Sunland Baobab, bijzondere bar in Zuid-Afrika

Verre Avonturen

De Baobab is één van de meest tot de verbeelding sprekende boomsoorten van Afrika. De boom, die ook wel apenbroodboom wordt genoemd, kan wel 25 m hoog worden en heeft vaak een uitzonderlijk grote stamomtrek. 
Door zijn vorm, dikke stam en relatief dunne takken, lijkt het alsof de boom op zijn kop staat, met de wortels in de lucht.

tekst Wouter Peters

Ook in Zuid-Afrika vind je Baobab-bomen. Het land heeft zelfs drie extreem grote Baobab-bomen: Sagole Baobab, Glencoe Baobab en Sunland Baobab. Van deze drie is Sunland Baobab veruit de bekendste. De boom heeft een omtrek van zo'n 47 meter, en is naar schatting zo'n 6000 jaar oud. Wat de boom echt bijzonder maakt, is het feit dat er een bar in zit. 

De eigenaren van de boom hebben in 1993 de holte die zich binnen in de boom bevindt, verder leeg gemaakt en uitgegraven. In de ontstane ruimte hebben ze een bar gemaakt, waar je een drankje kunt nuttigen. Je kunt er zelfs een heus feest voor een man of 40 geven.

Sunland Baobab ook eens bezoeken? Deze ongewone Baobab Bar bevindt zich in Modjadjiskloof op het Sunland Nursery Big Baobab landgoed in de Limpopo Provincie, enkele kilometers ten noordoosten van Polokwane.

Meer info vind je op de website van Sunland Baobab