Natte voeten en verse vis tijdens je hike in Servië

Reportages

Op anderhalf uur rijden van Belgrado kan je al een geweldige hike maken in de ongerepte natuur van Servië. In een dag verken je hier de omgeving van Gradac Gorge. Natte voeten en verse vis!

tekst Fleur Besters

  Het meest bekend is de 22,7 kilometer lange Gradac wellicht van het zuivere water. Je drinkt er zo uit de rivier, de bron ontspringt aan de voet van de berg Povlen in West-Servië. Het gebied is nog tamelijk onbekend, je loopt er dus in alle rust. Daar profiteren ook dieren van, wellicht zie je vogels, zoals de valken die in de rotsen hun nest hebben. Of een slang, zowel in als naast het water… Maar meest bekend zijn de otters, die hier actief zijn.

  Tip van Reisbijbel: “Het gebied leent zich voor goede wandelschoenen, liefst geschikt voor het water. Wij kochten voor vijftig euro bij Decatlon hele fijne trailschoenen, waarmee je moeiteloos de vijftien passages door de Gradac neemt!”

  Voordat je gaat hiken, bezoek dan eerst de prachtige Monastry Celije. Zorg dat je een doek of sarong bij je hebt en let op dat je de drempels niet aanraakt. Bij de start van je hike zie je waarschijnlijk wat locals, die genieten van de koelte. Zowel voor gezinnen als vrienden een fijn uitje. Er zijn tijdens je tocht meerdere plekken waar je lekker kan zwemmen in het heldere water, met of zonder kleding. Wil je nog verder op onderzoek? Er zijn ook veel grotten, waarbij de Deguríc grot de diepste is: 2,5 kilometer.

  Tip van Reisbijbel: “Eet onderweg een heerlijke verse vis. Ze worden ter plekke schoongemaakt en bereid. De gastvrije en vriendelijke Serven zijn trots op hun biologische voedsel en weten het prima klaar te maken.”

  Een of meer dagen

  Dagwandelingen als deze vereisen geen bijzondere conditie, er zit een klein klimmetje in, maar dat is voor iedereen goed te doen. Wil je meer uitdaging, dan biedt Wild Serbia volop avontuur. Zo kan je – al dan niet in wetsuit – de watervallen gebruiken als glijbaan. De Tribe canyon bijvoorbeeld, op drie uur rijden van Belgrado, biedt ook onervaren avonturiers de mogelijkheid om met een gids de diepte in te gaan. Onderweg eet je bij locals.

  157635,89033,158711: Get Your Guide

  En heb je geen zin te wandelen? De rivier leent zich uiteraard voor voor kano-tochten. Onderweg zie je de waterval Vrelo, slechts tien meter hoog maar wel een van de mooiste van Servië. Deze tochten zijn ook prima geschikt voor kinderen.

  Wild Serbia

  Bekijk het aanbod van Wild Serbia hier. Ze bieden ook meerdaagse tochten aan, met verschillende avontuurlijke onderdelen. Reisbijbel bezocht in Servië ook Belgrado, een verrassende stad met veel verschillende gezichten en prima prijzen. Lees hier onze ervaringen! Op de site van het verkeersbureau Servië vind je ook meer informatie over deze Balkanbestemming, die volledig veilig is.

   


  Inspiratie voor Servië

  Op anderhalf uur rijden van Belgrado kan je al een geweldige hike maken in de ongerepte natuur van Servië. In een dag verken je hier de omgeving van Gradac Gorge. Natte voeten en verse vis!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  De eerste aanblik van Belgrado is wellicht niet wervend. Maar na een uur... Dan zie je de bijzondere mix van bouwstijlen, verborgen ‘Parijse’ straatjes, pakhuizen met urban culture van Berlijn en volop mogelijkheden om te genieten aan

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Toffe Roadtrips

  Een roadtrip geeft je niet alleen ongekende vrijheid, maar het kan ook duurzamer dan je denkt. Met een elektrische auto kan je namelijk moeiteloos heel Europa door.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Stoere Gezinnen

  Onbekend maakt onbemind. Dit spreekwoord schoot Martin Boon telkens te binnen als hij reacties hoorde van mensen die voor het eerst over zijn reisdoel hoorden. Oost-Europa, wat moet je daar nu doen? En dan ook nog eens met de kinderen. Alsof het e

  Lees Meer Door: Wouter Peters

  Slimme Reistips

  De beste manier om een stad te ontdekken is natuurlijk met behulp van een local. Die kennen de stad op hun duimpje en kunnen je unieke tips geven die in geen enkele reisgids zijn terug te vinden. 
  Helaas hebben maar weinig reizigers vr

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Reizen naar Servië

  Prijs: €0 - €10000
  Dagen: 0 - 30

  Rondreizen

  Rondreis Balkan

  Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig Joegoslavië en vandaag de dag staan ze vooral bekend om hun historische steden, prachtige

  Land : Servië
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1398.00
  Lees Meer

  Reisboeken en gidsen over Servië

  Reisgidsen

  Reisgids Serbien - Servië | Trescher Verlag

  Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land.– – – Alle Regio

  Land : Servië
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 22.95
  Lees Meer
  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!