Complete reisgids Zuid-Korea: Dit is Korea

Slimme Reistips
Reisgids Zuid-Korea
Korea is geen instap-bestemming, zelfs niet als je enkel naar Zuid-Korea reist. Het vraagt om wat voorbereiding op de cultuur, op de achtergrond van het land en misschien ook wel op het eten! Het boek Dit is Korea van Soo Kim helpt je hiermee!

Ter voorbereiding op een verre reis, maar ook om inspiratie op te doen, is een goede reisgids als Dit is Korea extra welkom. Zeker als deze door een Koreaanse reisjournalist is geschreven. Het boek is voorzien van mooie foto’s en vormgeving. Deze reisgids Zuid-Korea is interessant als voorbereiding op een reis die je misschien nog gaat maken. Maar Dit is Korea is ook een boeiende kennismaking met dit bijzondere land!

Zuid-Korea is hip, merkt Soo Kim in de inleiding direct op. Een legitieme reden voor de Amerikaanse, die bijna tien jaar voor The Telegraph in Londen werkte, om een goede reisgids Zuid-Korea te schrijven.

Het boek is een heerlijk naslagwerk geworden over dit bijzondere stukje Azië. Waar veel reizigers kiezen voor Indonesië, Thailand, Vietnam en misschien Japan of China, is Korea nog een niche.

Niet toeristisch

Zonde, want Zuid-Korea heeft reizigers heel veel te bieden. Natuur, cultuur en zelfs heerlijke stranden. En uiteraard de steden, Seoel, maar ook Busan. Kim neemt je mee, en duidt! Handig voor dit nog niet-toeristische land waar je als reiziger toch een beetje aan jezelf bent overgeleverd.

reisgids Zuid-Korea Busan

Noodzaak reisgids Zuid-Korea

Tijdens een reis door Zuid-Korea maak je kennis met prachtige culturele erfenissen. Van de tempels in Gyeongju tot de paleizen in Seoel tot de invloeden van de overheersers. Juist omdat Zuid-Korea nog niet zo is ingesteld op Europese reizigers, is het fijn je van te voren in te lezen. Bij veel bezienswaardigheden in het land is de informatie summier en wordt deze vaak niet in het Engels aangeboden. Lees zeker ook de uitleg over de DMZ, de gedemilitariseerde zone tussen de twee landen.

Tip van Reisbijbel: “Bekijk goed welke plek je aan de grens wil bezoeken. Er zijn tunnels, maar het DMZ-museum dichtbij de kust had onze voorkeur. Trek er zeker een dag voor uit, het is een indrukwekkend bezoek. Ook geschikt voor kinderen, maar er zijn wel confronterende foto’s te zien. Wees dus alert als je er rondloopt.”

Reisgids Zuid-Korea DMZ

'Boerenkinkelgebied' en culturele hotspot

Zuid-Korea is een veelzijdige bestemming. Het land is in negen provincies verdeeld en kent meerdere grote steden. Seoel staat natuurlijk voor het moderne Korea, met een enorm cultureel aanbod en allerhande Koreaanse verrassingen. Neem de karaokebars, maar ook de badhuizen (jjimjilbangs) die niet te vergelijken zijn met een Europese ervaring. Vanuit steden als Seoel en Busan kan je echter ook prachtige hikes maken. Koreanen houden zelf ook erg van wandelen.

Concrete tips

Kim vond Busan als kind altijd een ‘boerenkinkelgebied’. Het is inmiddels echter een bruisende stad, met 3,5 miljoen inwoners die genieten van cultuur, streetfood en strandleven. In Dit is Korea lees je tussen de verhalende hoofdstukken steeds concrete tips over bezienswaardigheden en highlights. Dat maakt het afwisselend en ook erg geschikt als reisgids Zuid-Korea.

Reisgids Zuid-Korea foodmarket

Koreaanse spirit

Een cultuur beschrijven, dat kan een local het beste. De Koreaanse spirit ruik je ’s ochtends in de metro in Seoel, maar ervaar je ook in de kleine dorpen. Het belang van onderwijs, de onbegrijpelijke taal en de passie voor hiken. Mooi in deze reisgids Zuid-Korea is de uitleg over mijlpalen en jubilea, waarbij Kim ook uitgebreid ingaat op het huwelijk. Wie naar Zuid-Korea reist, treft hier geen ANWB-stellen in dezelfde regenjas, maar wel jonge Koreanen in een matchende outfit. Al dan niet met bijpassend setje voor de hond!

Werken en genieten

Koreanen werken erg hard, legt Kim uit. Maar ze besteden hun vrije tijd ook goed. In de natuur, of in de stad, en altijd in combinatie met het heerlijke en verse eten. Het Koreaanse eten is wel een avontuur op zich. Iedere reiziger moet de tafel eens vol laten zetten en met handen en voeten uitleg vragen over wat er eigenlijk staat en hoe je het eet. Pas dan krijg je een idee van de gerechten én ingrediënten… Met de tips uit Dit is Korea ga je er beter voorbereid op uit dan Reisbijbel in 2016 deed!

Reisgids Zuid-Korea kopen

De reisgids Zuid-Korea Dit is Korea van uitgeverij Terra kost 22,99 en je bestelt hem via Bol.com. Meer lezen over reizen naar Zuid-Korea kan op onze landenpagina Zuid-Korea. Het land is een enorm veilige bestemming en ook geschikt voor avontuurlijke gezinnen die een afwisselende reis zoeken. Korea is geen standaard bestemming en reizen vraagt wel om flexibiliteit. Met de juiste instelling kan je er net als Reisbijbel gerust een maand rondrijden. Met een huurauto verken je het hele schiereiland. Heb je meteen genoeg ruimte voor dit fijne reisboek over Zuid-Korea!