Veilig en gezond op safari naar Afrika: tien tips

Verre Avonturen

Een safari naar Afrika staat hoog op het verlanglijstje van veel avontuurlijke reizigers. Wild, mooie lodges en natuurlijk schitterende natuur. Ervaren Afrika-reiziger Valeri Berns geeft tien praktische tips voor je safarireis.

tekst Fleur Besters

  1. Autorijden

  In Zuidelijk Afrika kan je meestal zelf goed autorijden. Soms is het verkeer chaotisch, maar eigenlijk geldt dit met name voor de grote steden. In Botswana, Zuid Afrika, Zimbabwe, Zambia en Namibië zijn de geasfalteerde wegen doorgaans prima. Gravelwegen kunnen in het regenseizoen echter minder goed begaanbaar zijn door diepe kuilen en modder. En, kleine dorpjes langs wegen zorgen ervoor dat reistijden langer zijn dan je vooraf denkt. Rij nooit na zonsondergang. In Afrika rijden trucks soms onverlicht, mensen kunnen met drank op achter het stuur zitten en de sociale controle neemt af zodra het donker wordt. Vertrek ’s ochtends vroeg zodat je bij eventuele vertraging/oponthoud niet in direct de problemen qua tijd komt. In Zuidelijk en Oostelijk Afrika wordt aan de linkerkant van de weg gereden, dit is in het begin soms even wennen.

  2. Laat weten waar je bent

  Zeker als je zelfstandig door een verlaten land als Namibië trekt of lange afstanden in Zuid Afrika, Zimbabwe, Zambia of Botswana aflegt, is het belangrijk dat je laat weten wat je reisschema is. Niet alleen door een reisschema in Nederland bij je familie achter te laten, maar juist ook door lokaal mensen te informeren wat je volgende bestemming is of aan te geven welke route je van plan bent af te gaan leggen. Mocht je ’s avonds niet in een lodge verschijnen, dan is er iemand die alarm kan slaan. Als je een reis via een touroperator of reisbureau boekt, hoef je je over dit punt geen of minder druk te maken. Zij nemen je dit (als het goed is) uit handen. Vraag bij je reisagent na hoe dit geregeld is en hoe zij jouw veiligheid borgen.

  3. Zorg voor een goede auto/4WD

  Een auto is in Afrika zo via internet gehuurd. De conditie waarin auto’s en 4WD’s verkeren verschilt echter enorm per verhuurbedrijf. Check de verhuurder dus vooraf goed. Niks is zo vervelend als met een kapotte auto in de woestijn te gaan of in een wildpark stil te komen staan. De ANWB kennen ze in Afrika niet…

   4. Stap niet uit in wildparken

  Het lijkt overbodig om te zeggen, maar: stap in wildparken niet zomaar uit je auto om een foto te maken of om te gaan plassen. Ook al lijkt het park nog zo leeg, wild kan overal zitten en zo bij je zijn.

  Tip van Valeri: “Zelf ben ik een keer per ongelukt 100 meter naast een slapende leeuw op mijn hurken gaan zitten om te plassen. Ik had hem écht niet gezien. Pas toen ik bijna klaar was, draaide de leeuw zich om en zag ik hem. Gelukkig had ie de avond ervoor genoeg gegeten… Kijk dus echt goed om je heen voordat je zoiets doet.”

   

  5. Vaccinaties en malaria

  Voor een aantal landen zoals Zuid Afrika, Botswana en Namibië zijn vaccinaties niet verplicht. Hoewel deze landen voor een groot deel malaria vrij zijn, zijn er in alle drie de landen ook regio’s waar er wel een risico op het krijgen van malaria is. Dit geldt zeker in het natte seizoen.

  Tip van Valeri: “DTP en Hepatitis A is mijn inziens toch wel een minimale vaccinaties als je door deze landen reist. Landen als Zimbabwe, Malawi en Zambia kennen een hoger risico op malaria. Ik raad reizigers altijd aan geen enkel risico te nemen en een afspraak met hun huisarts of GGD te maken voor een up to date persoonlijk advies.”

  Wil je met kinderen naar Afrika gaan en wil je zeker zijn dat een regio malariavrij is? Vraag advies aan een reisbureau dat gespecialiseerd is in safari-reizen naar Afrika of bekijk deze malariakaart van Vaccinaties op Reis.

  6. Water uit de kraan

  Water uit de kraan smaakt in Afrika meestal minder lekker dan in Nederland, maar is doorgaans wel veilig voor de gezondheid. Mocht je een keer geen bronwater hebben, je zal er zeker niet direct ziek van worden.

  Tip van Valeri: “Persoonlijk neem ik liever geen risico en neem ik het zekere voor het onzekere door bronwater in flessen in de winkel te kopen. Dit is vrijwel overal te koop.”

  7. Waardevolle spullen

  Loop niet met opvallende sieraden of dure apparatuur (fotocamera, mobiele telefoons) opzichtig op straat. Berg je spullen goed op in een afsluitbare tas. Scan voor vertrek belangrijke papieren, zoals je paspoort, reisverzekering en ticket in en mail dit naar jezelf. Mocht je het kwijtraken, dan kun je het ter plekke makkelijk uitprinten. Berg alle tassen/laptops/koffers bij parkeren in de achterbak van de auto. Laat ze net als andere kostbaarheden niet zichtbaar op een stoel of bank liggen.

  Tip van Reisbijbel: “Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een speciale app, die je het beste voor vertrek vast op je telefoon kan zetten. Hiermee kan je in nood altijd tegen lokaal tarief om hulp vragen.

  8. MARS

  Check voordat je gaat goed je ziektekosten- en reisverzekering.

  9. Geldzaken

  In Zuid Afrika en Namibië zijn overal geldautomaten waar je met een Nederlandse bankpas kan pinnen. In de meeste winkels en horeca kan met een credit card betaald worden. In de grote steden in Botswana, Zambia en Zimbabwe zijn ook geldautomaten, in de kleinere steden kan dit beperkt zijn, zorg dan dat je voldoende cash bij je hebt! Wees altijd alert op mensen die je willen ‘helpen’ bij het pinnen. Dit soort opzichtige trucs komen overal voor, dus ook in Afrika.

  10. Afrikaanse vriendelijkheid

  Afrikanen staan bekend om hun vriendelijkheid. Natuurlijk zijn er zoals overal ook uitzonderingen, maar op straat, in restaurants en in winkels zal je versteld staan van de vriendelijkheid en behulpzaamheid. Als je iets wil kopen en je moet onderhandelen over de prijs, dan kan je dat wel eens een ongemakkelijk gevoel geven. Vertrouw altijd op je instinct. Als je het gevoel dat je wordt afgezet of niet fair wordt behandeld, zeg er dan gewoon wat van.

  Tip van Valeri: “Laat op een vriendelijke of duidelijke manier weten dat je er niet van gediend bent of loop gewoon door. Mijn ervaring is dat een grap en een glimlach doet altijd wonderen doen!”

  Deze blog werd geschreven door Valeri Berns. Zij reist sinds 1994 door Zuidelijk en Oostelijk Afrika. Sinds 1997 organiseren zij en haar man Mark Driessen individuele maatwerk safari reizen voor gezinnen en kleine groepen naar Zuidelijk en Oostelijk Afrika. Met hun kinderen reisden zij veel door Zuidelijk Afrika


  Inspiratie voor Kenia

  Verre Avonturen

  Jeepsafari Kenia

  Als je besloten hebt om naar Kenia op vakantie te gaan, wil je natuurlijk je reis zo goed mogelijk plannen.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Stoere Gezinnen, Verre Avonturen

  Een safari naar Afrika staat hoog op het verlanglijstje van veel avontuurlijke reizigers. Wild, mooie lodges en natuurlijk schitterende natuur. Ervaren Afrika-reiziger Valeri Berns geeft tien praktische tips voor je safarireis.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Toffe Roadtrips

  Elk jaar start in januari een groep fietsers in Caïro aan de ‘Tour d’Afrique’. Vier maanden later, twaalfduizend kilometer verder, is het hele continent doorkruist en eindigt de tocht in Kaapstad. Reisbijbelredacteur Hans Karel fietste same

  Lees Meer Door: Hans Karel

  Verre Avonturen

  Waarom toch afrika

  Een vraag die mij wel heel erg vaak wordt gesteld. Ooit besloot ik als kleuter al dat ik naar Afrika wilde verhuizen om de simpele reden dat ik olifanten wilde zien. Mijn eerste avontuur mislukte jammerlijk omdat ik op de hoek van de straat al nie

  Lees Meer Door: Jan Willem van de Kamp

  Slimme Reistips, Verre Avonturen

  Safari Afrika

  Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Reisorganisaties Kenia

  Reizen naar Kenia

  Prijs: €0 - €10000
  Dagen: 0 - 30

  Rondreizen

  Rondreis Kenia, 16 dagen kampeerreis

  Geen land in Afrika is qua landschap zo divers als Kenia. Het is Afrika in een notendop en ongetwijfeld de beste safaribestemming op dit continent. De uitgestrekte savannes van Masai Mara, de halfwoestijn van het Samburureservaat, de hellingen van Mo

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2595.00
  reisduur : 15 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  8-daagse groepsrondreis Het Beste van Kenia

  Al het moois van Afrika zie je terug in Kenia. Zo reist u hier van imposante wouden naar uitgestrekte savannes. Tijdens deze groepsreis speuren we onder meer naar olifanten in Samburu, watervogels in de Grote Riftvallei en bezoekt u het wereld

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1949.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

  Complete hotel/lodge reis met de mooie meren van de Riftvallei: Baringomeer, Lake Nakuru & Navaisha. Het beroemde wildpark Serengeti en de Ngorongorokrater ontbreken natuurlijk ook niet. Op Zanzibar geniet je van de witte stranden en wuivende palmen.

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 3995.00
  reisduur : 20 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar Hoogtepunten

  Tijdens deze rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar bezoeken we de mooiste parken van Kenia én Tanzania: Masai Mara, Nakuru, Amboseli, Tarangire, Serengeti en de krater van Ngorongoro. Kenia en Tanzania behoren tot de mooiste en meest afwisselend

  Land : Kenia
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 4348.00
  Lees Meer

  Verre reizen

  Pracht en Praal van Kenia

  Leuke pluspunten om te weten De bossen van Mount Kenya De Samburu Five in Samburu Neushoorns en chimpansees in Ol Pejeta Conservancy Bijzondere vogelsoorten bij Lake Naivasha De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden vo

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1853.00
  reisduur : 6 nachten
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Discover Kenia

  Leuke pluspunten om te weten Amboseli met de Kilimanjaro als decor Neushoorns in Lake Nakuru De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusief De klassieke safari tour Discover Kenia neemt je mee op safa

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1756.00
  reisduur : 5 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

  Tanzania geniet wereldfaam vanwege haar mooie wildparken. We zoeken de Big Five in het wereldberoemde Serengeti nationaal park, de imposante Ngorongorokrater en het mooie Tarangire park. De reis sluiten we af op het exotische eiland Zanzibar. Relax a

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2495.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

  Tijdens deze familiereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar reis je langs de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. Je gaat op safari in de wildrijke natuurparken Serengeti, Samburu, Masai Mara en Nakuru. Hier zie je zebra's, giraffen,

  Land : Kenia
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 3598.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Masai Mara, Lake Nakuru en Amboseli

  Midden: begin Nairobi > open vlaktes van Masai Mara > Lake Elementaita, vogels spotten. Zuid: Amboseli National Park, kuddes olifanten en Kilimanjaro. Midden: einde reis Nairobi.

  Land : Kenia
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 1458.00
  reisduur : 7
  Lees Meer

  Verre reizen

  Pracht & Praal van Kenia

  Deze rondreis in internationale groepjes door Kenia neemt je mee op safari naar het Mount Kenya reservaat, Samburu, Ol Pejeta Conservancy, Lake Naivasha en de Masai Mara. Laat je gewoon verrassen door wat Kenia je allemaal te bieden heeft.

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 2630.00
  reisduur : 10 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar

  Deze avontuurlijke en zeer afwisselende rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar is uitermate geschikt voor de liefhebber van safari, Afrikaans wild en authentieke cultuur. We reizen door gevarieerde landschappen, spotten wild tijdens safari's, bezo

  Land : Kenia
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 3098.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  12-daagse single groepsreis Out of Africa

  We bezoeken de bekendste natuurgebieden van Kenia, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park, vanwaar we een spectaculair uitzicht hebben op de Kilimanjaro. In alle nationale parken maken we gamedrives onder leiding van een

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2499.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  Olifanten, giraffen en Out of Africa

  Leuke pluspunten om te weten Het David Sheldrick's Orphanage Centre Het Giraffe Centre Het Karen Blixen Museum, bekend van de film Out of Africa Deze afwisselende excursie neemt je mee de stad uit, om dichterbij de natuur te komen en het huis te

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 131.00
  reisduur : 0 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  9-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Bijzonder Kenia

  Ervaar het 'Out of Africa'-gevoel in Kenia, de bakermat van de safari. Samen met een privéchauffeur/gids bezoekt u de bekendste nationale parken en reserveren, zoals Samburu National Reserve en Mount Kenya National Park, vanwaar u in het

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2425.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  individuele reis met gids/chauffeur

  Impressions of Kenya

  Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 1950.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Single reis

  Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar; Oost-Afrika compleet

  Shoestring heeft een rondreis boordevol avontuur samengesteld door dat deel van de wereld met het meeste en grootste wild: Oost-Afrika. Groene hooglanden met uitzicht op de Kilimanjaro, zwavelmeren vol flamingo's en uitgestrekte savannes waar het wem

  Land : KENIA
  Aanbieder : Shoestring
  prijs vanaf : 2799.00
  reisduur : 22 dagen / 21 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  12-daagse single groepsreis Out of Africa

  We bezoeken de bekendste nationale parken, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park, vanwaar we een spectaculair uitzicht hebben op de Kilimanjaro. In alle nationale parken maken we gamedrives samen met een gids en ranger,

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2349.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  individuele reis met gids/chauffeur

  Best of Kenya

  Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met het Samburu National Park, dan reist u

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 2000.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Wildparken van Kenia

  Midden: Nairobi, startpunt > Noord: Samburu GR, wild aan de rivier. Midden: Aberdare NP, waterdrinkplaats voor lodge > Lake Elementaita, vogels > Big Five in Masai Mara > Nairobi, einde.

  Land : Kenia
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 1765.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  individuele reis met gids/chauffeur

  Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

  Tijdens deze rondreis door Kenia maakt u in een kort tijdsbestek kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West met een grote vogelpopulatie en 'rode' olifanten, de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanj

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 900.00
  reisduur : 4
  Lees Meer

  Rondreizen

  12-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Out of Africa

  Kenia beleven zoals Kenia bedoeld is! Dat biedt deze 12-daagse privéreis Out of Africa u. Samen met een privéchauffeur die tevens ranger is bezoekt u de bekendste nationale parken, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2699.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Groepsreizen

  Rondreis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR - 22 dagen; Ruige wildernis en gouden stranden

  Een rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar vol hoogtepunten! Je maakt spannende safari's in wereldberoemde parken als Samburu en Serengeti. Verder kun je een bezoek brengen aan de unieke Ngorongorokrater. Onderweg maak je kennis met kleurrijke vol

  Land : KENIA
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 3995.00
  reisduur : 22
  Lees Meer

  safari

  Tsavo & Amboseli Safari

  Deze korte tour is een prachtige toevoeging aan uw rondreis Kenia. In vier dagen reizen door Kenia maakt u kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West en Tsavo East met 'rode' olifanten en tal van andere wilde

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 1250.00
  reisduur : 4
  Lees Meer

  Familiereis

  Familiereis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR AVONTUUR - 22 dagen; Kamperen in de wildernis

  Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Een rondreis door Oost-Afrika vol hoogtepunten. Je maakt spannende safari’s in wereldberoemde parken als de Serengeti en Masai Mara en kunt afdalen in de unieke Ngorongorokrater. Onderw

  Land : KENIA
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 3395.00
  reisduur : 22
  Lees Meer

  Rondreizen

  12-daagse groepsrondreis Beste van Oost-Afrika

  Deze onvergetelijke rondreis door Kenia en Tanzania laat ons het beste van twee geweldige landen zien. In Kenia bezoeken we het Masai Mara Wildreservaat en Lake Nakuru, dat bekend staat om haar vele flamingo's.  In Tanzania brengen we u naar de mo

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3549.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Klassiek Kenia

  Leuke pluspunten om te weten Amboseli met de Kilimanjaro als decor Neushoorns in Lake Nakuru De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusief De safari tour Klassiek Kenia neemt je mee op safari in enke

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1509.00
  reisduur : 6 nachten
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Klassiek Kenia

  De privé rondreis Klassiek Kenia neemt je mee naar enkele van de mooiste parken van Kenia. Je gaat op safari in Amboseli National Park, Lake Nakuru en natuurlijk de Masai Mara.

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 2206.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

  Tanzania geniet wereldfaam vanwege haar mooie wildparken. We zoeken de Big Five in het wereldberoemde Serengeti nationaal park, de imposante Ngorongorokrater en het mooie Tarangire park. De reis sluiten we af op het exotische eiland Zanzibar. Relax a

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2495.00
  reisduur : 15 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Kenia Highlights

  De uitgebreide safari rondreis Kenia Highlights neemt je mee naar de mooiste reservaten van Kenia: Samburu, Mount Kenya, Lake Nakuru en natuurlijk de Masai Mara. Deze reis staat dan ook garant voor een uitgebreide kennismaking met de pracht en praal

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 3297.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Single reis

  Groepsreis Kenia & Tanzania; Op safari rond de evenaar

  Tijdens gamedrives door Oost-Afrika zie je zoveel wilde dieren dat je camera overuren zal gaan draaien. Duizenden dieren leven hier op de uitgestrekte savanne: giraffen, olifanten, gnoes, zebra’s en leeuwen. En dat zijn slechts een paar van de soor

  Land : KENIA
  Aanbieder : Shoestring
  prijs vanaf : 2499.00
  reisduur : 16 dagen / 15 nachten
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Migratie in de Masai Mara

  Midden: Nairobi, startpunt > Midden: Volg de migratie in de Masai Mara en spot ook de Big Five > Nairobi, einde.

  Land : Kenia
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 2498.00
  reisduur : 9
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kenia ga je op safari in de beroemde wildparken Amboseli, Samburu en Masai Mara. Kenia is een van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Naast gamedr

  Land : Kenia
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2398.00
  Lees Meer

  Groepsreizen

  Rondreis KENIA EN TANZANIA - 16 dagen; Wildlife rond de evenaar

  Kenia en Tanzania bieden de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. In de wildrijke natuurparken Nakuru, Masai Mara, in de weidse Serengeti en in de Ngorongorokrater ga je op safari, op zoek naar het uitbundige Afrikaanse dierenleven.

  Land : KENIA
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 2995.00
  reisduur : 16
  Lees Meer

  Verre reizen

  Wildlife Experience Kenia & Tanzania

  Met deze rondreis combineer je de indrukwekkendste parken in zowel Kenia als Tanzania. Uiteraard reis je door de Masai Mara en de Serengeti, maar je zult ook je ogen uitkijken in de Ngorongoro krater, Tarangire National Park, Lake Nakuru en in het Am

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 5224.00
  reisduur : 13 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  Rift Valley Trails Safari

  Leuke pluspunten om te weten Maak een boswandeling met een ranger in het Mt Kenya reservaat Neushoorns en bijzondere vogelsoorten spotten in Lake Nakuru De Big Five en schitterende landschappen in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusi

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1429.00
  reisduur : 4 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia & Tanzania, 18 dagen lodge/hotelreis

  Complete hotel/lodge reis met Mount Kenya, de meren Baringo, Naivasha, Nakuru en Victoria. De beroemde wildparken Samburu, Masai Mara, Serengeti en de Ngorongorokrater ontbreken niet.

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 3995.00
  reisduur : 17 dagen
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Kenia Comfort-Plus

  Deze familiereis door Kenia is ideaal voor een rondreis met kinderen. Kenia is één van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Tijdens de reis ga je op safari in het beroemde Masai Mara, Na

  Land : Kenia
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 3298.00
  Lees Meer

  Verre reizen

  Wildlife Experience Kenia & Tanzania in internationale groepjes

  Leuke pluspunten om te weten Witte en zwarte neushoorns in Lake Nakuru De Big Five en prachtige landschappen in de Masai Mara Uitgestrekte savannes, kopjes en veel wild in de Serengeti De prachtige Ngorongoro krater en het Tarangire National Park

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 3566.00
  reisduur : 11 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

  Complete hotel/lodge reis met de mooie meren van de Riftvallei: Baringomeer, Lake Nakuru & Navaisha. Het beroemde wildpark Serengeti en de Ngorongorokrater ontbreken natuurlijk ook niet. Op Zanzibar geniet je van de witte stranden en wuivende palmen.

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 3895.00
  reisduur : 21 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia, 16 dagen kampeerreis

  Geen land in Afrika is qua landschap zo divers als Kenia. Het is Afrika in een notendop en ongetwijfeld de beste safaribestemming op dit continent. De uitgestrekte savannes van Masai Mara, de halfwoestijn van het Samburureservaat, de hellingen van Mo

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2595.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

  Tijdens deze familiereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar reis je langs de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. Je gaat op safari in de wildrijke natuurparken Serengeti, Samburu, Masai Mara en Nakuru. Hier zie je zebra's, giraffen,

  Land : Kenia
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 3598.00
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Discover Kenia Deluxe

  De klassieke safari rondreis Discover Kenia neemt je mee op safari naar Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park en de Masai Mara. Je verblijft in eersteklasse lodges. Tenslotte sluit je je vakantie af met een heerlijk ontspannen strandverbl

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 3152.00
  reisduur : 11 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  12-daagse groepsrondreis Beste van Oost-Afrika

  Deze onvergetelijke rondreis door Kenia en Tanzania laat ons het beste van twee geweldige landen zien. In Kenia bezoeken we het Masai Mara Wildreservaat en Lake Nakuru, dat bekend staat om haar vele flamingo's.  In Tanzania brengen we u naar

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3969.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  Pracht & Praal van Kenia Privé

  Leuke pluspunten om te weten De bossen van Mount Kenya De Samburu Five in Samburu Neushoorns en chimpansees in Ol Pejeta Conservancy Bijzondere vogelsoorten bij Lake Naivasha De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden vo

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 2035.00
  reisduur : 8 nachten
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar Hoogtepunten

  Tijdens deze rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar bezoeken we de mooiste parken van Kenia én Tanzania: Masai Mara, Nakuru, Amboseli, Tarangire, Serengeti en de krater van Ngorongoro. Kenia en Tanzania behoren tot de mooiste en meest afwisselend

  Land : Kenia
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 4298.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia & Tanzania, 18 dagen lodge/hotelreis

  Complete hotel/lodge reis met Mount Kenya, de meren Baringo, Naivasha, Nakuru en Victoria. De beroemde wildparken Samburu, Masai Mara, Serengeti en de Ngorongorokrater ontbreken niet.

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 3995.00
  reisduur : 18 dagen
  Lees Meer

  reizen/rondreizen

  Highlights van Kenia

  Kenia is een natuur- en kleurrijk land, geliefd vanwege de vele schitterende wildparken en bekend vanwege de uitgestrekte savannes. Er leven tientallen volkeren en stammen, zoals het trotse Nomadische volk de Masai, die u met hun prachtige felrode of

  Land : Kenia
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1753.00
  reisduur : 9
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Kenia Highlights Deluxe

  De uitgebreide safari rondreis Kenia Highlights neemt je mee naar de mooiste reservaten van Kenia: Samburu, Mount Kenya, Lake Nakuru en natuurlijk de Masai Mara. Geniet van alle pracht en praal die Kenia te bieden heeft en verblijf hierbij in eerstek

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 3484.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis

  Reis van de kleurrijke Samburustammen in het Noorden van Kenia via het prachtige Nakurumeer naar Tanzania met de unieke Ngorongorokrater en het Serengeti nationaal park. Ontspan op de stranden van Zanzibar.

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2795.00
  reisduur : 20 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  12-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Out of Africa

  Kenia beleven zoals Kenia bedoeld is! Dat biedt deze 12-daagse privéreis Out of Africa u. Samen met een privéchauffeur die tevens ranger is bezoekt u de bekendste nationale parken, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2689.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Pioniersreis

  Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA - 27 dagen; Safari rond het Victoriameer

  Het Victoriameer speelt een centrale rol in deze bijzondere rondreis door Oeganda, Kenia en Tanzania. Rond dit enorme wateroppervlak bezoek je kleurrijke stammen en indrukwekkende wildparken als de Serengeti en de Ngorongorokrater. In Bwindi en Kiba

  Land : KENIA
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 3295.00
  reisduur : 27
  Lees Meer

  Verre reizen

  Pracht & Praal van Kenia Privé

  Deze rondreis in internationale groepjes door Kenia neemt je mee op safari naar het Mount Kenya reservaat, Samburu, Ol Pejeta Conservancy, Lake Naivasha en de Masai Mara. Laat je gewoon verrassen door wat Kenia je allemaal te bieden heeft.

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 2732.00
  reisduur : 10 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Kenia Highlights

  Leuke pluspunten om te weten De Samburu Five in Samburu Zoek de koelte op bij Mount Kenya Nijlpaarden en vogels bij Lake Naivasha De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusief De uitgebreide safari

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1853.00
  reisduur : 6 nachten
  Lees Meer

  Verre reizen

  Minisafari Lake Nakuru & Masai Mara

  Leuke pluspunten om te weten Neushoorns en bijzondere vogelsoorten spotten in Lake Nakuru De Big Five en schitterende landschappen in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusief Deze korte tour neemt je naar het hart van de Great Rift Val

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1208.00
  reisduur : 3 nachten
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar

  Deze avontuurlijke en zeer afwisselende rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar is uitermate geschikt voor de liefhebber van safari, Afrikaans wild en authentieke cultuur. We reizen door gevarieerde landschappen, spotten wild tijdens safari's, bezo

  Land : Kenia
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 3098.00
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Kenia

  Kenia is één van de mooiste en meest afwisselende landen van Afrika! Met deze familiereis ga je op safari in de mooiste en wildrijkste parken van Afrika, zoals de Masai Mara, Samburu, Amboseli en Nakuru. In Naivasha kun je zelfs wandelen of fietsen

  Land : Kenia
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 3179.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis - Vrouw op Reis naar Kenia

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kenia ga je samen met andere vrouwen op safari in de beroemde wildparken Amboseli, Samburu en Masai Mara. Kenia is een van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet

  Land : Kenia
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2598.00
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Kenia Highlights in internationale groepjes

  Leuke pluspunten om te weten De Samburu Five in Samburu Zoek de koelte op bij Mount Kenya Neushoorns in Lake Nakuru De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Reis in een internationaal groepje Entreegelden voor de parken inclusief

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1579.00
  reisduur : 6 nachten
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Kenia

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kenia ga je op safari in de beroemde wildparken Amboseli, Samburu en Masai Mara. Kenia is een van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Naast gamedr

  Land : Kenia
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 2398.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Familiereis Kenia Comfort-Plus

  Deze familiereis door Kenia is ideaal voor een rondreis met kinderen. Kenia is één van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Tijdens de reis ga je op safari in het beroemde Masai Mara, Na

  Land : Kenia
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 3298.00
  Lees Meer

  Reisboeken en gidsen over Kenia

  Reisgidsen

  Reisgids Trotter Kenia & Tanzania | Lannoo

    Veel aandacht voor praktische informatie als hotels en restaurants, maar ook beschrijvingen van bezienswaardigheden. Handig zijn de vele plattegronden: verrassend en verfrissend geschreven!Met steeds meer informatie over de lokale cult

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 25.99
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Kenia, Tanzania en Oeganda | Freytag & Berndt

  Bijzonder gedetailleerde wegenkaart van Kenia, Tanzania en Oeganda met alle belangrijke aanduidingen en toeristische symbolen. Met register en afstanden.Een goede wegenkaart met een natuurlijke uitstraling en met uitstekende reliëfschaduwen. Be

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.95
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Kenia - Kenya | ITMB

  Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads . Als overzichtskaart prima te gebruiken. Gedrukt op waterproof papier!Folded paper (waterproof), road and travel map in color. Scale 1:920,000. D

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.75
  Lees Meer

  Topografische kaarten

  Wandelkaart - Topografische kaart 0/16 Mount Kenya | Alpenverein

  Fantastische detailkaart van Mount Kenya - Mount Kenia. De Universiteit Innsbruck en Wildlife Service Kenya hebben de handen ineen geslagen om dit in kaart te brengen. Uitgebracht door de Alpenverein staat het garant voor een uitzonderlijk goede en

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.95
  Lees Meer

  Natuurgidsen

  Natuurgids - Reisgids Stuarts' Field Guide to National Parks & Nature Reserves of East Africa | Struik publishers

  This guide to the parks and reserves of East Africa provides a valuable overview of some 58 protected areas across East Africa. The book is divided into the four East African countries Tanzania, Kenya, Uganda and Rwanda – and, for each park, prov

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 26.50
  Lees Meer

  Plattegronden

  Stadsplattegrond Map of Nairobi | African Guide Maps

  Mapping Nairobi has been the biggest challenge yet, but the map is done! Expect the most points of interest, tips, recommendations, and information of any map so far because Nairobi is freaking HUGE!   Top Tip: Get a Safaricom SIM card and

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.95
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Kenia | Reise Know-How Verlag

  Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 10.95
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Out of Africa | Karen Blixen

  "Als ik een lied van Afrika ken - zo peinsde ik - van de giraffe en van de Afrikaanse nieuwe maan, van de ploegen in het veld en de bezwete gezichten van de koffieplukkers, kent Afrika dan ook een lied van mij?" Out of Africa is een onwaarsc

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 5.00
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Insight Guide Kenia | Cambium

  Kenia is het safariland bij uitstek. Per jeep of heteluchtballon op zoek naar 'Afrika's Grote Vijf', het spectaculaire vijftal dat elke bezoeker wil zien. Maar Kenia heeft veel méér te bieden dan wilde dieren alleen.De auteurs en fotografen la

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 25.90
  Lees Meer

  Natuurgidsen

  Natuurgids Wildlife of Kenya Kenia, Tanzania and Uganda | Collins

  Veldgids waarbij je juist met de goede foto's makkelijk de soorten kunt determineren. Handzaam formaat, gemakkelijk mee te nemen.A guide to the wildlife of Kenya, Tanzania and Uganda. It features 475 species of bird, mammal, snake, lizard, insec

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 26.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Kenya - Kenia | Lonely Planet

  De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 23.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Kenya - Kenia | Rough Guides

  Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Voor veel landen meestal completer en beter dan de Lonely Planet !The new-look

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 24.95
  Lees Meer

  Vogelgidsen

  Vogelgids 50 Top Birding Sites in Kenya | Struik publishers

  Handzame vogelgids van Kenia met meer dan 50 plekken om vogels te spotten! Kenya is home to 1,060 bird species and boasts many globally important birding areas. This, the first detailed guide to the country's best birding sites, is the perfe

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 12.50
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart 3205 Adventure Map Kenya - Kenia | National Geographic

  Wegenkaart van Kenia met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten.  National Geographic's Kenya Adventu

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 15.95
  Lees Meer

  Natuurgidsen

  Natuurgids East African Wildlife | Bradt Travel Guides

  Uitstekende natuurgids voor Tanzania, Kenia, Oeganda en Rwanda. Met meer dan 240 kleurenfoto's.This indispensable guide offers all the information you need to get the most out of wildlife watching in East Africa. Accessible and beautifully illus

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 27.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Opruiming - Reisgids Kenya - Kenia | Insight Guides

  Opruiming = oude druk Insight Guide Kenya is illustrated throughout with hundreds of specially commissioned colour photographs. Our inspirational Best of Kenya section illustrates the country's highlights, from wildlife safaris to dive sites

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.50
  Lees Meer

  Natuurgidsen

  Natuurgids East Africa Wildlife Kenia, Tanzania, Uganda | Waterford Press

  Een bijzonder handige uitklapkaart met alle veelvoorkomende dieren van Oost Afrika: Kenia, Tanzania en Uganda. Duidelijke illustraties, goede korte omschrijving van soort en leefgebied, geplastificeerd.Perhaps the top wildlife viewing area on ea

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.50
  Lees Meer
  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!