Tips voor een safari in Afrika

Safari Afrika

Verre Avonturen

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het continent aantreft.

Al eeuwenlang hebben de Afrikaanse vlakten en de wilde dieren die er leven mensen gefascineerd. Echter, waar men er vroeger op uittrok om de big five om te leggen komen tegenwoordig mensen van heinde en verre om deze vast te leggen op de gevoelige plaat. Het geweer mag dan gelukkig hebben plaatsgemaakt voor het fototoestel, maar de taferelen die je tijdens een safari krijgt voorgeschoteld blijven onverminderd boeiend. Een Afrikaanse safari is dan ook een ware belevenis!

tekst Reisbijbel

Veel reizigers komen naar Afrika op zoek naar de big five: buffels, leeuwen, luipaarden, olifanten en neushoorns en dat is niet voor niets. Oog in oog komen te staan met deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke habitat is een unieke ervaring. Een safari in Afrika is echter wel wat anders dan een uitstapje naar de dierentuin. Safari’s kunnen fysiek zeer inspannend zijn en anders dan in de dierentuin is er een grote kans dat je niet alle dieren te zien krijgt die je graag zou willen zien. Een goede voorbereiding is dan ook essentieel.

Soorten safari’s

Safari’s heb je in alle soorten en maten. Bij een safari denken de meeste mensen aan de klassieke game drives waarbij je met een open jeep onder leiding van een gids op zoek gaat naar wild, maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden om de Afrikaanse natuur te ontdekken.

Game Drives
Dit is, zoals gezegd, de klassieke safari, waarbij je in een open jeep met een lokale gids door de natuur rijd op zoek naar wilde dieren. Game drives kun je in een groep met andere mensen ondernemen, maar je kunt ook privé game drives maken, waarbij je de gids helemaal voor jezelf hebt. Privé gamedrives zijn natuurlijk wel wat duurder dan de groepgamedrives.

Self-drives
Bij een self-drive safari rij je zelf. Hierdoor kun je in je eigen tempo reizen en stoppen op de plekken waar je zelf wilt stoppen. Het nadeel van een self-drive safari is dan weer wel dat je de kennis van een getrainde gids mist. Hierdoor bestaat de kans dat je dieren mist die een getrainde gids wel zou hebben opgemerkt.

Een self-drive safari vergt natuurlijk wat meer voorbereiding dan een game drive. Er zijn echter genoeg touroperators die een hoop dingen voor je kunnen regelen, zoals een auto, die geschikt is voor het terrein van het park wat je wilt bezoeken en de accommodatie (dit heet in jargon een package safari). Dit neemt je een hoop geregel uit handen en dat is zeker wanneer je voor de eerste keer naar Afrika gaat of in de wat minder ontwikkelde safari landen als Zambia en Malawi wel zo handig.

Wandel safari
Bij een wandelsafari loopt je tussen de wilde dieren in het park. Voor veel mensen is dit de meest pure vorm van safari omdat je je op deze manier meer deelnemer aan de natuur dan toeschouwer voelt. Zoals je je wel kunt voorstellen is het maken van een wandelsafari niet zonder gevaren. Het vergt een enorme kennis van de natuur en van de wilde dieren die je tegen kunt komen. Het is dan ook absoluut aan te raden om alleen wandelsafari’s te maken onder leiding van een (gewapende) professionele gids. Overigens zijn wandelsafari’s in lang niet alle wildparken toegestaan.

Kano safari
Een aantal wildparken lenen zich uitstekend om per boot of kano verkend te worden. Voorbeelden hiervan zijn de Okavango Delta in Botswana, Mana Pools National Park in Zimbabwe en het Lower Zambezi National Park in Zambia. Al rustig peddelend zie je het Afrikaanse landschap aan je voorbij glijden en je kunt de wilde dieren op deze manier vaak erg dicht naderen. Ook een kano-safari is niet zonder gevaar (met name de nijlpaarden die je onderweg tegenkomt kunnen erg gevaarlijk zijn) en ook hierbij is het aan te raden om uitsluitend met een getrainde gids op pad te gaan.

Treinsafari
In Afrika rijdt nog een aantal luxe oude treinen die in een aantal gevallen natuurparken doorkruisen. Dit is een ideale (maar erg dure) manier om de spectaculaire Afrikaanse natuur aan je voorbij te laten trekken, terwijl je intussen geniet van een hapje en een drankje.

Voorbeelden van dit soort “treinsafari’s” zijn de Rovos in Zuid-Afrika, de trein van Nairobi naar Mombassa in Kenia en de Shongololo die door Zuid-Afrika, Swaziland, Namibië, Botswana, Zambia, Zimbabwe en Mozambique rijdt.

Overige safari’s
Naast voornoemde safari’s komen er steeds meer nieuwe soorten safari’s bij. Zo kun je tegenwoordig ook safari’s te paard, safari’s per luchtballon, safari’s op de fiets en fotografie safari’s maken.

Aan keuze in de soorten safari’s dus geen gebrek. Naast de keuze voor het soort safari is er ook nog de keuze voor de duur en het luxeniveau van de safari. Zo zijn er safari’s van een ochtend of avond, maar ook kun je voor meerdere dagen en soms ook meerdere weken op safari. Bij een meerdaagse safari kun je vaak ook een aantal van de hiervoor vermelde soorten safari’s combineren. Ook qua luxe (en daarmee ook prijs) is van alles mogelijk. Zo zijn er mogelijkheden om in extreme luxe op safari te gaan, waarbij je slaapt in tenten die meer weg hebben van hotelkamers en waarbij je ‘s-avonds op je eigen veranda al nippend aan de Chablis kan genieten van de dierengeluiden. Aan de andere kant kun je ook back-to-basic op safari, waarbij een toilet ver te zoeken is en waarbij je je eigen maaltje moet koken.


© Foto: Frank van Heertum

Waarheen op safari?

De meest populaire safari-gebieden bevinden zich in het oosten en het zuiden van Afrika. Hieronder een kort overzicht van de meest populaire safari-bestemmingen en hun hoogtepunten.

Kenia
Kenia is een van de meest populaire safari-bestemmingen in Afrika. De beste, en meest bekende, plekken om wild te spotten in Kenia zijn het Masai Mara reservaat en Serengeti National Park (dat ook gedeeltelijk in Tanzania ligt) De jaarlijkse gnoetrek in deze parken is zelfs één van de absolute wildlife-hoogtepunten van heel Afrika. Naast deze twee wereldberoemde parken heeft Kenia nog veel meer wildparken waar de natuurliefhebber prima aan zijn trekken kan komen, zoals de sodameren van de Grote Rift Vallei en het Bogoriameer, waar duizenden kleurrijke flamingo’s wonen.

Tanzania
Tanzania is een echte traditionele safari-bestemming. Samen met Kenia deelt Tanzania het Serengeti National Park, zo mogelijk het beroemdste wildpark van de wereld. Andere goede plekken om op safari te gaan zijn parken als de Ngorongoro, Selous, Lake Manyara, Tarangire, Ruaha, Katavi en het Mahale-gebergte. Een brochure over zo’n safari kan je bijvoorbeeld hier vrijblijvend opvragen bij The Safari Experience, zij zijn gespecialiseerd in duurzame reizen naar alle gebieden in Tanzania.

Uganda

Uganda is rijk aan natuurparken waar je wilde dieren kunt bewonderen, zoals Queen Elizabeth National Park, waarje olifanten, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, buffels en zebra’s kunt zien. Uganda staat echter het meest bekend om de berggorilla’s en de chimpansees. In een aantal wildparken, waaronder Bwindi Impenetrable Forest en Ngamba Island kun je oog in oog komen te staan met deze mensapen, een onvergetelijke ervaring!

Zambia
Hoewel het land niet heel erg bekend staat als safari-bestemming is Zambia dat wel degelijk. Zo werden in het South Luangwa National Park de eerste wandelsafari’s gehouden en ook tegenwoordig kun je er nog steeds uitgebreide wandelsafari’s maken door één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Je kunt hier vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent tegen het lijf lopen, al komt de neushoorn hier niet voor. Andere mooie wildparken in Zambia zijn North Luangwa National Park, Kafue National Park, met een oppervlakte van ruim 22.000 km² één van Afrika’s grootste natuurreservaten, het Liuwa Plains National Park en het Lower Zambezi National Park, een ideale plek voor een kano-safari.

Botswana
Botswana is de duurste safari-bestemming in de lijst. Het land heeft een grote verscheidenheid aan wild, maar onderscheidt zich voornamelijk als bestemming voor luxe-safari’s. Het land heeft de safari-bezoeker dan ook heel wat te bieden. Zo vind je er de wereldberoemde Okavango delta, het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en één van de meest indrukwekkende natuurgebieden in Afrika. Het park heeft een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt het gehele jaar door perfecte kansen om wild te zien. Daarnaast vind je in Botswana Chobe National Park, beroemd vanwege de 35.000 olifanten die er wonen. Een ander wildpark dat zeer de moeite waard is is het Moremi Game Reserve, een perfecte plek om de big five tegen het lijf te lopen.

Namibië
Namibië heeft niet veel wildparken waar je de big five tegen het lijf kunt lopen, maar het heeft wel één van de absolute topwildreservaten van Afrika binnen haar grenzen: Etosha National Park. In Etosha leeft een enorme concentratie wilde dieren, zoals leeuwen, zebra’s, diverse soorten antilopen, olifanten, giraffen, gnoes en veel meer. Dit is één van de eerste parken waar actief beleid werd gevoerd om de natuur en het wild in stand te houden en ook vandaag de dag wordt het park zeer goed onderhouden. Etosha is overigens niet de enige plek in Namibië waar je wilde dieren vind. Zo kun je in het extreem droge Skeleton Coast National Park de zeer zeldzame woestijnolifanten en zebra’s aantreffen.

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is één van de populairste safari-bestemmingen van Afrika. Veruit het bekendste wildpark van Zuid-Afrika is het Kruger National Park. Het park herbergt een enorme variatie aan flora en fauna, in een gebied dat half zo groot is als Nederland. De infrastructuur in het park is uitstekend en het park leent zich dan ook prima voor een self-drive safari.

Naast Kruger kent Zuid-Afrika nog een groot aantal andere publieke- en private wildparken, zoals Pilanesberg National Park, het Hluhluwe Game Reserve, het Madikwe Game Reserve en het Marakele National Park.


© Foto: Jan Aarts

Beste maand voor een safari?

De beste tijd om op safari te gaan in Afrika is over het algemeen het droge seizoen. Het succes van een safari wordt meestal afgemeten aan het aantal dieren dat je ziet tijdens de safari en tijdens de droge tijd is de kans op het spotten van wilde dieren een stuk groter. De dieren verzamelen zich namelijk massaal bij de weinige plekken met water die nog over zijn, en je kunt hierdoor in de droge tijd in betrekkelijk korte tijd een hoop dieren zien.

Toch heeft deze periode ook wel een aantal nadelen. De droge tijd is namelijk veruit de drukste tijd in de parken en zo is er kans dat accommodatie vol zit en de prijzen liggen over het algemeen in deze periode ook een stuk hoger. Ook heb je in de wat drukkere parken kans dat je de dieren met behoorlijk wat andere toeristen moet “delen”.

Gelukkig valt de regenperiode niet in alle Afrikaanse landen in dezelfde tijd. Er is daardoor het hele jaar door wel een safari-bestemming in Afrika waar de omstandigheden voor het maken van safari’s goed tot heel goed zijn.

Januari
Januari is de tijd voor safari’s in Kenia, Tanzania en Uganda. Het is in januari in deze landen meestal droog en de dieren komen samen op de paar plekken waar nog water te vinden is. In januari kun je ook de wereldberoemde trek van de gnoes en zebra’s aanschouwen. Deze kun je in deze tijd van het jaar zien in de noordelijke parken van Tanzania, met name in de zuidelijke Ndutu en Salei vlaktes.

Februari
Februari is een van de beste maanden om op safari te gaan in de noordelijke parken van Tanzania. In deze tijd van het jaar worden daar namelijk duizenden gnoes geboren. Ook elders in Tanzania en in Kenia en Uganda zijn in deze maand veel pasgeboren dieren te zien. Zuid-Tanzania kan wel erg warm en vochtig zijn in februari, dus als je daar niet goed tegen kunt kun je in deze maand beter de noordelijke parken van Tanzania bezoeken.

Maart
Ook in maart is Oost-Afrika dé safaribestemming in Afrika. In Kenia, Tanzania en Uganda is het nog steeds de droge periode en het is dan ook nog erg makkelijk om grote hoeveelheden dieren te spotten bij de spaarzame waterplekken die nog over zijn. Er is wel een uitzondering: maart is niet zo’n goede maand om op zoek te gaan naar de gorilla’s in Uganda. Daar is dan namelijk het regenseizoen al begonnen, waardoor de wandelpaden bijna onbegaanbaar zijn.

April
April is een goede maand voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare safari. Dit is namelijk de maand waarin het regenseizoen begint in Oost-Afrika en waarin het regenseizoen in zuidelijk Afrika ten einde loopt.

Doordat de regen volop water brengt hoeven de dieren zich niet meer te verzamelen bij de plekken waar nog water te vinden was. Ze verspreiden zich nu door de parken en zijn dan ook een stuk moeilijker te vinden. Ook de vegetatie begint weer te groeien en kan daarmee je zicht belemmeren, waardoor de dieren nog eens extra moeilijk zijn te spotten. Tijdens de regentijd kan het na flinke hoosbuien daarnaast ook nog eens voorkomen dat de zandwegen in de parken onbegaanbaar worden.

Toch zijn er ook in april nog plekken waar de omstandigheden voor een safari prima zijn. Zo zijn de omstandigheden in het noorden van Tanzania in april vaak nog prima, terwijl de meeste toeristen alweer zijn vertrokken. Ook voor Botswana en Namibië is april een prima maand om op safari te gaan.

Mei
Het beste land om in mei in op safari te gaan is waarschijnlijk Zambia. Ook in de rest van zuidelijk Afrika zijn de safari-omstandigheden in mei goed.
Voor Oost-Afrika is mei geen goede maand om op safari te gaan. Wanneer je toch in mei naar Oost-Afrika wilt gaan, check dan vantevoren of de campings en lodges die je wilt bezoeken wel open zijn. Wanneer dat het geval is zou je aantrekkelijke kortingen moeten kunnen regelen in mei.

Juni
De safari-omstandigheden in zuidelijk Afrika zijn in juni bijna op hun best. In Zuid-Afrika, Botswana, Zambia, Zimbabwe en Namibië is dit het safari-hoogseizoen. Wel kan het in zuidelijk Afrika ‘s-nachts behoorlijk koud zijn, dus zorg dat je wat warme kleren meeneemt wanneer je in juni in zuidelijk Afrika op safari gaat.

Juli tot en met september
Juli tot en met september is een topperiode voor safari’s in bijna heel Afrika. Erg bijzonder in deze periode is de Masai Mara in Kenia, waar je miljoenen migrerende gnoes rivieren kunt zien oversteken, waarin krokodillen op de loer liggen. Een nadeel van deze periode is dat het redelijk druk kan zijn. Accomodatie is dan ook over het algemeen snel vol en aan de prijzige kant.

Oktober
Zimbabwe, Kenia en Tanzania zijn de beste landen voor een safari in oktober. De korte regentijd is dan meestal nog niet begonnen en door de voorgaande droge maanden heb je een goede kans om veel dieren te zien.

November
November is een goede maand voor een safari in Zambia. In deze maand vindt in Zambia in Liuwa Plain National Park namelijk de kleinere versie van de grote Oost-Afrikaanse migratie plaats, en hoewel kleiner dan de grote trek in Oost-Afrika is ook deze grootschalige migratie zeer spectaculair om te zien. Echter de overige parken in Zambia zijn in november niet op hun best, maar je kunt er in november nog steeds aardige safari’s maken.

Ook in het noorden van Tanzania is een spectaculaire migratie te zien in november. De migrerende gnoes en zebra’s zijn dan namelijk weer op de terugweg naar de vlakten van de Serengeti.

December
Geen behoefte aan een witte kerst maar aan een safari-kerst? Ga dan naar Oost-Afrika! In Kenia, Tanzania en Uganda is het over het algemeen droog in december en de omstandigheden zijn er dan ook prima voor een safari.


© Foto: Paul de Roos

Wat meenemen?

De beste safarilanden zijn over het algemeen landen waar je niet onvoorbereid heen kunt reizen. Zo heb je vaak vaccinaties en een visum nodig, maar ook zaken die de safari een stuk aangenamer of leuker maken zijn niet altijd ter plekke te koop. Het is dan ook zaak om goed voorbereid om reis te gaan. Om die reden zetten wij hieronder dan ook de belangrijkste spullen op een rij die je mee moet nemen op een safari-reis.

Reisdocumenten
Zonder de juiste reisdocumenten (geldig paspoort en een visum) kom je de safarilanden in Afrika niet in. Bij de landeninformatie van het desbetreffende land kun je de actuele informatie over de benodigde reisdocumenten vinden.

Gezondheid
In Afrika komen enge ziektes voor. Ook kunnen het klimaatverschil en het verschil in hygiëne zorgen voor kleine ongemakken. Zorg dus dat je het volgende bij je hebt: malaria tabletten, kleine EHBO kit met in ieder geval aspirine en tabletten tegen diaree, insectenspray, eventuele vaccinaties en (indien nodig) een (geïmpregneerde) klamboe.

Kleding
Voor de safari kun je het beste comfortabele wandelschoenen en kaki of lichtgroen gekleurde kleding meenemen. De bijtende insecten zijn namelijk niet geïnteresseerd in deze kleuren en laten je zo dus wat meer met rust. Een shirt met lange mouwen en een lange broek zijn ook absoluut aan te raden. Deze beschermen je namelijk tegen de zon en tegen insectenbeten.

De nachten en ochtenden kunnen erg koud zijn. Het is dan ook aan te raden om een trui of sweater of winddichte jas mee te nemen. Ook een dunne regenjas kan tijdens regenseizoenen erg handig zijn.

Zonbescherming
De Afrikaanse zon kan erg fel zijn en je zult niet de eerste zijn die op de Afrikaanse savanne een zonnesteek oploopt. Neem dan ook een hoed of een pet, voldoende zonnebrand en een zonnebril mee om je mee tegen te zon te beschermen.

Foto / film
Tijdens een safari zul je waarschijnlijk heel wat mooie foto- en videomomenten tegenkomen. Neem dan ook een goede camera met een flinke lens mee. Zorg ook voor voldoende reserve batterijen en geheugenkaartjes en/of een extern opslag medium.

Verrekijker
Een verrekijker kan je safari-plezier enorm verhogen. Je hebt namelijk niet altijd de kans om heel erg dichtbij de dieren te komen. Met een goede verrekijker kun je de dieren vaak toch nog redelijk goed zien. Ook een camera met een goede zoomfunctie kan als verrekijker dienst doen.


© Foto: Pieter Kersten

Tips van reizigers

De beste reistips krijg je toch nog altijd van medereizigers. Daarom zetten wij hieronder de safari-tips die andere reizigers ons hebben gegeven een rij:

@NikitaDZ Ga naar Mkhaya game reserve in Swaziland. Je vind er alle dieren behalve leeuwen. Het is er goedkoop en persoonlijk. Het park is een goed alternatief voor Kruger, kleinschaliger maar je kunt dicht bij de dieren komen. Open auto. En Swaziland is sowieso top! 🙂

@kimvanvelzen Tsavo East bij Mombasa is geschikt als je nog nooit op safari bent geweest. Ben je repeater dan valt het tegen tov Masai etc.

@chiel80 Ga logeren in een boomhut in Pezulu in het Timbavati park vlakbij het Krugerpark. Dat is echt een aanrader! Dit vergeet je nooit meer. Je kunt er douchen in een boomhut terwijl je oa zebras bekijkt Meer weten? Kijk op http://www.pezulu.co.za/.

Heb jij ook nog een safari-tip of een andere reistip? Laat het ons dan weten via Twitter, Facebook of per mail en wie weet plaatsen we jouw tip wel op onze site.


Inspiratie voor Kenia

Verre Avonturen

Jeepsafari Kenia

Als je besloten hebt om naar Kenia op vakantie te gaan, wil je natuurlijk je reis zo goed mogelijk plannen.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Stoere Gezinnen, Verre Avonturen

Een safari naar Afrika staat hoog op het verlanglijstje van veel avontuurlijke reizigers. Wild, mooie lodges en natuurlijk schitterende natuur. Ervaren Afrika-reiziger Valeri Berns geeft tien praktische tips voor je safarireis.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Toffe Roadtrips

Elk jaar start in januari een groep fietsers in Caïro aan de ‘Tour d’Afrique’. Vier maanden later, twaalfduizend kilometer verder, is het hele continent doorkruist en eindigt de tocht in Kaapstad. Reisbijbelredacteur Hans Karel fietste same

Lees Meer Door: Hans Karel

Verre Avonturen

Waarom toch afrika

Een vraag die mij wel heel erg vaak wordt gesteld. Ooit besloot ik als kleuter al dat ik naar Afrika wilde verhuizen om de simpele reden dat ik olifanten wilde zien. Mijn eerste avontuur mislukte jammerlijk omdat ik op de hoek van de straat al nie

Lees Meer Door: Jan Willem van de Kamp

Slimme Reistips, Verre Avonturen

Safari Afrika

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Kenia

Reizen naar Kenia

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Kampeersafari

Oost-Afrika avontuur (25 dagen) - Zuidwaarts

Deze avontuurlijke safarirondreis brengt u vanuit Nairobi in Kenia tot aan Victoria Falls in Zimbabwe. We rijden per safaritruck door Tanzania, Malawi, Zambia en Zimbabwe. Onderweg zullen we onvergetelijke ervaringen opdoen. Er wordt een safaritocht

Land : Kenia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 2849.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

Complete hotel/lodge reis met de mooie meren van de Riftvallei: Baringomeer, Lake Nakuru & Navaisha. Het beroemde wildpark Serengeti en de Ngorongorokrater ontbreken natuurlijk ook niet. Op Zanzibar geniet je van de witte stranden en wuivende palmen.

Land : Kenia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3995.00
reisduur : 20 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia & Tanzania, 18 dagen lodge/hotelreis

Complete hotel/lodge reis met Mount Kenya, de meren Baringo, Naivasha, Nakuru en Victoria. De beroemde wildparken Samburu, Masai Mara, Serengeti en de Ngorongorokrater ontbreken niet.

Land : Kenia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3995.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Rift Valley Trails Safari

Leuke pluspunten om te weten Maak een boswandeling met een ranger in het Mt Kenya reservaat Neushoorns en bijzondere vogelsoorten spotten in Lake Nakuru De Big Five en schitterende landschappen in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusi

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1429.00
reisduur : 4 nachten
Lees Meer

Kampeersafari

Oost-Afrika avontuur (25 dagen) - Zuidwaarts

Deze avontuurlijke safarirondreis brengt u vanuit Nairobi in Kenia tot aan Victoria Falls in Zimbabwe. We rijden per safaritruck door Tanzania, Malawi, Zambia en Zimbabwe. Onderweg zullen we onvergetelijke ervaringen opdoen. Er wordt een safaritocht

Land : Kenia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 2877.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia, 16 dagen kampeerreis

Geen land in Afrika is qua landschap zo divers als Kenia. Het is Afrika in een notendop en ongetwijfeld de beste safaribestemming op dit continent. De uitgestrekte savannes van Masai Mara, de halfwoestijn van het Samburureservaat, de hellingen van Mo

Land : Kenia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2595.00
reisduur : 15 dagen
Lees Meer

Groepsrondreis

Beste van Kenia (8 dagen) - cat. Standard

Een korte maar onvergetelijke rondreis door Kenia waarbij u afwisselende safari's maakt in Masai Mara, Amboseli en Lake Nakuru. De Masai Mara staat bekend om haar eindeloze vlaktes, aan de oevers van Lake Nakuru bespiedt u neushoorns, luipaarden maar

Land : Kenia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 2284.00
Lees Meer

Rondreis

Highlights of Kenya

Deze individuele reis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio,

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2999.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Mombasa

Retourticket naar Mombasa

Land : Kenia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 599.00
Lees Meer

Verre reizen

Olifanten, giraffen en Out of Africa

Leuke pluspunten om te weten Het David Sheldrick's Orphanage Centre Het Giraffe Centre Het Karen Blixen Museum, bekend van de film Out of Africa Deze afwisselende excursie neemt je mee de stad uit, om dichterbij de natuur te komen en het huis te

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 131.00
reisduur : 0 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Safari Discover Kenia

Leuke pluspunten om te weten Amboseli met de Kilimanjaro als decor Neushoorns in Lake Nakuru De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusief De klassieke safari tour Discover Kenia neemt je mee op safa

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1756.00
reisduur : 5 nachten
Lees Meer

Pioniersreis

Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA - 27 dagen; Safari rond het Victoriameer

Het Victoriameer speelt een centrale rol in deze bijzondere rondreis door Oeganda, Kenia en Tanzania. Rond dit enorme wateroppervlak bezoek je kleurrijke stammen en indrukwekkende wildparken als de Serengeti en de Ngorongorokrater. In Bwindi en Kiba

Land : KENIA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3295.00
reisduur : 27
Lees Meer

Verre reizen

Best Deal Safari & Strand

Combineer een ontspannen strandvakantie aan Bamburi Beach met een tweedaagse safari naar het Tsavo National Park.

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2155.00
reisduur : 9 nachten
Lees Meer

Verre reizen

16-daagse safari Best of Kenya

Deze safari is een absolute bestseller en geschikt voor mensen die voor de eerste keer kennismaken met Kenia en al haar schoonheid. Geniet van de diversiteit aan natuur en wilde dieren. Laat je verrassen door hoogtepunten als het uitzicht op de berg

Land : Kenia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 3067.00
reisduur : 16
Lees Meer

Verre reizen

Safari Kenia Highlights in internationale groepjes

Leuke pluspunten om te weten De Samburu Five in Samburu Zoek de koelte op bij Mount Kenya Neushoorns in Lake Nakuru De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Reis in een internationaal groepje Entreegelden voor de parken inclusief

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1579.00
reisduur : 6 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Safari Kenia Highlights

De uitgebreide safari rondreis Kenia Highlights neemt je mee naar de mooiste reservaten van Kenia: Samburu, Mount Kenya, Lake Nakuru en natuurlijk de Masai Mara. Deze reis staat dan ook garant voor een uitgebreide kennismaking met de pracht en praal

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 3297.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Single reis

Groepsreis Kenia & Tanzania; Op safari rond de evenaar

Tijdens gamedrives door Oost-Afrika zie je zoveel wilde dieren dat je camera overuren zal gaan draaien. Duizenden dieren leven hier op de uitgestrekte savanne: giraffen, olifanten, gnoes, zebra’s en leeuwen. En dat zijn slechts een paar van de soor

Land : KENIA
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 2499.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Best of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met het Samburu National Park, dan reist u

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2000.00
reisduur : 8
Lees Meer

Verre reizen

Wildlife Experience Kenia & Tanzania in internationale groepjes

Leuke pluspunten om te weten Witte en zwarte neushoorns in Lake Nakuru De Big Five en prachtige landschappen in de Masai Mara Uitgestrekte savannes, kopjes en veel wild in de Serengeti De prachtige Ngorongoro krater en het Tarangire National Park

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 3566.00
reisduur : 11 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis - Vrouw op Reis naar Kenia

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kenia ga je samen met andere vrouwen op safari in de beroemde wildparken Amboseli, Samburu en Masai Mara. Kenia is een van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet

Land : Kenia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2598.00
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Kenya Explorer

Tijdens deze rondreis door Kenia bezoekt u vele bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is en u uitgebreid kennis maakt met Kenia. U begint met Lake Nakuru om vervolgens via het Masai Mara National Reserve en A

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2450.00
reisduur : 9
Lees Meer

Groepsrondreis

Beste van Oost-Afrika (14 dagen) - cat. Premium

Tijdens deze gevarieerde combinatie safarireis ziet u de mooiste kanten van zowel Kenia als Tanzania. In de Masai Mara komt u niet alleen in contact met een groot deel van de Big 5, maar ook de lokale bevolking. Via de roze flamingo's van Lake Nakuru

Land : Kenia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 4948.00
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR - 22 dagen; Ruige wildernis en gouden stranden

Een rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar vol hoogtepunten! Je maakt spannende safari's in wereldberoemde parken als Samburu en Serengeti. Verder kun je een bezoek brengen aan de unieke Ngorongorokrater. Onderweg maak je kennis met kleurrijke vol

Land : KENIA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3995.00
reisduur : 22
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

Complete hotel/lodge reis met de mooie meren van de Riftvallei: Baringomeer, Lake Nakuru & Navaisha. Het beroemde wildpark Serengeti en de Ngorongorokrater ontbreken natuurlijk ook niet. Op Zanzibar geniet je van de witte stranden en wuivende palmen.

Land : Kenia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3895.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

Kampeersafari

Het beste van Afrika (59 dagen) - Zuidwaarts

Tijdens de kampeersafari “Het beste van Afrika (zuidwaarts)” gaat u op avontuur door Kenia en Oeganda, waar u de Masai Mara-stammen zult ontmoeten en een trektocht kunt maken op zoek naar de bedreigde berggorilla's. Ga verder in Oost-Afrika en on

Land : Kenia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 6859.00
Lees Meer

Verre reizen

Grand Tour Kenia & Tanzania

Tijdens deze tour combineer je de twee ultieme safaribestemmingen Kenia en Tanzania. Uiteraard reis je door de Masai Mara en de Serengeti, maar je zult ook je ogen uitkijken in bijvoorbeeld de Ngorongoro krater en in Lake Nakuru National Park. Tenslo

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 4382.00
reisduur : 13 nachten
Lees Meer

Zonvakantie

Diani Sea Lodge

10-daagse Zonvakantie naar Diani Sea Lodge in Kust

Land : Kenia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1609.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Safari Kenia Highlights

Leuke pluspunten om te weten De Samburu Five in Samburu Zoek de koelte op bij Mount Kenya Nijlpaarden en vogels bij Lake Naivasha De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusief De uitgebreide safari

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1853.00
reisduur : 6 nachten
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Kenia Comfort-Plus

Deze familiereis door Kenia is ideaal voor een rondreis met kinderen. Kenia is één van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Tijdens de reis ga je op safari in het beroemde Masai Mara, Na

Land : Kenia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3298.00
Lees Meer

safari

Tsavo & Amboseli Safari

Deze korte tour is een prachtige toevoeging aan uw rondreis Kenia. In vier dagen reizen door Kenia maakt u kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West en Tsavo East met 'rode' olifanten en tal van andere wilde

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1250.00
reisduur : 4
Lees Meer

Groepsrondreizen

Groepsrondreis Kenia en Tanzania

Tijdens deze rondreis door Kenia en Tanzania bezoeken we de meest belangrijke hoogtepunten van beide landen. Zo bezoeken we prachtige parken die zeer geschikt zijn voor de gamedrives; Masai Mara, Serengeti, Tarangire en de wereldberoemde Ngorongoro k

Land : Kenia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2999.00
Lees Meer

Zonvakantie

The Maji Beach Boutique

10-daagse Zonvakantie naar Kust bij The Maji Beach Boutique

Land : Kenia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 2990.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

internationale groepsreis

Highlights of Kenya

Deze internationale groepsreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Ken

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2000.00
reisduur : 8
Lees Meer

Familiereis

Familiereis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR AVONTUUR - 22 dagen; Kamperen in de wildernis

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Een rondreis door Oost-Afrika vol hoogtepunten. Je maakt spannende safari’s in wereldberoemde parken als de Serengeti en Masai Mara en kunt afdalen in de unieke Ngorongorokrater. Onderw

Land : KENIA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3395.00
reisduur : 22
Lees Meer

Verre reizen

Pracht & Praal van Kenia Privé

Deze rondreis in internationale groepjes door Kenia neemt je mee op safari naar het Mount Kenya reservaat, Samburu, Ol Pejeta Conservancy, Lake Naivasha en de Masai Mara. Laat je gewoon verrassen door wat Kenia je allemaal te bieden heeft.

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2732.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Pracht & Praal van Kenia

Deze rondreis in internationale groepjes door Kenia neemt je mee op safari naar het Mount Kenya reservaat, Samburu, Ol Pejeta Conservancy, Lake Naivasha en de Masai Mara. Laat je gewoon verrassen door wat Kenia je allemaal te bieden heeft.

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2630.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Safari Kenia Highlights Deluxe

De uitgebreide safari rondreis Kenia Highlights neemt je mee naar de mooiste reservaten van Kenia: Samburu, Mount Kenya, Lake Nakuru en natuurlijk de Masai Mara. Geniet van alle pracht en praal die Kenia te bieden heeft en verblijf hierbij in eerstek

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 3484.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Bamburi Beach

9-daagse Zonvakantie naar Bamburi Beach in Kust

Land : Kenia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1041.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Impressions of Kenya

Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1950.00
reisduur : 8
Lees Meer

Zonvakantie

Neptune Paradise Beach Resort & Spa

Proef de Afrikaanse sfeer bij Neptune Paradise Beach Resort & Spa in Kenia. Tussen de eeuwenoude baobab bomen slaap je in een typische Afrikaanse rondavel. 's Ochtends slenter je door de groene tuin naar het ontbijtrestaurant. En daarna tijd om heerl

Land : Kenia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1420.00
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Highlights of Kenya

Deze individuele reis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio,

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2100.00
reisduur : 8
Lees Meer

Verre reizen

8 daagse safari Tsavo & Taita

8-daagse Verre reizen naar 8 daagse safari Tsavo & Taita in Kust

Land : Kenia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1377.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

Tanzania geniet wereldfaam vanwege haar mooie wildparken. We zoeken de Big Five in het wereldberoemde Serengeti nationaal park, de imposante Ngorongorokrater en het mooie Tarangire park. De reis sluiten we af op het exotische eiland Zanzibar. Relax a

Land : Kenia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2495.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Verre reizen

9-daagse safari The Mombasa Rendez Vous

De spanning van het op safari gaan gecombineerd met ultiem relaxen en luieren aan de uitgestrekte witte zandstranden van Mombasa. Deze korte safari bezoekt maar liefst 3 wildparken en biedt de kans om dieren van de 'Big Five' en de hoogste berg van A

Land : Kenia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1909.00
Lees Meer

Verre reizen

Minisafari Lake Nakuru & Masai Mara

Leuke pluspunten om te weten Neushoorns en bijzondere vogelsoorten spotten in Lake Nakuru De Big Five en schitterende landschappen in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusief Deze korte tour neemt je naar het hart van de Great Rift Val

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1208.00
reisduur : 3 nachten
Lees Meer

Zonvakantie

Swahili Beach Resort

10-daagse Zonvakantie naar Kust bij Swahili Beach Resort

Land : Kenia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1608.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis

Reis van de kleurrijke Samburustammen in het Noorden van Kenia via het prachtige Nakurumeer naar Tanzania met de unieke Ngorongorokrater en het Serengeti nationaal park. Ontspan op de stranden van Zanzibar.

Land : Kenia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2895.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

Verre reizen

9-daagse safari Shimba Hills

Met maar liefst 5 game drives heb je alle tijd om de 'Big Five' te spotten. Niet alleen vanuit de safaribus spot je wilde dieren, ook tijdens je lunch zie je dieren bij de waterpoel. Tijdens de game drive in de Taita Hills zie je met helder weer zelf

Land : Kenia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1757.00
Lees Meer

Kampeersafari

Oost-Afrika avontuur (25 dagen) - Zuidwaarts

Deze avontuurlijke safarirondreis brengt u vanuit Nairobi in Kenia tot aan Victoria Falls in Zimbabwe. We rijden per safaritruck door Tanzania, Malawi, Zambia en Zimbabwe. Onderweg zullen we onvergetelijke ervaringen opdoen. Er wordt een safaritocht

Land : Kenia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 3604.00
Lees Meer

Zonvakantie

Neptune Village Beach Resort & Spa

Als je altijd al African-style hebt willen slapen, word je in Kenia blij van Neptune Village Beach Resort & Spa. Je logeert hier in van die typische rondavels met makuti-daken, midden tussen de kokospalmen. Met het strand van Galu Beach aan je voeten

Land : Kenia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1364.00
Lees Meer

Verre reizen

Pracht & Praal van Kenia Privé

Leuke pluspunten om te weten De bossen van Mount Kenya De Samburu Five in Samburu Neushoorns en chimpansees in Ol Pejeta Conservancy Bijzondere vogelsoorten bij Lake Naivasha De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden vo

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2035.00
reisduur : 8 nachten
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

Tijdens deze rondreis door Kenia maakt u in een kort tijdsbestek kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West met een grote vogelpopulatie en 'rode' olifanten, de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanj

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 900.00
reisduur : 4
Lees Meer

Verre reizen

Safari Klassiek Kenia

De privé rondreis Klassiek Kenia neemt je mee naar enkele van de mooiste parken van Kenia. Je gaat op safari in Amboseli National Park, Lake Nakuru en natuurlijk de Masai Mara.

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2206.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia, 16 dagen kampeerreis

Geen land in Afrika is qua landschap zo divers als Kenia. Het is Afrika in een notendop en ongetwijfeld de beste safaribestemming op dit continent. De uitgestrekte savannes van Masai Mara, de halfwoestijn van het Samburureservaat, de hellingen van Mo

Land : Kenia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2595.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Southern Palms Beach Resort

9-daagse Zonvakantie naar Southern Palms Beach Resort in Kust

Land : Kenia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1100.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Kampeersafari

Het beste van Afrika (59 dagen) - Zuidwaarts

Tijdens de kampeersafari “Het beste van Afrika (zuidwaarts)” gaat u op avontuur door Kenia en Oeganda, waar u de Masai Mara-stammen zult ontmoeten en een trektocht kunt maken op zoek naar de bedreigde berggorilla's. Ga verder in Oost-Afrika en on

Land : Kenia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 6328.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kenia ga je op safari in de beroemde wildparken Amboseli, Samburu en Masai Mara. Kenia is een van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Naast gamedr

Land : Kenia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2398.00
Lees Meer

Single reis

Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar; Oost-Afrika compleet

Shoestring heeft een rondreis boordevol avontuur samengesteld door dat deel van de wereld met het meeste en grootste wild: Oost-Afrika. Groene hooglanden met uitzicht op de Kilimanjaro, zwavelmeren vol flamingo's en uitgestrekte savannes waar het wem

Land : KENIA
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 2799.00
reisduur : 22 dagen / 21 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar bezoeken we de mooiste parken van Kenia én Tanzania: Masai Mara, Nakuru, Amboseli, Tarangire, Serengeti en de krater van Ngorongoro. Kenia en Tanzania behoren tot de mooiste en meest afwisselend

Land : Kenia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 4348.00
Lees Meer

individuele reis

Kenya in Style

Deze reis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 8
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Kenia

Natuurgidsen

Natuurgids Wildlife of Kenya Kenia, Tanzania and Uganda | Collins

Veldgids waarbij je juist met de goede foto's makkelijk de soorten kunt determineren. Handzaam formaat, gemakkelijk mee te nemen. A guide to the wildlife of Kenya, Tanzania and Uganda. It features 475 species of bird, mammal, snake, lizard, insec

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Kenya - Kenia | Marco Polo

Duidelijke wegenkaart van Marco Polo: alle wegen, zowel de verharde als belangrijke onverharde wegen zijn weergegeven.  Mooie toeristisch interessante wegen die de moeite waard zijn, zijn groen gearceerd. Veel toeristische informatie is toegevoegd

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Plattegronden

Stadsplattegrond Map of Nairobi | African Guide Maps

Mapping Nairobi has been the biggest challenge yet, but the map is done! Expect the most points of interest, tips, recommendations, and information of any map so far because Nairobi is freaking HUGE!   Top Tip: Get a Safaricom SIM card and

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Kenia | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Kenia, Tanzania en Oeganda | Freytag & Berndt

Bijzonder gedetailleerde wegenkaart van Kenia, Tanzania en Oeganda met alle belangrijke aanduidingen en toeristische symbolen. Met register en afstanden. Een goede wegenkaart met een natuurlijke uitstraling en met uitstekende reliëfschaduwen. Be

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Kenya- Kenia | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids East Africa Birds Kenia, Tanzania, Uganda | Waterford Press

Een bijzonder handige uitklapkaart met alle veelvoorkomende vogels van Oost Afrika: Kenia, Tanzania en Uganda. Duidelijke illustraties, goede korte omschrijving van soort en leefgebied, geplastificeerd. East Africa is home to nearly 1,400 species

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Kenya - Kenia | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Voor veel landen meestal completer en beter dan de Lonely Planet ! The new-look

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Kenia - Kenya | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads . Als overzichtskaart prima te gebruiken. Gedrukt op waterproof papier! Folded paper (waterproof), road and travel map in color. Scale 1:920,000. D

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids ANWB Wereldreisgids Kenia - Tanzania | ANWB Media

De ANWB Wereldreisgids Kenia, Tanzania & Zanzibar is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Oost-Afrika. De grote verscheidenheid van beide landen met eiland Zanzibar is zelfs in Afrika uniek. Waar anders kun je de hoogste

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids East African Wildlife | Bradt Travel Guides

Uitstekende natuurgids voor Tanzania, Kenia, Oeganda en Rwanda. Met meer dan 240 kleurenfoto's. This indispensable guide offers all the information you need to get the most out of wildlife watching in East Africa. Accessible and beautifully illus

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 27.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Birds of Kenya and Northern Tanzania | Bloomsbury

This field guide is an abridged edition of the very successful Birds of Kenya and Northern Tanzania written by the same authors. It covers all 1089 bird species known from the region, including vagrants. This book combines the format and detailed t

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 40.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Kenia - Kenya | Nelles Verlag

Goede kaart van Kenya en de Serengeti. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Prima leesbare kaart. Folded road and tourist map of Kenya and the Serengeti at 1:1 100 000

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Kenya´s Beaches | Footprint

Handige en handzame reisgids van de kustlijn en stranden van Kenya. Footprintfocus Kenya’s beaches is packed with information on some of Africa’s most beautiful beaches. From top-class beachside hotels to dense coastal forests, this guide wil

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.75
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids African Animal Tracks | Waterford Press

Een handige uitklapkaart met sporen en uitwerpselen van de meest bekende dieren omp ze op te kunnen sporen als je op safari bent. When tracking animals in Africa, guides rely on spoor (tracks and dung) to let them know where and when animals are

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Reisgidsen

Opruiming - Reisgids Kenya - Kenia | Insight Guides

Opruiming = oude druk   Insight Guide Kenya is illustrated throughout with hundreds of specially commissioned colour photographs. Our inspirational Best of Kenya section illustrates the country's highlights, from wildlife safaris to dive sites

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3205 Adventure Map Kenya - Kenia | National Geographic

Wegenkaart van Kenia met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten.   National Geographic's Kenya Adventu

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Mount Kenya | EWP

1:50,000 - 4 colour topographical map of the National Park Area 1:25,000 - 4 colour topographical map of the Peak Area 1:400,000 - Map of roads around Mount Kenya Also several climbing route diagrams Information in German, French and Italian

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.25
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Kenya - Kenia | Insight Guides

Een rijk geillustreerde reisgids met diepgaande teksten: één van de beste reisgidsen die er bestaan. Eerste deel bestaat uit een beschrijving van de unieke aspecten van de regio, daarna een deel echte reisgids en als afsluiting een deel met prakt

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Insight Guide Kenia | Cambium

Kenia is het safariland bij uitstek. Per jeep of heteluchtballon op zoek naar 'Afrika's Grote Vijf', het spectaculaire vijftal dat elke bezoeker wil zien. Maar Kenia heeft veel méér te bieden dan wilde dieren alleen. De auteurs en fotografen la

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.90
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Out of Africa | Karen Blixen

"Als ik een lied van Afrika ken - zo peinsde ik - van de giraffe en van de Afrikaanse nieuwe maan, van de ploegen in het veld en de bezwete gezichten van de koffieplukkers, kent Afrika dan ook een lied van mij?"   Out of Africa is een onwaarsc

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 5.00
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids East Africa Wildlife Kenia, Tanzania, Uganda | Waterford Press

Een bijzonder handige uitklapkaart met alle veelvoorkomende dieren van Oost Afrika: Kenia, Tanzania en Uganda. Duidelijke illustraties, goede korte omschrijving van soort en leefgebied, geplastificeerd. Perhaps the top wildlife viewing area on ea

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Topografische kaarten

Wandelkaart - Topografische kaart 0/16 Mount Kenya | Alpenverein

Fantastische detailkaart van Mount Kenya - Mount Kenia. De Universiteit Innsbruck en Wildlife Service Kenya hebben de handen ineen geslagen om dit in kaart te brengen. Uitgebracht door de Alpenverein staat het garant voor een uitzonderlijk goede en

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Kenia & Tanzania | Lannoo

    Veel aandacht voor praktische informatie als hotels en restaurants, maar ook beschrijvingen van bezienswaardigheden. Handig zijn de vele plattegronden: verrassend en verfrissend geschreven! Met steeds meer informatie over de lokale cult

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.99
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids - Reisgids Stuarts' Field Guide to National Parks & Nature Reserves of East Africa | Struik publishers

This guide to the parks and reserves of East Africa provides a valuable overview of some 58 protected areas across East Africa. The book is divided into the four East African countries Tanzania, Kenya, Uganda and Rwanda – and, for each park, prov

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.50
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids 50 Top Birding Sites in Kenya | Struik publishers

Handzame vogelgids van Kenia met meer dan 50 plekken om vogels te spotten!   Kenya is home to 1,060 bird species and boasts many globally important birding areas. This, the first detailed guide to the country's best birding sites, is the perfe

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Kenya - Kenia | Freytag & Berndt

Bijzonder gedetailleerde wegenkaart met alle belangrijke aanduidingen en toeristische symbolen. Met register en afstanden. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Af

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Mount Kenya - Mount Kenia | Conrad Stein Verlag

Der Mount Kenya ist ein erloschener Vulkan. Außerordentlich beeindruckend dominiert er die Landschaft des kenianischen Hochlandes. Wer sich nicht zum Gipfelsturm verpflichtet fühlt, hat die mannigfaltigsten Wandermöglichkeiten in einer unvergleich

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Kenya - Kenia | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer