Tallinn – bier en spitse torens

Reportages

Tallinn, de hoofdstad van Estland ligt tegenover Helsinki aan de Finse golf. De stad werd onder de naam Rävala in Arabische bronnen voor het eerst genoemd in 1154. Het is dus een stad met historie, zoveel is duidelijk.

tekst Theo Molenaar

  Niet lang daarna bouwde de Deense koning Waldemar de eerste burcht op de Domberg (Toompea). De stad kreeg stadsrechten en werd een Hanzestad. Zo’n 120 jaar later werd de stad verkocht aan de Duitse orde. De Duitsers bleven de baas tot de Zweden de macht overnamen. De Russen volgden hen weer op. Tussen de wereldoorlogen was Estland onafhankelijk tot de Russen het land wederom inlijfden. Dit duurde tot 1991 toen Estland zich afscheidde van de Sovjet-Unie.

  Het is vooral de geschiedenis uit de middeleeuwen en de Hanzeperiode die haar sporen heeft achtergelaten in het oude centrum, volgens Unesco het best bewaarde middeleeuwse stadscentrum van Europa, omgeven door een muur die is voorzien van torens met namen als Kiek in de Kök, Lange Hermann en Dikke Margareta.

  Bezienswaardigheden

  De bezienswaardigheden op de Domberg, het hooggelegen deel van het centrum, zijn de imposante Alexander Nevski-kathedraal, die nog voornamer lijkt door zijn ligging op de heuvel. Highlights zijn de gevel met de karakteristieke uikoepels en de imposante altaren. Het ernaast gelegen parlementsgebouw is voornamelijk te zien als een gevel achter een hek. Spannender is de Domkerk, met zijn karakteristiek gevormde kerktoren. Niet alleen deze, maar ook een aantal andere spitsen, waaronder die van het stadhuis geven Tallinn zijn karakteristieke ‘skyline’ van spitse torens. Een bezoek aan het Tompeakasteel en de Lange Hermann horen bij het bezoek aan de bovenstad, evenals een blik op het ‘huis van het Estlandse ridderschap‘.

  Het is in de benedenstad dat de sfeer van de middeleeuwen verder gaat. Het oude raadhuis op het plein is een sfeerbepaler. De erbij gelegen Pikk tänav (Langestraat) is een sfeervolle straat met veel koopmanshuizen, die in het noorden uitkomt op het maritieme museum in Dikke Margareta’s toren. Een intieme kleine bezienswaardigheid is de Kerk van de Heilige Geest met zijn gesneden houten altaarstuk en beschilderde panelen rond de banken. De geornamenteerde klok in de voorgevel is een bescheiden` juweeltje. Dat geldt ook voor het Gildenhuis met zijn gedecoreerde deur.

  Maar ook buiten de historische stad kent Tallinn bezienswaardigheden. Ten westen van het centrum is het Kadrioru (Kadriorg) park. Toen dat nog een stuk land buiten de stad was, kocht tsaar Peter de Grote daar een eenvoudige driekamerwoning. Dit inmiddels naar hem genoemde huis bestaat nog steeds en is een museum gewijd aan het leven van de tsaar. Zijn tweede vrouw Catharina was schijnbaar wat meer aan luxe gehecht, want voor haar bouwde hij een fors paleis in barokstijl, compleet met een siertuin van een vierkante kilometer. Dit Kadriorgpaleis doet tegenwoordig dienst als museum voor de buitenlandse kunst van het Kumu.

  Zowel kunstliefhebber als liefhebbers van een wat modernere architectuuropvatting zullen graag het Kumu (Kumu Kunstimuuseum) bezoeken. Gehuisvest in een zowel van binnen als van buiten markant gebouw is het grootste kunstmuseum van de Baltische Staten. De collectie omvat voornamelijk Estse kunst vanaf de achttiende eeuw, met werken van onder meer Konrad Magi en Paul Raud. Er is ook een afdeling ingeruimd voor socialistisch realisme en non-conformisme (underground art) uit het Sovjettijdperk en er is een interessante collectie moderne kunst van voornamelijk Estse artiesten.

  Maar het is ook interessant om de Unescowereld te verlaten en zonder vast plan rond te lopen in wijken waar gewone mensen wonen. Je vindt er nette vrijstaande huizen, soms van hout, vervallen of keurig opgeknapt, uit allerlei bouwperioden, stalinistische flatarchitectuur, boerderij-achtige huizen en vervallen fabrieken. Alsof de stad langzaam uitwaaiert naar het platteland. De route is gemakkelijk: je loopt een kant op en kijkt na een tijdje aan welke kant het er het interessantst uitziet. En dat herhaal je de nodige keren, tot het tijd is terug te lopen, of een bus te pakken.

  Eten & drinken

  De stad kent genoeg eetgelegenheden in allerlei soorten en veel keukens zijn vertegenwoordigd, waaronder Georgisch (aanrader), Litouws (natuurlijk) en Schots. Naast natuurlijk Italiaans en de internationale steak-met-frites-en-sla-voor-toeristenkeuken. Aan het plein voor het stadhuis vind je een paar van de betere restaurants, zoals Balthasar en met name Karl Friedrich. Beroemd is ook Vanaema Juures (grootmoeders plek) en niet alleen wegens het bezoek dat Hillary Clinton bracht, maar vooral vanwege de simpele home-cooking in een sfeervolle omgeving.

  Voor wat betreft het drinken: Tallinn is een bierstad. Je vindt er terrassen, waar je (honing) bier volgens middeleeuws recept kunt drinken en er zijn bierkelders met eigen brouwsels; karaktervol bier, waar je zeker wat varianten van moet proeven. Voor wat op het moment van je bezoek de beste plekken zijn, kun je het best in de onvolprezen inyourpocket-gids kijken.

  Praktische informatie

  Estland maakt deel uit van de Europese Gemeenschap en van de Schengenzone, dus je hebt geen last van ophoud door douaneformaliteiten. En om het nog makkelijker te maken maakt het land ook deel uit van de Eurozone. Er vliegen op Tallinn op dit moment geen prijsbrekers. Maar met Estonian Air kun je in het hoogseizoen voor ongeveer 150 Euro naar Tallinn, zij het met 1 tussenstop. Een directe vlucht is 100 euro duurder. Met een directe vlucht is het ruim twee uur vliegen. Het centrum ligt bijna op loopafstand van het vliegveld, maar een korte busrit is wel zo gemakkelijk.

  Er is een brede keuze aan accommodatie in Tallinn. Er zijn de nodige hostels waar een kamer op zo’n 30 euro per dag komt, maar die zijn meestal wat buiten het centrum. Maar er is ook een klein hostel als het Kaupmehe Guest House dat centraal ligt en hetzelfde kost. Het Vabriku Hostel is een klein hotel met parkeermogelijkheden en kost rond de 40 euro per nacht.

  Voor zo’n 70 euro per dag kun je je intrek nemen in hotels als het Metropol en het City hotel Portius, centraal gelegen kolossen. Voor 20 tot 30 euro meer heb je een boutique hotel in het centrum, zoals het Old Town Maestro, dat stamt uit de vijftiende eeuw. En er zijn hotels als het Kempinsky op Cathedral Square, waar een overnachting minimaal 300 euro kost. Maar voor alle prijscategorieën geldt dat er aanbiedingen zijn, dus het afspeuren van boekingssites (zoals Trivago en Expedia) loont. Vergelijk eenzelfde hotel altijd op verschillende sites

  De beste tijd om de stad te bezoeken is de zomer, want de winters zijn onaangenaam koud in dit noordelijk gelegen land. In Mei en Augustus valt de meeste regen. 


  Inspiratie voor Estland

  Baltische Staten Gaujas National Park_

  De Baltische Staten – Litouwen, Letland en Estland – als zomerbestemming? Dat staat niet vaak op het menu van reizigers. Maar stel je dit eens voor: de mooiste stranden, eindeloos groene bossen, een razend interessante geschiedenis en nog rustig

  Lees Meer Door: Sanne Helbers

  Tallinn, de hoofdstad van Estland ligt tegenover Helsinki aan de Finse golf. De stad werd onder de naam Rävala in Arabische bronnen voor het eerst genoemd in 1154. Het is dus een stad met historie, zoveel is duidelijk.

  Lees Meer Door: Theo Molenaar

  Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

  Tegenwoordig kun je niet meer op wereldreis zonder terug te komen met een bijzonder videootje. Eerlijk gezegd vinden wij veel van die "leuk bedoelde" reisvideo's niet zo heel bijzonder, maar zo af en toe zit er wel een heel leuke bij, zoals de

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Stoere Gezinnen

  Onbekend maakt onbemind. Dit spreekwoord schoot Martin Boon telkens te binnen als hij reacties hoorde van mensen die voor het eerst over zijn reisdoel hoorden. Oost-Europa, wat moet je daar nu doen? En dan ook nog eens met de kinderen. Alsof het e

  Lees Meer Door: Wouter Peters

  Mocht een oude man je tijdens een bezoekje aan de hoofdstad van Estland ooit vragen of de stad af is, antwoord dan resoluut: "Nee!"
  Waarom? Bekijk dan dit schattige filmpje.

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Met de landing op de luchthaven van Helsinki is de grote terugreis begonnen! Met openbaarvervoer reizen we van Helsinki, Tallinn, Sint Petersburg, Moskou, Minsk en Berlijn terug naar huis. Een heerlijke treinreis door Europa.

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Reisorganisaties Estland

  Reizen naar Estland

  Prijs: €0 - €10000
  Dagen: 0 - 30

  Rondreis

  15-daagse rondreis Baltische Staten & Polen

  15-daagse rondreis Baltische Staten & Polen

  Land : Estland
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1204.00
  reisduur : 15 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  8 daagse fly drive Estland & letland

  8-daagse Rondreis naar 8 daagse fly drive Estland & letland in

  Land : Estland
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 578.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Litouwen, Letland, Estland & St. Petersburg, 14 dagen

  Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en het prachtige, pittoreske Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog Tallinn en het Russische Sint-Petersburg.

  Land : Estland
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1495.00
  reisduur : 13 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Fietsvakantie Baltische Staten, 9 dagen

  In negen dagen door de Baltische Staten van Vilnius via Riga naar Tallinn. Ontdek de mooie natuur en de bijzondere steden tijdens deze eenvoudige fietsreis.

  Land : Estland
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1345.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  11 daagse singlereis Baltische Staten Compleet

  11-daagse Rondreis naar 11 daagse singlereis Baltische Staten Compleet in

  Land : Estland
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1155.00
  reisduur : 11 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Estland, Letland en Litouwen

  Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 16 dagen kennis met zowel de natuur als cultuur van deze drie landen, Estland, Letland en Litouwen. We brengen een bezoek aan het oudste en grootste nationale park van Estland, nemen een v

  Land : Estland
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1648.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Fietsvakantie Baltische Staten, 9 dagen

  In negen dagen door de Baltische Staten van Vilnius via Riga naar Tallinn. Ontdek de mooie natuur en de bijzondere steden tijdens deze eenvoudige fietsreis.

  Land : Estland
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1295.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  11-daagse rondreis Baltische Staten Compleet

  11-daagse rondreis Baltische Staten Compleet

  Land : Estland
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 845.00
  reisduur : 11 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  12-daagse rondreis Baltische Staten&St. Petersburg

  De barokke gebouwen van Vilnius, de Art-Nouveau wijk van Riga en de middeleeuwse sfeer van Tallinn. De drie fraaie Baltische hoofdsteden, stuk voor stuk met een eigen flair, talloze highlights én met een verrassende mix van tradities en moderniteit.

  Land : Estland
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1199.00
  reisduur : 12
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Baltische Staten en Rusland

  Tijdens deze complete rondreis door de Baltische Staten en Rusland, maak je binnen 17 dagen kennis met zowel de natuur als cultuur van vier verschillende landen. We bezoeken de bekende, maar ook minder bekende hoogtepunten van Estland, Letland, Litou

  Land : Estland
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1598.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Baltische Staten, St. Petersburg en Moskou, 20 dagen

  Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog de steden Tallin, het Russische St. Petersburg & Moskou.

  Land : Estland
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1895.00
  reisduur : 18 dagen
  Lees Meer

  Groepsreizen

  Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen; Hoogtepunten van de Baltische Staten

  In het noordoosten van Europa liggen drie sfeervolle, middeleeuwse hoofdsteden op rijafstand van elkaar. Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds zal je je prima vermaken. Tussen alle historische bezienswaardigheden bevinden zich leuke, gezellige re

  Land : ESTLAND
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 895.00
  reisduur : 7
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Rusland, 18 dagen

  Ontdek met Djoser de mooie Baltsiche Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius, en het prachtige, pittoreske Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog Tallinn en het Russische Sint-Petersburg en

  Land : Estland
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1695.00
  reisduur : 18 dagen
  Lees Meer

  Vogels kijken

  Estland - vogelreis

  vogelreis vanuit hotels

  Land : Estland
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 1733.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Estland, Letland en Litouwen

  Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 16 dagen kennis met zowel de natuur als cultuur van deze drie landen, Estland, Letland en Litouwen. We brengen een bezoek aan het oudste en grootste nationale park van Estland, nemen een v

  Land : Estland
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 1598.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen

  Tijdens deze bijzondere rondreis kom je door Litouwen, Letland en Estland. Je bezoekt onder meer de eeuwenoude steden Vilnius, het prachtige, pittoreske Riga en levendige Tallin.

  Land : Estland
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 995.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Rusland, 18 dagen

  Ontdek met Djoser de mooie Baltsiche Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius, en het prachtige, pittoreske Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog Tallinn en het Russische Sint-Petersburg en

  Land : Estland
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1695.00
  reisduur : 17 dagen
  Lees Meer

  Vogels kijken

  Estland - vogelreis

  vogelreis vanuit hotels

  Land : Estland
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 1838.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Baltische Staten, St. Petersburg en Moskou, 20 dagen

  Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog de steden Tallin, het Russische St. Petersburg & Moskou.

  Land : Estland
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1795.00
  reisduur : 20 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  14-daagse fly-drive Baltische Staten

  In de noordoosthoek van Europa liggen de drie Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen. Met elkaar verbonden door de geschiedenis, maar toch ieder met een geheel eigen cultuur, landschap en taal. Eeuwenlang ingeklemd gezeten tussen het grote Ru

  Land : Estland
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 767.00
  reisduur : 14
  Lees Meer

  Rondreizen

  Baltische Staten, St. Petersburg en Moskou, 20 dagen

  Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog de steden Tallin, het Russische St. Petersburg & Moskou.

  Land : Estland
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 0.00
  reisduur : 19 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Litouwen, Letland, Estland & St. Petersburg, 14 dagen

  Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en het prachtige, pittoreske Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog Tallinn en het Russische Sint-Petersburg.

  Land : Estland
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1495.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Reisboeken en gidsen over Estland

  Reisgidsen

  Reisgids Tallinn | Michael Müller Verlag

  Zeer gedegen duitse reisgids. Zowel achtergronden over cultuur, bevolking als landschap, maar ook veel praktische informatie over hoe je waar wat zou willen zien. Aandacht voor alle aspecten van de regio.Tallinn wird gerade zu einer der spannend

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Eyewitness Top 10 Tallinn | Dorling Kindersley

  Kleine, rijk geillustreerde reisgids over Tallinn. Met alle hoogtepunten, bezienswaardigheden, activiteiten, praktische tips, eet & drink aanrader. Inclusief handige kaartjes.DK Eyewitness Top 10 Travel Guide: Tallinn will lead you straight to t

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Trotter Tallinn - Vilnius - Riga, Baltische Staten | Lannoo

  Bedenk dat deze trotter vooral gaat over de hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius en verder over de algemene aspecten van ee land als geschiedenis, geldzaken, politiek etc. De gebieden buiten de steden worden nauwelijks beschreven.Veel aandacht v

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 18.99
  Lees Meer

  Plattegronden

  Wegenkaart - landkaart - Stadsplattegrond Estonia, Estland en Tallinn | ITMB

  Goede wegenkaart van Estland met bezienswaardigheden, kilometers etc. daarop aangegeven.The map displays Estonia on one side and Tallin on the other, each showing a separate index. Road networks distinguish motorways, major and minor roads with

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.75
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Tallinn | Odyssee Reisgidsen

   Onlangs verscheen bij Odyssee Reisgidsen de Odyssee Stadsgids Tallinn. De gids is geschreven door Bartho Hendriksen en Leo Platvoet. TallinnTallinn, de hoofdstad van Estland, heeft van alles wat en dan ook nog op zo’n manier dat je

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 14.00
  Lees Meer

  Campergidsen

  Campergids Mit dem Wohnmobil Baltikum - Baltische Staten | Bruckmann

  Goede campergids van een aantal routes in de Baltische Staten. Beschreven met veel detail over de route zelf maar ook praktische informatie over camperplekken en campings aangeduid met GPS cooridnaten. Achterin de gids zitten nog gedetailleerde kaa

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 24.99
  Lees Meer

  Fietsgidsen

  Fietsgids Bikeline Iron Curtain Trail 1 Finland - Baltische Staten | Esterbauer

  Praktische fietsgids met detailkaarten, ingetekende route, informatie over overnachten en fietsenmakers, zwaarte en hoogteprofiel. In spiraalbinding, Engelstalig. To properly live, breathe and experience history – that is the goal of the “I

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 18.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Reishandboek Estland - Letland - Litouwen | Elmar

  Het Reishandboek Estland, Letland en Litouwen laat je kennismaken met de Baltische landen. Deze reisgids geeft je uitgebreide informatie over verblijf, vervoer en de vele bezienswaardigheden. Ontdek een wonderlijke wereld met een rijke en bewogen g

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 18.95
  Lees Meer

  Atlassen

  Wegenatlas - Estland | Jana Seta

  Wegenatlas van Estland met een prettige schaal van 1:175.000. Met register en enkele stadsplattegronden.A compact first edition of the atlas. A professionally developed, transparent and easily readable basic map of the atlas in a detailed scale,

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 25.95
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart 781 Baltische Staten | Michelin

  Zoals je van deze landkaart van Michelin mag verwachten is deze wegenkaart Baltische Staten zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreid toeristische informatie weer.This Baltic States map from Michelin

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Estland - Estonia | Bradt

  Goede reisgids van Estland overstteds populairder wordende land. Vooral vol met allerhande praktische informatie die het reizen en verblijven makkelijker maken. Voorin aandacht voor cultuur en bevolking. Prima reisgids, engelstalig.This extensiv

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 23.95
  Lees Meer

  Stadsplattegronden

  Stadsplattegrond City Pocket Tallinn - Tallin | Freytag & Berndt

  Stadsplattegrond met register in handig zakformaat en geplastificeerd.Helder kaartbeeld waarbij de naamgeving goed leesbaar is weergegeven. Met de toeristische bezienswaardigheden in symbolen weergeven: monumenten, musea, stadions e.a. Daarnaast

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 6.95
  Lees Meer

  Fietsgidsen

  Fietsgids Tallinn - Sankt Petersburg - Helsinki - Radreiseführer | IS Radweg

  Das Radtourenbuch beschreibt den etwa 1.000 Kilometer langen küstennahen Radweg vom Tallinn über Sankt Petersburg nach Helsinki.Er versteht sich als Wegerweiterung des Europaradweg R1 entlang der Nordküste des finnischen Meerbusen über Wybor

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 20.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Culture Smart! Estonia - Estland | Kuperard

  De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.50
  Lees Meer

  Wegenatlassen

  Wegenatlas The Road atlas of Baltic countries 2018 - Baltische Staten | Jana Seta

  Mooie wegenatlas op schaal 1:200.000 van de Baltische landen op A-4 formaat in gebonden hardcover versie. Edition 2018 Latvia, Estonia and Lithuania road maps in scale 1:200'000 Atlas base map is supplemented with plans of the 48 largest

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 51.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Estonia - Latvia - Lithuania - Baltische Staten | Insight Guides

  Een rijk geillustreerde reisgids met diepgaande teksten: één van de beste reisgidsen die er bestaan. Eerste deel bestaat uit een beschrijving van de unieke aspecten van de regio, daarna een deel echte reisgids en als afsluiting een deel met prakt

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 24.95
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Baltische Staten | Freytag & Berndt

  Uitstekende tweezijdige kaart van Estland, Letland & Litouwen. Met index, toeristische informatie en afstanden in kilometers.De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld.

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 12.95
  Lees Meer

  Campergidsen

  Campergids Wohnmobil Reiseführer Baltische Staaten - Estland | M&AE

  Reisgids speciaal voor campers: er worden een aantal routes beschreven waarin zowel de bezienswaardigheden aan bod komen als ook de mooiste, handigste en meest veilige camperplaatsen op deze routes.  TOP-TEN-TIPPS FÜR IHRE REISE MIT DEM RE

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.50
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Balticum Estland, Letland, Litouwen (Baltische Staten) | ADAC

  Goede, mooie overzichtkaart van de Baltische Staten t/m Helsinki, Sint Petersburg en Minsk.mit Kennzeichnung von Sehenswürdigkeiten, Ortsregister, Reiseinformationen, landschaftlich schönen Strecken sowie natur- und Nationalparks, Citypläne v

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.95
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Baltic Sea - Ostsee - Oostzee Landen | Reise Know-How Verlag

  Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Baltische Staten - Baltikum, Estland, Letland, Litouwen | Reise Know-How Verlag

  Imposante reisgids over de Baltische Staten: zeer volledig, op z'n Duits grundlich! Het is vergelijkbaar met de Lonely Planet, maar dan nog wat uitgebreider.Litauen, Lettland und Estland – die baltischen Länder sind seit einigen Jahren ein be

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 27.95
  Lees Meer

  Campergidsen

  Campergids 68 Mit dem Wohnmobil ins Baltikum - Estland - Letland - Litouwen | WOMO verlag

  Bijzonder nuttige camperreisgids van een bepaald land of streek. Deze Duitstalige campergids beschrijft aan de hand van een aantal routes de mooiste gebieden. Naast een beschrijving van de routes zelf biedt de gids handige tips voor het reizen met

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 24.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Pocket Guide Tallinn | Berlitz

  Tallinn  Pocket Guide Berlitz is een handzaam engelstalige reisgids met bezienswaardigheden, kaartjes, hotels en restaurantsBerlitz Pocket Guide Tallinn is a concise, full-colour travel guide to this enchanting Baltic city, combining inspiring

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.95
  Lees Meer

  Fietsgidsen

  Fietsgids Baltikum per Rad - Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen | Kettler Verlag

  Uitermate handige - ondergewaardeerde - fietsgids voor Estland, Letland en Litouwen. Allerlei aan elkaar te koppelen etappes worden goed beschreven met praktische informatie als fietsenmakers, eten en drinken, hoogte en zwaarte etc.Ein Fahrrad-R

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 18.50
  Lees Meer

  Plattegronden

  Wegenkaart - landkaart - Stadsplattegrond Tallinn | Jana Seta

  Geplastificeerde stadsplattegrond van Tallinn. Met stratenindex en overzicht voor openbaar vervoer.  Inclusief engelstalig overzicht met informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden. 

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.50
  Lees Meer

  Vaargidsen

  Vaargids Vaarwijzer Oostelijke Oostzee - Rene Vleut | Hollandia

  Vaarvakanties op de Oostzee worden steeds populairder onder Nederlanders en Vlamingen. De goedlopende ‘Vaarwijzer Scandinavië en de Oostzee’, eveneens van René Vleut, is daarvan het overtuigende bewijs. Menig Oostzee-zeiler zal zich echter he

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 47.99
  Lees Meer

  Fietsgidsen

  Fietsgids Bikeline Finnland - Ostseeküste Baltikum, Finland - Baltische Staten | Esterbauer

  De Bikeline-fietsgidsen zijn DE fietsgidsen voor Duitsland! Met heldere routebeschrijvingen, hoogte profielen en duidelijke routekaartjes wordt elke fietsroute een feest! Heel volledig en echt handig in gebruik. Alle pagina's zijn geplastificeerd.

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Reise-Handbuch Baltikum | Dumont

  Een praktisch handboek voor alle individuele reizigers, die zelf hun reis willen samenstellen over de Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen. Van ieder hoofdstuk de belangrijkste informatie in één oogopslag: de bezienswaardigheden, tips e

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 27.95
  Lees Meer

  Natuurgidsen

  Natuurgids Natuurwijzer Estland | Jochem Wouda

  Een unieke serie Natuurwijzers van de drie Baltische Staten afzonderlijk met gedetailleerde beschrijvingen van de Nationale Parken van het land met de daarbij horende karakteristieke soorten flora en fauna. Voorin de gids is een korte beschrijving

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.50
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Baltikum Estland, Letland, Litouwen (Baltische Staten) | Marco Polo

  Uitstekende kaart van de Baltische Staten, Kalinigrad en t/m Helsinki. Mooie wegen staan met groen weergegeven en groot voordeel boven de Michelin en Kummerley/Frey series is het feit dat er -weliswaar klein - campings op staan ingetekend. Zeer lee

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 13.95
  Lees Meer

  Woordenboeken

  Woordenboek Phrasebook & Dictionary Baltic - Baltische talen | Lonely Planet

  Handige taalgids voor basis Baltisch. Zowel woorden, phonetisch uitgelegd, als zinnen. Engels / Baltisch. Alle drie de talen komen aan bod. Lonely Planet Converse with the locals in their own language as you explore the fascinating Baltic count

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 7.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Riga, Tallinn, Vilnius | Trescher Verlag

  Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land. Riga, Tallinn und Vi

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 22.95
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Baltische zielen | Atlas Contact

  In ‘Baltische zielen’ schetst schrijver Jan Brokken aan de hand van uiteenlopende levensverhalen de woelige historie van Letland, Estland en Litouwen. Het boek geeft een onthutsend beeld van de twintigste eeuw, met al zijn illusies, desillusies

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Wallpaper* City Guide Tallinn | Phaidon

  Wallpaper City Guides is een Engelstalige trendy reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van middenklasse tot luxe en plaatsbeschrijvingen - kenmerk: brede cultuur en achtergrondinformatie, bondig geschreven. *

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 10.50
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Estland | Reise Know-How Verlag

  Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Estonia (Estland), Latvia (Letland) & Lithuania (Litouwen) | Lonely Planet

  De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 22.95
  Lees Meer

  Fietskaarten

  Fietskaart - Wegenkaart - landkaart Estland | Freytag & Berndt

  Set met kaarten van het noorden en zuiden van Estland. Beide kaarten zijn dubbelzijdig bedrukt met index, toeristische informatie en afstanden in kilometers.De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wege

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 19.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Eyewitness Travel Estonia, Latvia and Lithuania - Estland, Letland, Litouwen | Dorling Kindersley

  Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids. EngelstaligDiscover the rich culture and stunnin

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 22.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids - Wandelgids Estland | Naturzeit Reiseverlag

  Reisgids voor Estland met nadruk op activiteiten als wandelen, fietsen of kanoen in de natuur. Goede beschrijvingen, praktische informatie en kaartmateriaal in de gids.Ausgedehnte Hochmoore mit dunklen Tümpeln in denen sich der Himmel spiegelt,

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.50
  Lees Meer

  Campergidsen

  Reisgids - Campergids Baltikum - Baltische Staten | Rau Verlag

  Zeer gedegen reisgids waarbij de hele route door de Baltische Staten in detail beschreven wordt. Minitieus worden alle bezienswaardigheden vermeld met GPS coordinaten. Naast culturele informatie ook veel praktische zaken als campings, stadsplattegr

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 22.95
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Baltikum - Baltische Staten | Reise Know-How Verlag

  Tweetalige kaart (Engels en Duits) met Estland, Letland en Litouwen. Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaat

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Dominicus Estland, Letland en Litouwen | Gottmer

  Rijk geillustreerde gids over Estland, Letland en Litouwen, met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Daarnaast nog veel besprekingen van toeristische plaatsen. Zonder meer een complete gids.Estland, Letland en Litouwen zijn de vakant

  Land : Estland
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 23.99
  Lees Meer
  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!