Gambia

 • klimaat

  Tropisch savanneklimaat  

 • reisadvies

  Risico's  

 • vaccinaties

  Ja  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Nee  

 • valuta

  Dalasi  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  - 2 uur (Zomer), -1 uur (Winter)  

 • taal

  Engels  

The smiling coast of West Africa

Gambia ligt in West-Afrika aan de Atlantische Oceaan. Het is het kleinste land van Afrika en wordt volledig doorsneden door de Gambia-rivier.

Het land heeft een bijna 70 km lange kustlijn met witte zandstranden en een aangenaam subtropisch klimaat waardoor het het gehele jaar door mooi weer is met een gemiddelde temperatuur van zo’n 26 graden Celsius. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Gambia een erg populaire strandvakantiebestemming is.

Je kunt in Gambia dus genieten van de zonovergoten stranden, maar naast zon, zee en prachtige stranden is er nog veel meer te beleven op deze tropische bestemming.

Zo staat Gambia bekend om zijn tropische natuur en er zijn diverse reservaten en natuurparken te vinden in het land. De grootste is het Kiang West National Park wat o.a. savannen, tropisch woud en mangrove moerassen herbergt. Een ander bekend park is het Bijilo Park. In de natuurparken komen veel diersoorten voor waaronder vele kleurrijke vogels. Gambia is dan ook een paradijs voor vogelliefhebbers met meer dan 530 verschillende vogelsoorten, waarvan sommige soorten alleen in Gambia voorkomen. Naast vogels komen in Gambia ook apen, antilopen, wilde zwijnen, slangen en reuzenhagedissen voor en ook in de wateren voor de kust en in de rivier de Gambia wemelt het van de wilde dieren, zoals nijlpaarden, schildpadden, krokodillen en zelfs dolfijnen.

De moeite waard zijn plaatsen als de hoofdstad Banjul, Serrekunda en Brikama, waar je een mooi beeld krijgt van het stadsleven in Afrika. Deze steden vormen een groot contrast met het traditionele binnenland, waar in de kleine dorpjes de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Erg indrukwekkend is de Gambiaanse slavernij-geschiedenis. In de 17e en 18e eeuw werden wereldwijd slaven uit Gambia verhandeld en in sommige delen van het land (zoals langs de Gambiarivier en in Georetown) herinneren gebouwen aan deze zwarte bladzijde uit de Afrikaanse geschiedenis.

Toch is misschien nog wel het meest indrukwekkende aan Gambia de kleurrijke, vrolijke en gastvrije bevolking van het land aan wie het land zijn bijnaam “The smiling coast of West Africa” te danken heeft.

Hoogtepunt
Beste reistips Gambia
Met een pirogue over de Gambia

Blijf zeker niet op het strand hangen en maak bijvoorbeeld een rivier’cruise’ over de rivier de Gambia.

Vliegtickets
Vluchten naar Gambia
Reistips
Beste reistips Gambia

Artikelen over Gambia

Reportages

In november 2013 was ik met mijn vriendin in Gambia en maakte ik kennis met de gewoonten en (eigen)aardige ...

Lees meer

Reistips

Gambia, op slechts zes uur vliegen van Nederland. Een aangenaam klimaat en ruime, schone stranden. Dat zijn op zich ...

Lees meer

Reportages

Na een lange bushwandeling komen mijn vriendin, onze gids Andy en ik aan in het vissersdorp Tanji. We lopen ...

Lees meer

Reizen Gambia

Zonvakantie

Ngala Lodge

Wow! Boven op een klif schittert Ngala Lodge. Dit kleinschalige en karaktervolle hotel is ondergebracht in een oud koloniaal herenhuis met Afrikaanse elementen. Een verblijf in Ngala Lodge staat voor pure rust. Hier weten de eigenaren wat persoonlijke service is en zorgt de chefkok iedere dag weer voor de lekkerste gerechten op je bord. Vanuit de tropische tuin met vogels, geniet je van een fantastisch uitzicht over zee. Op zoek naar het beste plekje van het hotel? Het beachdek aan het privéstrand is een goede kanshebber.

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1140.00
reisduur : 9
Lees Meer