Cyprus

 • klimaat

  Mediterraan  

 • reisadvies

  Veilig  

 • vaccinaties

  Geen  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Nee  

 • valuta

  Euro  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  +1 uur  

 • taal

  Nieuw-Grieks  

Veel zon, maar ook veel historie

Cyprus staat vooral bekend als zonbestemming, verdeeld in een zelfstandige en Turkse zijde. Maar het biedt veel meer voor de reiziger die op onderzoek uitgaat. Zo is Cyprus volgens de Griekse mythologie de geboorteplaats van de godin Aphrodite. Ze zou volgens de overlevering op het kleine schiereiland Akamas haar geliefde Adonis hebben ontmoet. Hoe dan ook, je kan daar nu in ruige natuur hiken en naar de blue lagoon varen.

Want het kristalblauwe water is een van de attracties van dit eiland. Cyprus staat bekend als duikbestemming! Natuur boven water vind je in het Troödosgebergte, met prachtige bergkammen, geweldige uitzichten en koele berglucht is het een must voor wandelaars en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar de ziel van Cyprus. Hier zijn tal van oude Byzantijnse kloosters en authentieke dorpjes, verstopt in het groen langs de vele wandelpaden. Ideaal ook in de zomer, want dan is het heel heet op Cyprus en hier vind je schaduw. In de winter kan hier zelfs – in beperkte mate – aan wintersport gedaan worden!

De geschiedenis van Cyprus is mede bepaald geweest door de vaak strategische ligging van het eiland aan de uithoeken van de grote rijken in de loop der tijden. Dwars door het oude stadsdeel van Nicosia loopt de de Green Line, die noord en zuid scheidt. De meeste bezienswaardigheden van de stad zijn in oud-Nicosia, maar ook in de directe omgeving van de Nicosia liggen bezienswaardigheden zoals Byzantijnse kerken en kloosters, archeologische vindplaatsen en sfeervolle dorpen, die het bezoeken meer dan waard zijn.

Zo kan je de drukke badplaatsen ontlopen, waar met name Engelsen en Duitsers hun heil zoeken. Rust vind je hier niet, wel veel uitgaansgelegenheden.

Hoogtepunt
Beste reistips Cyprus
Aja Napa

Agia Napa was ooit een klein visserdorp, maar is nu een paradijs voor de liefhebber van strand, zee en watersport.

Wijnstreek

In en rond Limassol bevindt zich het centrum van de wijnindustrie van Cyprus.

Larnaka

Larnaka is waarschijnlijk de oudst bewoonde plaats op Cyprus. De stad is gebouwd op de resten van de oude stadstaat Kition.

Platres en wandelingen

Wandel- en natuurliefhebbers wordt aangeraden enkele van de prachtige goed-uitgezette wandelingen in het Troodos te maken.

Kykkosklooster

Een topattractie in het Troodos-gebergte is het beroemde en overweldigende Kykkosklooster, een pelgrimsoord voor de Cyprioten.

Troodos-gebergte

In de zomer biedt de Troodos met de prachtige bergkammen, de geweldige uitzichten en de koele berglucht een welkome afwisseling van het mediterrane strandleven.

Aphorodite

Het oude Pafos biedt reizigers onder andere de de resten van Aphorodites belangrijkste heiligdom in Kouklia – Palaipafos.

Kato Paphos

Ondanks dat het toerisme vat heeft gekregen op het Kato Paphos is de omgeving van de haven een aanrader.

Vliegtickets
Vluchten naar Cyprus
Reistips
Beste reistips Cyprus

Reizen Cyprus

Alle leeftijden

Aphrodite Sands & New Helvetia Hotel

Land : Cyprus
Aanbieder : Kras
prijs vanaf : 374.00
Lees Meer

Zonvakantie

Anais Bay

Anaïs Bay bestaat uit een traditioneel hotel met naastgelegen appartementen gedeelte en wordt gerund door twee broers. Op steenworp afstand vind je het fijne strand en lokale winkeltjes. Wie houdt van eenvoud, Cypriotische gastvrijheid en vriendelijkheid voelt zich hier zeker thuis. Relax en geniet aan het zwembad of neem een frisse duik in de zee. De broers Yiannis en Nicolas heten je van harte welkom!

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 468.00
reisduur : 8
Lees Meer

Alle leeftijden

Constantinou Bros Athena Beach (hotel)

Vakantie Cyprus met verblijf in een 4-sterren accommodatie o.b.v. logies en ontbijt

Land : Cyprus
Aanbieder : Kras
prijs vanaf : 409.00
Lees Meer

Alle leeftijden

Bay View Apartments

Vakantie Cyprus met verblijf in een 4-sterren accommodatie

Land : Cyprus
Aanbieder : Kras
prijs vanaf : 430.00
Lees Meer