Kaapverdië reisinformatie voor jouw vakantie

Kaapverdië – Valuta

Valuta Kaapverdië

Het symbool voor de Kaapverdische Escudo is het dollarteken, $. Dit teken komt achter het bedrag in Escudo’s te staan. Wanneer iets dus 100 Kaapverdische Escudo kost, dan wordt dat weergegeven als 100$. Er zijn biljetten van 5.000, 2.000, 1.000, 500, 200 en 100 CVE. Qua munten bestaat de munteenheid op Kaapverdië uit munten van 100, 50, 20, 10, 5 of 1 CVE.

Naast de Kaapverdische Escudo wordt de Amerikaanse dollar vaak geaccepteerd. In noodgevallen kan je vaak ook met Euro’s betalen.

Creditcard

De belangrijkste en meeste bekende creditcards als MasterCard en VISA worden bij de grote resorts en hotels, geldautomaten en geldwisselkantoren geaccepteerd. Veel kleinere hotels, restaurants en winkels op de Kaapverdische Eilanden accepteren daarentegen geen creditcards.

Geld wisselen

Wanneer je euro’s wilt omwisselen naar de valuta van Kaapverdië dan kan je dit het beste direct bij aankomst op de luchthaven bij een geldwisselkantoor doen. Op alle vier de internationale luchthavens van Kaapverdië (Santiago, Sao Vicente, Sal en Boa Vista) kan je veilig en voor een goed tarief bij officiële geldwisselkantoren de Kaapverdische Escudo verkrijgen. Ook in de grotere steden zoals Santa Maria op het eiland Sal of Sal Rei op het eiland Boa Vista zijn er mogelijkheden om aan de valuta van Kaapverdië te komen. Hier kan je euro’s omwisselen naar de Kaapverdische Escudo bij banken en geldwisselkantoren.

Buiten de steden en luchthavens op Kaapverdië zijn de mogelijkheden om geld te wisselen zeer beperkt. Wissel nooit zomaar geld op staat.

Pinnen

In de grotere plaatsen en op plekken waar veel toeristen komen, zoals Sal en Boa Vista, zijn meerdere banken en pinautomaten aanwezig, ook in winkels en restaurants kan je steeds vaker pinnen.

Banken

De banken zijn meestal geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 15:00. Houd er altijd rekening mee dat de tijden per dorp, stad en eiland verschillen.