Vijf highlights in Armenië in één dag

Om een beeld van Armenië te krijgen, kun je vanuit hoofdstad Yerevan in één dag meerdere highlights bezoeken die allemaal in een straal van een uur rijden liggen.

Vijf highlights in Armenië in één dag
Gekko Reisbijbel

Vijf highlights in Armenië in één dag

Om een beeld van Armenië te krijgen, kun je vanuit hoofdstad Yerevan in één dag meerdere highlights bezoeken die allemaal in een straal van een uur rijden liggen.

Bezoek bijvoorbeeld het Sevanmeer en het Sevanavank klooster dat eraan ligt, het piepkleine Hairavank klooster aan de andere kant van hetzelfde meer, de Noratus begraafplaats met haar eeuwenoude en verweerde grafstenen, het uit de rotsen gehouwen Geghard klooster en de Romeinse tempel Garni, dat uit de eerste eeuw na Christus stamt. Het uitzicht rond de tempel op de vallei eronder is prachtig.

Vervoer tijdens je dagtrip

Zeker als je maar kort in Armenië bent, is het handig om via je hostel een gids te regelen die je met de auto mee op pad neemt. In hoofdstad Yerevan zijn ook voldoende tourbureaus die je op weg kunnen helpen, mocht je dat fijner vinden. 

Garni Tempel Armenië
De Garni Tempel in Armenië is zeker een bezoek waard.
tekst
Onze reisbestemmingen

Handboek voor de soloreiziger: boordevol tips en tricks

Alleen op reis. Voor velen is het de ultieme droom. En stiekem ook wel een beetje een nachtmerrie. Want wat komt er allemaal kijken bij een soloreis? En is het niet gevaarlijk? Wat moet je allemaal regelen? Uitgeverij Lannoo komt speciaal voor wie wel wil, maar (nog) niet durft met het Lonely Planet Handboek voor de soloreiziger. Boordevol tricks en tips voor de soloreiziger!

Darvaza krater, de poort naar de hel

Heb je je altijd al afgevraagd hoe de poort naar de hel er uitziet? Dan moet je absoluut een bezoek brengen aan de Darvaza krater in Turkmenistan. De Darvaza krater is een grote krater in het vlakke landschap van Turkmenistan, die al veertig jaar in brand staat. Dit levert zo’n bizar schouwspel op dat de krater door de plaatselijke bevolking 'de poort naar de hel' genoemd wordt.

'Vluchtelingenreizen' naar Lesbos

Een reis boeken bij een Nederlandse reisorganisatie om vluchtelingen te helpen op het Griekse Lesbos. Het klinkt dubbel, maar Sunweb zegt er geen winst mee te willen maken. In samenwerking met Transavia en de Nederlandse samenwerkende hulporganisaties Movement on the Ground bieden ze in februari en maart wekelijkse vluchten, inclusief accomodatie.