Vietnam

klimaat
(sup)tropisch

klimaat

Klimaattype: Tropisch Klimaat (Af) in het zuiden en een Subtropisch Klimaat (Cw) in het noorden en een Gematigd Klimaat (Chinaklimaat (Cw)) in de bergen in het noorden
Gem. temp. zomer (juli-augustus-september): 27°C
Gem. temp. winter (januari-februari-maart): 26°C
Regenseizoen: oktober tot april (in het noorden) en mei tot en met november (in het zuiden)
Beste reistijd: december tot en met mei

Vietnam ligt in de moessonzone van Zuidoost-Azië en de klimaatgrens ligt ter hoogte van Da Nang.

Zuiden

Het zuiden en met name de Mekong-delta is tropisch met een gemiddelde jaartemperatuur van 27° C. Maart tot mei zijn de warmste maanden met dagtemperaturen die oplopen tot 35°C en een zeer hoge luchtvochtigheid, die dan oploopt tot boven de 90%.

Noorden

Het noorden is subtropisch met warme zomers en milde winters en boven de 2000 meter heerst zelfs een gematigd klimaat. De periode van april tot september is de warmste periode. De maanden november tot januari zijn droog en aangenaam. In het noorden is het tussen december en maart koud en mistig, met een gemiddelde temperatuur van 10°C tot 15°C.

Neerslag

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden in Vietnam. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang. Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en "s nachts. De hoeveelheid neerslag verschilt echter sterk per plaats en regio. Het orkaanseizoen voor het zeegebied bij Vietnam loopt van 1 mei tot 1 januari, en in de maanden juli, augustus, september en oktober is de kans vrij groot dat Vietnam door een tyfoon wordt getroffen.

Beste reistijd

Over het algemeen is de beste reisperiode in heel Vietnam de periode van december tot en met mei. 

Meer informatie over avontuurlijke individuele en groepsreizen naar Vietnam vind je bijvoorbeeld bij 333Travel of Sawadee

reisadvies
Enige risico's

reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft enkele waarschuwingen voor reizen naar Vietnam, met name omwille van het chaotische verkeer en criminaliteit in de grote steden. Het is voor toeristen niet toegestaan een motorvoertuig te besturen, zelfs geen kleine brommers. Dat mag alleen met een Vietnamees rijbewijs.  

In de maanden juli, augustus, september en oktober is de kans vrij groot dat Vietnam door een tyfoon wordt getroffen.

Controleer voor vertrek altijd de meest actuele reissituatie in Vietnam via de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken

vaccinaties
Eventueel

Vaccinaties

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Vietnam alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Vietnam binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. 

ambassades
Ja

ambassades

Nederlandse Ambassade

Daeha Office Tower, 6th floor
360 Kim Ma Street, Ba Dinh, Hanoi

Tel. 84-4-8315650
Fax: 84-4-8315655
E-mai: han@minbuza.nl
Website: http://www.netherlands-embassy.org.vn/

Belgische Ambassade

Hanoi Towers - 9th floor
49 Hai Ba Trung Street
Hoan Kiem District - Hanoi

Tel. + (84) (4) 934.61.77/78 (CD/OS)
Fax. + (84) (4) 934.61.83
E-mail: hanoi.coop@diplobel.be
Website: http://www.diplomatie.be/hanoinl

visumplicht
Ja

visumplicht

Voor Vietnam heb je nodig:

- Een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Vietnam;

- Een paspoort met ten minste 3 lege pagina's voor je visumstempel;

- Een visum of letter of approval waarmee je op de luchthaven je visum bestelt.

Goedkope optie: Visum of approval

Met een visum of approval, dat je voor je reis aanvraagt, bespaar je een hoop geld. De goedkoopste variant die Reisbijbel vond, is via het reisbureau van Friends Travel Vietnam, dat wordt gerund door de Nederlander Sidney en zijn Vietnamese vrouw Thao. Voor zes euro bestel je hier heel gemakkelijk de brief voor je visum, dat na afstempelen maximaal 30 dagen geldig is. Blijf je langer (maximaal drie maanden), dan betaal je 14 euro. In Vietnam zelf betaal je dan nog 25 dollar voor je stempel. Het is ook mogelijk om een multi entry visum op deze manier aan te vragen, let wel op dat deze alleen geldig is als je Vietnam invliegt. Het systeem op de luchthaven in Hanoi werkt prima, in ons geval was de rij erg kort. Klik hier om de papieren voor het visum Vietnam direct aan te vragen. 

Visum

Je kan je visum natuurlijk ook aanvragen bij de Vietnamese ambassades in Den Haag en Brussel. Een visum is 3 tot 6 maanden geldig en kost op deze manier, afhankelijk van de geldigheidsduur en het aantal inreizen dat is toegestaan, tussen de 60 en de 200 Euro. Via een Nederlands visumbureau liggen de kosten rond de 20 euro voor de brief, daarna betaal je op het vliegveld 25 euro,

LET OP! De visumvereisten kunnen regelmatig wijzigen, dus check ruim voor je vertrek de meest recente visumvereisten bij de ambassade van Vietnam. 

valuta
Vietnamese Dong

Valuta

Valuta

De munteenheid in Vietnam is de Vietnamese Dong (VND). De Vietnamese Dong is onderverdeeld in tien hao of honderd xu. De onderverdelingen hao en xu zijn echter zo waardeloos geworden, dat ze niet meer gebruikt worden. De Dong wordt uitgegeven in munten van 200, 1000 en 5000 Dong en biljetten van 200, 500, 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000, 200.000 en 500.000 Dong.

Bekijk hier de huidige koers van de Vietnamese Dong.

Je kunt in Vietnam buitenlandse valuta omwisselen in dong bij banken, bij geautoriseerde wisselkantoortjes, bij de recepties van de wat grotere hotels en op de zwarte markt. De banken bieden de beste koersen, maar de wisselkantoortjes zijn vaak langer geopend en gunstiger gelegen dan de banken. Op de zwarte markt krijg je over het algemeen een slechtere koers dan bij de banken en wisselkantoren. De US Dollar is veruit het gemakkelijkst in te wisselen, maar ook de Euro en de Australische, Britse, Japanse, en Thaise valuta kun je in de grotere steden inwisselen voor dong.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Vietnamese Dong eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de Dong.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Vietnam in veel steden mogelijk. Buiten de steden kan het echter wel eens lastig zijn om geld te pinnen.

Bekijk hier waar je in Vietnam kunt pinnen met een bankpas met het cirruslogo.

Creditcard

Credit Cards worden in Vietnam algemeen geaccepteerd in de steden en de plaatsen waar geregeld toeristen komen. Buiten deze plaatsen kan het nogal eens lastig zijn om met credit card te betalen.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Vietnam geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 11:30 uur en van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Prijsniveau

Het prijsniveau ligt in Vietnam een stuk lager dan dat in Nederland en België. 

Fooien

In hotels en toeristische restaurants die door de overheid worden gerunt wordt meestal al 5% service charge bij de prijs opgeteld. Hier is het dan ook niet nodig om nog extra fooi te geven. In andere restaurants wordt het wel erg gewaardeerd wanneer je een tip (zo"n 5 a 10% van de rekening) achter laat voor de bediening. Ook ingehuurde chauffeurs en gidsen verwachten een fooi van 2 a 3 US dollar per dag.

feestdagen

feestdagen

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Vietnam zijn:

Nieuwjaar

1 januari

Dag van de bevrijding

30 april

Dag van de Arbeid

1 mei

Nationale Feestdag

2 september

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Vietnam nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

tijdsverschil
+5 uur, +6 uur winter

tijdsverschil

In Vietnam is het gedurende de zomer 5 uur en in de winter 6 uur later dan in Nederland en België.

Check hier de actuele tijd in Vietnam.

taal
Vietnamees

taal

De officiële taal van Vietnam het Vietnamees, een mix van Mon Khmer, Thai en Chinees. Het Vietnamees is voor westerlingen moeilijk te volgen, maar het is wel mogelijk om alle tekens te lezen, aangezien in Vietnam ons eigen alfabet wordt gebruikt. Naast het Vietnamees worden er in de verschillende regio"s veel dialecten gesproken en de meeste etnische minderheden spreken ieder hun eigen taal.

In de grotere steden kun je over het algemeen redelijk goed terecht met Engels en de oudere Vietnamezen spreken vaak nog wel wat Frans. Desondanks kan het handig zijn om een Vietnamees woordenboek mee te nemen. 

Mai Chau

Een verblijf in een zogenaamde homestay in Mai Chau brengt je bij de etnische minderheden, de dorpen van de Witte Thai.

Mai Chau

Op eigen houtje kom je er zeker, met de bus bijvoorbeeld of met een gids die je in de hoofdstad regelt. Reis je met kinderen, dan is het wellicht meer relaxed om het vooraf te regelen bij een avontuurlijke reisaanbieder, zoals bijvoorbeeld Koning Aap

Fietsen kan over vooral verharde wegen, op aaiafstand van runderen, dwars door de rijstvelden en overal zie je mensen aan het werk, wandelen of... vissen!

Free walk

Boek een gratis rondleiding door studenten in hoofdstad Hanoi. 

Free walk

Verken de stad met de kennis van de locals zelf. Ze nemen je mee naar de plekken die je wilt zien, zoals het gevangenismuseum, het mausoleum en ga ergens samen lunchen, waarbij jij natuurlijk tracteert. Hanoi is een stad die je even moet doorgronden, en dat lukt het beste met de kennis van een local. 

Tam Coc

Tam Coc en Trang An zijn alternatieven voor het meer toeristische Halong Bay, ook als dit door een tyfoon onbegaanbaar is. 

Tam Coc

Tam Coc is een prachtig natuurgebied dichtbij het stadje Ninh Binh en je komt er vanuit Hanoi in twee uur en je kan het combineren met een bezoek aan Mai Chau. Trang An herbergt 50 grotten die in totaal 30 kleine stadjes verbinden. 

Je gaat er veel ooievaren en waterlelies zien! 

Hoi An

Hoi An lijkt op het eerste oog een enorm toeristisch stadje, en dat is het ook, maar de schoonheid is authentiek!

Hoi An

Zorg dat het in het centrum overnacht en vermijdt de resorts. Je kan hier in een dag kleding op maat laten maken. De ondernemingszin van de Vietnamezen is hier op zijn hoogtepunt, zonder dat het opdringerig wordt. 

Je kan hier geweldig goed fietsen en huurt de fietsen voor een habbekrats. Ook kan je er allerlei workshops volgen, van koken tot bamboe bewerken. Bekijk hier een timelapse van deze werelderfgoedstad. 

Mekong Delta

De Mekong Delta is het beste per boot te ontdekken. Het ligt ten zuidwesten van Saigon en is zo ook het beste te bereiken. 

Mekong Delta

De Mekong is 4.200 kilometer lang en bevat honderden kleine waterwegen, eilandjes en diverse grotere rivieren. Het leven verloopt hier traag en je kan prima bijkomen van de drukte in Saigon en Hanoi. 

Tunnelcomplex Cu Chi

De indrukwekkende geschiedenis van het land maakt een bezoek aan Vietnam zo waardevol. De Cu Chi tunnels maken dit tastbaar.

Tunnelcomplex Cu Chi

Het tunnelcomplex van 250 meter dat zo kenmerkend is geworden voor de Vietnam-oorlog is een museum geworden. Je ziet er de enorm inventieve wijze waarop de Vietnamezen tegen hun vijanden vochten. Je kan afdalen in de tunnels, het voelt wat dubbel, maar velen doen het. 

Weerzinwekkender is het afschieten van allerhande wapels, dat met name de Amerikanen doen. Op het terrein zijn onder andere een commandopost, keuken, opslagplaats en operatiekamer nagebouwd en is er een Amerikaanse tank te zien.

WTC

In drie stappen snel een (wereld)stad verkennen

Ook al wil je het binnenland intrekken, doorgaans vlieg je eerst naar een (wereld)stad als je je reis begint. Je...

In drie stappen snel een (wereld)stad verkennen

Brommer huren in Vietnam? Verboden!

'n Brommertje of zelfs een motor huren op je reis? In Azië heel populair. Maar hoe leuk dan ook, het...

Brommer huren in Vietnam? Verboden!

Azië ervaren, maar dan in Parijs

Parijs, de stad van de liefde, staat bekend om zijn barok geornamenteerde gebouwen, Franse pleintjes en romantische straatjes. Maar de...

Azië ervaren, maar dan in Parijs

Bekijk Ho Chi Minh-stad in 360-graden film

Dankzij deze 360-graden video vanuit Vietnam reis je zelf echt door Ho Chi Minh-stad. Reisbijbel reisde in de zomer van...

Bekijk Ho Chi Minh-stad in 360-graden film

De beste en lichtste reisgidsen voor onderweg

Juist veel praktische tips, meer achtergrondinformatie over het land of foto’s en routes. Hoeveel verschil zit er tussen de verschillende...

De beste en lichtste reisgidsen voor onderweg

Reistip: Overal internet onderweg met 1 aanbieder

Steeds meer mensen kopen op hun reisbestemming een tijdelijke lokale simkaart om niet afhankelijk te zijn van de WiFi onderweg....

Reistip: Overal internet onderweg met 1 aanbieder

Met de fiets dwars door een verlicht Bangkok

Een lint van fietsers, dwars door Chinatown in Bangkok. Of je nu langer of korter in de Thaise hoofdstad verblijft,...

Met de fiets dwars door een verlicht Bangkok

Naar de flooting village in Kompong Khleang in Cambodja


Wil je echt off the beaten track, sla dan de bekende flooting villages in Cambodja over en vraag in...

Naar de flooting village in Kompong Khleang in Cambodja

Drie landen in drie weken met de familiereis Vietnam, Cambodja en Thailand

Wie voor het eerst een verre bestemming aandoet met het gezin, heeft zeker voordeel bij een georganiseerde groepsreis. Geen keuzestress...

Drie landen in drie weken met de familiereis Vietnam, Cambodja en Thailand

Ontdek Saigon per riksja

Ondanks de enorme historie die Saigon - Ho Chi Minh-stad - tekent, is het geen stad voor love at first...

Ontdek Saigon per riksja

'n Beetje hulp bij je ontmoeting met een local

Aanbellen bij een local om samen te koken? Dankzij initiatieven als Withlocals zijn dit soort ontmoetingen een fluitje van een...

'n Beetje hulp bij je ontmoeting met een local

Logeren bij de etnische Witte Thai in Noord-Vietnam

Fietsen door de rijstvelden, vissen met een bamboestengel en slapen in een houten huis op palen. Een verblijf in een...

Logeren bij de etnische Witte Thai in Noord-Vietnam

Hanoi: Vietnamse hoofdstad vol toeterende scooters

Het getoeter van de - letterlijk - miljoenen scooters in de Vietnamese hoofdstad Hanoi verwelkomt iedere reiziger. Met een jet-lag...

Hanoi: Vietnamse hoofdstad vol toeterende scooters

Tip: Gratis rondleidingen door wereldsteden - meet the locals!

Delen past bij reizen. En dus zijn er in steeds meer steden in de wereld vrijwilligers, vaak studenten, die toeristen...

Tip: Gratis rondleidingen door wereldsteden - meet the locals!

When in Rome, do as the Romans do

Reizen is niet alleen het ontdekken van onbekende gebieden. Het is ook de ultieme manier om kennis te maken met...

When in Rome, do as the Romans do

The road story Vietnam

De broers Georgy en Daniil Tarasov uit Moskou houden van reizen en van video maken en laat dat nou net...

The road story Vietnam

Vipassana meditatieretraite: een spirituele reis in Vietnam

Terwijl ik de stekende pijn in mijn knieën probeer te negeren, vraag ik me af hoeveel langer het nog gaat...

Vipassana meditatieretraite: een spirituele reis in Vietnam

I Like Local, een nieuw duurzaam social travel platform, koppelt reizigers en locals.

Gaat het bij Better Places vooral om complete arrangementen en modules, vandaag is nieuw initiatief bekendgemaakt waarbij locals activiteiten aanbieden...

I Like Local, een nieuw duurzaam social travel platform, koppelt reizigers en locals.

Jan Boonstra – De boeddha uit het rijstveld

Deelnemen aan groepsreizen beschouwen veel doorgewinterde reizigers als not done. Wat voor avontuur blijft er immers over als slaapplaatsen en...

Jan Boonstra – De boeddha uit het rijstveld

Het reisbureau overbodig ?

‘Nieuw online initiatief maakt reisbureau overbodig’ kopte het persbericht van Better Places. Hoewel je je als startup natuurlijk nooit te...

Het reisbureau overbodig ?

De onveiligste en veiligste grote vliegmaatschappijen in 2013

Lion Air is de minst veilige grote luchtvaartmaatschappij ter wereld en de Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand de veiligste. Dat...

De onveiligste en veiligste grote vliegmaatschappijen in 2013

The road - per fiets van Londen naar Bangkok

De Engelse Francesca en Sam houden van fietsen en van reizen. Wat is dan mooier dan beide hobby's te combineren?...

The road - per fiets van Londen naar Bangkok

Travel love: in 4 minuten door 7 landen

De vakantieperiode zit er weer op, en veel mensen zijn waarschijnlijk hun volgende vakantie of reis aan het plannen. Een...

Travel love: in 4 minuten door 7 landen

Zoektocht naar de mooiste skatefoto's

Andrew Norton is een multimeadia verhalenverteller uit Canada. In zijn project de Photographer Series maakt hij een aantal portretten van...

Zoektocht naar de mooiste skatefoto's

Reizen vietnam

Rondreis Vietnam

Rondreis Vietnam

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Vietnam vormt een optionele tweedaagse wandeltocht rond Sapa in het noorden van Vietnam het onbetwiste hoogtepunt. In nevel gehulde bergen, felgroene rijstvelden, de vruchtbare Mekongdelta en schilderachtige koloniale steden: een rondreis door Vietnam heeft het allemaal.

land vietnam
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €1698,00
reisduur 22 dagen
Rondreis Vietnam Hoogtepunten

Rondreis Vietnam Hoogtepunten

Tijdens deze hoogtepuntenreis door Vietnam ontdek je bruisende steden, sprookjesachtige kalksteengebergtes en grotten. Je maakt de rijke historie van dichtbij mee en je bevaar de Vietnamese wateren in Noord en Zuid Vietnam. Het wordt één grote verrassing: van het bergachtige noorden tot het tropische zuiden. Bruisende steden en een vriendelijke bevolking maken dit tot een mooie gevarieerde reis. Naast beroemde hoogtepunten bezoeken we ook het minder bekende, maar minstens zo bijzondere Phong Nha.

land vietnam
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €1398,00
reisduur 16 dagen
Familiereis Vietnam

Familiereis Vietnam

Tijdens deze familiereis door Vietnam ontdekken jullie sprookjesachtige kalksteengebergte, felgroene rijstterrassen en de ongerepte kust van de Zuid-Chinese Zee. Het wordt één grote verrassing: van het bergachtige noorden tot het tropische zuiden. Bruisende steden en een vriendelijke bevolking maken dit tot een mooie gevarieerde reis voor het hele gezin. Naast beroemde hoogtepunten bezoeken we ook minder bekende, maar minstens zo bijzondere plaatsen in Vietnam.

land vietnam
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €1998,00
reisduur 23 dagen
Rondreis Vietnam

Rondreis Vietnam

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Vietnam ontdek je de in nevel gehulde bergen, felgroene rijstvelden, de vruchtbare Mekongdelta en schilderachtige koloniale steden. Een rondreis door Vietnam heeft het allemaal. Gedurende deze actieve en originele reis vormen een driedaagse fietstocht door de Delta, een tweedaagse wandeltocht langs de minderheden rond Sapa en het bezoek aan de weinig bezochte Ha Giang provincie in het noorden van Vietnam de hoogtepunten.

land vietnam
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €1898,00
reisduur 29 dagen
Familiereis VIETNAM AVONTUUR - 21 dagen; Droomeilanden en waterpoppen

Familiereis VIETNAM AVONTUUR - 21 dagen; Droomeilanden en waterpoppen

Dit is een familiereis Vietnam voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Een land met een veel bewogen geschiedenis, een bruisend heden en een veelbelovende toekomst. Weinig landen kennen zoveel variatie als Vietnam. Bezoek een verstilde tempel in de drukte van Hanoi. Vaar door de betoverende Halongbaai, waar karstbergen uit de zee omhoog rijzen. Laat je tijdens deze Vietnam rondreis rondrijden in een cyclo in het hectische Ho Chi Minh Stad. Luier op een tropisch strand, slaap ‘bij de mensen thuis’ en geniet van de keuken vol verse groenten, vis en kruiden.

land vietnam
aanbieder Koningaap
prijs vanaf €1995,00
reisduur 21 dagen
Familiereis VIETNAM, CAMBODJA EN THAILAND AVONTUUR - 21 dagen; Aziatische ervaringen

Familiereis VIETNAM, CAMBODJA EN THAILAND AVONTUUR - 21 dagen; Aziatische ervaringen

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. De oude wijken van Hanoi, varen tussen de rotseilanden van de Halongbaai en Japanse bruggetjes in Hoi An. Een amusementspark en een zwemparadijs, brommertjes en markten in Saigon, de tempels van Angkor Wat en een tropisch eiland! De hoogtepunten van Vietnam, Cambodja en Thailand laten zich prima combineren in deze rondreis van drie weken. Over afwisseling heb je duidelijk niet te klagen.

land vietnam
aanbieder Koningaap
prijs vanaf €2595,00
reisduur 21 dagen
17-daagse groepsrondreis Onvergetelijk Vietnam Route 2 (vanaf april 2018)

17-daagse groepsrondreis Onvergetelijk Vietnam Route 2 (vanaf april 2018)

Tijdens deze reis zien we in een korte periode zeer veel hoogtepunten van deze onvergetelijke bestemming. Deze reis en reisroute (2) wijkt af van het andere Onvergetelijk Vietnam programma (1).De route loopt van noord naar zuid, waarbij we in het noorden kennis zullen maken met de Franskoloniale stad Hanoi en de prachtige uit de zee oprijzende krijtrotsen van Halong Bay. Ook overnachten we bij de bergstammen in het bergachtige Mai Chau en verblijven we een nacht op een traditionele farmstay op het platteland van Vietnam. In Hué bezoeken we de verboden stad met haar keizerlijke paleizen, tempels en de beroemde Thien Mu pagode. Ook reizen we in centraal Vietnam naar de schilderachtige rivierstad Hoi An, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. We vliegen naar het zuiden waar we de miljoenenstad Ho Chi Minh city, het vroegere Saigon, bezoeken. We zien de imposante Notre Dame kathedraal, de drukke Cholon markt, de Thien Hau tempel en Chinatown. Comfortabele, centraal gelegen hotelsZoals u van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer in aircondtitioned bus met ervaren chauffeur en verblijft u in comfortabele hotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. Het ontbijt is inbegrepen tijdens deze reis. Bekijk een selectie van de hotels van deze reisOnze reisspecialisten staan voor u klaarOnze Nederlandssprekende reisleider staat samen met onze lokale gids, de busboy en de chauffeur voor u klaar tijdens deze reis. Zij zorgen ervoor dat u alleen maar hoeft te genieten! Wist u dat u nu al uw vragen kunt stellen aan onze reisleiders in Vietnam?  Probeer het eens en stel uw vraag op het reisleider forum

land vietnam
aanbieder Fox
prijs vanaf €1449,00
reisduur 17 dagen
17-daagse groepsrondreis Onvergetelijk Vietnam Route 1

17-daagse groepsrondreis Onvergetelijk Vietnam Route 1

Tijdens deze reis zien we in een korte periode zeer veel hoogtepunten van deze onvergetelijke bestemming. Deze reis en reisroute (1) wijkt af van het andere Onvergetelijk Vietnam programma (2). De route loopt van noord naar zuid, waarbij we in het noorden kennis zullen maken met de Franskoloniale stad Hanoi en de prachtige uit de zee oprijzende krijtrotsen van Halong Bay. In Hué bezoeken we de verboden stad met haar keizerlijke paleizen, tempels en de beroemde Thien Mu pagode. Ook reizen we in centraal Vietnam naar de schilderachtige rivierstad Hoi An, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In het zuiden bezoeken we miljoenenstad Ho Chi Minh city, het vroegere Saigon. We zien de imposante Notre Dame kathedraal, de drukke Cholon markt, de Thien Hau tempel en Chinatown.  Bekijk het dagprogramma voor alle hoogtepunten van deze reis Comfortabele, centraal gelegen hotelsZoals u van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer in aircondtitioned bus met ervaren chauffeur en verblijft u in comfortabele hotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. Zo verblijven we op het eiland van Dong Hoi in een heerlijk resort, waar u even heerlijk kunt ontspannen aan het zwembad of één van de stranden in de buurt. Het ontbijt is inbegrepen tijdens deze reis. Bekijk een selectie van de hotels van deze reisOnze reisspecialisten staan voor u klaarOnze Nederlandssprekende reisleider staat samen met onze lokale gids, de busboy en de chauffeur voor u klaar tijdens deze reis. Zij zorgen ervoor dat u alleen maar hoeft te genieten! Wist u dat u nu al uw vragen kunt stellen aan onze reisleiders in Vietnam?  Probeer het eens en stel uw vraag op het reisleider forum

land vietnam
aanbieder Fox
prijs vanaf €1469,00
reisduur 17 dagen
22-daagse groepsrondreis Vietnam & Cambodja (vanaf april 2018)

22-daagse groepsrondreis Vietnam & Cambodja (vanaf april 2018)

Indrukwekkende en uitgebreide rondreis door het oude Indochina. Vietnam en Cambodja, twee bijzondere bestemmingen met een heel eigen karakter. In het prachtige Vietnam is deze reis een aaneenschakeling van hoogtepunten. In het noorden ziet u het schilderachtige Halong Bay en verblijft u in Mai Chau midden tussen de bergstammen. Na bezoek aan de keizerlijke hoofdstad Hué zien we het historische stadje Hoi An, met kronkelende straatjes en een kleurige markt. In het zuiden verblijven we in Ho Chi Minh City en bezoeken we de vruchtbare Mekong Delta. In Cambodja begint onze ontdekkingstocht in de hoofdstad Phnom Penh, waar we met het traditionele vervoersmiddel de cyclo de stad ontdekken en de indrukwekkende Killing Fields zien. Ook nemen we een kijkje in het leven van de bewoners op het platteland in Battambang en zien we natúúrlijk het wereldberoemde Angkor tempelcomplex.   Het verschil met de reis tot en met maart 2018 is dat we tijdens deze reis verblijven in Battambang en een prachtige tocht maken over het platteland.Het vervoer door deze twee bijzondere landen gaat per comfortabele privé airco touringcar. In Vietnam leggen we tevens een gedeelte af per nachttrein en binnenlandse vlucht. Een unieke reis!

land vietnam
aanbieder Fox
prijs vanaf €1999,00
reisduur 22 dagen
16-daagse privé rondreis met chauffeur Onvergetelijk Vietnam

16-daagse privé rondreis met chauffeur Onvergetelijk Vietnam

Deze autorondreis met chauffeur door het veelzijdige Vietnam staat garant voor een onvergetelijke ervaring! De route van deze bijzondere rondreis loopt van noord naar zuid, waarbij u in het noorden kennis zult maken met de Frans-koloniale stad Hanoi, de prachtige uit de zee oprijzende krijtrotsen van Halong Bay en het onontdekte Mai Chau. Per trein reist u van Hanoi naar centraal Vietnam naar de plaats Hué. Hier bezoekt u de verboden stad met haar keizerlijke paleizen, tempels en lotusvijvers en daarnaast de beroemde Thien Mu pagode. Ook reist u naar de schilderachtige rivierstad Hoi An, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In het zuiden bezoekt u de miljoenenstad Ho Chi Minh city, het vroegere Saigon, ook wel Parijs van de Oriënt genoemd. U ziet de imposante Notre Dame kathedraal, de drukke Cholon markt, de Thien Hau tempel en Chinatown. Optioneel kunt u de oude Vietcong tunnels van Cu Chi en de Cao Dai tempels van Tay Ninh bezoeken. Vanuit Ho Chi Minh City maakt u een indrukwekkende excursie naar de drijvende markten van de Mekong Delta. Een prachtige reis om nooit meer te vergeten. Bekijk het complete dag tot dagprogramma Comfortabele driesterrenhotels met mooie kamersU verblijft tijdens deze bijzondere reis in heerlijk comfortabele hotels. Deze driesterrenhotels beschikken over nette kamers en dienen als ideale uitvalsbasis om de locatie en haar bezienswaardigheden te ontdekken. Daarnaast beschikken ze over verschillende faciliteiten voor een aangenaam verblijf tijdens uw rondreis door Vietnam. In het geweldige Mai Chau overnacht u bijvoorbeeld in een mooie lodge te midden van de typisch Vietnamese rijstterrassen, die u vanuit het verkoelende zwembad goed kunt bewonderen. Bekijk alle geselecteerde hotels Onvergetelijke excursiesNaast de overweldigende natuur en de uiterst vriendelijke bevolking, biedt Vietnam zoveel moois om van te genieten. Wij hebben daarom een aantal excursies voor u geregeld die absoluut niet mogen ontbreken tijdens een rondreis door Vietnam. Denk hierbij aan een uniek waterpoppenspel in Hanoi, een boottocht door het fascinerende Halong Bay en een bijzondere stadstour door Ho Chi Minh City. U reist tijdens uw reis voornamelijk per comfortabele auto met chauffeur en airconditioning. Tevens zult u op enkele dagen worden begeleid door een Engelssprekende gids die u alles over de omgeving kan vertellen! Bekijk hier alles wat inclusief is

land vietnam
aanbieder Fox
prijs vanaf €1899,00
reisduur 16 dagen
Rondreis Vietnam

Rondreis Vietnam

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Vietnam vormt een optionele tweedaagse wandeltocht rond Sapa in het noorden van Vietnam het onbetwiste hoogtepunt. In nevel gehulde bergen, felgroene rijstvelden, de vruchtbare Mekongdelta en schilderachtige koloniale steden: een rondreis door Vietnam heeft het allemaal.

land vietnam
aanbieder Baobab
prijs vanaf €1698,00
reisduur 22 dagen
16-daagse single groepsreis Veelbelovend Vietnam

16-daagse single groepsreis Veelbelovend Vietnam

Tijdens deze spectaculaire rondreis ontdekken we de vele kanten van Vietnam. We beginnen in de elegante hoofdstad Hanoi, waarna we de drukte van de stad verruilen voor de stilte van het platteland. Enkele van de hoogtepunten van onze reis is het verblijf in het gebied van de bergstammen en de overnachting op een schip in Halong Bay. In zuidelijke richting komen we terecht in de fascinerende natuur rondom het schattige vissersdorpje Hoi An, waar het lijkt alsof de tijd volkomen heeft stilgestaan. Nadat we per vlucht zijn aangekomen in Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, maken we kennis met de overweldigende natuur van de Mekong delta.  Bekijk het dagprogramma voor alle hoogtepunten van deze reisComfortabele, centraal gelegen hotelsZoals u van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs en verblijft u in goede drie- en viersterrenhotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. In het sprookjesachtig mooie Halong Bay verblijven we een nacht op een traditioneel houten schip. In Mai Chau logeren we in een luxe lodge, terwijl we voldoende gelegenheid hebben om te fietsen door de dorpjes en rijstvelden. Bekijk een selectie van de hotels van deze reisVeel excursies inbegrepenTijdens deze reis zijn veel activiteiten al inclusief in de reissom. Zo maken we een wandeling in de Mai Chau vallei, bezoeken we de drijvende markt van Cai Rang en ontdekken we per boot de indrukwekkende Mekong Delta. Bekijk hier wat nog meer inclusief isOnze reisspecialisten staan voor u klaarOnze Nederlandssprekende reisleider staat samen met onze lokale gids, de busboy en de chauffeur voor u klaar tijdens deze reis. Zij zorgen ervoor dat u alleen maar hoeft te genieten! Wist u dat u nu al uw vragen kunt stellen aan onze reisleiders in Vietnam?  Probeer het eens en stel uw vraag op het reisleider forum

land vietnam
aanbieder Fox
prijs vanaf €1399,00
reisduur 16 dagen
Rondreis Vietnam Hoogtepunten

Rondreis Vietnam Hoogtepunten

Tijdens deze hoogtepuntenreis door Vietnam ontdek je bruisende steden, sprookjesachtige kalksteengebergtes en grotten. Je maakt de rijke historie van dichtbij mee en je bevaar de Vietnamese wateren in Noord en Zuid Vietnam. Het wordt één grote verrassing: van het bergachtige noorden tot het tropische zuiden. Bruisende steden en een vriendelijke bevolking maken dit tot een mooie gevarieerde reis. Naast beroemde hoogtepunten bezoeken we ook het minder bekende, maar minstens zo bijzondere Phong Nha.

land vietnam
aanbieder Baobab
prijs vanaf €1398,00
reisduur 16 dagen
Familiereis Vietnam

Familiereis Vietnam

Tijdens deze familiereis door Vietnam ontdekken jullie sprookjesachtige kalksteengebergte, felgroene rijstterrassen en de ongerepte kust van de Zuid-Chinese Zee. Het wordt één grote verrassing: van het bergachtige noorden tot het tropische zuiden. Bruisende steden en een vriendelijke bevolking maken dit tot een mooie gevarieerde reis voor het hele gezin. Naast beroemde hoogtepunten bezoeken we ook minder bekende, maar minstens zo bijzondere plaatsen in Vietnam.

land vietnam
aanbieder Baobab
prijs vanaf €1998,00
reisduur 23 dagen
Rondreis Vietnam

Rondreis Vietnam

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Vietnam ontdek je de in nevel gehulde bergen, felgroene rijstvelden, de vruchtbare Mekongdelta en schilderachtige koloniale steden. Een rondreis door Vietnam heeft het allemaal. Gedurende deze actieve en originele reis vormen een driedaagse fietstocht door de Delta, een tweedaagse wandeltocht langs de minderheden rond Sapa en het bezoek aan de weinig bezochte Ha Giang provincie in het noorden van Vietnam de hoogtepunten.

land vietnam
aanbieder Baobab
prijs vanaf €1898,00
reisduur 29 dagen
21-daagse familie groepsreis Verliefd op Vietnam

21-daagse familie groepsreis Verliefd op Vietnam

Drie weken lang rondreizen door Vietnam met je gezin. Wat kun je zoal bij ons verwachten? Natuurlijk alle hoogtepunten: een stadstour in de Frans-koloniale hoofdstad Hanoi. Maar ook avontuurlijk varen en overnachten op een schip in Halong Bay en een boottocht over de Mekong Delta. Wat dacht je van fietsen op het platteland langs groene rijstvelden en op bezoek bij een etnische bergstam? Met de nachtrein naar keizerlijk Hué, lekker struinen door koloniaal Hoi An, snorkelen in de azuurblauwe zee tussen de zeeschildpadden en koralen. Spannend kruipen door de benauwde Chu Chi-tunnels die bekend zijn uit de Vietnamoorlog. En verder gewoon genoeg vrije tijd om lekker op het strand te zonnen en uiteraard een duik te nemen in de zee. Dit alles maakt Vietnam een super boeiende en ontspannende bestemming jong en oud, ideaal voor de nog niet doorgewinterde Azië-ganger. Bekijk het dagprogramma voor alle hoogtepunten van deze reisComfortabele, centraal gelegen hotelsWe verblijven in comfortabele drie- en viersterrenhotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. In het sprookjesachtig mooie Halong Bay slapen we een nacht op een traditioneel schip en in Mai Chau verblijven we midden tussen de rijstvelden, een adembenemend uitzicht. Bekijk een selectie van de hotels van deze reisVeel excursies inbegrepen Tijdens deze reis zijn veel activiteiten al inclusief in de reissom. Zo gaan we fietsen tussen de rijstvelden van Mai Chau, maken we een boottocht over de Parfum rivier, gaan we snorkelen bij Nha Trang en ontdekken we per boot de indrukwekkende Mekong Delta. Bekijk hier wat nog meer inclusief isOnze reisspecialisten staan voor je klaarOnze Nederlandssprekende reisleider staat samen met de lokale gids, de busboy en de chauffeur voor je klaar tijdens deze reis. Zij zorgen ervoor dat je alleen maar hoeft te genieten. Wist je dat je nu al je vragen kunt stellen aan onze reisleiders in Vietnam?  Probeer het eens en stel uw vraag op het reisleider forum

land vietnam
aanbieder Fox
prijs vanaf €1999,00
reisduur 21 dagen
21-daagse groepsrondreis Beste van Vietnam

21-daagse groepsrondreis Beste van Vietnam

Schitterende en uitgebreide rondreis Vietnam met vele hoogtepunten: cultuurschatten, kilometerslange zandstranden, adembenemend mooie landschappen en prachtige steden. Een topper uit ons Vietnam aanbod! We zien onder andere de koloniale hoofdstad Hanoi met het sprookjesachtig mooie Halong Bay in de nabijheid. Te voet kunt u de voormalige grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam over steken, een unieke ervaring. We bezoeken de verboden stad van Hué en het schilderachtige havenstadje Hoi An, de levendige miljoenenstad Ho Chi Minh City en de indrukwekkende Mekong Delta met kleurrijke marktjes.  Bekijk het dagprogramma voor alle hoogtepunten van deze reisDe vluchten voor deze prachtige rondreis worden uitgevoerd met de comfortabele luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific met een korte overstap in Hong Kong. Wilt u liever wat voordeliger op reis naar Vietnam kies dan voor vluchten met Emirates, een goede luchtvaartmaatschappij maar met langere overstaptijden in Dubai en een latere aankomst in Hanoi op dag 2. Bekijk het vluchtschema onder de prijstabel. Comfortabele, centraal gelegen hotelsZoals u van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs en verblijft u in comfortabele drie- en viersterrenhotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. In het sprookjesachtig mooie Halong Bay verblijven we een nacht op een traditioneel houten schip.  Bekijk een selectie van de hotels van deze reisVeel excursies inbegrepenTijdens deze reis zijn veel activiteiten al inclusief in de reissom. Zo maken we een boottocht over de Parfum rivier, bezoeken we de drijvende markt van Cai Be en ontdekken we per boot de indrukwekkende Mekong Delta. Bekijk hier wat nog meer inclusief isOnze reisspecialisten staan voor u klaarOnze Nederlandssprekende reisleider staat samen met onze lokale gids, de busboy en de chauffeur voor u klaar tijdens deze reis. Zij zorgen ervoor dat u alleen maar hoeft te genieten! Wist u dat u nu al uw vragen kunt stellen aan onze reisleiders in Vietnam?  Probeer het eens en stel uw vraag op het reisleider forum

land vietnam
aanbieder Fox
prijs vanaf €1499,00
reisduur 21 dagen
Vietnam - Wandelvakantie

Vietnam - Wandelvakantie

Wat is er mooier dan te voet in een rustig tempo het noorden van Vietnam verkennen. Een unieke wandelvakantie door de prachtige berglandschappen nabij de Chinese grens waar je in contact komt met de vriendelijke bergbewoners, kleurrijke markten bezoekt en verwelkomt wordt in hun huizen. Geniet van schitterende vergezichten over 3000 meter hoge bergen, kunstig aangelegde rijstterrassen en authentieke dorpjes. Dwaal door het levendige Old Quarter van Hanoi en vaar of kajak door de wonderschone Halong Bay. Neem de trein naar Hué en bezoek het UNESCO erfgoed van Hoi An. Bijzonder zijn de overnachtingen in comfortabele ecolodges midden in de natuur en homestays bij de mensen thuis.

land vietnam
aanbieder SNP
prijs vanaf €0,00
reisduur 20 dagen
Vietnam - Wandelreis

Vietnam - Wandelreis

Neem de tijd voor een uniek wandelavontuur en ontdek het prachtige noorden van Vietnam. Kleurrijke bergvolkeren, gifgroene rijstvelden, authentieke markten, en bizarre berg landschappen. Bezoek de mooiste uithoeken van het noorden tijdens de vele dagwandelingen. Je overnacht in kleine hotels, gueshouses en 5 nachten in een homestay bij de lokale bevolking thuis. Door deze unieke contacten met de bevolking en de ontspannen manier van reizen leer je het land op de beste manier kennen.

land vietnam
aanbieder SNP
prijs vanaf €1684,00
reisduur 17 dagen
Vietnam - Met de kids

Vietnam - Met de kids

Ga op avontuur en ontdek samen een onbekend stuk Azië. Deze reis biedt een uitgebreide, afwisselende en indrukwekkende ervaring in noord, midden en zuid Vietnam. Maak een tocht met een fietsriksja door het sfeervolle Hanoi. Bezoek kleurrijke bergvolkeren en slaap bij de mensen thuis. Vaar langs drijvende markten en eet eens slang. Maak mooie boottochten en duik in de Chinese Zee. Wandel en fiets door het platteland en leer alles over rijst, slaap in treinen en kruip door de tunnels uit de tijd van de Vietnam oorlog. Ga tenslotte ‘sandboarden’ op rode zandduinen en geniet van het zwembad onder de palmbomen.

land vietnam
aanbieder SNP
prijs vanaf €2144,00
reisduur 18 dagen
Vietnam - Noord- en Zuid Vietnam Compleet

Vietnam - Noord- en Zuid Vietnam Compleet

Deze vakantie biedt je een uniek en afwisselend programma. Reis naar het sfeervolle en Frans aandoende Hanoi. Bezoek van daaruit Noord-Vietnam; verken al wandelend de prachtige bergdorpen, mooiste rijstterrassen en ontmoet haar kleurrijke bewoners . In de idyllische Halong Bay maak je een prachtige boottocht tussen de bizarre karstbergen. Zuidelijker bezichtig je de oude keizerstad Hue en het pittoreske Hoi An, een van de authentiekste stadjes van Vietnam. Deze reis eindigt in het zuiden, in Saigon, zodat het makkelijk is je reis te verlengen met een verblijf in de Mekong delta of aan het strand.

land vietnam
aanbieder SNP
prijs vanaf €1790,00
reisduur 17 dagen
Groepsreis Vietnam in 2 weken ; Parel van Indochina

Groepsreis Vietnam in 2 weken ; Parel van Indochina

Weinig landen kennen zoveel variatie als Vietnam. Laat je tijdens je Vietnam groepsreis rondrijden in een cyclo in het hectische Hanoi en geniet van de overdadige keuken vol verse groenten, vis en kruiden. Bezoek een verstilde tempel in de drukte van Ho Chi Minh City en ontspan op de stranden aan de gehele lange oostkust. Vietnam is een charmant, stijlvol land, waar nog veel te ontdekken valt op historisch, cultureel en culinair gebied.

land vietnam
aanbieder Shoestring
prijs vanaf €1499,00
reisduur 16 dagen / 15 nachten dagen
Groepsreis Vietnam 'on a Shoestring'; Rijstterrassen en koloniale grandeur

Groepsreis Vietnam 'on a Shoestring'; Rijstterrassen en koloniale grandeur

Een zeer scherp geprijsde rondreis door Vietnam, die je van noord naar zuid door dit charmante land brengt. We trekken ruim de tijd uit voor een verkenning van het noorden, landschappelijk het meest aantrekkelijke deel van het land. Je maakt kennis met Vietnams minderheden en ziet de monumentale overblijfselen van een oude beschaving. Een belangrijk aspect is het verblijf in ‘homestays’; op wel vier plekken logeer je bij de mensen thuis!

land vietnam
aanbieder Shoestring
prijs vanaf €1399,00
reisduur 21 dagen / 20 nachten dagen
Groepsreis Vietnam; Varen tussen karstrotsen als in een Chinese pentekening

Groepsreis Vietnam; Varen tussen karstrotsen als in een Chinese pentekening

Een weergaloze rondreis door Vietnam, die je naar alle hoogtepunten van dit meeslepende land brengt: van Ho Chi Minh City in het zuiden tot de overweldigende sprookjesbaai van Ha Long in het noorden. Je maakt kennis met Vietnams minderheden in de bergen bij Sapa en ziet de monumentale overblijfselen van oude beschavingen. Vietnam is een charmant, stijlvol land, waar nog veel te ontdekken valt op historisch, cultureel en culinair gebied.

land vietnam
aanbieder Shoestring
prijs vanaf €1599,00
reisduur 22 dagen / 21 nachten dagen