Colombia

Tropisch regenklimaat

klimaat

Weer en Klimaat Colombia

Klimaattype: Tropisch regenklimaat (As) en in de hoogvlakten een gematigd klimaat (Cs) tot een hooggebergte klimaat (EH) op grote hoogte.
Gem. temp.:
'tierra caliente': 24°+C;
'tierra templada': 17-24°C;
'tierra fría': 12-17°C;
'páramo': 12- °C
Regenseizoen: mei-juni en oktober-november
Beste reistijd: december-maart

In Colombia heerst een tropisch regenklimaat , maar door de grote hoogteverschillen heeft Colombia toch klimaatverschillen.

De drie hoge Andesketens die het land van zuid naar noord doorsnijden en de daaruit voortvloeiende hoogteverschillen beïnvloeden het klimaat in nagenoeg het gehele land. Op basis van de hoogteverschillen wordt Colombia verdeeld in de volgende klimaatzones:

tierra caliente

Tierra caliente is de warme zone met een gemiddelde temperatuur van meer dan 24 graden Celsius en met een hoogte van 0 tot 1000 meter. 83% van Colombia valt in deze zone.

tierra templada

De tierra templada is de gematigde zone met een gemiddelde temperatuur van 17 tot 24 graden Celsius en met een hoogte van 1000 tot 2000 meter. 9% van Colombia valt in deze zone, waaronder de steden Cali en Medellín.

tierra fría

De tierra fria is de koude zone met een gemiddelde temperatuur van 12 tot 17 graden Celsius en met een hoogte van 2000 tot 3000 meter. 6% van Colombia valt in deze zone, waaronder de hoofdstad van Colombia: Bogotá.

páramo

De páramo is de ijszone met een gemiddelde temperatuur van minder dan 12 graden Celsius en met een hoogte van meer dan 3000 meter. 2% van Colombia valt in deze zone. De Eeuwige sneeuw vindt je in Colombia overigens pas boven de 4500 meter hoogte, op de toppen van de Andes. Colombia kent geen echte seizoenen; wel twee regentijden (mei-juni en oktober-november). In de regel valt er overigens het hele jaar veel regen in Colombia.

De meeste regen valt echter in de maand oktober met een gemiddelde neerslag van 160 mm. De droogste maand is februari: er valt dan gemiddeld 51 mm regen. De regen verschilt echter ook weer per gebied. In de lage gebieden aan de Caribische kust (het noorden) is er een droog seizoen van december tot maart, de rest van het jaar is het regenachtig. In het zuiden wordt het regenseizoen onderbroken door een periode van minder neerslag in juni en juli, en aan de Pacifische kust komt een droog seizoen bijna niet voor.

Over het algemeen is de beste tijd om Colombia te bezoeken de periode van december tot en met februari. In deze maanden valt gemiddeld de minste regen.

Risicovol

reisadvies

De veiligheidssituatie in Colombia kan snel veranderen en is sterk regionaal bepaald. Daarom is het voor vertrek erg belangrijk de meest actuele stand van zaken te raadplegen op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier. 

De veiligheid in Colombia is de afgelopen jaren verbeterd. Maar zware criminaliteit en terrorisme komen nog steeds veel voor. Hoewel de guerrillabeweging FARC is gedemobiliseerd, is er nog steeds een gewapend conflict in het land gaande met guerrillabeweging ELN. Ook zijn nog steeds verschillende gewapende groepen actief: Bandas Criminales (BACRIM). Deze groepen houden zich onder meer bezig met drugshandel, ontvoeringen, afpersing en smokkel. Informeer kort voor je reis hoe de veiligheidssituatie op de plaats van je bestemming is.

Landmijnen 

In Colombia liggen veel landmijnen, vooral in de gebieden waarvoor het ministerie reizen alleen aanraadt als het noodzakelijk is. Het aantal slachtoffers van landmijnen in Colombia is één van de hoogste ter wereld. 

Tips van de ambassade

- In Colombia worden regelmatig passagiers in taxi’s ontvoerd en gedwongen om geld te pinnen. Slachtoffers moeten meerdere malen pinnen. Download de gratis Apps EasyTaxi en Tappsi op je smartphone. Hiermee roept je gemakkelijk een geregistreerde taxi op.
- Criminelen gebruiken steeds vaker drugs om slachtoffers bewusteloos of willoos te maken. Daarna kunnen de dieven makkelijk hun gang gaan. De drugs kunnen in drankjes of in voedsel zitten, maar ook in drankjes, sigaretten, sprays, poeders of zelfs in papier.
- Kindersekstoerisme komt in steden als Medellín, Calí en aan de Caribische kust voor. Bij overtreding volgen zware straffen.
- In toeristische gebieden zijn drugs gemakkelijk verkrijgbaar. De straf voor het bezit van of handel in drugs in Colombia is veel zwaarder dan in Nederland. De meeste Nederlanders die in een Colombiaanse gevangenis zitten, zijn veroordeeld wegens drugssmokkel. 

Ja

Vaccinaties

Vaccinaties en Inentingen voor Colombia

In het algemeen gelden voor Colombia de volgende adviezen volgens de Landenlijst LCR.

- Gele koorts vaccinatie wordt aanbevolen, behalve boven de 2300 meter en ook niet in Bogotá en het departement San Andrés en Providencia
- Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen
- Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.

Malaria

Er komt in Colombia malaria voor, zie deze malariakaart Colombia voor de precieze locaties. Voor bepaalde delen van Colombia wordt geadviseerd, naast goede antimuggenmaatregelen, een noodbehandeling mee te nemen.

Ja

ambassades

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Colombia

Nederlandse Ambassade
Carrera 13 No. 93-40 
Bogotá

Tel. +57 1 638 42 00
Fax +57 1 623 30 20

E-mail: bog-az@minbuza.nl

Website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/colombia

Belgische Ambassade
Calle 26 - n°4 A-45 - piso 7
Bogota D.C.
Apartado aereo 3564

Tel. + (57) (1) 380.03.70
Fax + (57) (1) 380.03.40

E-Mail: Bogota@diplobel.org
Website: http://www.diplomatie.be/bogotanl

Nee

visumplicht

Reisdocumenten voor Colombia

Voor Colombia heb je nodig:

- Een paspoort dat bij aankomst in Colombia nog minimaal 6 maanden geldig is
- Visum

Voor een verblijf in Colombia van minder dan 90 dagen is voor Nederlanders en Belgen geen visum vereist.

Adressen Colombiaanse ambassade in Nederland en België

Nederland:

Ambassade Colombia
Groot Hertoginnelaan 14
2517 EG Den Haag

Tel. :070-3614545/3614650
Fax :070-3614636

E-mail: elahaya@minrelext.gov.co
Website: http://paisesbajos.embajada.gov.co/

Openingstijden: maandag-vrijdag 09:00-17:00

België:

Ambassade Colombia
F.D. Rooseveltlaan 96A

1050 Elsene

Tel nr. 02.649.56.79
Fax: 02.646.54.91

E-mail: colombia@emcolbru.be 

Colombiaanse Peso

Valuta

De munteenheid in Colombia is de Colombiaanse Peso (COL$). De Peso is onderverdeeld in 100 centavos, maar door inflatie wordt deze ondereenheid niet meer gebruikt. De peso wordt dan ook uitgegeven in munten van 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 peso en biljetten van 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000 en 50.000 peso.

De makkelijkste manier om aan Peso te komen is om contante Euro"s en/of dollars mee te nemen en in Colombia om te wisselen. Euro’s en dollars zijn gemakkelijk in te wisselen bij wisselkantoren.

Pinnen en creditcard

In de meeste grote en middelgrote steden in Colombia zijn pinautomaten aanwezig, waar je terecht kunt met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo. 

feestdagen

Feestdagen Colombia

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Colombia zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Epiphany 8 januari
Sint Josef Dag 20 maart
Dag van de Arbeid 1 mei
Dag van Sint Peter en Sint Paul 2 juli
Onafhankelijkheidsdag 20 juli
De Slag bij Boyacá-dag 7 augustus
Maria Hemelvaart 21 augustus
Columbus Dag 15 oktober
Allerheiligen  5 november
Onafhankelijkheidsdag van Cartagena 12 november
Onbevlekte ontvangenis 8 december
Kerst 25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Colombia nog een aantal Christelijke feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

-6, -7

tijdsverschil

Tijdsverschil Colombia

In Colombia is het in gedurende onze wintertijd 6 uur vroeger dan in Nederland en België. In onze zomer is het in Colombia 7 uur vroeger.

Spaans

taal

Naast het Spaans worden er in Colombia meer dan 70 inheemse talen gesproken, waarvan het Wayuu en het Páez de belangrijkste zijn.

In Colombia - en zeker buiten de belangrijkste toeristische centra - wordt maar zeer beperkt Engels gesproken. Een Spaans woordenboekje kan dan ook erg handig zijn.

Cartagena

Cartagena is een bruisende havenstad in het noordwesten van Colombia. 

Bruisende havenstad Cartagena

Kleine gezellige straatjes, marktjes, en ontelbare kleine bars waar in de avonduren de tango gedanst word door de locals, hier kom je wel aan je trekken. In de stad vindt je ook diverse oude koloniale gebouwen. 

Bogotá

Hoofdstad Bogotá kan je in een dag goed verkennen, bezoek dan bijvoorbeeld het Goudmuseum. 

Hoofdstad Bogotá 

De stad ligt op 2.600 meter hoogte en is door bergen omgeven. Je kan hier in juli of augustus ook een halve marathon lopen, daar doen zo'n 45.000 mensen aan mee! Ook gaaf: op zondag wordt een deel van de straten afgesloten voor fietsers, skaters en wandelaars!

Tayrona Nationaal Park

Het Tayrona Nationaal Park biedt prachtige stranden en jungletochten. 

Tayrona Nationaal Park

Het gebied is 150 vierkante kilometer groot en je bezoek vraagt door de enorme diversiteit aan mogelijkheden wel om wat voorbereidingen. Kies je accomodatie op een handige plek, bekijk hier bijvoorbeeld wat opties. Je kan met een busje naar de startpunten van de hikes gaan. Er zijn wandelingen van enkele uren. Dit park is ook erg populair onder de locals, dus als het kan: vermijd de weekeindes. 

WTC

Artikelen over Colombia

Zeven weken met twee vrouwen op een motor door Colombia. Ondanks alle enge verhalen durfden de Riding Reporters het aan. 

Colombia, niet zo eng als het lijkt
1
Reisbijbel

Iedereen die veel reist moet het wel eens zijn opgevallen. Zijn de Nederlanders in verre streken relatief oververtegenwoordigd ten opzichte...

Kijktip: andere reizen
2
Reisbijbel

<p>In Colombia is iedereen aan de coke, elke minuut wordt er een onschuldige ziel voor je neus neergeschoten en je...
3
Reisbijbel

Caño Cristales, de rivier die ook wel "de rivier van de vijf kleuren" en "de rivier die is weggelopen uit...

4
Reisbijbel

Reizen colombia

Rondreis Colombia, 14 dagen

Rondreis Colombia, 14 dagen

Een reis naar de hoogtepunten van het bijzondere Colombia, het meest gastvrije land van Zuid-Amerika. We ervaren het koloniale verleden in de wijk Candelaria in Bogotá, Villa de Leyva en Cartagena de Indas. Het ruige Andesgebergte, de groene zee van koffievelden en de Caribische stranden maken deze reis een ware belevenis.

land colombia
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1795
reisduur 14 dagen
Rondreis Colombia, 21 dagen

Rondreis Colombia, 21 dagen

Rondreis door Colombia, het meest gastvrije land van Zuid-Amerika. Prachtige natuur: de Andes, schitterende nationale parken, zoals Purace en de jungle van Tayrona en een swingende kust met Cartagena de Indias en Santa Marta voor de mooie stranden.

land colombia
aanbieder Djoser
prijs vanaf 2295
reisduur 21 dagen
Perfect Match Colombia & Curaçao

Perfect Match Colombia & Curaçao

Onze ABC eilanden zijn populair bij de Colombianen. Dat is volkomen terecht. Maar omgekeerd is ook heel erg de moeite waard. Wat dacht u ervan om uw strandvakantie af te sluiten met een paar dagen Colombia?

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Perfect Match Colombia & Curaçao

Perfect Match Colombia & Curaçao

Onze ABC eilanden zijn populair bij de Colombianen. Dat is volkomen terecht. Maar omgekeerd is ook heel erg de moeite waard. Wat dacht u ervan om uw strandvakantie af te sluiten met een paar dagen Colombia?

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Fascinating Colombia

Fascinating Colombia

Deze groepsreis is net even anders dan een hoogtepuntenreis. Natuurlijk zijn Bogotá, Cartagena en San Agustin opgenomen. Maar daarnaast is er veel gelegenheid voor contact met de bevolking:  In de salsahoofdstad Cali bezoekt u een sociaal dansprojekt voor kinderen, in Cartagena gaat u net als de Colombianen een dagje naar een van de Rosario-eilanden en bezoekt u de grote dinsdagmarkt in Silvia.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2275
reisduur 13 dagen
Stadsarrangement Medellín

Stadsarrangement Medellín

De stad van de permanente lente. De afgelopen jaren flink opgeknapt, met een nieuwe metrolijn en diverse kabelbanen. Je merkt nauwelijks nog iets van de drugsoorlog die voorheen de stad beheerste.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 3 dagen
Cali

Cali

Cali is beroemd als danshoofdstad en de salsamuziek is overal en altijd wel ergens te horen; in het café, uit een woonraam, in de taxi. Uitgaan is synoniem met dansen. Maar overdag is het ook leuk, er zijn een aantal goede musea (moderne kunst, archeologie, pre-Colombiaans goud) en onder de bomen langs de rivier is het heerlijk flaneren. Het stadscentrum is goed te belopen, gebruik van taxi of stadsbus kost vaak meer tijd.Cali is een grote welvarende miljoenenstad in het zuidwesten van het land. Door de goede binnenlandse vliegverbindingen kan de stad als uitvalsbasis dienen voor de regio Popayan en San Agustín.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 255
reisduur 3 dagen
Bogotá

Bogotá

Geen enkel kennismakingsbezoek aan een land is compleet zonder een indruk te hebben van de hoofdstad. Bogotá is prettig vol westerse cultuur en heeft tegelijkertijd veel andino-karakter in de oude stad.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 275
reisduur 3 dagen
Cartagena

Cartagena

Hét juweeltje van Zuid-Amerika met een van de best bewaarde koloniale centra. Het stadsleven peelt zich buiten af, met ‘s avonds veel gezelligheid op straat met dansende mensen en veel eettentjes.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 265
reisduur 3 dagen
Perfect Match Curaçao & Colombia

Perfect Match Curaçao & Colombia

Onze ABC eilanden zijn populair bij de Colombianen. Dat is volkomen terecht. Maar omgekeerd is ook heel erg de moeite waard. Wat dacht u ervan om uw strandvakantie af te sluiten met een paar dagen Colombia?

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 385
reisduur 13 dagen
Colombia Hopping met Quito

Colombia Hopping met Quito

Colombia in een notedop, van highlight naar highlight. Colombia is voor elke bezoeker, die er voor het eerst komt een grote verrassing. Want overal, in alle steden, zie en voel je de vibratie van de Europese stadscultuur en toch zo lekker anders: de temperatuur is tropisch, veel hippe bars en restaurants en een echte latinosfeertje op straat. Galeries, musea en shops kunnen zich gemakkelijk meten met onze standaarden. En op het platteland zijn tal van koloniale boerderijen waar het heerlijk logeren is; altijd stijlvol, altijd omringd door weelderig groen en een hartelijk onthaal. Laat je verrassen! De reis eindigt in de mooie koloniale stad Quito in Ecuador. Om aldaar te eindigen of als springplank naar de Galápagos.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Stadsarrangement Medellín

Stadsarrangement Medellín

De stad van de permanente lente. De afgelopen jaren flink opgeknapt, met een nieuwe metrolijn en diverse kabelbanen. Je merkt nauwelijks nog iets van de drugsoorlog die voorheen de stad beheerste.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 3 dagen
Zona Cafetera

Zona Cafetera

Colombia is één van de beste koffielanden ter wereld. De koffiestreek heet Zona Cafetera. Het landschap bestaat uit finca’s en koffieplantages zo ver het oog reikt. Verse koffie, nevelwoud, weelderig groen. Een heerlijk verblijf op een koffieboerderij in de tropen. Maar er is meer: de streek ligt in de zone van de nevelwouden en vooral in de hogere delen hangt bijna altijd mist, die het landschap met de zeer hoge wax palm een bijna mysterieuze betovering geeft.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 4 dagen
San Agustín & Tierradentro

San Agustín & Tierradentro

Een korte rondreis in het zuiden van het land, die helemaal in het teken staat van de archeologische complexen in San Agustín en omgeving. Er zijn graven, die aan onze hunebedden doen denken, maar dan wel met enorme grote stenen beelden voor de ingang en er zijn graven, uitgehouwen als gaten in de grond. De grafcomplezen liggen in een heerlijke groene tropische omgeving en onderweg komt u door prachtige rivierdalen en gezellige plaatsjes.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1555
reisduur 6 dagen
San Agustín & Tierradentro

San Agustín & Tierradentro

Een korte rondreis in het zuiden van het land, die helemaal in het teken staat van de archeologische complexen in San Agustín en omgeving. Er zijn graven, die aan onze hunebedden doen denken, maar dan wel met enorme grote stenen beelden voor de ingang en er zijn graven, uitgehouwen als gaten in de grond. De grafcomplezen liggen in een heerlijke groene tropische omgeving en onderweg komt u door prachtige rivierdalen en gezellige plaatsjes.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1555
reisduur 6 dagen
Nationaal Park Tayrona

Nationaal Park Tayrona

Tayrona National Park is regenwoud aan de Caraïbische kust met idyllische baaien, stranden, weelderige vegetatie, mangroves en bergen. Het is een natuurparadijs en herbergt overblijfselen van de eeuwenoude Tayrona cultuur: Pueblito, een verwoeste stad, ligt hier verscholen in de jungle.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 745
reisduur 4 dagen
Mompox vanuit Cartagena

Mompox vanuit Cartagena

Mompox ligt diep stroomopwaarts in het binnenland, ooit rijke havenstad aan de Rio Magdalena  en daarna in slaap gevallen. Romantiek en nostalgie prikkelen de zintuigen van de bezoeker, een beminnelijk stadje om voor altijd in je hart te sluiten. Koloniale kerken, statige huizen in barokstijl en bloemrijke patio’s. De begraafplaats, de grens tussen het leven en de eeuwigheid, is een must see. De witgekleurde graftombes zijn hier als muren van herinneringen opgestapeld rondom een mooie kapel. Mompox is ‘truly precious’.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 755
reisduur 3 dagen
Highlights of Colombia

Highlights of Colombia

Een verrassende mix van culturen, natuurgebieden, kleurrijke dorpjes en indrukwekkende steden. Tijdens deze reis belandt u in koloniale bergdorpjes, slaapt u tussen de koffieplantages omgeven door machtige Andespieken en diepe valleien. Aan de kust ligt Cartagena, de stad met Caraïbische flair en Tayrona, een jungle paradijs aan zee.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2750
reisduur 13 dagen
Zona Cafetera

Zona Cafetera

Colombia is één van de beste koffielanden ter wereld. De koffiestreek heet Zona Cafetera. Het landschap bestaat uit finca’s en koffieplantages zo ver het oog reikt. Verse koffie, nevelwoud, weelderig groen. Een heerlijk verblijf op een koffieboerderij in de tropen. Maar er is meer: de streek ligt in de zone van de nevelwouden en vooral in de hogere delen hangt bijna altijd mist, die het landschap met de zeer hoge wax palm een bijna mysterieuze betovering geeft.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 4 dagen
Cartagena

Cartagena

Hét juweeltje van Zuid-Amerika met een van de best bewaarde koloniale centra. Het stadsleven peelt zich buiten af, met ‘s avonds veel gezelligheid op straat met dansende mensen en veel eettentjes.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 265
reisduur 3 dagen
Bogotá

Bogotá

Geen enkel kennismakingsbezoek aan een land is compleet zonder een indruk te hebben van de hoofdstad. Bogotá is prettig vol westerse cultuur en heeft tegelijkertijd veel andino-karakter in de oude stad.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 275
reisduur 3 dagen
San Agustín & Tierradentro

San Agustín & Tierradentro

Een korte rondreis in het zuiden van het land, die helemaal in het teken staat van de archeologische complexen in San Agustín en omgeving. Er zijn graven, die aan onze hunebedden doen denken, maar dan wel met enorme grote stenen beelden voor de ingang en er zijn graven, uitgehouwen als gaten in de grond. De grafcomplezen liggen in een heerlijke groene tropische omgeving en onderweg komt u door prachtige rivierdalen en gezellige plaatsjes.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1555
reisduur 6 dagen
Nationaal Park Tayrona

Nationaal Park Tayrona

Tayrona National Park is regenwoud aan de Caraïbische kust met idyllische baaien, stranden, weelderige vegetatie, mangroves en bergen. Het is een natuurparadijs en herbergt overblijfselen van de eeuwenoude Tayrona cultuur: Pueblito, een verwoeste stad, ligt hier verscholen in de jungle.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 745
reisduur 4 dagen
Mompox vanuit Cartagena

Mompox vanuit Cartagena

Mompox ligt diep stroomopwaarts in het binnenland, ooit rijke havenstad aan de Rio Magdalena  en daarna in slaap gevallen. Romantiek en nostalgie prikkelen de zintuigen van de bezoeker, een beminnelijk stadje om voor altijd in je hart te sluiten. Koloniale kerken, statige huizen in barokstijl en bloemrijke patio’s. De begraafplaats, de grens tussen het leven en de eeuwigheid, is een must see. De witgekleurde graftombes zijn hier als muren van herinneringen opgestapeld rondom een mooie kapel. Mompox is ‘truly precious’.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 755
reisduur 3 dagen
Highlights of Colombia

Highlights of Colombia

Een verrassende mix van culturen, natuurgebieden, kleurrijke dorpjes en indrukwekkende steden. Tijdens deze reis belandt u in koloniale bergdorpjes, slaapt u tussen de koffieplantages omgeven door machtige Andespieken en diepe valleien. Aan de kust ligt Cartagena, de stad met Caraïbische flair en Tayrona, een jungle paradijs aan zee.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2750
reisduur 13 dagen
Cali

Cali

Cali is beroemd als danshoofdstad en de salsamuziek is overal en altijd wel ergens te horen; in het café, uit een woonraam, in de taxi. Uitgaan is synoniem met dansen. Maar overdag is het ook leuk, er zijn een aantal goede musea (moderne kunst, archeologie, pre-Colombiaans goud) en onder de bomen langs de rivier is het heerlijk flaneren. Het stadscentrum is goed te belopen, gebruik van taxi of stadsbus kost vaak meer tijd.Cali is een grote welvarende miljoenenstad in het zuidwesten van het land. Door de goede binnenlandse vliegverbindingen kan de stad als uitvalsbasis dienen voor de regio Popayan en San Agustín.

land colombia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 255
reisduur 3 dagen
Rondreis Colombia

Rondreis Colombia

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Colombia bezoeken we het land van de meest aardige en gastvrije mensen van Zuid-Amerika. Laat je overweldigen door de variatie en tegenstellingen van het land, zoals het Andesgebergte, de koloniale steden, de koffiestreek en de prachtige Caribische stranden. Salsa en andere typische Colombiaanse muziekstijlen als cumbia en bambuca vergezellen ons de hele reis. Colombia is één van Zuid-Amerika’s best bewaarde geheimen. Ervaar zelf hoe het is in dit kleurrijke en levendige land!

land colombia
aanbieder Sawadee
prijs vanaf 2398
reisduur 23 dagen
Rondreis Colombia Kort

Rondreis Colombia Kort

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Colombia bezoeken we het land van de meest aardige en gastvrije mensen van Zuid-Amerika. Laat je overweldigen door de variatie en tegenstellingen van het land, zoals het Andesgebergte, de koloniale steden, de koffiestreek en de prachtige Caribische stranden.

land colombia
aanbieder Sawadee
prijs vanaf 1998
reisduur 14 dagen
Familiereis Colombia

Familiereis Colombia

Tijdens deze avontuurlijke familiereis door Colombia bezoeken we het land van de meest aardige en gastvrije mensen van Zuid-Amerika. Laat je overweldigen door de variatie en tegenstellingen van het land, zoals het Andesgebergte, de koloniale steden, de koffiestreek en de prachtige Caribische stranden. Salsa en andere typische Colombiaanse muziekstijlen als cumbia en bambuca vergezellen ons de hele reis. Colombia is één van Zuid-Amerika’s best bewaarde geheimen. Ervaar zelf hoe het is in dit kleurrijke en levendige land!

land colombia
aanbieder Sawadee
prijs vanaf 2798
reisduur 23 dagen
19-daagse groepsrondreis Verrassend Colombia (vanaf mei 2017)

19-daagse groepsrondreis Verrassend Colombia (vanaf mei 2017)

Maak met ons een rondreis door Colombia; één van de meest veelzijdige en bijzondere landen van Latijns-Amerika! Door de grote hoogteverschillen vinden we hier de ruige besneeuwde bergpieken van de Andes, diepe dalen waar zich rivieren doorheen kronkelen, groene koffievalleien en witte Caribische stranden. Tel hier de prachtige koloniale dorpen en steden, wereldse metropolen met indrukwekkende musea en uiterst vriendelijke bevolking bij op en u heeft alle ingrediënten voor een boeiende vakantiebeleving bij elkaar! Bekijk het dagprogramma voor alle hoogtepunten Comfortabel vervoer en centraal gelegen hotelsZoals u van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs en verblijft u in sfeervolle hotels, veelal in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden. De vluchten naar Colombia zijn rechtstreeks met KLM. Bekijk een selectie van de hotels van deze reisEntreegelden inclusiefWij hebben ervoor gekozen om alle entreegelden op te nemen in de prijs, zodat u tijdens de reis voor minder onverwachte kosten komt te staan. Ook zijn diverse excursies reeds inclusief. Zo doen we een koffietour inclusief proeverij in de Triángulo del Café, maken we een bijzondere fietstocht door Bogotá en bezoeken we de Valle de Cocora met de bijzondere waxpalm.  Bekijk hier wat inclusief isOnze Nederlandssprekende reisleiders staan voor u klaarDeze reis wordt begeleid door onze ervaren reisleiders. Wist u dat u ook al uw vragen kunt stellen aan onze reisleiders in Colombia via ons forum?  Probeer het eens en stel uw vraag op het reisleider forum

land colombia
aanbieder Fox
prijs vanaf 2299
reisduur 19 dagen
16-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Fascinerend Colombia

16-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Fascinerend Colombia

Maak met ons een rondreis door Colombia; één van de meest veelzijdige en bijzondere landen van Latijns-Amerika! Door de grote hoogteverschillen vinden we hier de ruige besneeuwde bergpieken van de Andes, diepe dalen waar zich rivieren doorheen kronkelen, groene koffievalleien en witte Caribische stranden. Tel hier de prachtige koloniale dorpen en steden, wereldse metropolen met indrukwekkende musea en uiterst vriendelijke bevolking bij op en u heeft alle ingrediënten voor een boeiende vakantiebeleving bij elkaar!

land colombia
aanbieder Fox
prijs vanaf 3439
reisduur 16 dagen
19-daagse single groepsreis Verrassend Colombia

19-daagse single groepsreis Verrassend Colombia

Prachtige kustlijnen, betoverende koloniale dorpen en het maanachtige landschap van de Tatacoa woestijn, u vindt dit allemaal en nog veel meer op deze mooie bestemming. Colombia is een mix van alles wat Zuid-Amerika te bieden heeft, natuur, cultuur en een indrukwekkende geschiedenis zorgen ervoor dat u gedurende uw rondreis verliefd zult worden op dit land. Onze reis begint in het prachtige Bogotá, de bruisende hoofdstad van Colombia met haar wereldberoemde Plaza de Bolívar en het indrukwekkend gelegen, witte klooster van Monserrate. Hierna ontdekt u de stad van de eeuwige lente, Medellín. Prachtig gelegen in een vallei vindt u hier een hele eigen cultuur, Medellín is een unieke bestemming die erg Europees aan doet. Wij nemen u tijdens deze reis mee naar deze prachtige steden en nog veel meer! Bekijk hier ons complete programmaComfortabele, authentieke hotelsGedurende uw reis verblijft u in typisch Colombiaanse hotels, dit zijn over het algemeen middenklasse hotels en ideale locaties om de echte sfeer te proeven. Waar mogelijk heeft u de beschikking over een heerlijk zwembad en verblijft u in prachtige, in koloniale stijl gebouwde, hotels. Bekijk hier de uitgebreide hotelselectieDe complete Colombia ervaringTijdens deze uitgebreide rondreis bezoeken we de mooiste plekjes. Om uw ervaring compleet te maken hebben wij een groot aantal excursies inbegrepen in de reissom. Zo nemen wij u mee op een uitgebreide stadstour door het wereldberoemde Cartagena, maken we een bijzondere fietstocht in Bogotá en genieten we van een koffietour inclusief proeverij in de Triángulo del Café. Ook is de excursie naar de glooiende vallei Valle de Cocora en het typische Paisa dorpje Salento inbegrepen in onze reis! Bekijk hier wat nog meer inclusief isDeskundige Nederlandssprekende FOX reisleidersTijdens deze reis door Colombia wordt u begeleid door onze deskundige reisleiding die u de mooiste plekjes van Colombia laat zien. Als u op zoek bent naar een heerlijk restaurantje, de leukste excursies in de omgeving of de beste plek voor de beroemde Colombiaanse koffie, bent u bij onze reisleider aan het goede adres. Stel hier alvast uw vragen aan onze reisleider

land colombia
aanbieder Fox
prijs vanaf 2499
reisduur 19 dagen
Colombia - Vogel- en natuurreis

Colombia - Vogel- en natuurreis

Voor zowel de fanatieke vogelaar als de liefhebber van natuur en vogels is Colombia één van de meest aantrekkelijke bestemmingen ter wereld. De diversiteit is ongeëvenaard, getuige de maar liefst 1903 getelde vogelsoorten. Het hoogste aantal ter wereld. Deze diversiteit aan vogels is alleen maar mogelijk door een grote variatie in habitats. En dat is nu precies wat deze reis biedt. De landschappen zijn net zo afwisselend als de kleurrijke goed zichtbare vogels. Geniet van de overweldigende natuur met vele soorten kolibries, toekans, papegaaien en tangara’s. Door de hoogtes tijdens deze reis - variërend van zeeniveau tot boven de 4000 meter - verkrijg je een maximale afwisseling. Veel endemische soorten hebben weinig overlap met vogels in landen als Costa Rica, Brazilië of Peru. Met onze verblijven in ProAves natuurreservaten ondersteun je direct de bescherming van unieke habitats. Met wereldrecords op het gebied van aantallen vogels en aantal endemische soorten op één plek (Santa Marta) én bovendien de beste koffie ter wereld, is deze reis een must voor elke gepassioneerde vogelliefhebber. De gastvrije Colombianen verwelkomen je hartelijk.

land colombia
aanbieder SNP
prijs vanaf 0
reisduur 19 dagen
Groepsreis Colombia ; Dynamisch en gastvrij

Groepsreis Colombia ; Dynamisch en gastvrij

Het Andesgebergte, jungle, woestijn, mysterieuze precolumbiaanse culturen, sfeervolle koloniale centra, ontelbare soorten fruit, de beste koffie en heerlijk eten. Colombia is een van de meest dynamische landen van Zuid Amerika, met een open en vriendelijke bevolking die je vanaf het begin zal omarmen. Het is daarom geen wonder dat het land de rijzende ster onder de reisbestemmingen is. Tijdens deze tweeweekse rondreis ontdek je het hartland van Colombia.

land colombia
aanbieder Shoestring
prijs vanaf 1999
reisduur 16 dagen / 15 nachten dagen