Met je gezin op reis door Zuid-Korea: hiken, surfen en cultuur proeven

Stoere Gezinnen

Zuid-Korea blijkt alles te hebben voor een stoere gezinsvakantie. Het is er niet alleen veilig, ook is de combinatie tussen wereldstad Seoel, het echte strandleven in Busan en de natuur in de vele goed georganiseerde natuurparken super. Tussendoor maken je kinderen kennis met de rijke cultuur van het land. Het enige dat je als ouder nodig hebt is een slim ingepakte tas, want je maakt heel wat vlieg-, auto-, trein- en metrokilometers.

tekst Fleur Besters

Vooropgesteld: Zuid-Korea kent amper risico’s. Het is overzichtelijk en heeft enorm veel te bieden, ook voor gezinnen. Is het vergelijkbaar met de meer populaire Aziatische landen als Thailand of Indonesië? Nee. Zuid-Korea is echt reizen. Vergeet toerisme. Beloof je kinderen geen zwembad bij de hotels. Maar verheug je op een ontdekkingsreis naar een andere cultuur, prachtige uitdagende natuur en een goed georganiseerd wegennet. Maak je niet druk over mensen die je dingen willen aansmeren of je camera willen stelen vanaf je hotelkamer. Korea is veilig. En ongerept. Geef je kinderen een eigen fotocamera en geniet!

Doe zoals de locals

De zomer, toch de handigste periode om een langere reis te maken met schoolgaande kinderen, kan in Korea nat zijn. Heel nat. Urenlang. Maar niet getreurd. Je duikt gewoon de overdekte food market in en proeft met stokjes spannende onbekende gerechten. Of reist naar een van de spa’s van de stad waar je bent. Meteen een goede remedie tegen de jetlag waar je onvermijdelijk mee te maken krijgt. Zet dapper door en blijf wakker. Kinderen zijn er van harte welkom.

Vroeg opstaan daarna, op straat een ontbijtje zoeken, want dat bieden de meeste hotels niet standaard aan. De vele Franse cafés bieden prima mogelijkheden. Daarna op pad. Probeer lekker veel te lopen, of huur een fiets, want bovengronds beleef je een stad het beste.

Misschien denk je bij een bezoek aan een metropool als Seoel of Busan niet snel aan een fietstocht, maar maak er wel één! Zeker omdat er in Zuid-Korea overal tandems te huur zijn, zodat je je kind (of puber) veilig ‘achterop’ zet.

Hotels hebben zoals gezegd zelden een zwembad(je), de grote ketens wellicht uitgezonderd. Maar op zes plaatsen aan de Hangang-rivier in Seoel kan je in de zomer naar een buitenzwembad. Geweldige ervaring om te dobberen tussen al die Koreanen met opblaaszwembanden en het kost aanzienlijk minder dan een bezoek aan het zwembad in Nederland. Vergeet niet een badmuts op te zetten!

En tijdens je rondreis eens een keer een dag helemaal losgaan in een mega zwemparadijs? Dan kan je in Zuid-Korea op tenminste drie plekken terecht, reken wel op een flink prijskaartje. Voor Caribean Bay bij Seoel kan je online vaak wel kortingsbonnen vinden, maar voorzie flink wat reistijd vanuit de stad. Bij Busan is in de zomer van 2015 een nieuw park geopend, en ook bij GyeongJu kan je je prima vermaken in een zwembad met megaglijbanen.

Tip van Reisbijbel: “Even helemaal doorgedraaid van al het avontuur, nadenken wat die dag weer te doen en het zoeken van een leuk eettentje? Plan zo’n zwemdag in. Nergens over nadenken en gewoon genieten. Ook leuk voor volwassenen! Wij bezoeken het wat kleinere park Seorak Waterpia en waren dik tevreden. De slides zijn zeker ook tof voor volwassenen!”

Slapen op de grond

Het ruime aanbod van familiekamers maakt Zuid-Korea mede zo’n geschikte bestemming voor een gezinsreis. Doordat je maar één kamer hoeft te boeken, bespaar je geld, en voorkom je dat je kroost twee verdiepingen hoger ligt te slapen. Reken echter niet op veel gezelligheid in de hotels, motels of guesthouses, niet qua aankleding van de kamers en gezamenlijke ruimtes als wat betreft aanspraak met andere gasten.

Je gastheer of -vrouw is daarentegen doorgaans wel erg hartelijk, en ook al spreken slechts weinigen voldoende Engels voor een praatje, met Google Translate op je telefoon kom je heel ver. Bereidt je kroost voor op slapen op de grond, zonder matje! Het zogenaamde Ondol-style houdt een dikke deken in, waarmee je op de verwarmde grond ligt. Vrijwel alle motels en hotels bieden ook Westerse kamers aan, maar in Korea moet je toch tenminste eenmaal Ondol hebben geslapen!

Metro of je eigen huurauto

In Seoel en Busan reis je eenvoudig met de metro. Je koopt een soort OV-chipkaart (de T-pass) die je op alle metrostations kan opladen. Ook van en naar het vliegveld kan je met de metro. Kinderen betalen een habbekrats. Mocht je even twijfelen over welke metro te nemen, er zijn altijd mensen die willen helpen. Waarschijnlijk ben je de enige Europeaan in de metro, en wordt je – net als wij steeds – voortdurend in de gaten gehouden om te zien of je hulp nodig hebt. ’s Avonds kan je in Seoel nog wel eens zwervers zien slapen in de metrostations, zij mogen op bepaalde stations overnachten, maar je hoeft je er geen moment onveilig te voelen.

Met dezelfde metrokaart reis je ook in Busan en pak je elders de bus. In ruim drie weken lukte het ons om slechts eenmaal een taxi te nemen! Met een app navigeer je eenvoudig door het metro- of busnetwerk, en de aloude fysieke plattegrond maakt het een gezellige familiepuzzel!

Bij een lange rondreis is het bovendien altijd fijn een eigen huurauto te hebben als je buiten de stad bent. In Korea wordt gewoon rechts gereden en zijn de wegen net zo goed, of zelfs beter, als in Nederland. Voor kinderen die snel wagenziek worden, zijn de vele – soms kilometers lange – tunnels een zegen. Behalve op Jeju-eiland hoef je weinig te slingeren en stijgen.

Op een route van zo’n 1600 kilometer betaalden we ongeveer 80.000 Won aan tolgelden.

Tip van Reisbijbel: “Bereid je kinderen voor op enkele reisdagen in de auto en neem puzzelboeken, kleurpotloden en strips mee voor onderweg. Verstop de schermpjes, dan kijken ze ook nog eens uit het raam. Aan de kust kan je tijdens uitstapjes of reisdagen eenvoudig stoppen om een duik te nemen in de Japanse zee. Wij kochten op een van de eerste dagen een grote strandmat voor op het hete zand en legden een grote handdoek op de achterbank tegen zand in de auto.”

Eten wat de pot schaft: vlam in de pijp!

Kinderen eten op reis natuurlijk gewoon met de pot mee. Hoewel op zo’n beetje iedere straathoek in Seoel of Busan, en veel andere steden zoals Sokcho of GyeongJu evenwel, de Westerse hamburgerketens te vinden zijn, is er veel lekkerder eten te vinden. Het pittigheidsgehalte valt reuze mee, en mocht het toch eens misgaan, water staat overal gratis op tafel. In de meeste hotels en guesthouses staat een waterkoker. Koop ook eens wat bakjes Noodles en fruit om met je gezin in je hotel een rustmoment te nemen. Meer lezen over eten in Zuid-Korea kan hier.

Tip van Reisbijbel: “In Jirisan maakte de pension-eigenaar een heerlijk ontbijt voor ons klaar en stond ’s avonds na de hike een bbq klaar. Die luxe moet je jezelf af en toe gunnen, want al dat buiten de deur eten is soms best vermoeiend. Het levert vaak wel de leukste momenten op, zoals onze eerste kennismaking met vlees knippen in Jeju, waar we een geweldig restaurantje troffen. We bestelden er een menu, waarbij het vlees op tafel werd gegrild. Met handen en voeten legde de eigenaar vervolgens uit hoe we dat varkensvlees moesten combineren met de gerechtjes in alle schaaltjes op tafel en het in een slablaadje konden opeten.”

Durf te hiken met je kinderen

Het meest overzichtelijke nationaal park van Zuid-Korea is onbetwist Seoroksan, vlakbij Sokcho. Daarmee meteen ook het drukste, maar zelfs in het hoogseizoen is het goed te doen als je eenmaal je auto hebt kunnen parkeren. Met helder weer kan je met de kabelbaan omhoog, nog leuker is het om zelf een hike te maken. Bijvoorbeeld de Biryong Falls route, waar je ook over een stoere hangbrug loopt. Bij de waterval kan je lekker poedelen en je vergapen aan de vele selfies die de Koreanen maken. Enkele kilometers voor het park is het informatiecentrum, waar kinderen in een fraai museum de opgezette dieren kunnen bekijken.

Aanzienlijk avontuurlijker is de hike in Jirisan. Vanuit het dal loop je naar de prachtige Hwaeomsa Temple. Gun jezelf daar een half uur en start daarna – met voldoende voedsel en water – de route naar de top Nogodan op ruim 1.500 meter. Ook goed te doen voor kinderen, mits je allemaal goede bergschoenen draagt en van een flinke klim houdt. Via rotsblokken klauter je naar boven, soms is het flink steil. Een deel van de route wordt aangegeven voor ervaren klimmers. Onderweg wordt veel gewaarschuwd voor bruine beren, die zich in de bossen ophouden. Op de paden zal je ze (vrijwel) nooit tegenkomen, wordt gezegd. Op de top is het uitzicht over de bossen en het dal een stoere beloning voor kinderen. Vanuit daar kan je naar een bergstation lopen, waar enkele keren per dag een bus naar beneden rijdt. Hier kan je ook water of een ijsje kopen.

Tip van Reisbijbel: “Wil je hiken met je kroost, maak er dan niet teveel woorden aan vuil en geef onderweg zelf ook eens toe dat het zwaar is. Kinderen mogen best eens ervaren dat de overwinning na zo’n echte hike echt de moeite waard is. De meeste kinderen kunnen bovendien beter klimmen dan hun ouders!”

Cultuur: de koude grens

Bij een reis naar Zuid-Korea hoort uiteraard ook een bezoek aan de DMZ, de veilige zone tussen Noord- en Zuid-Korea. Omdat kinderen jonger dan 10 jaar niet naar de meest bekende overgang bij Panmunjea mogen gaan, is voor veel gezinnen het gebied nabij Goseong-gun geschikter. Hier is ook het indrukwekkende DMZ museum, waar je gerust anderhalf uur rond kan lopen. Er zijn interactieve installaties en veel foto’s. Sommige beelden zijn erg confronterend, dus hou je kind in de gaten, maar het is een goede plek om je kroost het belang van vrijheid bij te brengen. Met je eigen auto rijdt je verder naar de grens, waar je na een klimmetje naar het noorden kan kijken. Een fotomoment voor veel Koreanen. Daar is een tweede, kleiner museum waar oorlogsmaterialen te zien zijn.

Tip van Reisbijbel: “Trek een hele dag uit voor het bezoek, dan kan je op de terugweg richting Sokcho even ontspannen bij de zee. Zorg dat je onderweg altijd zwemspullen bij je hebt. Onze kinderen van 8 en 10 waren erg geïnteresseerd in de geschiedenis en het museum.”

Jeju-island en de Haenyeo-duikersvrouwen

Trek voor je reis naar Zuid-Korea minstens drie weken uit. Het land is zo veelzijdig dat je anders pijnlijke keuzes moet maken. Jeju-island, een uurtje vliegen vanuit Seoel biedt namelijk een echt vrolijk zomers gevoel. Je kan er genieten van het strand, duiken, fietsen, paardrijden en het lange afstandspad wandelen. Vanuit meerdere punten van het eiland kan je de vulkaan in het midden beklimmen en er zijn grotten te bezichtigen. Een must see is Udo, het eilandje waar de Koreaanse oudere vrouwen, de Haenyeo, zonder perslucht duiken naar zeevruchten. Een machtig gezicht, dat je het beste krijgt als je het eiland met een gehuurde fiets rondrijdt. In twee tot drie uur rijdt je de 13 kilometer lange kustweg rond. Neem onderweg zo nu en dan zelf ook een duik en geniet van het uitzicht!

Vanuit Jeju vlieg je terug naar Busan, de tweede grote stad van het land. Gun jezelf hier wat rust en geniet van het strandleven. Sla de hop on, hop off bus over, het verkeer is daar veel te druk voor en als je zelf een huurauto hebt, rijd je na je verblijf ook over de geweldig gave bruggen de stad uit. Pak liever de stadsbus naar een van de stranden, bijvoorbeeld Songjeong beach, waar je met je gezin kan aanhaken bij een golfsurfles. Een super leuke ervaring om samen te leren, en met een beetje inzet en goed opletten sta je na twee uur vast een paar stonden op je board. De meeste leraren spreken geen woord Engels, maar dat is in Korea sowieso gebruikelijk. Surfen leer je ook door goed te kijken en na te doen!

Bezoek in Busan ook de prachtige Haedong Yonggunsa tempel aan het water. Je komt er na enig zoeken met de bus, maar kan ook met de fiets gaan. Er is ontzettend veel te zien en te ontdekken, dus ook voor kinderen een echte aanrader.

Tip van Reisbijbel:Korea Reizen boekte voor ons in Busan een fijn appartementje op loopafstand van het strand. Na ruim een week rondtrekken en slapen in hotelkamers was het heerlijk om een paar dagen een echt eigen plekje te hebben. ‘s Ochtends eieren bakken, een paar wasjes draaien in de wasmachine die er stond en ‘s avonds ook een keer een film kijken met de kinderen. Even bijkomen!”

Praktische tips

Een reis naar Zuid-Korea moet bezinken. Dat werd ons tijdens de reis en na thuiskomst wel duidelijk. Er is zoveel te zien en te ontdekken, dat je er zeker drie weken voor moet uittrekken. De manier van leven is er zo anders dan in Nederland, dat je nog maanden erna nageniet van alle bijzondere ervaringen en kleine details herinnert. Wij eten nog steeds erg vaak met stokjes, genieten van de gezamenlijke ervaringen en het avontuur. Het surfen, de hikes, het eten in Seoel, het badhuis en de maskers die de kinderen maakten in het openluchtmuseum.

Het ontdekken van Zuid-Korea kost ook tijd en energie. Daarom is het handig om in ieder geval de hotelovernachtingen voor je gezin vast te leggen voor vertrek. Bert en Miduk van Korea Reizen deden dat voor ons. Miduk komt zelf uit Zuid-Korea en ze kennen het land goed. Dat bleek een voordeel, zo sliepen we in Andong in een heus love-hotel, in Seoel in een mooi stadshotel en in Gyeongju in een gave homestay, waar de kinderen ook andere Aziatische leeftijdgenootjes troffen. Ideaal was ook de wifi-router (mifi) die klaar lag in het eerste hotel. Zonder wifi ben je in Korea namelijk echt heel erg off the grid aan het reizen, vrijwel niemand spreekt immers Engels!

Kijk hier voor meer tips voor verre reizen met (jonge) kinderen. En, mocht het even helemaal tegenzitten? Ga dan snel naar Busan, onderste etage van het gigantische Lotte winkelcentrum. Daar hebben ze de allerlekkerste ijsjes, die er ook nog eens helemaal geweldig uitzien!

 


Inspiratie voor Zuid-Korea

Slimme Reistips

Reisgids Zuid-Korea

Korea is geen instap-bestemming, zelfs niet als je enkel naar Zuid-Korea reist. Het vraagt om wat voorbereiding op de cultuur, op de achtergrond van het land en misschien ook wel op het eten! Het boek Dit is Korea van Soo Kim helpt je hiermee!

Lees Meer Door: Fleur Besters

Verre Avonturen

Reizen naar Zuid-Korea? Dit Aziatische land is nog amper bekend als reisbestemming, en dat terwijl het land nog waanzinnig authentiek is en je je er echt onderdompelt in een andere cultuur. En, reizen naar Zuid-Korea hoeft niet duur te zijn &eacut

Lees Meer Door:

Verre Avonturen

DMZ Zuid-Korea route

Het niemandsland tussen Noord- en Zuid-Korea, de Demilitarized Zone (DMZ), is een must see als je een van beide landen bezoekt. De indrukwekkende geschiedenis wordt pijnlijk duidelijk in het gebied, waar de natuur vrij spel heeft.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Stoere Gezinnen, Toffe Roadtrips

Juist met kinderen is een roadtrip ideaal om een nieuw land te verkennen. Reisbijbel bezocht drie heel verschillende landen: Jordanië, Schotland en Zuid-Korea.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Stoere Gezinnen

Zuid-Korea blijkt alles te hebben voor een stoere gezinsvakantie. Het is er niet alleen veilig, ook is de combinatie tussen wereldstad Seoel, het echte strandleven in Busan en de natuur in de vele goed georganiseerde natuurparken super. Tussendoor

Lees Meer Door: Fleur Besters

Witte belevenissen

Skiën in Azië. Het ligt niet erg voor de hand, maar Zuid-Korea biedt heuse skioorden. En met de prijzen van de Franse skipassen is Zuid-Korea wellicht een prima alternatief voor wie eens echt bijzonder wil skiën.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Stoere Gezinnen, Verre Avonturen

Zuid-Korea kent geweldige stranden en bizarre zwembaden vol wilde glijbanen. Het te water gaan is echter een avontuur op zich. Reken op veel en strenge lifeguards, een badmuts (of pet) in de zwembaden en veel (zwem)kleding.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Verre Avonturen

Zuid-Korea eten sate

Vergeet de horrorverhalen over kimchi en verwelkom de schaar en stokjes aan je eettafel. Met een beetje geluk past in die tafel een soort barbecue plaat en worden daaromheen allerlei bakjes met bijgerechten gezet. Eten in Zuid-Korea is voor veel E

Lees Meer Door: Fleur Besters

Slimme Reistips

Delen past bij reizen. En dus zijn er in steeds meer steden in de wereld vrijwilligers, vaak studenten, die toeristen gratis rondleiden. Contact leg je vooraf via Facebook of een site. En dus vraagt een hip geklede Koreaanse jongen ons voorzichtig

Lees Meer Door: Fleur Besters

Verre Avonturen

In Zuid Korea kennen ze vele, in mijn ogen, nogal aparte festivals. Wat te denken van Aardbeien festival, Azalea festival of een Vlinder festival? Maar het vreemdste festival dat ik in het land heb bijgewoond, moet toch wel het Green Tea Festival

Lees Meer Door: Eva Hopstaken

Stoere Gezinnen, Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

Hike Zuid Korea Jirisan

Zuid Korea is een modern en ontwikkeld land ingeklemd tussen China en Japan. Wat veel mensen niet weten dat Zuid Korea een schitterende natuur heeft. Het is er bergachtig, begroeid met bossen.

Lees Meer Door:

Reisorganisaties Zuid-Korea

Reizen naar Zuid-Korea

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Familiereis

Familiereis ZUID-KOREA; Hanbok, Bulgogi en Gadgets

Met populaire buurlanden als China en Japan wordt Zuid-Korea vaak over het hoofd gezien. Wie besluit de stap te nemen wordt beloond met een inkijkje in een unieke bestemming waar de laatste technologische gadgets en eeuwenoude tradities samengaan. Ti

Land : ZUID-KOREA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 4395.00
reisduur : 16
Lees Meer

individuele reis

Colours of South Korea

In een ruime week maakt u kennis met twee 'highlights' van Zuid-Korea. U begint de reis in hoofdstad Seoul, waarbij een excursie naar de grens met Noord-Korea natuurlijk niet mag ontbreken. Uw andere bestemming is het schitterende Jeju Island, waar n

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1400.00
reisduur : 8
Lees Meer

internationale groepsreis

South Korea Discovery

Deze 11-daagse groepsreis leidt u langs de mooiste plekjes van het indrukwekkende Zuid-Korea. Van wereldstad Seoul reist u naar onder meer de traditionele steden Gyeongju en Busan en de nationale parken Mt. Gayasan en Mt. Seorak. Tijdens deze reis ku

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2000.00
reisduur : 11
Lees Meer

hotel

LOTTE Hotel Seoul

Zeer centraal gelegen hotel, waarvandaan u alle kanten op kunt. U zult zich in de omgeving van het hotel geen moment vervelen. Boekt u een excursie naar de DMZ, dan vertrekt u vanaf het LOTTE Hotel. Uw basis voor een stijlvol stadsverblijf.

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 159.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Zuid-Korea Hoogtepunten

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2748.00
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis ZUID-KOREA - 17 dagen; Land van de Ochtendstilte

Het verrassend pure Zuid-Korea is nog niet ontdekt door massatoerisme. Vergaap je aan de moderne architectuur van de nieuwe kantoren en woonwijken, en ga op zoek naar de eeuwenoude cultuur in de paleizen en tempelcomplexen. Het fraaie landschap besta

Land : ZUID-KOREA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 17
Lees Meer

individuele reis

South Korea Free & Easy

Houdt u van zelfstandig reizen en vindt u het leuk om wat meer 'onder de mensen' te zijn? Dan is deze 8-daagse rondreis vanuit Seoul een hele goede keuze! Per trein reist u van stad naar stad terwijl onderweg het prachtige Zuid-Koreaanse landschap aa

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1250.00
reisduur : 8
Lees Meer

autoreis

South Korea Explorer

Deze rondreis Zuid-Korea is uitstekend geschikt als u een avontuurlijke instelling hebt en de uitdaging aan wilt gaan om het land op eigen gelegenheid per auto te verkennen. De wegen zijn goed en de verkeersborden tweetalig, dus de basis voor een fij

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2350.00
reisduur : 17
Lees Meer

internationale groepsreis

South Korea Discovery (8 dagen)

Deze 8-daagse rondreis Zuid-Korea leidt u langs een aantal van de de mooiste plekjes van dit indrukwekkende land. Van wereldstad Seoul reist u in groepsverband via Mount Songnisan National Park naar de traditionele steden Gyeongju en Busan. Natuursch

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1400.00
reisduur : 8
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Zuid-Korea

Plattegronden

Stadsplattegrond City map Seoul | Lonely Planet

De stadsplattegronden van Lonely Planet zijn uitgevoerd op scheur- en watervast papier, zijn lichtgewicht en kennen een handig formaat. Het centrum van de stad is in heldere kleuren in beeld gebracht met straatnamen, bezienswaardigheden en symbolen

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Seoul | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van de stad vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je er in vin

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Van onze correspondent Standplaats Seoul | S.A. Yoo

Taxichauffeur: "Hee, komt u uit het buitenland?" Ik: "Ja."Taxichauffeur: "Komt u uit Japan?"Ik: "Nee."Taxichauffeur: "China?"Ik: "Nee."Taxichauffeur (met blik in de achteruitkijkspiegel): "U ziet er wel Koreaans uit."Ik: "Mijn ouders zijn Koreaans. Z

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Eyewitness Top 10 Seoul | Dorling Kindersley

De naam zegt het al: een compacte versie van de veel geprezen Capitool serie. Eigenlijk vergelijkbaar met veel illustraties, veel aandacht voor cultuur en bevolking en hier en daar praktische informatie. Kleine versie, handig in de binnenzak. Met u

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Seoul | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Voor groot aantal landen meestal completer en beter dan de Lonely Planet ! Now

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Stadsplattegronden

Wegenkaart - landkaart - Stadsplattegrond Fleximap Seoul | Insight Guides

Geplastificeerde stadskaart van Seoul, de hoofdstad van Zuid Korea. Goede overzichtelijke kaart met een grof overzicht van de hele stad en een gedetailleerde kaart van het centrumdeel. Fleximap Seoul is a laminated, tear-resistant map which inclu

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids - Reisverhaal Dit is Korea | Soo Kim

Of het nu komt door de film Parasite die Oscars veroverde, de explosieve toename van de interesse in K-pop, kookfanaten die uit hun dak gaan van bibimbap of de ongelooflijke hype rond K-beautyproducten - Zuid-Korea is hot. In de hoofdstad Seoel ver

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.99
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De Poncho must go on | Tosca Niterink

Al jaren trekt Tosca Niterink er met haar vaste dans- en wandelpartner Annie op uit, liefst naar een weinig voor de hand liggende plek. Kamperen in Patagonië, wandelen tussen de knoflookvelden in Zuid-Korea, een geheel verzorgde busreis naar Tsjer

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids South Korea - Zuid Korea | Insight Guides

Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s. Door het formaat en gewicht niet zo zeer om mee te nemen, als wel om thuis voor en na de reis uitgebreid te lezen. Kwalitatief van een hoog niveau! From deciding when to go,

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Südkorea - Zuid Korea | Trescher Verlag

Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land. – Alle Regionen Süd

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids ANWB extra Zuid-Korea | ANWB Media

Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met Zuid-Korea. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat. Beleef Zuid-Korea (met Seoul) met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Zuid-Korea! Op een el

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.99
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Korea - A Walk Through the Land of Miracles | Harper Collins

Fascinating for its vivid presentation of historical and geographic detail, Korea is that rare book that actually defines a nation and its people. Winchester's gift for capturing engaging characters in true, compelling stories provides us with a tr

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart South-Korea & Seoul (Zuid Korea) | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads . Als overzichtskaart goed te gebruiken. Op de achterzijde een uitgebreide stadskaart van Seoul in schaal 15.000 met register. Folded road/street m

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pocket Seoul | Lonely Planet

Pocket reisgidsen van Lonely Planet zijn een kleinere versie dan de 'echte' Planets. Vaak echter van bijzondere bestemmingen binnen een bepaald land waardoor er meer aandacht is en uitgebreidere tips zijn voor die bepaalde streek i.v.m. de grote Pl

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer