Taiwan

Tropisch

klimaat

Klimaattype: Tropisch Klimaat (Chinaklimaat) (Af)
Gem. temp. zomer (juli-augustus-september): 28°C
Gem. temp. winter (januari-februari-maart): 16°C
Regenseizoen: juni tot augustus
Beste reistijd: oktober tot november

Taiwan heeft in een tropisch klimaat en in de bergen een steppeklimaat. In de zomer, die loopt die loopt van mei tot september, kan de temperatuur in Taiwan vaak hoog oplopen, met temperaturen die varieren tussen de 25 en 33 graden Celsius. De wintermaanden (van december tot en met februari) zijn iets kouder, maar zijn nog steeds zeer aangenaam. Het sneeuwt in de winter alleen in het hooggebergte.

neerslag

De hoeveelheid neerslag is afhankelijk van het seizoen, de plaats en de hoogte. Gemiddeld valt er in Taiwan rond de 2500 millimeter neerslag per jaar. Op de droogste plaats in het land valt ruim 900 millimeter per jaar, terwijl dit op de natste plaats 4929 millimeter per jaar is. In de hoofdstad Taipei valt jaarlijks zo"n 2100 millimeter neerslag. Vooral juli en augustus zijn in Taipei natte maanden met meer dan 200 millimeter neerslag per maand. In een droge maand in Taipei zoals in februari, valt gemiddeld 75 millimeter regen. Echt droog is het nooit in Taiwan. Alhoewel in gebieden verscholen achter een berg, soms enkele millimeters per maand valt. Van eind oktober tot begin maart valt er in net noorden van Taiwan veel regen, terwijl het zuidelijk deel dan een frisse, zonnige winter kent. In de zomer is de situatie omgekeerd, dan is er veel regen in het zuiden terwijl het in het noorden warm en droog is.

Tyfoonseizoen

Taiwan wordt elk jaar getroffen door drie tot vier tyfoons. Deze tyfoons komen vaak uit het zuiden of oosten en trekken dan vaak naar Japan of China. Doordat ze de bergen oversteken valt er extra veel regen. Dit heeft tot gevolg dat op het eiland veel schade ontstaat en dat overstromingen snel plaatsvinden. Het tyfoonseizoen voor het zeegebied bij Taiwan loopt van 1 mei tot 1 januari. Het hoogtepunt zijn de maanden juli, augustus en september. Dan is de kans erg groot dat Taiwan door een tyfoon wordt getroffen.

Beste reistijd

Over het algemeen is de beste periode om Taiwan te bezoeken is de periode van oktober tot november. Hoewel in oktober nog tyfoons kunnen optreden zijn de temperaturen gedurende deze periode het meest aangenaam.

Veilig

reisadvies

Er zijn voor Taiwan geen bijzondere veiligheidsrisico's. Controleer voor vertrek altijd de meest actuele stand van zaken, dan kan hier

 

Aangeraden

Vaccinaties

Het Vaccinatiecentrum Vaccinaties op Reis raadt voor Taiwan de volgende vaccinaties en inentingen aan:

Vaccinaties die voor Taiwan verplicht zijn

Er zijn voor Taiwan geen vaccinaties verplicht gesteld.

Vaccinaties die voor Taiwan worden aangeraden

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Taiwan de volgende vaccinaties aanbevolen:

- vaccinatie tegen hepatitis B- vaccinatie tegen tuberculose.

Nee

ambassades

Nederlandse en Belgische Ambassade

Nederland en België hebben geen ambassade of andere vertegenwoordiging in Taiwan. De dichtstbijzijnde ambassades van Nederland en België bevinden zich in China.

Nee, tenzij

visumplicht

Voor Taiwan heb je nodig:

- Een paspoort dat bij aankomst in Taiwan nog minimaal 6 maanden geldig is

Visum

Voor een bezoek aan Taiwan van minder dan 30 dagen is voor Nederlanders en Belgen geen visum nodig. Wanneer je meer dan 30 dagen in Taiwan wilt blijven moet je een visum aanvragen.

Vraag hier een visum aan voor Taiwan

LET OP! De visumvereisten kunnen regelmatig wijzigen, dus check ruim voor je vertrek de meest recente visumvereisten bij de Representative Office van Taiwan.

Adressen Representative Office van Taiwan in Nederland en België:

Nederland:

Taipei Representative Officevan Stolkweg 232585 JM Den Haag

Tel: +31 070 346 94 38Fax: +31 070 360 38 36E-mail: tperep@xs4all.nlwebsite: www.taiwanembassy.org

België:

Taipei Representative Office in the European Union and Kingdom of BelgiumBlvd du Regent, 401000 Brussel

Tel : +32 2 2891 211Fax : +32 2 5111 789

Tel: +32 02 763 07 21Fax: +32 02 763 07 53website: www.taiwanembassy.org

Taiwanese dollar

Valuta

De munteenheid in Taiwan is de Taiwanese dollar (TWD). De Taiwanese dollar is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 0,5, 1, 2, 5, 10, 20, 50 dollar en biljetten van 100, 200, 500, 1000 en 2000 dollar.

Bekijk hier de huidige koers van de Taiwanese dollar.

Je kunt in Taiwan buitenlandse valuta omwisselen in Taiwanese dollar op de internationale luchthavens en bij grote banken, maar buiten de stedelijke gebieden is het moeilijk om geld te wisselen. Je kunt het beste contante US dollars meenemen om te wisselen aangezien die veruit het makkelijkste zijn in te wisselen voor Taiwanese dollar.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Taiwanese dollar eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de dollar.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Taiwan in veel steden mogelijk.

Bekijk hier waar je in Taiwan kunt pinnen met een bankpas met het cirruslogo.

Credit Card

Credit Cards worden in Taiwan zeer algemeen geaccepteerd.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Taiwan geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 15:30 uur.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Taiwan is vergelijkbaar met dat in Nederland en België. 

Fooien

In Taiwan is het niet gebruikelijk om fooien te geven. In sommige restaurants waar veel westerse toeristen komen is het echter wel gebruikelijk om fooien te geven.

feestdagen

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Taiwan zijn:

Nieuwjaar

1 januari

Vredesherdenkingsdag

28 februari

Graftombeveegdag

4 april

Dag van de Arbeid

1 mei

Dag van gewapende strijdkrachten

3 september

Nationale Feestdag

10 oktober

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Taiwan nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

+6, +7 winter

tijdsverschil

In Taiwan is het gedurende de zomer 6 uur en in de winter 7 uur later dan in Nederland en België.

Check hier de actuele tijd van andere plaatsen in Taiwan.

Manderijn-Chinees

taal

De officiële taal van Taiwan is het Manderijn-Chinees. Daarnaast worden er Taiwanees en enkele dialecten gesproken.

Engels

Over het algemeen kun je in Taiwan redelijk goed terecht met Engels. Desondanks kan het handig zijn om een taalgidsje Manderijn-Chinees mee te nemen.

Eten

Taiwan is een gastronomisch paradijs en Taipei is de beste plaats ter wereld om de diverse keukens van China te proeven.

Eten

 Je kunt in Tapei ook een grote hoeveelheid aan lokale delicatessen proberen.

Hiken

Ga wandelen in één van vele nationale parken van Taiwan, of beklim de Yu Shan, met 3,952 meter de hoogste piek in Noordoost Azië.

Hiken

Breng zeker ook een bezoek aan de spectaculaire Taroko Kloof, de bekendste natuurlijke bezienswaardigheid van Taiwan. Hier lees je er meer over. 

Heetwaterbronnen

Het vulkanische verleden van Taiwan heeft overvloedige reserves van geothermische energie op het eiland achtergelaten, en er zijn dan ook meer dan 100 heetwaterbronnen op het eiland.

Heetwaterbronnen

Ga zeker ook duiken of snorkelen in de wateren rond Grean Island, voor de zuidoostkust van Taiwan: je treft daar schitterende koraalbossen en het hele jaar door een geweldig zicht. In Kenting National Park heb je een populair bosrecreatiegebied met mooie stranden, koraalmeren en een vogelreservaat. 

Penghu archipel

Taiwan heeft veel bebouwing, maar ook stoere natuur.

Rotsvormingen van de Penghu archipel

Bewonder bijvoorbeeld de verbazingwekkende rotsvormingen van de  Penghu archipel, een groep eilanden in het midden van de Straat van Taiwan. Ontdek zeker ook de oostelijke Riftvallei, waar de grootste continentale plaat van de wereld, de Europees-Aziatische plaat, en de grootste oceanische plaat (de Filippijnse plaat) samenkomen.

Bekijk ook de vogelpopulatie van Taiwan. In Taiwan bevinden zich 460 verschillende vogelsoorten, waaronder zeldzame endemische soorten als de Formosan blauwe ekster, en de Swinhoe- en Mikado fazanten.

Kom bij en relax in Kenting National Park, een populair bosrecreatiegebied met mooie stranden, koraalmeren en een vogelreservaat.

WTC

Artikelen over Taiwan

‘Made in Taiwan’. Zo staat het kleine eiland Republiek China, oftewel Taiwan, bij ons vooral bekend. Dat het ook een...

Taiwan: nog onontdekte parel in Azië
1
Reisbijbel

Langs grijze stranden en azuurblauwe zee, via diepgroen regenwoud en dwars door het massieve gebergte dat door Taiwan loopt. Reizen...

Per trein door Taiwan is dé manier om 't land te ontdekken
2
Reisbijbel

Met geweld hebben verschillende rivieren de woeste en wonderschone kloof Taroko gorge in vele jaren uitgesleten. Het gebied in het...

Woeste en wonderschone natuur in Taiwans Taroko gorge
3
Reisbijbel

In Taichung City in Taiwan bevindt zich één van de meest ecologische restaurants ter wereld, het Carton Restaurant. In dit...

Carton Restaurant, restaurant van karton
4
Reisbijbel

Reizen taiwan

Rondreis Taiwan, 15 dagen

Rondreis Taiwan, 15 dagen

Taiwan ontleent haar bekendheid in de wereld aan haar industriële producten en grote economische succes. Het eiland verrast echter met haar prachtige landschappen, mooie stranden, hippe steden, kleurrijke tempels en de vriendelijke bevolking die vasthoudt aan eeuwenoude tradities.

land taiwan
aanbieder Djoser
prijs vanaf 2245
reisduur 15 dagen
W Taipei

W Taipei

Creatief, cosmopolitisch en chic, W Taipei is ‘the place to be’ als u op zoek bent naar een hip en happening stadsverblijf. U bevindt zich in het kloppende hart van de stad. Weer terug na een verkenningstocht door Taipei? U kunt heerlijk loungen bij het zwembad met een lekker koel drankje.

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 190
reisduur dagen
The Landis Taipei

The Landis Taipei

The Landis Taipei is een sfeervol hotel met een centrale ligging en alle faciliteiten voor een comfortabele vakantie. Kiest u voor een langer verblijf in Taipei in combinatie met dagexcursies naar de bekendste hoogtepunten van Taiwan, dan bent u hier aan het juiste adres.

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 90
reisduur dagen
The Lalu

The Lalu

Luxe accommodatie gelegen aan het prachtige Sun Moon Lake. Ondanks de rustige ligging vindt u restaurants en winkeltjes op loopafstand.

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 188
reisduur dagen
Taiwan Explorer

Taiwan Explorer

Bent u avontuurlijk ingesteld en houdt u ervan om uw eigen route uit te stippelen? Dan is deze autoreis echt iets voor u! Tijdens deze reis rijdt u in acht dagen tijd langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Taiwan. De route kan uiteraard volledig worden aangepast zodat het aansluit bij uw reiswensen. Een hoogtepuntenreis in uw eigen tempo, heerlijk toch?

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Taiwan Explorer

Taiwan Explorer

Bent u avontuurlijk ingesteld en houdt u ervan om uw eigen route uit te stippelen? Dan is deze autoreis echt iets voor u! Tijdens deze reis rijdt u in acht dagen tijd langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Taiwan. De route kan uiteraard volledig worden aangepast zodat het aansluit bij uw reiswensen. Een hoogtepuntenreis in uw eigen tempo, heerlijk toch?

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Taiwan Explorer

Taiwan Explorer

Bent u avontuurlijk ingesteld en houdt u ervan om uw eigen route uit te stippelen? Dan is deze autoreis echt iets voor u! Tijdens deze reis rijdt u in acht dagen tijd langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Taiwan. De route kan uiteraard volledig worden aangepast zodat het aansluit bij uw reiswensen. Een hoogtepuntenreis in uw eigen tempo, heerlijk toch?

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Taiwan Explorer

Taiwan Explorer

Bent u avontuurlijk ingesteld en houdt u ervan om uw eigen route uit te stippelen? Dan is deze autoreis echt iets voor u! Tijdens deze reis rijdt u in acht dagen tijd langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Taiwan. De route kan uiteraard volledig worden aangepast zodat het aansluit bij uw reiswensen. Een hoogtepuntenreis in uw eigen tempo, heerlijk toch?

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Taiwan Explorer

Taiwan Explorer

Bent u avontuurlijk ingesteld en houdt u ervan om uw eigen route uit te stippelen? Dan is deze autoreis echt iets voor u! Tijdens deze reis rijdt u in acht dagen tijd langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Taiwan. De route kan uiteraard volledig worden aangepast zodat het aansluit bij uw reiswensen. Een hoogtepuntenreis in uw eigen tempo, heerlijk toch?

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 943
reisduur 8 dagen
Taiwan Explorer

Taiwan Explorer

Bent u avontuurlijk ingesteld en houdt u ervan om uw eigen route uit te stippelen? Dan is deze autoreis echt iets voor u! Tijdens deze reis rijdt u in acht dagen tijd langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Taiwan. De route kan uiteraard volledig worden aangepast zodat het aansluit bij uw reiswensen. Een hoogtepuntenreis in uw eigen tempo, heerlijk toch?

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 943
reisduur 8 dagen
Taiwan Explorer

Taiwan Explorer

Bent u avontuurlijk ingesteld en houdt u ervan om uw eigen route uit te stippelen? Dan is deze autoreis echt iets voor u! Tijdens deze reis rijdt u in acht dagen tijd langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Taiwan. De route kan uiteraard volledig worden aangepast zodat het aansluit bij uw reiswensen. Een hoogtepuntenreis in uw eigen tempo, heerlijk toch?

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 943
reisduur 8 dagen
Taiwan Explorer

Taiwan Explorer

Bent u avontuurlijk ingesteld en houdt u ervan om uw eigen route uit te stippelen? Dan is deze autoreis echt iets voor u! Tijdens deze reis rijdt u in acht dagen tijd langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Taiwan. De route kan uiteraard volledig worden aangepast zodat het aansluit bij uw reiswensen. Een hoogtepuntenreis in uw eigen tempo, heerlijk toch?

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 943
reisduur 8 dagen
Fascinating Formosa

Fascinating Formosa

Deze 7-daagse reis door Taiwan is een uitstekende keuze voor wie de tijd heeft om alle hoogtepunten te zien. U reist in een week tijd langs de beste plekjes van het land dat de Portugezen in de 16ᵉ eeuw het ‘Prachtige Eiland’ noemden. Wij hebben een route voor u samengesteld waarin bruisende steden, fascinerende tempels en indrukwekkende natuurgebieden elkaar afwisselen. Van het moderne Taipei naar de spectaculaire kloven van het Taroko National Park. Van de kleurrijke straatstalletjes van de avondmarkten naar het grootste boeddhistische klooster van het land. Ontdek de veelzijdigheid en geniet van het beste dat Taiwan u te bieden heeft.

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 825
reisduur 7 dagen
Taiwan Discovery

Taiwan Discovery

Als u zoveel mogelijk vrij wilt zijn om ter plaatse uw reistempo en route te bepalen, dan is deze reis een aanrader. U heeft enkele georganiseerde elementen en een aantal vrije dagen, zodat u heerlijk kunt ontspannen in de natuur en zelfs aan het strand!

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1344
reisduur 9 dagen
Taiwan Discovery

Taiwan Discovery

Als u zoveel mogelijk vrij wilt zijn om ter plaatse uw reistempo en route te bepalen, dan is deze reis een aanrader. U heeft enkele georganiseerde elementen en een aantal vrije dagen, zodat u heerlijk kunt ontspannen in de natuur en zelfs aan het strand!

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1344
reisduur 9 dagen
Taiwan Discovery

Taiwan Discovery

Als u zoveel mogelijk vrij wilt zijn om ter plaatse uw reistempo en route te bepalen, dan is deze reis een aanrader. U heeft enkele georganiseerde elementen en een aantal vrije dagen, zodat u heerlijk kunt ontspannen in de natuur en zelfs aan het strand!

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1344
reisduur 9 dagen
Taroko Gorge

Taroko Gorge

Deze 2-daagse tour in Taiwan is perfect te combineren met een stadsarrangement Taipei. U bezoekt het grootste natuurwonder van Taiwan: de Taroko-kloof. De kloof bevindt zich in een nationaal park dat bestaat uit prachtige dichte bossen, rivieren en watervallen.

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 478
reisduur 2 dagen
Puli & Sun Moon Lake

Puli & Sun Moon Lake

Tijdens deze korte tour in Taiwan neemt u een kijkje in een bijzondere en religieuze omgeving bij Puli. Vervolgens bereikt u het aangename, groene gebied van Sun Moon Lake, waar u een ontspannen boottocht maakt.

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 616
reisduur 2 dagen
Taroko Gorge

Taroko Gorge

Deze 2-daagse tour in Taiwan is perfect te combineren met een stadsarrangement Taipei. U bezoekt het grootste natuurwonder van Taiwan: de Taroko-kloof. De kloof bevindt zich in een nationaal park dat bestaat uit prachtige dichte bossen, rivieren en watervallen.

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 478
reisduur 2 dagen
Puli & Sun Moon Lake

Puli & Sun Moon Lake

Tijdens deze korte tour in Taiwan neemt u een kijkje in een bijzondere en religieuze omgeving bij Puli. Vervolgens bereikt u het aangename, groene gebied van Sun Moon Lake, waar u een ontspannen boottocht maakt.

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 616
reisduur 2 dagen
Taiwan Discovery

Taiwan Discovery

Als u zoveel mogelijk vrij wilt zijn om ter plaatse uw reistempo en route te bepalen, dan is deze reis een aanrader. U heeft enkele georganiseerde elementen en een aantal vrije dagen, zodat u heerlijk kunt ontspannen in de natuur en zelfs aan het strand!

land taiwan
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1344
reisduur 9 dagen
15-daagse groepsrondreis Taiwan

15-daagse groepsrondreis Taiwan

Taiwan staat in de top 20 meest ultieme vakantiebestemmingen volgens National Geographic! Ontdek het nu met FOX! We nemen u mee naar de meest bijzondere plekjes van Taiwan. Ga mee op avontuur en bezoek een typische avondmarkt in de hoofdstad Taipei, fiets door de sprookjesachtige omgeving van het Sun Moon Lake, zie hoe thee wordt verbouwd, bewonder de prachtige kloof Taroko Gorge en kijk uw ogen uit in de tempelstad Tainan. Om de ervaring compleet te maken overnachten we in het boeddhistisch Foguangshan klooster waar we na het ontwaken worden toegezongen door honderden monniken. Beleef tijdens deze reis het échte Taiwan.  Bekijk het dagprogramma voor alle hoogtepunten van deze reis Comfortabele, centraal gelegen hotelsZoals u van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs en verblijfven we in comfortabele hotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. Tijdens ons verblijf in Taroko National Park overnachten we in een prachtig vijfsterrenhotel. Bekijk een selectie van de hotels van deze reis Entreegelden inclusiefWij hebben er voor gekozen om de entreegelden voor de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de bezoeken aan diverse nationale parken, een boottocht over het Sun Moon Lake en een stadstour in Taipei, op te nemen in de prijs zodat u tijdens de reis voor minder onverwachte kosten komt te staan. Bekijk hier wat inclusief is Onze reisspecialisten staan voor u klaarWist u dat u nu al uw vragen kunt stellen aan onze reisleiders in Taiwan?  Probeer het eens en stel uw vraag op het reisleider forum

land taiwan
aanbieder Fox
prijs vanaf 2299
reisduur 15 dagen