Ecuador

Tropisch

klimaat

Ecuador ligt op de evenaar en de lage gedeeltes hebben een tropisch klimaat. In de Andes daalt de temperatuur naarmate je hoger komt. De temperatuur is het hele jaar ongeveer gelijk. Er zijn grofweg twee seizoenen: het droge en regenseizoen en die vallen niet overal precies gelijk.

Aan de kust is het tropisch en vochtig, met een relatief droge tijd van juli t/m november. In het regenseizoen vallen er vaak tropische regenbuien aan het einde van de dag. De temperatuur aan de kust is gemiddeld zo'n 30 graden.
In de Andes bepaalt de hoogte de temperatuur. In Quito is het gemiddeld tussen de 14 en 21 graden, waarbij het gedurende de dag steeds warmer wordt. Laat in de dag regent het vaak en 's nachts koelt het flink af. Het regenseizoen in de Sierra duurt van november tot mei, de zon schijnt dan doorgaans ook nog een paar uur. 
In het Amazonegebied is het het hele jaar door broeierig en regent het veel. April t/m juni zijn doorgaans de natste en augustus en december t/m maart de droogste maanden, maar dat is een erg relatief gegeven. Het is immers een tropisch regenwoud.
De Galápagosarchipel heeft een regenseizoen van januari t/m juni, waarin het goed te bereizen is. Er valt dan af en toe een flinke tropische bui, maar de rest van de tijd is het lekker warm. Tijdens het droge seizoen van juli t/m december is het koeler en vaak mistig, de naam Garua. Dan is het minder aangenaam.

Risico's

reisadvies

Reizen naar Ecuador is relatief veilig, maar er zijn zeker risico's, zeker in de grensstreek met Colombia worden voorzorgsmaatregelen geadviseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, daar zijn terroristische groepen actief. De situatie verandert bovendien geregeld, dus hou voor vertrek altijd het meest actuele advies in de gaten via deze site. 

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de noordelijke provincies van Ecuador. In de overige provincies moet je rekening houden met criminaliteit, vooral in de steden Quito en Guayaquil komen berovingen voor.

In Ecuador kunnen demonstraties en stakingen voorkomen die tot geweld leiden, probeer niet langs of door de blokkade te gaan. 

Taxi's

Het ministerie waarschuwt ook voor express ontvoeringen door illegale taxi's, waarbij toeristen worden gedwongen te gaan pinnen. Dit komt vooral in Quito en Guayaquil, vaak met niet-geregistreerde taxichauffeurs als handlanger. Officiële taxi’s zijn geel en hebben registratienummers op de deur en een taximeter.

Risico’s in/met natuur

De natuurgebieden in Ecuador zijn eenzaam en uitgestrekt. Je kan er verdwalen of beroofd worden. Daarom is het raadzaam om natuurgebieden in groepsverband, onder leiding van een gids, te bezoeken. 
In Ecuador kunnen (zware) aardbevingen voorkomen. In het deel van het Andesgebergte dat in Ecuador ligt, zijn veel actieve vulkanen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Mijnen en diefstal in grensgebied met Peru

Reis tussen Ecuador en Peru over de Panamericana-weg en ga langs de reguliere doorlaatposten. In de buurt van de grens ligt een gebied met mijnen die nog niet ontploft zijn. Pas bij grensposten op voor diefstal en bedrog bij het wisselen van geld.

Drugs

De meeste Nederlanders die in een Ecuadoraanse gevangenis zitten, zijn veroordeeld wegens drugsbezit. In Ecuador maakt men weinig verschil tussen softdrugs en harddrugs: beide worden zwaar bestraft. De levensomstandigheden in de Ecuadoraanse gevangenissen zijn zwaar.

Tips ambassade

Neem nooit sigaretten of een drankje aan van onbekenden. Deze kunnen behandeld zijn met een verdovend poeder, genaamd scopolamine. Dit kan een poging tot beroving zijn. Soms wordt het zelfs op promotiefolders gespoten. 

Ja, malaria

Vaccinaties

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Ecuador alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Ecuador binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest. Maar het wordt voor grote delen wel aangeraden. 

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Ecuador aangeraden: 
- vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
- vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
- vaccinatie tegen gele koorts: in het Amazonegebied, oostelijk van de Andes en in het kustgebied. Voor verblijf in de Andes zelf hoef je geen gele koorts vaccinatie te halen. Ook voor de Galapagos eilanden wordt geen gele koorts inenting aanbevolen.

Malaria

Er komt in Ecuador malaria voor in de gebieden beneden 1500 meter (maar niet op de Galapagos eilanden). Voor bepaalde delen van Ecuador wordt geadviseerd, naast goede antimuggenmaatregelen, een noodbehandeling mee te nemen.

Nee

ambassades

Geen Nederlandse ambassade in Ecuador

Er is geen Nederlandse ambassade in Ecuador. De dichtstbijzijnde ambassade is in Lima, Peru.

Nee

visumplicht

Reisdocumenten voor Ecuador

Voor Ecuador heb je nodig:

- Een paspoort dat na vetrek uit Ecuador nog minimaal 6 maanden geldig is

- Een visum bij een verblijf langer dan drie maanden

- Een vliegticket met een bevestigde terug- of doorvlucht
- Voldoende geld om je verblijf in Ecuador te kunnen financieren, zo'n 500 euro per maand.

 

 

Visum

Voor een verblijf in Ecuador is geen visum vereist voor reizigers met de Nederlandse of de Belgische nationaliteit. 

Voor een verblijf van langer dan drie maanden is wel een visum vereist. In dit geval kun je een visum aanvragen bij de Ambassade van Ecuador in Nederland of België. Met dit visum mag je maximaal 6 maanden in Ecuador blijven. Meer informatie staat hier.

Het is verstandig om voor je vertrek informatie op te vragen over de douanebepalingen. Deze worden namelijk nogal eens gewijzigd.

Adressen ambassades Ecuador in Nederland en België

Nederland:

Ambassade Ecuador
Koninginnegracht 84
2514 AJ Den Haag

Openingstijden: maandag-vrijdag 09:30-18:00

Tel. nr. 070-3463753/9563 en 070-3658910

België:

Ambassade Ecuador
Louizalaan 363
1050 Elsene

Tel nr. 02.644.30.50

Fax: 02.644.28.13

E-mail: amb.equateur@skynet.be

Dollar

Valuta

In Ecuador wordt sinds 2000 met de Amerikaanse dollar betaald. Er worden biljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 dollar gebruikt en munten van 1, 5, 10, 25 en 50 dollarcent.

Pinnen en creditcard

In de grote steden Quito, Otavalo, Baños, Riobamba, Cuenca en Guayaquil kan gepind worden. Je kunt ook geld opnemen met de belangrijkste creditcards en daarmee betalen in de duurdere zaken, restaurants en hotels. Soms wordt commissie gerekend. Zorg dat je voldoende kleine coupures hebt, van één dollar, want er is vaak geen wisselgeld voorhanden. 

Zorg dat je altijd voldoende cash geld hebt, pinautomaten zijn geregeld kapot of buiten gebruik.

feestdagen

Feestdagen Ecuador

De belangrijkste jaarlijks terugkerende feestdagen van Ecuador zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Carnaval februari
Witte Donderdag maart/april
Goede Vrijdag maart/april
Pasen maart/april
Dag van de Arbeid 1 mei
Herdenking van de Slag bij Pinchincha 24 mei
Corpus Christi 10 juni
Simon Bolivar Dag 24 juni
Allerheiligen 1 november
Allerzielen 2 november
Kerstmis 25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

-7, -6

tijdsverschil

Tijdsverschil Ecuador

Tijdens de zomertijd is het in Ecuador 7 uur vroeger dan in Nederland en België, in de winter is het verschil 6 uur.

Op de Galapagos-eilanden is het nog één uur vroeger dan op het vasteland van Ecuador.

Spaans

taal

Taal in Ecuador

De officiële taal van Ecuador is Spaans.

De Indianen in de Sierra spreken overwegend Chibcha en vooral Quechua, wat oorspronkelijk de gesproken taal van de Inca's was. Het Quechua heeft verschillende dialecten die flink van elkaar verschillen en deze taal wordt ook nog in Peru en Bolivia gesproken.

In de Oriente worden vele andere indianentalen en dialecten gesproken. In afgelegen gebieden kan het voorkomen dat de bevolking geen Spaans of Engels spreekt.

In hotels en restaurants spreekt men redelijk Engels. Het is echter aan te raden om een paar woorden Spaans te leren om het contact met de lokale bevolking te vergemakkelijken.

Quito

Hoofdstad Quito bestaat uit twe delen, de historische binnenstad en de veel modernere wijken. 

Hoofdstad Quito

Zoals in veel grote, oudere steden zijn de nieuwe wijken vol hippe uitgaansgelegenheden en zie je hier zelfs wolkenkrabbers. In de oude stad, die flink is gerestaureerd, ontmoet je het traditionele Ecuadoraanse leven. Vers fruit, straatoptredens en genieten maar!

 

Amazone

Je komt natuurlijk ook naar Ecuador voor een bezoek aan het Amazonewoud.

Amazonewoud

Het Yasuní National Park is geschikt om trekkings te maken van één of meer dagen, een bezoek te brengen aan indianenstammen of zelfs een nachtelijke hike te maken met een gids, de kans op een ontmoeting met een van de vele dieren is dan nog groter!

Via YourWay2Travel kan je losse bouwstenen boeken voor je avonturen in Ecuador. Uiteraard helpen ze je ook in het Amazonewoud. 

Galapagos-eilanden

Beter dan dit wordt het niet: de Galapagos-eilanden zijn een must op je reis in Ecuador.

Galapagos-eilanden

Deze magische plek inspireerde Darwin tot zijn evolutietheorie. Je ontmoet er tal van (unieke) diersoorten, zoals reuzenschildpadden, pinguïns, blauw- en roodvoetgenten, fregatvofels maar ook zeehonden en flamingo's. Je kan er duiken naar de zeedieren en hikes maken naar de vulkanen, zoals de Serra Negra. Je bezoek is kostbaar, dus bereid het goed voor! Er zijn accomodaties in diverse prijsklassen.

Bekijk bijvoorbeeld hier de bouwstenen Ecuador van YourWay2Travel

 

Andes

Het Andesgebergte lokt je met diverse hikes en haar natuurschoon. 

Het Andesgebergte

Zin in een actieve reis? Dan ben je in de Andes op de juiste plek. Bezoek het Quilotoa kratermeer, klauter door de kloof van de Toachi rivier en hike door uitgestrekte gletsjerdalen. Nog meer uitdaging nodig? Loop in twee dagen op zo'n 4.000 meter hoogte door de vallei tussen de Chimborazo en de Carihuairazo.

Bijvoorbeeld SNP-reizen biedt georganiseerde wandelreizen in Ecuador met gids. Ideaal als je veel wil doen, maar weinig tijd hebt voor de voorbereiding. 

WTC

Artikelen over Ecuador

De meest verre uithoeken van de wereld bezoeken. Slapen in hutjes van de lokale stam of de massale slacht van...

Go local, met je camera op zoek naar tribale stammen
1
Reisbijbel

Reizen ecuador

Rondreis Ecuador, 21 dagen

Rondreis Ecuador, 21 dagen

Rondreis door het afwisselende landschap van dit land op de evenaar. Naast koloniale steden zie je besneeuwde vulkanen in de Andes en verblijf je in de jungle en aan de kust. De indiaanse bevolking geeft kleur aan de vele markten.

land ecuador
aanbieder Djoser
prijs vanaf 2495
reisduur 21 dagen
Galapagos Budget 5 dgn

Galapagos Budget 5 dgn

U verblijft gedurende 5 dagen in een kleinschalig hotelletje op het hoofdeiland Santa Cruz, dat als uitvalsbasis dient voor bootexcursies rondom Santa Cruz. Die excursies zijn op groepsbasis en daarom verschilt het gezelschap van dag tot dag. U ziet elke dag beesten en soms kunt u lekker zwemmen en snorkelen tussen de zeeleeuwen.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1180
reisduur 5 dagen
Galapagos Budget 4 dgn

Galapagos Budget 4 dgn

U verblijft gedurende 4 dagen in een kleinschalig hotelletje op het hoofdeiland Santa Cruz, dat als uitvalsbasis dient voor bootexcursies rondom Santa Cruz. Die excursies zijn op groepsbasis en daarom verschilt het gezelschap van dag tot dag. U ziet elke dag beesten en soms kunt u lekker zwemmen en snorkelen tussen de zeeleeuwen.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 885
reisduur 4 dagen
Beagle. Centre Southern Islands

Beagle. Centre Southern Islands

De Beagle is een motorzeilschip voor slechts 14 passagiers. Eenvoudig, goed verzorgd en mooie lange routes. De route door het zuiden van de archipel gaat onder anderen ook naar het eiland Española, het enige eiland met een grote kolonie albatrossen!

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3470
reisduur 8 dagen
Beagle

Beagle

De Beagle is een motorzeilschip voor slechts 14 passagiers. Eenvoudig, goed verzorgd en mooie lange routes. De route door het noordwesten  van de archipel is zeer afwisselend. U ziet tijdens de cruise heel veel beesten en u bent elke dag zelf ook onderdeel van de natuur, met wandelingen, zwemmen en snorkelen. U wandelt tussen de beesten en bij het snorkelen bent u natuurlijk nooit alleen, u wordt omringd door speelse zeeleeuwen en bonte vissen.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3470
reisduur 8 dagen
Beagle. Centre Southern Islands

Beagle. Centre Southern Islands

De Beagle is een motorzeilschip voor slechts 14 passagiers. Eenvoudig, goed verzorgd en mooie lange routes. De route door het zuiden van de archipel gaat onder anderen ook naar het eiland Española, het enige eiland met een grote kolonie albatrossen!

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3470
reisduur 8 dagen
Corals. Route South

Corals. Route South

De Corals I en II zijn twee mooie jachten in de Galápagos. Ze varen 4- en 5-daagse routes en maken in een loop van twee weken alle toegestane aanlandingen  die hen door de nationale parkauthoriteiten zijn toegewezen. De Corals I en II hebben respectievelijk 36 en 20 passagiers en u bent dus altijd in klein gezelschap. Uit de vier verschillende vaarroutes kozen wij hieronder als voorbeeld de mooie vijfdaagse route naar de zuidelijke eilanden Española en Floreana met veel gelegenheid om te zwemmen, snorkelen of kajakken.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1870
reisduur 5 dagen
Corals. Route Central

Corals. Route Central

De Corals I en II varen identieke routes. Route Central is compact met niet al te lange vaarafstanden. De schepen hebben een zonnedek (zon en schaduw), restaurant en gezellige lounge. De hutten zijn zeer verzorgd.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1400
reisduur 4 dagen
Scalesia Galapagos Lodge

Scalesia Galapagos Lodge

Op het eiland Isabela ligt de Scalesia Lodge. Het is een comfortabele lodge in safari-stijl midden in eigen natuurgebied, omgeven door bossen en een spectaculair uitzicht over de kust. Het is de enige accommodatie, die niet in het dorp ligt, maar zo’n 25 km erbuiten. Alle excursies eindigen aan het einde van de dag in een van de leuke tentjes aan het strand in het dorp. Daarna keert u terug naar de stilte  van het binnenland.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1095
reisduur 0 dagen
Corals. Route Central

Corals. Route Central

De Corals I en II varen identieke routes. Route Central is compact met niet al te lange vaarafstanden. De schepen hebben een zonnedek (zon en schaduw), restaurant en gezellige lounge. De hutten zijn zeer verzorgd.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1400
reisduur 4 dagen
Tren Ecuador

Tren Ecuador

Van Quito naar Guayaquil in een chique klassieke trein. Prachtige landschappen, heerlijke gerechten, uitstapjes en dan ‘s nachts in een comfortabel hotelbed. Een en al hoogtepunten: Otavalo, de Duivel’s Neus, vulkanen, inheemse dorpjes.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1510
reisduur 0 dagen
Angelito: Route Noord

Angelito: Route Noord

De Angelito is een modern en comfortabel motorjacht met een heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Lekker kleinschalig, geen overbodige luxe, mooie routes.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2600
reisduur 5 dagen
Angelito: Route Noord en Zuid

Angelito: Route Noord en Zuid

De Angelito is een modern en comfortabel motorjacht met een heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Lekker kleinschalig, geen overbodige luxe, mooie routes.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3800
reisduur 4 dagen
Angelito: Route West

Angelito: Route West

De Angelito is een modern en comfortabel motorjacht met een heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Lekker kleinschalig, geen overbodige luxe, mooie routes.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3800
reisduur 8 dagen
Angelito: Route Zuid

Angelito: Route Zuid

De Angelito is een modern en comfortabel motorjacht met een heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Lekker kleinschalig, geen overbodige luxe, mooie routes.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1740
reisduur 4 dagen
Angelito: Route West

Angelito: Route West

De Angelito is een modern en comfortabel motorjacht met een heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Lekker kleinschalig, geen overbodige luxe, mooie routes.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3800
reisduur 8 dagen
Angelito: Route Zuid

Angelito: Route Zuid

De Angelito is een modern en comfortabel motorjacht met een heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Lekker kleinschalig, geen overbodige luxe, mooie routes.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1740
reisduur 4 dagen
Angelito: Route Noord

Angelito: Route Noord

De Angelito is een modern en comfortabel motorjacht met een heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Lekker kleinschalig, geen overbodige luxe, mooie routes.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2600
reisduur 5 dagen
Beagle

Beagle

De Beagle is een motorzeilschip voor slechts 14 passagiers. Eenvoudig, goed verzorgd en mooie lange routes. De route door het noordwesten  van de archipel is zeer afwisselend. U ziet tijdens de cruise heel veel beesten en u bent elke dag zelf ook onderdeel van de natuur, met wandelingen, zwemmen en snorkelen. U wandelt tussen de beesten en bij het snorkelen bent u natuurlijk nooit alleen, u wordt omringd door speelse zeeleeuwen en bonte vissen.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3470
reisduur 8 dagen
Corals. Route South

Corals. Route South

De Corals I en II zijn twee mooie jachten in de Galápagos. Ze varen 4- en 5-daagse routes en maken in een loop van twee weken alle toegestane aanlandingen  die hen door de nationale parkauthoriteiten zijn toegewezen. De Corals I en II hebben respectievelijk 36 en 20 passagiers en u bent dus altijd in klein gezelschap. Uit de vier verschillende vaarroutes kozen wij hieronder als voorbeeld de mooie vijfdaagse route naar de zuidelijke eilanden Española en Floreana met veel gelegenheid om te zwemmen, snorkelen of kajakken.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1870
reisduur 5 dagen
Hopping 2 Islands

Hopping 2 Islands

In de vijfdaagse variant van de “Hopping” verblijft u op twee eilanden: Santa Cruz en Isabela. U ziet en ervaart op een actieve en speelse manier de bijzondere dierenwereld. Er zijn wandelingen in het binnenland, bootexcursies naar onbewoonde eilandjes en er is veel gelegenheid om te snorkelen. Voor gezinnen met kinderen is hopping leuker dan de meer gebruikelijke cruises.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1240
reisduur 0 dagen
Hopping 2 Islands

Hopping 2 Islands

In de vijfdaagse variant van de “Hopping” verblijft u op twee eilanden: Santa Cruz en Isabela. U ziet en ervaart op een actieve en speelse manier de bijzondere dierenwereld. Er zijn wandelingen in het binnenland, bootexcursies naar onbewoonde eilandjes en er is veel gelegenheid om te snorkelen. Voor gezinnen met kinderen is hopping leuker dan de meer gebruikelijke cruises.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1240
reisduur 0 dagen
Hopping 3 Islands

Hopping 3 Islands

De ‘island hopping’ programma’s zijn bedoeld om op een actieve, sportieve wijze de dierenwereld van de archipel te leren kennen.’s Nachts slaapt u in een hotel en niet op een schip. In een hopping programma ziet u minder soorten beesten dan tijdens de meer gebruikelijke cruises.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1890
reisduur 7 dagen
Hopping 3 Islands

Hopping 3 Islands

De ‘island hopping’ programma’s zijn bedoeld om op een actieve, sportieve wijze de dierenwereld van de archipel te leren kennen.’s Nachts slaapt u in een hotel en niet op een schip. In een hopping programma ziet u minder soorten beesten dan tijdens de meer gebruikelijke cruises.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1890
reisduur 7 dagen
Galapagos Legend

Galapagos Legend

De ms Legend is groot genoeg (100 passagiers) om veel faciliteiten te bieden, met veel dekken om te zonnebaden of om te zwemmen, hutten met balkon en het programma is kindvriendelijk. Uit de vier verschillende vaarroutes kozen wij als voorbeeld de mooie vijfdaagse route naar de westelijke eilanden Isabela en Fernandina.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1790
reisduur 0 dagen
Galapagos Legend

Galapagos Legend

De ms Legend is groot genoeg (100 passagiers) om veel faciliteiten te bieden, met veel dekken om te zonnebaden of om te zwemmen, hutten met balkon en het programma is kindvriendelijk. Uit de vier verschillende vaarroutes kozen wij als voorbeeld de mooie vijfdaagse route naar de westelijke eilanden Isabela en Fernandina.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1790
reisduur 0 dagen
Galapagos Budget 5 dgn

Galapagos Budget 5 dgn

U verblijft gedurende 5 dagen in een kleinschalig hotelletje op het hoofdeiland Santa Cruz, dat als uitvalsbasis dient voor bootexcursies rondom Santa Cruz. Die excursies zijn op groepsbasis en daarom verschilt het gezelschap van dag tot dag. U ziet elke dag beesten en soms kunt u lekker zwemmen en snorkelen tussen de zeeleeuwen.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1180
reisduur 5 dagen
Galapagos Budget 4 dgn

Galapagos Budget 4 dgn

U verblijft gedurende 4 dagen in een kleinschalig hotelletje op het hoofdeiland Santa Cruz, dat als uitvalsbasis dient voor bootexcursies rondom Santa Cruz. Die excursies zijn op groepsbasis en daarom verschilt het gezelschap van dag tot dag. U ziet elke dag beesten en soms kunt u lekker zwemmen en snorkelen tussen de zeeleeuwen.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 885
reisduur 4 dagen
Finch Bay Eco Hotel

Finch Bay Eco Hotel

Op het eiland Santa Cruz ligt het Finch Bay Eco Hotel. Het enige hotel op het eiland met strand voor de deur. Het is er heerlijk rustig zonder wegen en auto’s in een groene omgeving van mangrove. U kunt tijdens uw verblijf kiezen uit verschillende excursies: landexcursies op het eiland zelf of met de hoteleigen boot naar naburige eilanden.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1567
reisduur 4 dagen
Tussen Bergen en Vulkanen

Tussen Bergen en Vulkanen

Hacienda El Porvenir is een boerderij, die waanzinnig mooi gelegen is op 4000 meter, aan de voet van de Cotopaxi vulkaan. Actief actief overdag, ‘s avonds dicht bij het haardvuur, terwijl het buiten koud wordt.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 926
reisduur 4 dagen
Tussen Bergen en Vulkanen

Tussen Bergen en Vulkanen

Hacienda El Porvenir is een boerderij, die waanzinnig mooi gelegen is op 4000 meter, aan de voet van de Cotopaxi vulkaan. Actief actief overdag, ‘s avonds dicht bij het haardvuur, terwijl het buiten koud wordt.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 926
reisduur 4 dagen
Seaman Journey

Seaman Journey

De Seaman Journey is een first class catamaran (bouwjaar 2008); de enige catamaran in ons aanbod. Het schip heeft een frisse uitstraling, vooral het zonnedek is gezellig ingericht met hippe loungebedden.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2190
reisduur 4 dagen
Sea Star Journey

Sea Star Journey

De Sea Star Journey is één van de luxe jachten in de archipel. Publieke ruimtes en suites zijn bijzonder fraai vormgegeven met veel ramen voor maximaal kijkgenot. De sfeer is intiem en de informatieoverdracht maximaal.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4040
reisduur 5 dagen
Santa Cruz II

Santa Cruz II

De Santa Cruz II is de opvolger van de Santa Cruz. Het is een prachtige middenklasser onder de ‘grote’ schepen in de Galápagos. Het schip biedt plaats aan 90 passagiers. Het voordeel van een groter schip is onmiskenbaar de aantrekkelijkheid van grotere publieksruimtes. Je zit minder op elkaars lip. U geniet van uitgebreide faciliteiten in een gemoedelijke en gastvrije sfeer. Het schip is populair en snel volgeboekt.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3290
reisduur 4 dagen
Sacha Lodge

Sacha Lodge

De regenwouden van de Amazone in Ecuador liggen binnen handbereik van de hoofdstad, het is maar 30 minuten vliegen naar de stad Coca. Vervolgens reist u per motorkano naar Sacha lodge, uw verblijfadres ligt diep in het woud verscholen. Sacha Lodge is een zeer comfortabele lodge aan de Rio Napo. Eerst 30 minuten vliegen vanuit Quito en dan 3 uur varen per motorkano naar de lodge, mooi gelegen aan een eigen zwemmeertje.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 259
reisduur 4 dagen
Amazonecruise Rio Napo

Amazonecruise Rio Napo

De Rio Napo is een machtige zijrivier van de Amazone. Tijdens de vijfdaagse cruise vaart u helemaal naar de Peruaanse grens, door het meest maagdelijke regenwoud van Ecuador. Vooral in dat oostelijke deel van het regenwoud is de kans groot, dat u de roze rivierdolfijnen te zien krijgt. Bonte vogels en apen zijn gegarandeerd.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1916
reisduur 4 dagen
Natuurparadijs aan Zee

Natuurparadijs aan Zee

Machalilla National Park ten noorden van Guayaquil is een prachtige kustzone waartoe ook Isla de la Plata behoort (met beesten à la Galápagos). Leuk hotel, afwisselende excursies, o.a. walvissafari in het seizoen.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1214
reisduur 4 dagen
Napo Wildlife Center

Napo Wildlife Center

De naam van de lodge verwijst natuurlijk naar de Naporivier. Maar de ligging van de lodge zelf is veel dieper het regenwoud in, weg van de rivier en zonder het geluid van de buitenboordmotor.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1235
reisduur 4 dagen
La Pinta

La Pinta

La Pinta is een van de cruiseschepen in de Galápagos dat in de top van het luxe cruise-aanbod thuishoort. Het schip is sinds 2008 in de vaart en heeft een mooi strak design-interieur gekregen; dat laatste is een zeldzaamheid in de Galápagos.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3770
reisduur 4 dagen
Impressions of Ecuador

Impressions of Ecuador

Deze korte reis laat in een notedop alle leuke aspecten van de hooglanden zien. De overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. U maakt zelfs de beroemde treinrit van Alausi mee. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. De reis is niet inspannend.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 970
reisduur 5 dagen
Impressions of Ecuador

Impressions of Ecuador

Deze korte reis laat in een notedop alle leuke aspecten van de hooglanden zien. De overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. U maakt zelfs de beroemde treinrit van Alausi mee. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. De reis is niet inspannend.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 970
reisduur 5 dagen
Impressions of Ecuador

Impressions of Ecuador

Deze korte reis laat in een notedop alle leuke aspecten van de hooglanden zien. De overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. U maakt zelfs de beroemde treinrit van Alausi mee. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. De reis is niet inspannend.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 970
reisduur 5 dagen
Impressions of Ecuador

Impressions of Ecuador

Deze korte reis laat in een notedop alle leuke aspecten van de hooglanden zien. De overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. U maakt zelfs de beroemde treinrit van Alausi mee. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. De reis is niet inspannend.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 970
reisduur 5 dagen
Highlights of Ecuador

Highlights of Ecuador

Deze reis is een complete kennismaking met de hooglanden: de overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. Het zijn de korte dagafstanden en de afwisseling van activiteiten die deze reis aantrekkelijk maken. Voeg daarbij het nevelwoud en de treinrit van Alausi en de reis is compleet. Markten zijn vaak slechts één dag per week, we proberen het programma daarop aan te passen door een ander dorp te bezoeken of een vervanging aan te bieden. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. Neem eventueel de eerste dag wat rust en laat de kraterwandeling schieten.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2595
reisduur 12 dagen
Highlights of Ecuador

Highlights of Ecuador

Deze reis is een complete kennismaking met de hooglanden: de overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. Het zijn de korte dagafstanden en de afwisseling van activiteiten die deze reis aantrekkelijk maken. Voeg daarbij het nevelwoud en de treinrit van Alausi en de reis is compleet. Markten zijn vaak slechts één dag per week, we proberen het programma daarop aan te passen door een ander dorp te bezoeken of een vervanging aan te bieden. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. Neem eventueel de eerste dag wat rust en laat de kraterwandeling schieten.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2595
reisduur 12 dagen
Highlights of Ecuador

Highlights of Ecuador

Deze reis is een complete kennismaking met de hooglanden: de overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. Het zijn de korte dagafstanden en de afwisseling van activiteiten die deze reis aantrekkelijk maken. Voeg daarbij het nevelwoud en de treinrit van Alausi en de reis is compleet. Markten zijn vaak slechts één dag per week, we proberen het programma daarop aan te passen door een ander dorp te bezoeken of een vervanging aan te bieden. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. Neem eventueel de eerste dag wat rust en laat de kraterwandeling schieten.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2595
reisduur 12 dagen
Highlights of Ecuador

Highlights of Ecuador

Deze reis is een complete kennismaking met de hooglanden: de overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. Het zijn de korte dagafstanden en de afwisseling van activiteiten die deze reis aantrekkelijk maken. Voeg daarbij het nevelwoud en de treinrit van Alausi en de reis is compleet. Markten zijn vaak slechts één dag per week, we proberen het programma daarop aan te passen door een ander dorp te bezoeken of een vervanging aan te bieden. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. Neem eventueel de eerste dag wat rust en laat de kraterwandeling schieten.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2595
reisduur 12 dagen
Highlights of Ecuador

Highlights of Ecuador

Deze reis is een complete kennismaking met de hooglanden: de overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. Het zijn de korte dagafstanden en de afwisseling van activiteiten die deze reis aantrekkelijk maken. Voeg daarbij het nevelwoud en de treinrit van Alausi en de reis is compleet. Markten zijn vaak slechts één dag per week, we proberen het programma daarop aan te passen door een ander dorp te bezoeken of een vervanging aan te bieden. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. Neem eventueel de eerste dag wat rust en laat de kraterwandeling schieten.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2595
reisduur 12 dagen
Galaxy

Galaxy

De staf van de Galaxy ontvangt altijd veel lof voor de goede service en de inhoudelijke begeleiding tijdens de excursies. In het hart van het schip is een mooie grote lounge waar alle sociale activiteiten plaats vinden: de maaltijden worden er geserveerd en de barman serveert er lekkere cocktails.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2245
reisduur 4 dagen
Cotococha Amazon Lodge

Cotococha Amazon Lodge

Cotococha  Amazon Lodge is gewoon over de weg bereikbaar. De lodge kan daarom gemakkelijk in een maatreis worden ingepast met de Chimborazo, Ingapirca, de treinrit naar de Duivelsneus en Cuenca.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 756
reisduur 4 dagen
Finch Bay Eco Hotel

Finch Bay Eco Hotel

Op het eiland Santa Cruz ligt het Finch Bay Eco Hotel. Het enige hotel op het eiland met strand voor de deur. Het is er heerlijk rustig zonder wegen en auto’s in een groene omgeving van mangrove. U kunt tijdens uw verblijf kiezen uit verschillende excursies: landexcursies op het eiland zelf of met de hoteleigen boot naar naburige eilanden.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1567
reisduur 4 dagen
Tussen Bergen en Vulkanen

Tussen Bergen en Vulkanen

Hacienda El Porvenir is een boerderij, die waanzinnig mooi gelegen is op 4000 meter, aan de voet van de Cotopaxi vulkaan. Actief actief overdag, ‘s avonds dicht bij het haardvuur, terwijl het buiten koud wordt.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 926
reisduur 4 dagen
Seaman Journey

Seaman Journey

De Seaman Journey is een first class catamaran (bouwjaar 2008); de enige catamaran in ons aanbod. Het schip heeft een frisse uitstraling, vooral het zonnedek is gezellig ingericht met hippe loungebedden.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2190
reisduur 4 dagen
Sea Star Journey

Sea Star Journey

De Sea Star Journey is één van de luxe jachten in de archipel. Publieke ruimtes en suites zijn bijzonder fraai vormgegeven met veel ramen voor maximaal kijkgenot. De sfeer is intiem en de informatieoverdracht maximaal.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4040
reisduur 5 dagen
Santa Cruz II

Santa Cruz II

De Santa Cruz II is de opvolger van de Santa Cruz. Het is een prachtige middenklasser onder de ‘grote’ schepen in de Galápagos. Het schip biedt plaats aan 90 passagiers. Het voordeel van een groter schip is onmiskenbaar de aantrekkelijkheid van grotere publieksruimtes. Je zit minder op elkaars lip. U geniet van uitgebreide faciliteiten in een gemoedelijke en gastvrije sfeer. Het schip is populair en snel volgeboekt.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3290
reisduur 4 dagen
Sacha Lodge

Sacha Lodge

De regenwouden van de Amazone in Ecuador liggen binnen handbereik van de hoofdstad, het is maar 30 minuten vliegen naar de stad Coca. Vervolgens reist u per motorkano naar Sacha lodge, uw verblijfadres ligt diep in het woud verscholen. Sacha Lodge is een zeer comfortabele lodge aan de Rio Napo. Eerst 30 minuten vliegen vanuit Quito en dan 3 uur varen per motorkano naar de lodge, mooi gelegen aan een eigen zwemmeertje.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 259
reisduur 4 dagen
Amazonecruise Rio Napo

Amazonecruise Rio Napo

De Rio Napo is een machtige zijrivier van de Amazone. Tijdens de vijfdaagse cruise vaart u helemaal naar de Peruaanse grens, door het meest maagdelijke regenwoud van Ecuador. Vooral in dat oostelijke deel van het regenwoud is de kans groot, dat u de roze rivierdolfijnen te zien krijgt. Bonte vogels en apen zijn gegarandeerd.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1916
reisduur 4 dagen
Natuurparadijs aan Zee

Natuurparadijs aan Zee

Machalilla National Park ten noorden van Guayaquil is een prachtige kustzone waartoe ook Isla de la Plata behoort (met beesten à la Galápagos). Leuk hotel, afwisselende excursies, o.a. walvissafari in het seizoen.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1214
reisduur 4 dagen
Napo Wildlife Center

Napo Wildlife Center

De naam van de lodge verwijst natuurlijk naar de Naporivier. Maar de ligging van de lodge zelf is veel dieper het regenwoud in, weg van de rivier en zonder het geluid van de buitenboordmotor.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1235
reisduur 4 dagen
Mashpi Lodge

Mashpi Lodge

Op ongeveer 2½ rijden ten noordwesten van Quito ligt een bijzonder natuurreservaat met daarin de prachtige Mashpi Lodge, middenin het Andes-regenwoud.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 590
reisduur 3 dagen
La Pinta

La Pinta

La Pinta is een van de cruiseschepen in de Galápagos dat in de top van het luxe cruise-aanbod thuishoort. Het schip is sinds 2008 in de vaart en heeft een mooi strak design-interieur gekregen; dat laatste is een zeldzaamheid in de Galápagos.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3770
reisduur 4 dagen
Impressions of Ecuador

Impressions of Ecuador

Deze korte reis laat in een notedop alle leuke aspecten van de hooglanden zien. De overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. U maakt zelfs de beroemde treinrit van Alausi mee. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. De reis is niet inspannend.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 970
reisduur 5 dagen
Highlights of Ecuador

Highlights of Ecuador

Deze reis is een complete kennismaking met de hooglanden: de overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. Het zijn de korte dagafstanden en de afwisseling van activiteiten die deze reis aantrekkelijk maken. Voeg daarbij het nevelwoud en de treinrit van Alausi en de reis is compleet. Markten zijn vaak slechts één dag per week, we proberen het programma daarop aan te passen door een ander dorp te bezoeken of een vervanging aan te bieden. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. Neem eventueel de eerste dag wat rust en laat de kraterwandeling schieten.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2595
reisduur 12 dagen
Galaxy

Galaxy

De staf van de Galaxy ontvangt altijd veel lof voor de goede service en de inhoudelijke begeleiding tijdens de excursies. In het hart van het schip is een mooie grote lounge waar alle sociale activiteiten plaats vinden: de maaltijden worden er geserveerd en de barman serveert er lekkere cocktails.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2245
reisduur 4 dagen
Cotococha Amazon Lodge

Cotococha Amazon Lodge

Cotococha  Amazon Lodge is gewoon over de weg bereikbaar. De lodge kan daarom gemakkelijk in een maatreis worden ingepast met de Chimborazo, Ingapirca, de treinrit naar de Duivelsneus en Cuenca.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 756
reisduur 4 dagen
Angelito: Route Noord en Zuid

Angelito: Route Noord en Zuid

De Angelito is een modern en comfortabel motorjacht met een heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Lekker kleinschalig, geen overbodige luxe, mooie routes.

land ecuador
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3800
reisduur 4 dagen
Rondreis ECUADOR - 17 dagen; In het voetspoor van Darwin

Rondreis ECUADOR - 17 dagen; In het voetspoor van Darwin

Ontdek het Amazonewoud en maak dagwandelingen langs kratermeren door een landschap van orchideeën, papierbomen en kleurrijke bloemen. Verken de indiaanse weekmarkten in de schaduw van de imposante vulkanen die Ecuador rijk is. Geniet van heerlijke verse dourado’s en dans de vallenato of cumbia. Ver voorbij de horizon liggen de Galápagoseilanden, het wonder van Moeder Natuur. Je moet het eens in je leven gezien hebben! Beleef dit prachtige land tijdens de rondreis Ecuador en de Galápagoseilanden.

land ecuador
aanbieder Koningaap
prijs vanaf 1995
reisduur 17 dagen
Rondreis Ecuador/Galápagos Hoogtepunten

Rondreis Ecuador/Galápagos Hoogtepunten

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Ecuador & Galápagos ontdek je dit prachtige en veelzijdige land! Je reist langs besneeuwde bergen, regenwoud en vulkanen. De reis wordt spectaculair afgesloten met een 5-daags bezoek aan de Galápagos eilanden. Binnen een dag rijden we van de hoogvlakte van de Andes naar het tropische Amazonegebied. Daarnaast zijn de Indianenmarkten en de overblijfselen van de Incacultuur zeer boeiend en is het dierenleven op de Galápagos eilanden uitbundig. Ecuador heeft ‘t allemaal: regenwouden, koloniale steden, thermale baden en ruige bergen.

land ecuador
aanbieder Sawadee
prijs vanaf 2998
reisduur 21 dagen
Familiereis ECUADOR AVONTUUR - 22 dagen; Zuid-Amerika in het klein

Familiereis ECUADOR AVONTUUR - 22 dagen; Zuid-Amerika in het klein

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Als je Zuid-Amerika wilt ontdekken dan is een rondreis door Ecuador de ideale manier. Het hele continent vind je terug in één land: ontdek het Amazonewoud en verken indiaanse weekmarkten in de schaduw van de besneeuwde vulkanen die Ecuador rijk is. Koloniale stadjes ronden het geheel af. Aan de kust kun je op zoek naar blauwvoet jan-van-genten en bultrugwalvissen. Wat wil je nog meer!

land ecuador
aanbieder Koningaap
prijs vanaf 2695
reisduur 22 dagen
Fietsvakantie Ecuador

Fietsvakantie Ecuador

Deze avontuurlijke fietsvakantie is georganiseerd door Cycletours. Het is een groepsreis en er gaat een reisbegeleider mee, Dit houdt echter niet in dat je elke route als gezamenlijke groep dient te fietsen. Vooral wanneer er hoogteverschillen in de etappe zitten is het zelfs aan te raden om je eigen tempo te fietsen. De reisbegeleider rijdt in de jeep achter de laatste fietser aan en kan zo onderweg assistentie verlenen aan alle fietsers. De begeleider zal dus altijd tegelijk met de laatste fietser aankomen in het hotel. Wanneer de groep groter is en er twee volgwagens meerijden, zal één van beide wagens achteraan rijden en de andere meer naar voren. De bagage kan dan over beide wagens verdeeld worden.Tijdens de dagen waarop niet gefietst wordt, kan iedereen zijn eigen weg gaan. Je kunt zelf of met (een deel van) de groep activiteiten ondernemen. Het initiatief hiervan gaat niet uit van de reisbegeleider, hoewel je deze uiteraard altijd om advies kunt vragen.

land ecuador
aanbieder Sawadee
prijs vanaf 3348
reisduur 19 dagen
14-daagse familie groepsreis Ecuador: Indianen, Andes en Amazone (vanaf 1 april 2018)

14-daagse familie groepsreis Ecuador: Indianen, Andes en Amazone (vanaf 1 april 2018)

Bij een familie groepsreis komt Ecuador wellicht niet als eerste in je op. Bij ons staat deze bestemming niet voor niets in de FOX top 10 verre familiereizen. Ga met ons mee op deze rondreis langs koloniale steden, besneeuwde bergen, actieve vulkanen, ongerepte regenwouden en maak echt kennis met de inheemse indianenbevolking. Deze reis zit boordevol leuke bezoeken en activiteiten. Een kleine greep: sta met één been op het noordelijke en je andere op het zuidelijk halfrond, spot het enige vogeltje ter wereld dat ook achteruit kan vliegen, de kolibrie, trek de jungle in en bezoek daar een dierenopvangcentrum. En verder: maak een flinke wandeling de Chimborazo-vulkaan op, help de inheemse indiaanse bevolking in de Andes een handje tijdens een ‘community experience’, stap de dansvloer op voor een salsa-les en leer hoe chocolade wordt gemaakt. Bekijk hier het complete programmaGevarieerde overnachtingenDe overnachtingen zijn net zo gevarieerd als het land zelf. We slapen in de jungle, bij een hosteria in de kleine indianengemeenschap Guamote, in prachtige koloniale steden en natuurlijk lekker aan het strand! Bekijk hier de complete selectie van hotelsVeel is al inbegrepenOm de prachtige natuur van Ecuador tijdens deze rondreis zoveel mogelijk te respecteren en om milieuvervuiling tegen te gaan, hebben we samen met onze lokale partner een speciaal navulbaar waterflesje ontworpen, dat je bij aankomst gratis ontvangt. Dit flesje kun je in veel hotels en restaurants met drinkwater bijvullen. Zo voorkom je vervuiling door het gebruik van plastic wegwerpwaterflesjes. Elke ochtend wordt het ontbijt voor je geregeld en tijdens het tweedaagse jungleverblijf zijn ook de andere maaltijden inclusief. Bekijk wat allemaal inbegrepen isDeskundige Nederlandssprekende reisleiders die het land écht kennenJe wordt tijdens je reis begeleid door onze eigen, ervaren Nederlandssprekende reisleiding en door een (Engelstalige) nationale gids. Doordat onze reisleiders veelal in Ecuador wonen, kennen ze het land op hun duimpje. Wist je dat je nu al je vragen kunt stellen aan onze reisleiders in Ecuador?Probeer het eens en stel je vraag op het reisleider forum

land ecuador
aanbieder Fox
prijs vanaf 1699
reisduur 14 dagen
18-daagse groepsrondreis Ecuador & Galapagos

18-daagse groepsrondreis Ecuador & Galapagos

Deze prachtige rondreis brengt ons naar het hart van het afwisselende Ecuador. We ontdekken koloniale steden, besneeuwde bergen zoals de Chimborazo, actieve vulkanen zoals de Tungurahua, ongerepte regenwouden en, indien de dag goed valt, echte indianenmarkten. Ecuador is een ontzettend divers land, het heeft de hoogste bergtoppen in de Andes, tropisch laagland, jungle rondom Tena en een prachtige kustlijn met mooie stranden. En wat dacht u van ons bezoek aan de zeer indrukwekkende Galapagos eilanden, een paradijs voor dierenliefhebbers! Bekijk hier het complete programmaAuthentieke overnachtingen op mooie locatiesTijdens deze rondreis hebben wij goede middenklassehotels voor u uitgekozen. Zo verblijven we in een bijzondere hostería in Guamote, Inti Sisa. Erg kleinschalig en gerund door de lokale Indiaanse bevolking. Ook verblijven we midden in de jungle, waarbij verschillende jungletours inbegrepen zijn. Bekijk hier de complete selectie van hotels Veelzijdig aanbod aan excursiesBij deze reis zijn veel excursies al bij de prijs inbegrepen. Zo picknicken we bij de imposante Chimborazo vulkaan, leren we empanada’s maken tijdens een kookworkshop en om te ontspannen bezoeken we de rustgevende warmwaterbronnen in Papallacta.  Bekijk hier alles wat inclusief is Deskundige Nederlandssprekende reisleiders die het land écht kennenDeze reis naar Ecuador wordt begeleid door één van onze ervaren reisleiders. Neem bijvoorbeeld onze reisleidster Maaike, zij woont vlakbij de bekende markt in Otavalo. Doordat ze in Ecuador woont, kent zij de bestemming op haar duimpje. Heeft u nu al een vraag voor reisleidster Maaike? Stel uw vraag op het reisleider forum

land ecuador
aanbieder Fox
prijs vanaf 2599
reisduur 18 dagen
17-daagse single groepsreis Enerverend Ecuador

17-daagse single groepsreis Enerverend Ecuador

Reis met ons mee naar het veelzijdige Ecuador! We ontdekken onder meer prachtige koloniale steden, ongerepte regenwouden en imposante vulkanen. Ecuador wordt met recht ‘de wereld in één land’ genoemd. Van bergen tot jungles en heerlijke stranden, in Ecuador komen we het allemaal tegen. Tijdens deze reis brengen wij u in contact met de lokale bevolking. De vriendelijke inwoners van Ecuador ontvangen ons met open armen. We doen onderweg verschillende vrijwilligersprojecten aan, waar we kennis maken met de locals en hun gewoontes. Bekijk hier het complete programmaComfortabele overnachtingen in authentieke hotelsWe overnachten in comfortabele toeristenklassehotels én in een bijzondere lodge in de jungle, aan de oever van de Napo rivier. Hier verblijven we op basis van volpension en de excursies in de omgeving zijn inclusief! Deze lodge is de perfecte uitvalsbasis om het omliggende Amazone gebied te verkennen. Zo verblijft u comfortabel op een onvergetelijke locatie! Bekijk hier alle geselecteerde hotelsOntdek de interessante cultuur en de prachtige natuur van het mooie EcuadorWij nemen u mee naar het hart van de bestemming tijdens onze excursies,  waarbij u het échte Ecuador leert kennen. Zo bezoeken we een kinderopvang in Villa Ticca en het vrouwen community project in Calpo. Ook het diverse landschap van Ecuador zal u verrassen. Wij nemen u mee op een boottocht door de mangroves, bezoeken een botanische jungletuin en dat is niet alles! Bekijk hier alles wat inclusief isDeskundige reisleiders, die Ecuador op hun duimpje kennenOnze Nederlandssprekende reisleiders hebben verregaande kennis van Ecuador, zij wonen of werken al jaren in Ecuador en weten wat de belangrijke en leuke plekjes zijn om te bezoeken. Als u een vraag voor onze reisleiders heeft, zullen zij hem van harte beantwoorden! Heeft u nu al een vraag voor onze reisleiders? Stel uw vraag op het reisleider forum

land ecuador
aanbieder Fox
prijs vanaf 1949
reisduur 17 dagen
14-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Fantastisch Ecuador

14-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Fantastisch Ecuador

U ontdekt tijdens deze prachtige rondreis door Ecuador de vele facetten van dit afwisselende land! U reist deels met het openbaar vervoer, een avontuurlijke manier om beter in contact met de inwoners te komen, en deels met privéchauffeur. Gedurende een dag staat het programma niet vast en mag u zelf beslissen waar u samen met de chauffeur naartoe wilt rijden, iets unieks! De reis start in de hoofdstad Quito, vol prachtige koloniale gebouwen en vlak bij de Evenaar. Geniet van de prachtige natuur bij het Quilotoa kratermeer en maak kennis met de vriendelijke bewoners van het Andesplaatsje Guamote. Door hier te verblijven draagt u gelijk al een steentje bij aan de ontwikkeling van het project.  Bekijk hier het complete programmaAuthentieke overnachtingen op mooie locatiesTijdens deze rondreis hebben wij goede middenklassehotels voor u uitgekozen. Zo verblijven we in een bijzondere hostería in Guamote, Inti Sisa. Kleinschalig en gerund door de lokale Indiaanse bevolking. Ook bijzonder is de overnachting in het schitterend gelegen Llullu Llama, de perfecte uitvalsbasis voor de Quilotoa Loop.  Bekijk hier de complete selectie van hotelsInbegrepen excursiesIn de reissom zijn diverse excursies reeds inbegrepen. Zo maakt u in Quito een stadstour en leert u tijdens een kookworkshop in Guamote heerlijke empanadas te maken. Ook de beroemde treinrit naar de ‘Duivelsneus’ en een bezoek aan El Cajas National Park zijn al voor u geregeld.  Bekijk hier alles wat inclusief isVervoer met privéchauffeur en lokale bussenDe rondreis wordt uitgevoerd met deels een Spaanstalige chauffeur en deels met het openbaar vervoer. Tijdens de excursies sluit u zich aan bij een internationaal gezelschap en reist in een comfortabele minibus. FOX heeft alle overnachtingen en de vluchten voor u geregeld.

land ecuador
aanbieder Fox
prijs vanaf 2099
reisduur 14 dagen
Ecuador - Vogelreis

Ecuador - Vogelreis

Er is geen land ter wereld met op zo’n klein oppervlak zo’n enorme afwisseling in natuur, landschap en cultuur als Ecuador. Amper zeven keer Nederland en daarmee een dwerg vergeleken met de buurlanden Peru en Colombia, biedt het tropisch regenwoud, nevelwouden, droog loofbos, mangroves, elfenbossen en páramo dat boven de 4000 meter ligt. Door de veiligheid en goede infrastructuur is het mogelijk al deze habitats in korte tijd te bezoeken en daarmee ook de volstrekt verschillende vogelwerelden die er te vinden zijn. Dit alles vanuit comfortabele lodges die veelal midden in de natuur te vinden zijn en geheel ingericht op maximale beleving van het uitbundige leven in de directe omgeving.

land ecuador
aanbieder SNP
prijs vanaf 2795
reisduur 17 dagen
Groepsreis Ecuador; Van de Andes naar de Amazone

Groepsreis Ecuador; Van de Andes naar de Amazone

Shoestring biedt een afwisselende rondreis aan naar Ecuador, het meest diverse land in de Zuid-Amerikaanse Andes. Je kunt deze reis combineren met een bezoek aan de wereldberoemde Galápagoseilanden. Onze reis gaat langs besneeuwde vulkanen, door valleien en indianendorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan. Je overbrugt enorme hoogteverschillen in de Andes en maakt een wandeltocht door het uitbundige oerwoud van het Amazone gebied. Je bezoekt de grootste en kleurrijkste markten van het land en je verblijft in sfeervolle hotelletjes.

land ecuador
aanbieder Shoestring
prijs vanaf 2099
reisduur 22 dagen / 21 nachten dagen
Groepsreis Ecuador in 2 weken; De Andes in het klein

Groepsreis Ecuador in 2 weken; De Andes in het klein

Een korte reis, met enorm veel afwisseling, naar het diverse Ecuador. Je kunt deze reis combineren met een bezoek aan de wereldberoemde Galápagoseilanden. Je begint in Otavalo, met haar beroemde zaterdagmarkt, je eerste kennismaking met de prachtige lokale bevolking. Via de hoofdstad Quito rijd je naar het imposante Amazonewoud, waar je je kunt vermaken met raften, tuben en zelfs goud zoeken! Dwars door de Andes, met de besneeuwde vulkanen, eindig je deze reis in het kleurrijke koloniale Cuenca.

land ecuador
aanbieder Shoestring
prijs vanaf 1899
reisduur 17 dagen / 16 nachten dagen