Ambon is je uitvalsbasis voor je vakantie in de Molukken. Je komt er aan vanuit Nederland of een van de andere eilanden in Indonesië. Ook op Ambon zelf is genoeg te beleven!
Bartje Boemboe: echt indonesisch koken, voor of na je reis!
Slimme Reistips
Wie eenmaal in Azië is geweest, weet dat je voor echt lekker eten bij de toko moet zijn. Het kookboek Bartje Boemboe helpt je vervolgens op weg met geweldige recepten.
Winkelen in een toko haalt het vakantiegevoel direct terug. De geuren uit de Azatische keuken, trassi in meerdere soorten en groenten voor schappelijke prijzen. Het kookboek Bartje Boemboe mag er dan hip uitzien, het ademt tegelijkertijd de echte Indonesische cultuur. Niet voor niets is de ondertitel 'Authentieke Indonesische gerechten zoals onze oma's ze maakten'. Auteurs Bart Eijken en Jojo Keller raadpleegden de handgeschreven receptenboekjes van hun oma's. Ze ontcijferden het Pasar Maleis, Javaans en Bahasa voor ons. En ach, dat je dan in de toko om djahé vraagt en dat gewoon gember blijkt te zijn, maakt je kookavontuur alleen maar extra bijzonder!
Geen rijsttafels
In tien menu's leer je de Indonesische keuken goed kennen. Je kan losse onderdelen bereiden of het hele menu. Let wel, Jojo en Bart houden niet van rijsttafels. Gelukkig maar. Naast de meer bekende gerechten als saté-varianten – de sate ayam viel hier erg in de smaak – staat er ook ananas met serehroom op het menu of kan je leren hoe je een echt goede gado gado maakt. Ikan Pepesan verklapt al een beetje dat het om een pittig gerecht gaat: hete vis gestoomd in bananenblad.
De uitleg is steeds heel helder en de meeste recepten vragen geen dag voorbereiding. De ingrediënten zijn daarentegen niet allemaal in de reguliere supermarkt te krijgen. Enig commercieel tintje is dus het aanbod van eigengemaakte boemboe's, te bestellen via hun site. Maar ach, een beetje vakantie door de brievenbus is toch ook best fijn!
Dikke aanrader dus, dit kookboek met prachtige foto's en mooie extra verhalen. En oh ja, er zijn ook wijnsuggesties. En allerlei sambalvarianten. Spekkoek kan je nu ook zelf maken. Gastvrij zijn de auteurs ook. Op onze facebookpagina mogen we twee exemplaren weggeven!
Ook koken volgens Bartje Boemboe? Bestel het boek hier voor 22,50 zonder verzendkosten.