Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reistips>Wandelen over het water in de zeegroene Achensee
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Wandelen over het water in de zeegroene Achensee

Geschreven door  Fleur Besters, Video: Joep Kolijn

Wie denkt dat je naar zee moet om te genieten van watersport, moet zeker eens naar het Oostenrijkse Achensee rijden. Net over de grens bij Duitsland kan je hier zelfs over water wandelen...!

De aanblik van de zeegroene Achensee is voor watersporters niet te versmaden. Er dobberen temidden van het gebergte in het heldere water dan ook zeilbootjes, kano's én kitesurfers. De meest relaxede manier om van deze waanzinnige Tiroler ansichtkaart te genieten, is echter op een SUP-board. Deze snel opkomende 'sport' is bij rustig water vergelijkbaar met wandelen op water, bij wind moet je harder werken om rechtop te blijven staan en koers te houden. Daniel Gredler van kite- en SUPschool Learn2Kite aan neemt je voor 14,50 euro vanuit Maurach graag een uurtje mee voor je eerste tocht over het water, waarna je voor een tientje per uur zelf verder kan koersen. 

Vanuit de knieën leer je eerst opstaan, waarna je kan gaan oefenen met het peddelen. Eenmaal lekker aan de gang, kan het experimenteren beginnen. Verder naar achteren gaan staan, waardoor je sneller draait bijvoorbeeld. Moeilijk is het niet, ook kinderen kunnen het water op, mits ze kunnen zwemmen uiteraard.

 

Tip van Reisbijbel: "Ook de junior reporters vonden het SUP'en erg leuk. De combinatie van water en 'wandelen' is een goede, je kan gerust onderweg even een frisse duik nemen. Als het erg warm is, trek dan zeker een UV-shirt aan, dat scheelt veel ellende met verbrande schouders en rug. Wij kopen ze voor onze reizen voor een habbekrats bij de Decathlon."

Ben je verkocht en wil je veel vaker gaan SUP'en op reis? In Achensee zagen we ook veel mensen met opblaasbare boards. Niet goedkoop, zo'n 400 euro per stuk, maar wel handig om mee te nemen, bijvoorbeeld als je net als Reisbijbel graag met een camper rondtrekt. 

Ansichtkaart

Stilzitten is geen optie

Achensee is geen gebied om stil te zitten. Via een bootverbinding kan je eenvoudig tussen de dorpen aan het water reizen. Overal zijn hikes uitgezet, onder andere langs het water, waarbij je niet teveel hoeft te klimmen. Dan bezoek je onderweg bijvoorbeeld een berghut om te eten en loop je daarna naar je camping. Trek wel stevige schoenen aan, want de trails kunnen glad zijn, smeltwater genoeg hier! Zulke watervalletjes zijn ook perfect voor een frisse 'douche'. Het uitzicht is prachtig.

Ook vanaf een van de bergen zelf maak je eenvoudig een ansichtkaart-foto. Vlak in de buurt van de Kite- en SUP-school van Daniel vertrekt de gondel omhoog, naar het Rofangebergte. Daar kan je hikes maken, maar ook gaan klettersteigen, ook een dikke aanrader volgens de Reisbijbel junior reporters! Lees hier hun ervaringen met een tocht met Bergsport Achensee. 

Je kan trouwens net als in veel gebieden in Oostenrijk een speciale kortingskaart aanschaffen, de Achensee Card. Dat is een soort 'skipas', waarmee je met de liften, bussen en boot kan reizen, maar ook gratis toegang hebt tot een aantal musea. Daarnaast zijn er in het seizoen echte outdooractiviteiten waar kinderen en tieners zich voor op kunnen geven. De jongste groep betaalt alleen 7 euro voor de lunch, de oudste groep 30-35 euro voor activiteiten als klimmen of canyoning. 

lieve naar de top

Ook naar Achensee?

Reisbijbel reisde in samenwerking met de regio Tirol en Achensee tijdens een zomerse roadtrip met de camper. We verbleven met de junior reporters op Alpen Caravan Park Achensee, in Achenkirch. Deze keurige campground ligt direct aan het meer, en vlakbij de plek waar de boot aanmeert waarmee je naar de andere dorpen aan het meer kan varen. Je kan er op het einde van de dag heerlijk zwemmen en voor kinderen is er een mooie natuurspeelplaats. In het dorpje zijn verschillende restaurantjes en de sfeer is er relaxed. Achenkirch ligt direct over de grens met Duitsland, je komt er via München in 850 kilometer vanaf Eindhoven.

 

YouTube-iconVolg ons Facebook!

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos