Mexico

Tropisch, subtropisch, gematigd

klimaat

Klimaattype: Tropisch klimaat (Aw en Af) in de tierra caliente en een subtropisch klimaat en een gematigd (Cw) in de tierra templada en de tierra fria.
Gem. temp: 26°C
Regenseizoen: juni tot oktober
Beste reistijd: oktober tot mei

Doordat Mexico zo groot is, kent het diverse klimaten. Niet alleen de grootte, maar ook de verschillende hoogtes en de invloed van de omliggende oceanen zorgen voor verschillende klimaten. Over het algemeen zijn er in Mexico drie klimaatzones te onderscheiden: een hete, een gematigde en een koude zone.

Tierra caliente (warme zone)

De warme zone vind je in de kustgebieden, de laaggelegen (onder de 750 meter) streken van het binnenland met de moerassen en in de tropische wouden. Gemiddeld komen de temperaturen in deze gebieden nauwelijks onder de 25 graden. In de warmste periode (mei, juni, juli) kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 40 graden.

Tierra templada (gematigde zone)

De gematigde zone omvat het gebied tussen 750 en 1800 meter boven zeeniveau. Het is een subtropische zone met gemiddelde temperaturen tussen 17 en 23 graden en kille avonden waarin de temperatuur onder de 15 graden kan zakken.

Tierra fria (koude zone)

De koude zone bestaat uit het gedeelte van Mexico boven de 1800 meter. Het betreft Mexico-stad en andere regio"s in het centrale gedeelte van het land. Deze zone heeft een gematigd tot subtropisch klimaat mild, met gemiddelde temperaturen van overdag 22 en ’s nachts 10 graden.

Neerslag

Mexico als geheel kan als aride of semi-aride gekenschetst worden doordat 80% van het land minder dan 800 mm neerslag krijgt. De meest droge streek van het land is de woestijn van Altar waar het soms jaren niet regent. Over het algemeen kent Mexico twee seizoenen: het natte en het droge seizoen. Bijna overal in Mexico is de zomer, tussen juni en oktober, het natte seizoen, met als natste maanden de maanden juli tot september, met gemiddeld achttien regendagen per maand. Gedurende deze regendagen valt de neerslag meestal in de namiddag in de vorm van korte hevige buien. De droogste maanden zijn de maanden november tot maart, met een gemiddelde van twee regendagen per maand. De rest van het jaar valt er weinig regen. Uitzondering hierop zijn twee gebieden waar het hele jaar door regen valt: de kust van Chiapas en de hellingen van Tampico en Tabasco.

Orkanen

In het orkaanseizoen, dat van juni tot en met november duurt, kunnen op het schiereiland Yucatan orkanen voorkomen. De kustplaatsen Cancun en Playa del Carmen krijgen in deze periode regelmatig een bezoek van een orkaan die verwoestend kan zijn. Ook in de westelijke kustgebieden, langs de Noordoostelijke Grote Oceaan, komen orkanen voor. De meeste orkanen halen het land niet en zijn afgezwakt tot een tropische depressie voordat ze de kust van Mexico bereiken. In een enkel geval kunnen plaatsen als Puerto Vallarta en Acapulco getroffen worden door een orkaan of tropische storm.

Beste reistijd

Over het algemeen is de beste reistijd voor Mexico de periode van oktober tot mei in het droge seizoen. Ook tijdens het regenseizoen kun je Mexico prima bezoeken, de neerslag valt in deze periode namelijk veelal in de vorm van korte hevige buien en de rest van de dag is het dan droog. Wel is het in deze periode vaak erg warm en vochtig. 

Risico's

reisadvies

Delen van Mexico zijn veilig, in andere delen zijn zeker risico's. Onder meer conflicten om drugs, en andere criminaliteit om geld afhandig te maken, zoals ontvoeringen en berovingen. 

Daarnaast is de vulkaan Popocatépetl nog steeds actief en komen er tropische stormen en orkanen voor in Mexico. 

Controleer de precieze situatie in Mexico voor vertrek altijd op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier

Nee

Vaccinaties

Er zijn geen verplichte vaccinaties, tenzij je zeven dagen voor je komst in een gele koorts-land bent geweest. Dan moet je daar tegen zijn ingeënt. 

Aanbevolen vaccinaties:

- DTP
- Hepatitis A

Malaria

In Mexico komt malaria voor in het grensgebied met Guatemala en Belize. Vaccinaties op Reis raadt aan om malariapillen te gebruiken. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in deze gebieden. Ook op het platteland in het zuidoosten aan de Golf van Mexico en in de provincie Oaxaca komt malaria voor. In dit gebied kun je volstaan met alleen anti-muggenmaatregelen. De rest van Mexico, inclusief de provincie Yucatan en Cancún, is malariavrij.

Ja

ambassades

Nederlandse Ambassade

Avenida Vasco de Quiroga 3000, 7de verdieping Edificio Calakmul
Colonia Santa Fe
01210 Mexico Stad

Postadres:
Apartado Postal 10-656
11000 México D.F.

Tel nr. (+52) 55 5258-9921
Fax: (+52) 55 5258-8138
E-mail: mex-info@minbuza.nl
Website: www.paisesbajos.com

Belgische Ambassade

Avenida Alfredo Musset, 41
Colonia Polanco
11550 Mexico D.F

Tel nr. + (52) (55) 52.80.07.58
Fax + (52) (55) 52.80.02.08
E-Mail: Mexico@diplobel.fed.be
Website: www.diplomatie.be/mexiconl/

Nee

visumplicht

Voor Mexico heb je nodig:

  • Een paspoort dat na het vertrek uit Mexico nog 6 maanden geldig is
     

Visum

Nederlanders en Belgen hebben, voor een toeristisch verblijf van minder dan 180 dagen in Mexico, geen visum nodig. Wel moet je paspoort nog ten minste zes maanden geldig zijn. Bij aankomst in Mexico kunnen de Mexicaanse autoriteiten je verzoeken te bewijzen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Mexico te bekostigen.

LET OP! De visumvereisten kunnen regelmatig wijzigen, dus check ruim voor je vertrek de meest recente visumvereisten bij de ambasse van Mexico. 

Adressen ambassade van Mexico in Nederland en België:

Nederland:

Nassauplein 28
2585 EC Den Haag

Tel: 070-3602900Fax: 070-3560543

E-mail: embamex@embamex.nl
Website: www.embamex-nl.com

België:

F.D. Rooseveltlaan 94
1050 Elsene

Tel: 00-332/6290777
Fax: 00-332/6468768

E-mail: embamexbelgica-ue@skynet.be
Website: www.embamex.eu 

Mexicaanse peso

Valuta

Valuta

De munteenheid in Mexico is de Mexicaanse peso (MXN). De Mexicaanse peso is onderverdeeld in 100 centavos en wordt uitgegeven in munten van 10, 20 en 50 centavos en 1, 2, 5, 10, 20 en 50 peso en biljetten van 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 peso.

Bekijk hier de huidige koers van de Mexicaanse peso.

In Mexico kun je Euro"s omwisselen in peso op de internationale luchthavens en bij banken en in “casas de cambio”. De wisseltarieven tussen banken en casa se cambio schelen niet veel. In sommige hotels word er ook gewisseld, maar tegen een slechtere koers.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Mexicaanse peso eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de peso.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Mexico op zeer veel plaatsen mogelijk.

Creditcard

Creditcards worden in Mexico algemeen geaccepteerd.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Mexico geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 16:00 uur tot 16:00 uur. Sommige banken zijn langer geopend en ook op zaterdag is een aantal banken geopend.

Prijsniveau

Het prijsniveau ligt in Mexico lager dan dat in Nederland en België.

Fooien

Het geven van fooi in hotels en restaurants is in Mexico - en dan met name in de wat toeristischere gebieden - gebruikelijk. De mensen in de toeristenindustrie en in de duurdere hotels verwachten een tip. Taxichauffeurs verwachten meestal geen tip.

feestdagen

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Mexico zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Benito Juarez-dag 16 maart
Dag van de Arbeid 1 mei
Dag van de onafhankelijkheid 16 september
Dag van de revolutie 16 november
Kerst 25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

 

Naast deze nationale feestdagen kent Mexico nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

- 7 uur

tijdsverschil

In het grootste deel van Mexico is het het hele jaar door 7 uur vroeger dan in Nederland en België.

Uitzonderingen zijn de noordelijke staten Baja California Sur, Sonora, Sinaloa en Nayarit, die aansluiten op de Noord- amerikaanse mountain-tijd, waar het tijdsverschil met Nederland en België het hele jaar 8 uur bedraagt. In Baja California Norte is het tijdsverschil zelfs nog een uur groter.

Check hier de actuele tijd in Mexico.

Informatie over de prijzen voor vliegtickets kan je hier vinden. Liever een groepsreis? Vraag bijvoorbeeld informatie op bij Sawadee, Tenzing Travel of Fox Reizen.

 

Spaans

taal

Officiële taal van Mexico

De officiële taal van Mexico is het Spaans.

Overige talen

Hoewel het Spaans de officiële taal van Mexico is zijn er meer dan een miljoen mensen in Mexico die deze taal niet of slechts zeer beperkt spreken. Deze mensen, die veelal op het platteland wonen, spreken slechts hun inheemse taal, zoals het Otomi, Maya, Náhuatl, Zapoteeks, of het Mixteeks.

In de toeristische gebieden en dan met name Yucatan kan je je met Engels goed redden.

Desondanks kan het wel erg handig zijn om een woordenboekje Spaans mee te nemen.

Meer informatie

Kijk op de website van Etnoloque voor meer informatie over de diverse talen en dialecten die in Mexico worden gesproken.

Stranden

De mooiste stranden op het Baja Schiereiland bevinden zich bij Cabos San Lucas en San José del Cabo. 

Baja Schiereiland

Aan de Caraïbische kust, vind je bij Playa del Carmen, Tulum en met name Cozumel, een eiland met in elke richtling niets dan stranden, de beste stranden.

Vulkanen

De hoge en vaak besneeuwde pieken van de vulkanen Popocatépetl en Nevado de Toluca zijn goed te beklimmen.

Vulkaan Popocatépetl

Je kunt er zelfs een spectaculaire duik maken in de met water gevulde kraters.

Duiken

De riffen van Los Manchones, Cuevones, Chital en La Bandera barsten van het onderwaterleven en zijn onder duikers bekend vanwege de onderwatergrotten die je hier vind.

Duiken in Mexico

Deze bijzondere duikplekken verdienen het dan ook om van dichtbij ontdekt te worden.

De Spoorweg van de Koperkloof

De treinrit over de spoorweg die dwars door de Koperkloof loopt is één van de meest spectaculaire treinritten in de wereld. 

Spoorweg van de Koperkloof

De mooiste uitzichten heb je wanneer je de 13-urige tocht tussen Los Mochis en Chihuahua begint in Los Mochis.

Het ballet Folklórico

Het ballet Folklórico wordt op woensdagen en zondagen uitgevoerd in het Paleis van de schone kunsten in Mexico City.

Het ballet Folklórico

De dansen zijn een ode aan de rijke tradities en oude rituelen van Mexico en alleen al de hoofddeksels van de dansers zijn al een reden om de voorstelling te bezoeken.

Boerderijen (Estancias)

Speel cowboy in een van de vele luxueze boerderijen met gastenverblijven (estancias) die Mexico rijk is. 

Boerderijen (Estancias)

Overdag kun je te voet of per paard de ranche verkennen om hier vervolgens ‘s-avonds bij het kampvuur onder het genot van de locale keuken en een glas tequila van bij te komen.

Dag van de doden

Mexico's dag van de doden (Dia de los Muertos) is eigenlijk een festival dat twee dagen duurt.

Dag van de doden

Ieder jaar op 1 november, worden angelitos (dode kinderen) herinnerd, en de volgende dag de dode volwassenen. Tijdens de festiviteiten bezoekt men de graven van dierbaren en offert daar voedsel en drank om dit na afloop vaak weer zelf op tee ten en drinken.

Zuil van het leven

Op de prehistorische site Mitla bevindt zich de zuil van het leven. 

Zuil van het leven

Volgens de overlevering vertelt deze zuil bezoekers wanneer zij zullen sterven. Bezoekers dienen hiertoe de zuil te omarmen en de ruimte tussen de vingertoppen te meten door te meten hoeveel maal hun hand hiertussen past. Het aantal "handen" vermenigvuldigd met 4 voorspelt het aantal resterende levensjaren.

Chichén-Itzá

De Mayastad Chichén-Itzá werd meer dan 1000 jaar geleden gebouwd, maar de Mayamagie maakt dat ook vandaag de dag nog grote menigten de stad betreden. 

Chichén-Itzá

Elk jaar tijdens de equinox in de lente en de herfst beelden schaduwen Kukulcan (de slang) uit die de trappen van de piramide opklimt.

Tepoztlán

Tepoztlán is een ontspannen stadje dat door steile klippen wordt omringd.

Tepoztlán

Hier bevindt zich een piramide gewijd aan Tepoztécatl, de God van de oogst. In het centrum van het stadje vind je het indrukwekkende Klooster van de geboorte van Christus, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen.

Tulum

Het zien van de zonsopgang over de Maya ruïnes van Tulum, in de buurt van Playa del Carmen, maakt het vroege opstaan de moeite waard. 

Zonsopgang over de Maya ruïnes

Onderzoek de ruïnes in alle rust om vervolgens nog voor het ontbijt een duik te nemen in de turkoise zee; de ruïnes bevinden zich namelijk praktisch op het strand.

Puebla

Voor elegante koloniaal-stijl hoef je niet verder te zoeken dan Puebla,  een stadje dat is gelegen in de uitlopers van de Sierra Madre.

Puebla

De koepels van de kerk en de muren van de huizen in het stadje zijn bedekt met talavera, kleurrijke verglaasde tegels die ook vandaag de dag nog door locale kunstenaars worden geproduceerd.

Mexico-City's Zócalo

Dit gigantische centrale plein in de hoofdstad wordt geflankeerd door de Catedral Metropolitana - één van de grootste kerken van de wereld en de eerste kerk die in `de nieuwe wereld' werd gebouwd.

Mexico-City's Zócalo

De tentoongestelde voorwerpen in het Nationaal Antropologisch Museum beslaan 20.000 jaar aan geschiedenis van de mensheid, en je moet dan ook heel wat tijd uittrekken om het in zijn geheel te kunnen bezichtigen. Je zult de bezoeken aan de vele pre-Colombiaanse sites van Mexico nog meer waarderen wanneer je je eerst hebt vergaapt aan en enig begrip hebt opgedaan van de onwaarschijnlijke kunst die in het museum te zien is.

Zeekoeien

Aan zeekoeien geen gebrek in Chetumal Baai in de Golf van Mexico.

Zeekoeien

Deze verre neven van de olifant houden van warme ondiepe wateren - een voorkeur die helaas velen van hen het leven kost. Jaarlijks worden namelijk regelmatig zeekoeien gedood door aanvaringen met de propellors van boten.

Teotihuacán

De stad `waar de goden zijn geboren', op zo’n 48km ten noordoosten van Mexico-City, herbergt de ruïnes van een keizerlijk centrum dat zich kon meten met het oude Rome en dat zijn hoogtepunt bereikte rond de zelfde tijd.

Teotihuacán

Een van de bezienswaardigheden van de oude stad is de piramide van de zon, de vierde grootste piramide in de wereld.

Mexicaanse Rodeo

De beroepsrodeorijders kun je in actie zien bij de charreada (rodeo) in Guadalajara, die elk jaar in oktober wordt gehouden. 

Mexicaanse Rodeo

In dit gebied is de beroemde `Mexicaanse Hoed Dans'  die lokaal de Jarabe Tapatio wordt genoemd, ontstaan.

De heilige stad

De zonsondergang over Monte Albán, een heilige prehistorische stad en een centrum van de Zapoteekse cultuur die 2.000 jaar geleden bloeide, is een magisch gezicht. 

De heilige stad

 Het opmerkelijke centrale plein en veel van de graven zijn toegankelijk voor het publiek.

Zilveren juwelen

De prachtige zilveren juwelen die in Taxco worden geproduceerd behoren tot de mooiste in de wereld. 

Zilveren juwelen Taxco

In deze streek werden fortuinen verdiend van de zilvermijnen en een deel van het verdiende fortuinen werden weer teruggeven aan de gemeenschap met de bouw van de Kerk van Santa Prisca en San Sebastián, een juweel van de Churriguereske architectuur.

Mineraalbronnen

Bij de Hierve el Agua mineraalbronnen, in de buurt van San Lorenzo Albarradas, bevindt zich kokend water en een bevroren waterval. 

Hierve el Agua mineraalbronnen

Het water filtert calciumcarbonaat en magnesium. Hierdoor ontstaan er bellen in het water, en op de plek waar de bronnen van een klif afvallen hebben de minerale afzettingen een versteende waterval gevormd.

WTC

Artikelen over Mexico

Tegenwoordig kun je niet meer op wereldreis zonder terug te komen met een bijzonder videootje. Eerlijk gezegd vinden wij veel...

Op de beat de wereld over
1
Reisbijbel

De Australische reisorganisatie Intrepid Travel bestaat dit jaar 25 jaar en om dat te vieren vroegen ze Daniel Klein en Mirra...

Reizen is...
2
Reisbijbel

Londense taxi's zijn opnieuw de beste ter wereld. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de website Hotels.com. Deze...

Londense taxi's opnieuw de beste
3
Reisbijbel

Ieder jaar brengt Lonely Planet, bekend als uitgever van de bekende reisgidsen, de gids Best in Travel uit, waarin het...

De beste landen in 2014 volgens Lonely Planet
4
Reisbijbel

Andrew Norton is een multimeadia verhalenverteller uit Canada. In zijn project de Photographer Series maakt hij een aantal portretten van...

Zoektocht naar de mooiste skatefoto's
5
Reisbijbel

De UNESCO heeft negentien nieuwe locaties toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daartoe werd besloten tijdens de 37-ste zitting van het...

Werelderfgoedlijst UNESCO opnieuw uitgebreid
6
Reisbijbel

Reizen mexico

Rondreis Mexico, 16 dagen

Rondreis Mexico, 16 dagen

Bewonder hoogtepunten van de klassieke Mayacultuur als Chichén Itzá, Tulum en Palenque en dwaal door koloniale stadjes als Mérida en San Cristóbal. Einde aan het strand van Playa del Carmen.

land mexico
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1795
reisduur 16 dagen
The Reef Coco Beach

The Reef Coco Beach

Gelegen langs een zonovergoten stuk van Caraïbische kust en slechts een korte wandeling van trendy Playa del Carmen, ligt dit kleinschalige hotel dat over alle gemakken van een all-inclusive resort beschikt.

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 142
reisduur dagen
Mahékal Beach Resort

Mahékal Beach Resort

Droomt u van een strand voor de deur en het ruisen van de golven? Dan is dit hotel het juiste adres om optimaal te genieten van zon, zee en strand. Op een paar minuten lopen vindt u echter ook de 5th Avenue!

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 225
reisduur dagen
Hotel Posada Sian Kaan

Hotel Posada Sian Kaan

Een leuk hotel, perfect gelegen in het centrum van Playa del Carmen en vlakbij het strand. Hier heeft u gezellige uitgaansgelegenheden op loopafstand!

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 60
reisduur dagen
Villas Paraiso del Mar

Villas Paraiso del Mar

Ecologisch hotel waar de natuur en het behouden van haar centraal staan. Hier kunt u genieten van comfort in een rustige en exclusieve sfeer.

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 147
reisduur dagen
Dreams Tulum Resort & Spa

Dreams Tulum Resort & Spa

Dit resort is gebouwd als een traditioneel Mexicaanse haciënda. Een glas champagne ter verwelkoming geeft reeds aan dat het all inclusive concept hier beslist van een opmerkelijk kaliber is. De Maya-ruïnes van Tulum, het enige Maya-fort dat ooit aan zee werd gebouwd, vormen een spectaculair decor. ‘Bienvenido’, genieten op niveau.

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 204
reisduur dagen
Pueblo Magico San Miguel de Allende

Pueblo Magico San Miguel de Allende

San Miguel Allende is een unieke stad. De mijnbouw tijdens de koloniale periode bracht deze stad zijn rijke architectuur met prachtige huizen en kerken. In de jaren veertig vonden de schilderkunst, het theater en de muziek hier een unieke locatie om binnenlandse en buitenlandse kunstenaars aan te trekken. ‘s Avonds komt San Miguel tot leven met vele restaurants, bars en een constante stroom van muzikanten uit diverse delen van de wereld.

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Pueblos Magicos Cholula & Puebla

Pueblos Magicos Cholula & Puebla

Cholula was ooit de tweede grootste stad van het Azteekse rijk. Na de Spaanse koloniale periode werd onder andere de kerk ‘Nuestra Señora de los Remedios’ gebouwd. Cholula werd hierna in omvang voorbijgestreefd door de stad Puebla. Met de prachtige koloniale gebouwen versierd met keramische tegels is Puebla een lust voor het oog. Bij de vele kraampjes kunt u heerlijke lokale gerechten proeven!

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Colonial Mexico

Colonial Mexico

Deze 4-daagse internationale groepsreis brengt u langs de prachtige koloniale steden van Queretaro, San Miguel de Allende, Guanajuato, Patzcuaro en Morelia. Dit koloniale gedeelte van Mexico ligt ten noorden van Mexico City en vooral in deze regio speelde zich de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog af. De prachtige architectuur, kleurrijke huizen en keienstraatjes zorgen voor een reis terug in de tijd.

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Mexico City Flash

Mexico City Flash

In de wereldstad Mexico City is veel te beleven en zien. Dit arrangement geeft u een goede indruk van deze fascinerende en vaak chaotische hoofdstad. De stad is gebouwd op de ruïnes van de oude Azteekse hoofdstad Tenochtitlan. Het historische centrum met de Zócalo, het Nationale Paleis en de Spaanse Kathedraal, maar ook musea, parken en markten bezoekt u. Maak kennis met vele hoogtepunten van Mexico City!

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Experience Yucatán & Belize

Experience Yucatán & Belize

Deze reis laat u kennis maken met de mysterieuze Mayacultuur in Yucatán en Belize. U doet sfeervolle koloniale steden aan en geniet van de prachtige natuur. Belize staat bekent om de schitterende onderwaterwereld, maar heeft ook aan land veel moois om te ontdekken! Tropische stranden en prachtige nationale parken. In de jungle indrukwekkende grotten, kletterende watervallen en natuurpaden door het regenwoud. Wilt u ook de onderwaterwereld aanschouwen? Laat u dan verleiden tot een paar dagen Ambergris Caye. Hier kunt u snorkelen en duiken bij de koraalriffen en de wereldberoemde duikplek The Great Blue Hole.

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Impressions of Yucatán

Impressions of Yucatán

Het schiereiland Yucatán heeft vele gezichten. Met deze autoreis maakt u een rondje dwars door ‘Mundo Maya’: een indrukwekkende kennismaking met de interessante Maya-beschaving maar ook met Spaans-koloniale steden en een prachtige natuur. Onderweg bezoekt en bewondert u de vele bezienswaardigheden in Chichén Itzá, Mérida, Campeche, Palenque en Chetumal. Een strandverlenging aan de Caraïbische kust is de ideale afsluiting na deze prachtige reis!

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 550
reisduur 8 dagen
Highlights of Mexico

Highlights of Mexico

Maya-tempels, koloniale steden, inheemse culturen, kleurrijke huizen, jungle, in deze reis vindt u alles waar Mexico bekend om staat. Van de wereldstad Mexico City tot de bekende Maya-stad Chichén Itzá; het is puur genieten van alle facetten van dit prachtige, veelzijdige land. U kunt de reis desgewenst in stijl afsluiten met een strandvakantie aan de ‘Riviera Maya’ of een verblijf op het idyllische eiland ‘Isla Holbox’ aan de noordkust van Yucatán.

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1221
reisduur 14 dagen
Haciendas of Yucatán

Haciendas of Yucatán

Deze autoreis ‘Haciendas of Yucatán’ laat u kennis maken met de veelzijdigheid en het koloniale verleden van het schiereiland. U verblijft in karakteristieke ‘Haciendas’; landhuizen die zich vroeger vooral met veeteelt en landbouw bezig hielden, maar tegenwoordig veelal als hotel of museum zijn ingericht. Gedurende de reis bezoekt u tempels en piramides, ook kunt u cenotes en de mysterieuze grotten van Loltún bewonderen. Helemaal compleet maakt u deze reis met een verlenging aan het strand!

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 546
reisduur 7 dagen
From Mexico with Love

From Mexico with Love

Maya-tempels, koloniale steden, watervallen, inheemse culturen, kleurrijke huizen, jungle; in deze reis, dwars door Mexico, vindt u alles waar het land bekend om staat. Van de wereldstad Mexico City tot het strand van Cancún; puur genieten van alle facetten van dit prachtige, veelzijdige land.

land mexico
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2014
reisduur 9 dagen
Rondreis Mexico Go-26

Rondreis Mexico Go-26

Samen met leeftijdsgenoten reis je door Mexico. Deze jongerenreis laat je in 23 dagen het mooiste van het Yucatan-schiereiland zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de groep of zelf je eigen programma aan activiteiten samenstellen. Zwemmen in cenotes, Mayatempels beklimmen, snorkelen, flamingo’s spotten … Mexico biedt mucha acción! We dompelen ons onder in de Mexicaanse cultuur, leren tortilla’s maken bij de locals, verkennen indianendorpjes en -marktjes, gaan op zoek naar verborgen oude Mayatempels tijdens een 2-daagse jungletrek en genieten van Caraïbische zon, zee en cocktails.

land mexico
aanbieder Sawadee
prijs vanaf 2679
reisduur 23 dagen
18-daagse groepsrondreis Mexico - Guatemala - Honduras (vanaf januari 2018)

18-daagse groepsrondreis Mexico - Guatemala - Honduras (vanaf januari 2018)

Beleef deze zeer indrukwekkende rondreis die u door Mexico, Guatemala en Honduras voert. Tijdens deze vernieuwde rondreis, die twee dagen langer is geworden, bezoekt u maar liefst drie landen! Wij nemen u na uw aankomst als eerste mee naar de indrukwekkende Maya ruines van Chichén Itzá, één van de nieuwe zeven wereldwonderen. Hier kunt u de indrukwekkende Kukulcán Piramide bewonderen. Vervolgens bezoeken we Uxmal, één van de belangrijkste Maya steden die nog bijzonder goed bewaard gebleven is. Nieuw dit jaar is dat we daarna in het mooie ommuurde vestingstadje Campeche overnachten, om de lange reisdagen wat te breken. Om de volgende tempels te vinden moeten wij op zoek in de jungle, daar vinden wij de prachtige ruïnes van Palenque. De geluiden en de natuur in de omgeving van Palenque zijn overweldigend. Ook verblijven we dit jaar voor het eerst in het ‘cowboy’ stadje Copán, in Honduras, waar het gelijknamige Maya complex ligt. Dit is nog maar een klein gedeelte van deze geweldige route.Kwalitatieve hotels op uitstekende locatiesU verblijft in goede middenklasse hotels, veelal geselecteerd vanwege hun locatie. Zo kunt u bijvoorbeeld in diverse steden en dorpjes ‘s avonds zelf ook nog even op pad gaan. Hotel Dos Mundos in Panajachel bijvoorbeeld, ligt één straat verwijderd van Lago Atitlán, door velen het mooiste meer ter wereld genoemd. Tijdens de gehele reis is het ontbijt inbegrepen!Bekijk de hotel selectieBezoek onvergetelijke bezienswaardighedenGa met ons op avontuur en bezoek de prachtige ruïnes van de Maya’s. Dat is echter niet alles tijdens deze reis! Wij nemen u ook mee naar het indrukwekkende meer van Atitlán, omgeven door maar liefst drie imposante vulkanen zal dit een ervaring zijn die u niet snel zult vergeten. Ook verblijven we in enkele prachtige koloniale steden en bezoeken we een indrukwekkend indianendorp. Bekijk het dagprogrammaAltijd de beste serviceVanaf dag 1 tot en met 17 wordt uw reis begeleid door deskundige gediplomeerde reisleiding, hierdoor krijgt u gedetailleerde informatie over de verschillende attracties en de culturen waar u mee te maken zult krijgen. Ook kunt u verlengen op het strand van Playa del Carmen, of een stopover maken in New York!  Heeft u nu al een vraag over Mexico? Stel hem dan aan onze reisleiders.

land mexico
aanbieder Fox
prijs vanaf 1899
reisduur 18 dagen
17-daagse single groepsreis Raadsels van de Maya's

17-daagse single groepsreis Raadsels van de Maya's

Ga mee met deze reis langs de mooiste plekjes van de fascinerende landen Mexico, Belize, Guatemala en Honduras. We ontdekken de eeuwenoude Mayacultuur, imponerende vulkanen, eeuwenoude tempels en weelderige jungles. We bezoeken onder andere de Maya ruïnes van Tulum, Tikal, Palenque, Chichen Itza en Uxmal. Onze reisleidster Christine is erg enthousiast over deze reis: Eén van de hoogtepunten voor mij is de wandeling door de jungle van Tikal, door haar mooie fauna en flora. Vaak zien we apen, neusbeertjes en mooie vogels. Het boottochtje op het meer van Atitlan vind ik ook prachtig, omdat het omgeven is door vulkanen. Het lijkt wel een postkaart. Bent u benieuwd naar ons complete reisprogramma? Bekijk hier het dagprogramma.Comfortabele hotels en vervoerTijdens onze rondreis overnachten we in toeristenklassehotels, inclusief ontbijt. Onze hotels zijn gunstig gelegen, zo verblijven we bijvoorbeeld dichtbij stadscentra, vlakbij het strand of juist midden in de jungle. Deze reis is op basis van een kamer op indeling, u deelt uw kamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. U heeft ook de mogelijkheid te upgraden naar een kamer voor alleengebruik. We reizen met onze airconditioned bus met ervaren chauffeur.  Bekijk hier de complete selectie van onze hotels.Het prachtige meer van AtitlánOp 1500 meter hoogte ligt het prachtige meer van Atitlán, omgeven door maar liefst 12 vulkanen van verschillende grootte, een indrukwekkend gezicht. Door velen gedoopt tot het mooiste meer ter wereld, en wanneer u het met eigen ogen ziet zal u niet meer twijfelen waarom. Wij nemen u er mee naartoe! Bekijk alles wat inbegrepen is.Onze reisleiders staan voor u klaar.Heeft u een vraag over de tempels waar u naar kijkt? De gewoontes van de Maya, of een vraag over waar het lekkerste restaurant in de buurt zit? Onze reisleiders weten het en zullen het van harte met u delen! Heeft u nu al een vraag voor onze reisleiding? Stel uw vraag op het reisleider forum.

land mexico
aanbieder Fox
prijs vanaf 2099
reisduur 17 dagen