Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reportages>Beste tips voor je bezoek aan Siem Reap
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Beste tips voor je bezoek aan Siem Reap

Geschreven door 

Het Cambodjaanse Siem Reap is de plek waar je de beroemde tempels van Ankor kan zien. De meeste reizigers blijven er echter een paar dagen, want er is meer te doen. Reisbijbel verzamelde de beste adresjes en tips.

Huur een fiets voor je bezoek aan Ankor

Natuurlijk. Je kan een georganiseerde trip naar de tempels boeken. Instappen in een busje of tuk-tuk en je rond laten rijden door het gebied. Uitstappen bij de verschillende tempels en je daarna weer verder laten rijden. Maar dan mis je heel veel! De tempels liggen in een prachtige omgeving.

Om dat echt te beleven huur je in Siem Reap voor een dollar of vijf een prima fiets en ga je zelf op pad. De route wijst zichzelf en je kan stoppen wanneer je wilt. Reis je met kinderen, overweeg dan om voor een dollar extra een tandem te nemen. Huur je fiets sowieso de dag ervoor vast aan het eind van de middag, dan betaal je vaak niets extra's en kan je 's ochtends meteen om zes uur, half zeven op pad. Zo vermijd je de warmte en drukte.

Fietsen in Ankor

Tip van Reisbijbel: "Scooters zie je overal staan, fietsen moet je in Siem Reap iets harder zoeken. Wij vonden goede fietsen bij Ankor Pich Services, in het straatje tussen de benzinepomp en het Park Hyatt Hotel aan de Sivutha Boulevard, naast het Bugs café, waar je allerhande insecten kan eten."

In Angkor kan je onderweg overal eten, maak bijvoorbeeld een picknick bij een van de straatstalletjes op de weg terug naar Siem Reap. Voor een dollar krijg je een eenvoudige maaltijd van noedels met ei. Let wel op dat de apen, aangemoedigd door een deel van de toeristen, niet op je schoot gaan zitten. Je kan natuurlijk ook in een van de restaurants eten, maar dan ben je vast meer geld kwijt.

Kaart

Koop je ticket de dag ervoor vast

Neem voldoende water mee en koop je ticket de dag ervoor ook vast, het kantoor ligt niet op de route naar Ankor. Kinderen jonger dan twaalf betalen geen entree, zorg wel dat je alle paspoorten meeneemt, er wordt streng gecontroleerd. In februari 2017 stijgen de toegangsprijzen trouwens flink, van 20 naar 37 dollar voor een dag. Meerdaagse tickets bieden korting, dus mocht je echt alles willen zien en voldoende tijd hebben, overweeg dan zo'n toegangskaart te kopen.

Volg een yoga-les

Net als Reisbijbel een yoga-les in Azië op je bucketlist staan? Siem Reap biedt een yogacentrum, zonder teveel poespas en zweverigheid. De studio is vlakbij Pub Street, en vrijwel naast Blue Pumpkin, waar je na je les heerlijke, ietwat dure ijsjes kan eten, met heel grote bollen. Je hoeft je niet vooraf aan te melden, er is drie keer per dag inloop en er zijn matjes.

De eerste serie start om half negen, om vier uur kan je meedoen met Hot Yoga en om half zes is er een speciale sunset class, met geweldige zonsondergang vanaf het dakterras. Heel bijzonder moet de sunrise Yoga bike Tour zijn, hiervoor meldt je je met fiets rond vijf uur in de ochtend en rijdt je samen naar de tempels. Check de actuele tijden via de site: www.ahimsa-academy.com. Je betaalt 8 euro per keer, wil je een langere retreat doen, overleg dan even met de Schotse eigenaar Thomas Ogram.

Tip van Reisbijbel: "De sfeer is relaxed en internationaal. Wij troffen er vooral twintigers en dertigers, maar de juniors waren enorm welkom en hebben er een heerlijk uurtje gechilled, terwijl wij de les volgden. Geen sportkleding mee? Koop voor twee dollar een flodderig broekje in het straatje er tegenover. Je zal niet de enige zijn in een olifantbroekje!"

Voetreflex

Khmer massages en maaltijden voor een paar euro

In de old market van Seam Riep belandt je in een kunstmatige toeristenstad. Of het nu leuk is of niet, je kan er prima eten. Ook westerse maaltijden, maar bijvoorbeeld Triangle biedt goede Aziatische gerechten en je kan de tafel vullen met verschillende gerechtjes. Alle prijzen zijn in dollars, reken op 6-7,50 per gerecht. Er lijken een soort fixed prijzen te zijn tussen de ondernemers, echte straatstalletjes zijn er amper.

Diezelfde vaste prijzen tref er bij de vele massage salons. Maar... die prijzen zijn heel acceptabel. Voor vijf dollar krijg je een uur lang een fijne voetmassage, heerlijk na je bezoek aan de tempels, voor zo'n 8-10 dollar een olie-massage. En reis je met kinderen? Zij zijn ook hier weer welkom en krijgen dezelfde massage, aangepast op hun postuur!

Tip van Reisbijbel: "Wij kwamen twee keer bij dezelfde massagesalon, Masterfood is tegenover de Blue Pumpkin en we kregen familiekorting. Er zijn ook luxere salons, maar de vraag is of je daar echt een veel betere massage ontvangt. Bij een voetmassage in combinatie met lichaam hoef je je kleding niet uit te doen, bij een oliemassage uiteraard wel."

Een extra dag over: Check dan deze speciale tip om met de tuk-tuk naar de flooting village in Kompong Khleang te gaan. Ver weg van de andere toeristen!

IMG 3763-resized

Ook naar Cambodja?

Net als ons ook een (gezins)reis naar VietnamCambodja en Thailand maken? Kijk dan hier voor meer informatie! Wij reisden in samenwerking met Koning Aap met de Reisbijbel-juniors naar VietnamCambodja en Thailand. Zo'n georganiseerde reis zorgt ervoor dat je je vooraf en onderweg niet druk hoeft te maken over de hoofdzaken. Je reisplan is uitgestippeld, je slaapplek geregeld en de belangrijkste excursies zijn inclusief. Handig voor je eerste verre reis of als je van gemak houdt. En, we hebben het getest, er is bij deze reizen ook genoeg vrijheid om zelf met je gezin je eigen plan te trekken! Wel zo fijn als je net als Reisbijbel van een beetje avontuur en privacy houdt. De accomodaties zijn goed en kinderen krijgen indien mogelijk een eigen kamer. Bij de gezinsreizen voor 4-12 jaar gaat lokale gids mee die Nederlands spreekt.

 

 

YouTube-iconVolg ons Facebook!

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

Kids in Thailand

https://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34101796
Thailand is niet alleen het land van de glimlach, maar ook het land van diversiteit. Het heeft geweldige natuur, vele soorten dieren en natuurlijk een prachtige cultuur. Het is een veilig land en de Thaise ...

Groepsreis Kenia, Tanzania Zanzibar Oost Afrika compleet

Brochure Upper Right
€ 2599.00
Shoestring heeft een rondreis boordevol avontuur samengesteld door dat deel van de wereld met het meeste en grootste wild: Oost-Afrika. Groene hooglanden met uitzicht op de Kilimanjaro, zwavelmeren vol ...