Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Afrika>Benin
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Benin

bakermat van de voodoo

druk-verkeer

Benin, dat vroeger Dahomey heette, ligt in het westen van Afrika. Dit voor Afrikaanse begrippen kleine landje wordt nog weinig door toeristen bezocht. Toch heeft het land de bezoeker heel wat te bieden. Zo is Benin een ideaal land om Afrika te leren kennen, want op slechts een kleine oppervlakte vind je bijna alle facetten van heel Afrika terug; van kleurrijke inlandse markten, prachtige ongerepte stranden, traditionele stammen met hun traditionele muziek en traditionele dansen en natuurlijk het Afrikaanse wild.

Toch heeft Benin ook iets geheel eigens. Het land is namelijk de bakermat van de voodoo-cultuur, waarbij goden, geesten en voorouders worden aanbeden. Vooral in het zuiden van van het land zijn er veel voodooaanhangers en hier bevindt zich ook de stad die fungeert als spirituele hoofdstad van de voodoo, Ouida. In deze stad, die ook het eindpunt van de slavenroute was vindt jaarlijks in januari het beroemde voodoo-festival plaats.

Naast de voodoo-cultuur heeft Benin de bezoeker nog veel meer te bieden. Zo zijn er nog veel sporen te vinden van het oude koninkrijk Dahomey, dat in de 17e eeuw een aanzienlijk deel van West-Afrika besloeg. De paleizen in Abomey - vol schedels van gedode vijanden - en het historisch museum tonen hoe machtig dit rijk ooit was.

Hiernaast vind je in er prachtige ongerepte stranden, een stad op palen (Ganvié) met als bijnaam 'Venetië van Afrika' en twee van de beste wildparken van West-Afrika (Park W en het Pjendjari park), waar, naast vele soorten antilopen, ook olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden leven.

Kortom, Benin is een verassende reis- of vakantiebestemming voor iedereen die wel eens kennis wil maken met authentiek West-Afrika.

 • vlag-benin

  Benin

  Hoofdstad: Porto-Novo 
  Oppervlakte:
   112.620 km2
  Aantal inwoners:
   9,6 miljoen 
  Hoogste punt:
   658 meter
  Visum: ja
  Bekend van:
   Voodoo, slavenhandel, koninkrijk Dahomey