 1056
Fax + (55) (61) 3443.12.19
E-Mail: brasilia@diplobel.fed.be
Website: http://www.diplomatie.be/brasilianl

visumplicht
Reisdocumenten

visumplicht

valuta
Real

Valuta

Valuta

De munteenheid in Brazilië is de Braziliaanse Real (BRL). De real is onderverdeeld in 100 centavos en wordt uitgegeven in munten van 1, 5, 10, 25 en 50 centavos en 1 real en biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 real.

Bekijk hier de huidige koers van de Braziliaanse Real.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Braziliaanse Real eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de real.

Wisselen

In Brazilië kun je Euro"s omwisselen in real bij de "câmbio"-kantoortjes, die vaak te vinden zijn op de internationale luchthavens, bij reisbureaus, of aan de receptie van de wat grotere hotels. Toch kan het handig zijn om alvast wat real mee te nemen vanuit Nederland of België.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Brazilië op zeer veel plaatsen mogelijk. Niet alle banken accepteren echter internationale bankpassen.

Actuele informatie over geldautomaten in Brazilië kun je vinden op: www.mastercard.com/atmlocator en www.atmlocator.info.

Credit Card

Credit Cards worden in Brazilië algemeen geaccepteerd.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Brazilië geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Prijsniveau in Brazilië

Het prijsniveau ligt in Brazilië iets lager dan dat in Nederland en België.

Fooien

Het geven van fooi in hotels en restaurants is in Brazilië gebruikelijk. Een tip van rond de 10 % van de rekening is hierbij de standaard.

Bij veel restaurants is de service echter al doorberekend en als aparte post op de rekening opgenomen.

Taxichauffeurs verwachten meestal geen tip. Wel is het gebruikelijk de prijs van de taxirit naar boven af te ronden op hele real.

feestdagen
Jaarlijkse feestdagen

feestdagen

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Brazilië zijn:

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

tijdsverschil
-2 tot -5

tijdsverschil

Brazilië kent vier tijdszones (van GMT -2 tot GMT -5). De officiële Braziliaanse tijd is GMT -3, waardoor het in Brazilië van 3 uur (Fernando de Noronha) tot 6 uur (Rio Branco) vroeger is dan in Nederland en België.

Check hier de actuele tijd van andere plaatsen in Brazilië.

Reisorganisaties met reizen naar Brazilië zijn bijvoorbeeld Tenzing Travel en Sawadee. Informatie over de prijzen van vliegtickets verzamelden we hier voor je. 

taal
Portugees

taal

De officiële taal van Brazilië is het Portugees, dat qua uitspraak en woordenschat iets afwijkt van het Portugees dat in Portugal wordt gesproken. Het alledaagse Braziliaans wordt ook wel "brasileiro falado" genoemd.

In afgelegen gebieden in Brazilië worden vaak nog inheemse talen gesproken, zoals Tupi in het noordoosten en Guarani in het zuidoosten. Recent zijn er nog 174 verschillende indiaanse talen en dialecten geteld.

In de grotere steden en toeristische gebieden in Brazilië kun je je met Engels redelijk redden. Daarbuiten spreken echter zeer weinig mensen Engels. Een woordenboekje Portugees kan dan ook erg handig zijn.

Kijk op de website van Etnoloque voor meer informatie over de diverse talen en dialecten die in Brazilië worden gesproken.

Stranden

Wandel over of langs de wereldberoemde stranden Copacabana en Ipanema in Rio de Janeiro.

Wereldberoemde stranden Copacabana en Ipanema

Wandel over of langs de wereldberoemde stranden Copacabana en Ipanema in Rio de Janeiro, waar de zon-gebruinde schoonheden het zand delen met strandvoetbal- en volleybalspelers.

Carnaval

Met de massa in één van de beste feesten van de wereld: het Braziliaanse carnaval.

 

Braziliaanse carnaval

Het carnaval van Rio de Janeiro is natuurlijk een must. Maar niet alleen in Rio weten ze hoe ze een feestje moeten bouwen tijdens carnaval. Ook in Salvador en Olinda is het carnaval een waar spektakel.

Surfstranden

Berijd de golven van de fantastische surfstranden van Brazilië.

Surfstranden van Brazilië

Langs de lange kust van Brazilië vind je ontelbare surfstranden, maar enkele surfhotspots zijn het Joaquina-strand op het eiland Santa Catarina, Saquarema in de staat Rio, Itacaré in Bahia, Pipa bij Natal en Cacimba do Padre op Fernando de Noronha.

Amazonewoud

Verken het Amazonewoud, het grootste regenwoud van de wereld.

Grootste regenwoud van de wereld

In dit immense woud, dat wordt doorkruist door 10 van de 20 grootste rivieren ter wereld, komt één derde van alle levende soorten van de wereld voor.

Diamantina Nationaal Park

Het Diamantina Nationaal Park is één van de eco-toerismehotspots van Brazilië en een speeltuin voor outdoorfanaten. 

Diamantina Nationaal Park

Er zijn bergen, bossen, grotten, ondergrondse meren en watervallen: kortom een echte magneet voor avonturiers.

Iguazu-watervallen

De Iguazu-watervallen liggen midden in het regenwoud, op de grens met Argentinië. 

Iguazu-watervallen in regenwoud

Ze bestaan uit 275 individuele watervallen over een gebied van meer dan 3 kilomer breed, zijn één van de grote natuurwonderen van Zuid-Amerika.

Duiken

Duik in de diepe blauwe kustwateren van Brazilië

Duik in de diepe blauwe kustwateren

Duiken is in het bijzonder populair in het beschermde mariene park op het eiland Fernando de Noronha en ook de driehonderd eilanden voor de kust bij Angra Dos Reis zijn zeer de moeite waard om van onder water te verkennen.

Rio de Janeiro

Bekijk een voetbalwedstrijd in het Maracanã stadion in Rio de Janeiro, het grootste stadion in de wereld op het moment dat het werd gebouwd.

Rio de Janeiro

Voetbal is een nationale obsessie in Brazilië en een bezoek aan een voetbalwedstrijd in Maracanã zul je dan ook waarschijnlijk nog lang bijblijven.

Ga ook met het treintje naar de top van de berg Corcovado en geniet van één van de mooiste uitzichten in de wereld van onder de armen van het iconische standbeeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro.

Olinda

Voel de carnavalsatmosfeer in de historische stad Olinda, een kleurrijke, koloniale stad die eens het centrum van de slavenhandel in Brazilië was. 

Historische Olinda

 De hele binnenstad van de stad is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Oscar Niemeyer

 

Ervaar de futuristische visie van architect Oscar Niemeyer in de hoofdstad Brasília. 

Oscar Niemeyer

Deze stad, die door toeristen vaak wordt overgeslagen, is ontworpen door de beroemde architect, en veel van de door hem ontworpen gebouwen, zoals de kathedraal van de stad en het nationale congres, zijn nu opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Minas Gerais

Breng een bezoek aan de bergachtige staat Minas Gerais en bewonder wat de best bewaarde koloniale architectuur van heel Brazilië.

Minas Gerais

Bezoek ook de ruïnes van de 300 jaar oude Jezuïeten-missieposten in de zuidelijke staat Rio Grande do Sul. Eén van de meest fascinerende missieposten is die van Saõ Miguel das Missõe.

Manaus

Breng een bezoek aan Manaus, midden in het Amazone-gebied. 

Manaus

Deze stad heeft een aantal prachtige koloniale gebouwen, zoals het beroemde Teatro Amazonas en het Centro Cultural de Palacio Rio Negro, waar de enorme archieven van Alexandre Ferreira worden bewaard.

Reis ook naar de monding van de Amazone in Belém, een bloeiende havenstad met een mooi historisch centrum.

Paraty

Slenter door de straten met kinderhoofdjes in Paraty, een charmant stadje dat ooit een belangrijke goudhaven was.

Straten met kinderhoofdjes in Paraty

De rijkdom van weleer zie je terug in de prachtige koloniale gebouwen, zoals de Santa Rita Kerk, die werd gebouwd door bevrijde slapen.

Blumenau en Joinville

Waan je in Duitsland in de plaatsen Blumenau en Joinville in de zuidelijke staat Santa Catarina, waar vele Duitse immigranten zich in de loop van de 19de eeuw hebben gevestigd.

Blumenau en Joinville

 In deze steden leeft de Duitse architectuur en de Duitse cultuur voort, het meest herkenbaar tijdens het jaarlijkse Oktoberfest in Blumenau.

Bikinishoppen in Brazilië

Als je in Brazilië bent en omgeven wordt door überhippe bikini`s wil je als vrouw toch een beetje meedoen met...

Bikinishoppen in Brazilië

De beste landen in 2014 volgens Lonely Planet

Ieder jaar brengt Lonely Planet, bekend als uitgever van de bekende reisgidsen, de gids Best in Travel uit, waarin het...

De beste landen in 2014 volgens Lonely Planet

Time Lapse-video van Rio

Dat Rio de Janeiro veel meer is dan carnaval, favellas en criminaliteit is bij reizigers al ruime tijd bekend. De...

Time Lapse-video van Rio

Reisorganisaties naar

Reizen brazilie

Rondreis Brazilië

Rondreis Brazilië

Tijdens deze avontuurlijke nieuwe rondreis door Brazilië reis je mee door de overweldigende natuur. Op een prachtige boot gaan we diep het Amazonewoud in. Ook in de nationale parken laat de natuur zich van zijn beste kant zien. Lençóis Maranhenses National Park heeft prachtige duinen, mangroves en lagunes. In Chapada Diamantina National Park vind je weer ruige tafelbergen, kloven en canyons. De Braziliaanse cultuur ontdekken we in het swingende Salvador de BahÃa. Natuurlijk slaan we de mooie stranden en kristalheldere lagunes van het noorden van Brazilië niet over. Zie jij jezelf al liggen in een hangmat in blauw helder water?

land brazilie
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €3698,00
reisduur 23 dagen
Familiereis Brazilië

Familiereis Brazilië

Tijdens deze afwisselende rondreis door het noorden van Brazilië reizen we van paradijselijke blauwe lagunes en de mysterieuze Amazone naar swingend Salvador. Deze reis staat in het teken van sfeervolle Braziliaanse steden, prachtige stranden, mangroves, dieren, grotten en watervallen. Ben jij goed in het spotten van dieren? Of heb je losse heupen? Dan is deze rondreis iets voor jou!

land brazilie
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €3598,00
reisduur 23 dagen
Rondreis Argentinië en Brazilië

Rondreis Argentinië en Brazilië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië en Brazilië proef je de sfeer van de tango in koloniaal Buenos Aires en dans je de samba in de stad met misschien wel de mooiste ligging ter wereld, Rio de Janeiro. Laat je tijdens deze bijzondere rondreis overweldigen door de spectaculaire watervallen van Iguazu, de vele vogels in de Pantanal van Brazilië en de paradijselijke stranden van Ilha Grande. Raak betoverd door het diepblauwe water van de Gruta do Lago Azul in Bonito en snorkel door de kristalheldere riviertjes van dit bijzondere gebied. Vanaf juni 2018 verblijven we ook op een echte estancia (ranch). Deze reis door Argentinië en Brazilië zal een onuitwisbare indruk op je maken.

land brazilie
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €3198,00
reisduur 26 dagen
Rondreis Argentinië en Brazilië

Rondreis Argentinië en Brazilië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië en Brazilië reizen we in 16 dagen langs de hoogtepunten, maar ook minder bekende plekjes in Argentinië en Brazilië. In deze twee landen maak je het echte Latijns Amerika mee! De muziek klinkt door de straten van de fantastische steden Buenos Aires en Rio de Janeiro. We duiken de natuur in door met een bootje door het Iberá moerasgebied te varen. Met een beetje geluk zien we drijvende kaaimannen en rondslingerende apen. Een bezoek aan Argentinië en Brazilië is niet compleet zonder een bezoek aan de imposante Iguazu watervallen. In Paraty kun je heerlijk relaxen en snorkelen. Kortom; de meest afwisselende rondreis voor een twee weeks bezoek aan deze prachtige landen.

land brazilie
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €2498,00
reisduur 15 dagen
Familiereis Argentinië en Brazilië

Familiereis Argentinië en Brazilië

Laat je tijdens deze bijzondere familiereis door Argentinië en Brazilië overweldigen door de spectaculaire watervallen van Iguazu, de vele vogels in de Pantanal van Brazilië en de paradijselijke stranden van Ilha Grande. Raak met het hele gezin betoverd door het diepblauwe water van de Gruta do Lago Azul in Bonito en snorkel door de kristalheldere riviertjes van dit bijzondere gebied. Proef de sfeer van de tango in koloniaal Buenos Aires en dans samen met de kinderen de samba in de stad met misschien wel de mooiste ligging ter wereld, Rio de Janeiro.

land brazilie
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €3098,00
reisduur 22 dagen
16-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Betoverend Brazilië

16-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Betoverend Brazilië

Reis met ons mee naar de mooiste plekken in zuidelijk Brazilië! We bezoeken niet alleen de bruisende stad Rio de Janeiro en de indrukwekkende watervallen van Foz do Iguaçu, maar ook het beroemde natuurgebied de Pantanal. In Bonito kunt u snorkelen in rivieren en de mooiste, kleurige vissen spotten en in het koloniale plaatsje Paraty aan de kust heeft u de mogelijkheid om een schoenertocht te maken langs de tropische ‘Costa Verde’. Deze reis eindigt bovendien op het heerlijke tropische eilandje Ilha Grande. Een geweldige Braziliaanse ervaring! Bekijk het dagprogramma voor alle hoogtepunten van deze reis Comfortabele, centraal gelegen hotelsZoals u van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel busvervoer met ervaren chauffeurs en bepaalde trajecten legt u per vliegtuig af. Ook rijdt u een aantal dagen zelf in een huurauto, en naar Ilha Grande gaat u per ferry. U overnacht in goede toeristenklassehotels en sfeervolle pousada’s, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. In de Pantanal verblijft u op een authentieke ‘fazenda’ (boerderij) en u maakt hier vele excursies om de bijzondere flora en fauna in de omgeving te ontdekken.  Bekijk een selectie van de hotels van deze reis Inbegrepen excursiesIn de reissom zijn een aantal excursies reeds opgenomen, zoals een bezoek aan de Gruta do Lago Azul bij Bonito en een bezoek aan Corcovado (het ‘Christusbeeld’) in het bruisende Rio de Janeiro, met gids. Bekijk hier wat allemaal inclusief isVervoerHet vervoer tijdens deze reis geschiedt per transfers, binnenlandse vluchten én u rijdt ook nog een stuk met uw eigen huurauto (inbegrepen bij de prijs).

land brazilie
aanbieder Fox
prijs vanaf €3549,00
reisduur 16 dagen
Groepsreis Argentinië, Paraguay & Brazilië ; Tango en samba in één reis

Groepsreis Argentinië, Paraguay & Brazilië ; Tango en samba in één reis

De twee grootste landen van Zuid-Amerika nu verenigd in een groepsreis! In de hipste stad ter wereld, Buenos Aires, bezoek je ‘barrios’ als San Telmo en het kleurrijke La Boca met veel antiek, terrasjes en natuurlijk de tango! Op de grens van Brazilië en Argentinië, vlakbij Foz do Iguaçu, vormt zich voor je ogen één van ‘s werelds mooiste watervallen, midden in het tropische regenwoud. De Pantanal is het grootste moerasgebied ter wereld en herbergt honderden vis- en vogelsoorten. Je kunt hier zelfs op piranha’s vissen! Liggend aan de voet van een bergketen en omringd met riante baaien: Rio de Janeiro. Voor velen synoniem met de stranden van Copacabana en Ipanema en het Christusbeeld boven op de Corcovadoberg. Onder het genot van een koude caipirinha, uitkijkend over de zee, kijk je terug op een heerlijke rondreis door Argentinië, Paraguay en Brazilië!

land brazilie
aanbieder Shoestring
prijs vanaf €1999,00
reisduur 16 dagen / 15 nachten dagen
Groepsreis Brazilië; Dans de Samba!

Groepsreis Brazilië; Dans de Samba!

“Bem vindo ao Brasil! Welkom in Brazilië! Maak met Shoestring een groepsreis langs de mooiste plekken van Brazilië. Je komt langs bruisende koloniale steden en heerlijke witte stranden. Brazilië is een land van uitersten. De porties in restaurants, waar je je onbeperkt tegoed kunt doen. En dan de lengte van het land; ruim 5000 km! Tijdens deze groepsreis door Brazilië bezoek je kleurrijk Salvador, maak je schitterende wandelingen door het Chiapada Diamantina natuurgebied en leg je je handdoek neer op het goudgele strand van Ilha Grande. Natuurlijk bezoek je ongeëvenaard Rio de Janeiro, met haar bruisende nachtleven. Een onvergetelijk avontuur in één van de mooiste landen van Zuid-Amerika.

land brazilie
aanbieder Shoestring
prijs vanaf €1699,00
reisduur 15 dagen / 14 nachten dagen