Ecuador

klimaat
Tropisch

klimaat

Ecuador ligt op de evenaar en de lage gedeeltes hebben een tropisch klimaat. In de Andes daalt de temperatuur naarmate je hoger komt. De temperatuur is het hele jaar ongeveer gelijk. Er zijn grofweg twee seizoenen: het droge en regenseizoen en die vallen niet overal precies gelijk.

Aan de kust is het tropisch en vochtig, met een relatief droge tijd van juli t/m november. In het regenseizoen vallen er vaak tropische regenbuien aan het einde van de dag. De temperatuur aan de kust is gemiddeld zo'n 30 graden.
In de Andes bepaalt de hoogte de temperatuur. In Quito is het gemiddeld tussen de 14 en 21 graden, waarbij het gedurende de dag steeds warmer wordt. Laat in de dag regent het vaak en 's nachts koelt het flink af. Het regenseizoen in de Sierra duurt van november tot mei, de zon schijnt dan doorgaans ook nog een paar uur. 
In het Amazonegebied is het het hele jaar door broeierig en regent het veel. April t/m juni zijn doorgaans de natste en augustus en december t/m maart de droogste maanden, maar dat is een erg relatief gegeven. Het is immers een tropisch regenwoud.
De Galápagosarchipel heeft een regenseizoen van januari t/m juni, waarin het goed te bereizen is. Er valt dan af en toe een flinke tropische bui, maar de rest van de tijd is het lekker warm. Tijdens het droge seizoen van juli t/m december is het koeler en vaak mistig, de naam Garua. Dan is het minder aangenaam.

reisadvies
Risico's

reisadvies

Reizen naar Ecuador is relatief veilig, maar er zijn zeker risico's, zeker in de grensstreek met Colombia worden voorzorgsmaatregelen geadviseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, daar zijn terroristische groepen actief. De situatie verandert bovendien geregeld, dus hou voor vertrek altijd het meest actuele advies in de gaten via deze site. 

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de noordelijke provincies van Ecuador. In de overige provincies moet je rekening houden met criminaliteit, vooral in de steden Quito en Guayaquil komen berovingen voor.

In Ecuador kunnen demonstraties en stakingen voorkomen die tot geweld leiden, probeer niet langs of door de blokkade te gaan. 

Taxi's

Het ministerie waarschuwt ook voor express ontvoeringen door illegale taxi's, waarbij toeristen worden gedwongen te gaan pinnen. Dit komt vooral in Quito en Guayaquil, vaak met niet-geregistreerde taxichauffeurs als handlanger. Officiële taxi’s zijn geel en hebben registratienummers op de deur en een taximeter.

Risico’s in/met natuur

De natuurgebieden in Ecuador zijn eenzaam en uitgestrekt. Je kan er verdwalen of beroofd worden. Daarom is het raadzaam om natuurgebieden in groepsverband, onder leiding van een gids, te bezoeken. 
In Ecuador kunnen (zware) aardbevingen voorkomen. In het deel van het Andesgebergte dat in Ecuador ligt, zijn veel actieve vulkanen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Mijnen en diefstal in grensgebied met Peru

Reis tussen Ecuador en Peru over de Panamericana-weg en ga langs de reguliere doorlaatposten. In de buurt van de grens ligt een gebied met mijnen die nog niet ontploft zijn. Pas bij grensposten op voor diefstal en bedrog bij het wisselen van geld.

Drugs

De meeste Nederlanders die in een Ecuadoraanse gevangenis zitten, zijn veroordeeld wegens drugsbezit. In Ecuador maakt men weinig verschil tussen softdrugs en harddrugs: beide worden zwaar bestraft. De levensomstandigheden in de Ecuadoraanse gevangenissen zijn zwaar.

Tips ambassade

Neem nooit sigaretten of een drankje aan van onbekenden. Deze kunnen behandeld zijn met een verdovend poeder, genaamd scopolamine. Dit kan een poging tot beroving zijn. Soms wordt het zelfs op promotiefolders gespoten. 

vaccinaties
Ja, malaria

Vaccinaties

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Ecuador alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Ecuador binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest. Maar het wordt voor grote delen wel aangeraden. 

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Ecuador aangeraden: 
- vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
- vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
- vaccinatie tegen gele koorts: in het Amazonegebied, oostelijk van de Andes en in het kustgebied. Voor verblijf in de Andes zelf hoef je geen gele koorts vaccinatie te halen. Ook voor de Galapagos eilanden wordt geen gele koorts inenting aanbevolen.

Malaria

Er komt in Ecuador malaria voor in de gebieden beneden 1500 meter (maar niet op de Galapagos eilanden). Voor bepaalde delen van Ecuador wordt geadviseerd, naast goede antimuggenmaatregelen, een noodbehandeling mee te nemen.

ambassades
Nee

ambassades

Geen Nederlandse ambassade in Ecuador

Er is geen Nederlandse ambassade in Ecuador. De dichtstbijzijnde ambassade is in Lima, Peru.

visumplicht
Nee

visumplicht

Reisdocumenten voor Ecuador

Voor Ecuador heb je nodig:

- Een paspoort dat na vetrek uit Ecuador nog minimaal 6 maanden geldig is

- Een visum bij een verblijf langer dan drie maanden

- Een vliegticket met een bevestigde terug- of doorvlucht
- Voldoende geld om je verblijf in Ecuador te kunnen financieren, zo'n 500 euro per maand.

 

 

Visum

Voor een verblijf in Ecuador is geen visum vereist voor reizigers met de Nederlandse of de Belgische nationaliteit. 

Voor een verblijf van langer dan drie maanden is wel een visum vereist. In dit geval kun je een visum aanvragen bij de Ambassade van Ecuador in Nederland of België. Met dit visum mag je maximaal 6 maanden in Ecuador blijven. Meer informatie staat hier.

Het is verstandig om voor je vertrek informatie op te vragen over de douanebepalingen. Deze worden namelijk nogal eens gewijzigd.

Adressen ambassades Ecuador in Nederland en België

Nederland:

Ambassade Ecuador
Koninginnegracht 84
2514 AJ Den Haag

Openingstijden: maandag-vrijdag 09:30-18:00

Tel. nr. 070-3463753/9563 en 070-3658910

België:

Ambassade Ecuador
Louizalaan 363
1050 Elsene

Tel nr. 02.644.30.50

Fax: 02.644.28.13

E-mail: amb.equateur@skynet.be

valuta
Dollar

Valuta

In Ecuador wordt sinds 2000 met de Amerikaanse dollar betaald. Er worden biljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 dollar gebruikt en munten van 1, 5, 10, 25 en 50 dollarcent.

Pinnen en creditcard

In de grote steden Quito, Otavalo, Baños, Riobamba, Cuenca en Guayaquil kan gepind worden. Je kunt ook geld opnemen met de belangrijkste creditcards en daarmee betalen in de duurdere zaken, restaurants en hotels. Soms wordt commissie gerekend. Zorg dat je voldoende kleine coupures hebt, van één dollar, want er is vaak geen wisselgeld voorhanden. 

Zorg dat je altijd voldoende cash geld hebt, pinautomaten zijn geregeld kapot of buiten gebruik.

feestdagen

feestdagen

Feestdagen Ecuador

De belangrijkste jaarlijks terugkerende feestdagen van Ecuador zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Carnaval februari
Witte Donderdag maart/april
Goede Vrijdag maart/april
Pasen maart/april
Dag van de Arbeid 1 mei
Herdenking van de Slag bij Pinchincha 24 mei
Corpus Christi 10 juni
Simon Bolivar Dag 24 juni
Allerheiligen 1 november
Allerzielen 2 november
Kerstmis 25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

tijdsverschil
-7, -6

tijdsverschil

Tijdsverschil Ecuador

Tijdens de zomertijd is het in Ecuador 7 uur vroeger dan in Nederland en België, in de winter is het verschil 6 uur.

Op de Galapagos-eilanden is het nog één uur vroeger dan op het vasteland van Ecuador.

taal
Spaans

taal

Taal in Ecuador

De officiële taal van Ecuador is Spaans.

De Indianen in de Sierra spreken overwegend Chibcha en vooral Quechua, wat oorspronkelijk de gesproken taal van de Inca's was. Het Quechua heeft verschillende dialecten die flink van elkaar verschillen en deze taal wordt ook nog in Peru en Bolivia gesproken.

In de Oriente worden vele andere indianentalen en dialecten gesproken. In afgelegen gebieden kan het voorkomen dat de bevolking geen Spaans of Engels spreekt.

In hotels en restaurants spreekt men redelijk Engels. Het is echter aan te raden om een paar woorden Spaans te leren om het contact met de lokale bevolking te vergemakkelijken.

Quito

Hoofdstad Quito bestaat uit twe delen, de historische binnenstad en de veel modernere wijken. 

Hoofdstad Quito

Zoals in veel grote, oudere steden zijn de nieuwe wijken vol hippe uitgaansgelegenheden en zie je hier zelfs wolkenkrabbers. In de oude stad, die flink is gerestaureerd, ontmoet je het traditionele Ecuadoraanse leven. Vers fruit, straatoptredens en genieten maar!

 

Amazone

Je komt natuurlijk ook naar Ecuador voor een bezoek aan het Amazonewoud.

Amazonewoud

Het Yasuní National Park is geschikt om trekkings te maken van één of meer dagen, een bezoek te brengen aan indianenstammen of zelfs een nachtelijke hike te maken met een gids, de kans op een ontmoeting met een van de vele dieren is dan nog groter!

Via YourWay2Travel kan je losse bouwstenen boeken voor je avonturen in Ecuador. Uiteraard helpen ze je ook in het Amazonewoud. 

Galapagos-eilanden

Beter dan dit wordt het niet: de Galapagos-eilanden zijn een must op je reis in Ecuador.

Galapagos-eilanden

Deze magische plek inspireerde Darwin tot zijn evolutietheorie. Je ontmoet er tal van (unieke) diersoorten, zoals reuzenschildpadden, pinguïns, blauw- en roodvoetgenten, fregatvofels maar ook zeehonden en flamingo's. Je kan er duiken naar de zeedieren en hikes maken naar de vulkanen, zoals de Serra Negra. Je bezoek is kostbaar, dus bereid het goed voor! Er zijn accomodaties in diverse prijsklassen.

Bekijk bijvoorbeeld hier de bouwstenen Ecuador van YourWay2Travel

 

Andes

Het Andesgebergte lokt je met diverse hikes en haar natuurschoon. 

Het Andesgebergte

Zin in een actieve reis? Dan ben je in de Andes op de juiste plek. Bezoek het Quilotoa kratermeer, klauter door de kloof van de Toachi rivier en hike door uitgestrekte gletsjerdalen. Nog meer uitdaging nodig? Loop in twee dagen op zo'n 4.000 meter hoogte door de vallei tussen de Chimborazo en de Carihuairazo.

Bijvoorbeeld SNP-reizen biedt georganiseerde wandelreizen in Ecuador met gids. Ideaal als je veel wil doen, maar weinig tijd hebt voor de voorbereiding. 

WTC

Go local, met je camera op zoek naar tribale stammen

De meest verre uithoeken van de wereld bezoeken. Slapen in hutjes van de lokale stam of de massale slacht van...

Go local, met je camera op zoek naar tribale stammen

Reizen ecuador

Rondreis ECUADOR - 17 dagen; In het voetspoor van Darwin

Rondreis ECUADOR - 17 dagen; In het voetspoor van Darwin

Ontdek het Amazonewoud en maak dagwandelingen langs kratermeren door een landschap van orchideeën, papierbomen en kleurrijke bloemen. Verken de indiaanse weekmarkten in de schaduw van de imposante vulkanen die Ecuador rijk is. Geniet van heerlijke verse dourado’s en dans de vallenato of cumbia. Ver voorbij de horizon liggen de Galápagoseilanden, het wonder van Moeder Natuur. Je moet het eens in je leven gezien hebben! Beleef dit prachtige land tijdens de rondreis Ecuador en de Galápagoseilanden.

land ecuador
aanbieder Koningaap
prijs vanaf €1995,00
reisduur 17 dagen
Rondreis Ecuador/Galápagos Hoogtepunten

Rondreis Ecuador/Galápagos Hoogtepunten

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Ecuador & Galápagos ontdek je dit prachtige en veelzijdige land! Je reist langs besneeuwde bergen, regenwoud en vulkanen. De reis wordt spectaculair afgesloten met een 5-daags bezoek aan de Galápagos eilanden. Binnen een dag rijden we van de hoogvlakte van de Andes naar het tropische Amazonegebied. Daarnaast zijn de Indianenmarkten en de overblijfselen van de Incacultuur zeer boeiend en is het dierenleven op de Galápagos eilanden uitbundig. Ecuador heeft ‘t allemaal: regenwouden, koloniale steden, thermale baden en ruige bergen.

land ecuador
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €2998,00
reisduur 21 dagen
Familiereis ECUADOR AVONTUUR - 22 dagen; Zuid-Amerika in het klein

Familiereis ECUADOR AVONTUUR - 22 dagen; Zuid-Amerika in het klein

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Als je Zuid-Amerika wilt ontdekken dan is een rondreis door Ecuador de ideale manier. Het hele continent vind je terug in één land: ontdek het Amazonewoud en verken indiaanse weekmarkten in de schaduw van de besneeuwde vulkanen die Ecuador rijk is. Koloniale stadjes ronden het geheel af. Aan de kust kun je op zoek naar blauwvoet jan-van-genten en bultrugwalvissen. Wat wil je nog meer!

land ecuador
aanbieder Koningaap
prijs vanaf €2695,00
reisduur 22 dagen
Fietsvakantie Ecuador

Fietsvakantie Ecuador

Deze avontuurlijke fietsvakantie is georganiseerd door Cycletours. Het is een groepsreis en er gaat een reisbegeleider mee, Dit houdt echter niet in dat je elke route als gezamenlijke groep dient te fietsen. Vooral wanneer er hoogteverschillen in de etappe zitten is het zelfs aan te raden om je eigen tempo te fietsen. De reisbegeleider rijdt in de jeep achter de laatste fietser aan en kan zo onderweg assistentie verlenen aan alle fietsers. De begeleider zal dus altijd tegelijk met de laatste fietser aankomen in het hotel. Wanneer de groep groter is en er twee volgwagens meerijden, zal één van beide wagens achteraan rijden en de andere meer naar voren. De bagage kan dan over beide wagens verdeeld worden.Tijdens de dagen waarop niet gefietst wordt, kan iedereen zijn eigen weg gaan. Je kunt zelf of met (een deel van) de groep activiteiten ondernemen. Het initiatief hiervan gaat niet uit van de reisbegeleider, hoewel je deze uiteraard altijd om advies kunt vragen.

land ecuador
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €3348,00
reisduur 19 dagen
14-daagse familie groepsreis Ecuador: Indianen, Andes en Amazone (vanaf 1 april 2018)

14-daagse familie groepsreis Ecuador: Indianen, Andes en Amazone (vanaf 1 april 2018)

Bij een familie groepsreis komt Ecuador wellicht niet als eerste in je op. Bij ons staat deze bestemming niet voor niets in de FOX top 10 verre familiereizen. Ga met ons mee op deze rondreis langs koloniale steden, besneeuwde bergen, actieve vulkanen, ongerepte regenwouden en maak echt kennis met de inheemse indianenbevolking. Deze reis zit boordevol leuke bezoeken en activiteiten. Een kleine greep: sta met één been op het noordelijke en je andere op het zuidelijk halfrond, spot het enige vogeltje ter wereld dat ook achteruit kan vliegen, de kolibrie, trek de jungle in en bezoek daar een dierenopvangcentrum. En verder: maak een flinke wandeling de Chimborazo-vulkaan op, help de inheemse indiaanse bevolking in de Andes een handje tijdens een ‘community experience’, stap de dansvloer op voor een salsa-les en leer hoe chocolade wordt gemaakt. Bekijk hier het complete programmaGevarieerde overnachtingenDe overnachtingen zijn net zo gevarieerd als het land zelf. We slapen in de jungle, bij een hosteria in de kleine indianengemeenschap Guamote, in prachtige koloniale steden en natuurlijk lekker aan het strand! Bekijk hier de complete selectie van hotelsVeel is al inbegrepenOm de prachtige natuur van Ecuador tijdens deze rondreis zoveel mogelijk te respecteren en om milieuvervuiling tegen te gaan, hebben we samen met onze lokale partner een speciaal navulbaar waterflesje ontworpen, dat je bij aankomst gratis ontvangt. Dit flesje kun je in veel hotels en restaurants met drinkwater bijvullen. Zo voorkom je vervuiling door het gebruik van plastic wegwerpwaterflesjes. Elke ochtend wordt het ontbijt voor je geregeld en tijdens het tweedaagse jungleverblijf zijn ook de andere maaltijden inclusief. Bekijk wat allemaal inbegrepen isDeskundige Nederlandssprekende reisleiders die het land écht kennenJe wordt tijdens je reis begeleid door onze eigen, ervaren Nederlandssprekende reisleiding en door een (Engelstalige) nationale gids. Doordat onze reisleiders veelal in Ecuador wonen, kennen ze het land op hun duimpje. Wist je dat je nu al je vragen kunt stellen aan onze reisleiders in Ecuador?Probeer het eens en stel je vraag op het reisleider forum

land ecuador
aanbieder Fox
prijs vanaf €1699,00
reisduur 14 dagen
18-daagse groepsrondreis Ecuador & Galapagos

18-daagse groepsrondreis Ecuador & Galapagos

Deze prachtige rondreis brengt ons naar het hart van het afwisselende Ecuador. We ontdekken koloniale steden, besneeuwde bergen zoals de Chimborazo, actieve vulkanen zoals de Tungurahua, ongerepte regenwouden en, indien de dag goed valt, echte indianenmarkten. Ecuador is een ontzettend divers land, het heeft de hoogste bergtoppen in de Andes, tropisch laagland, jungle rondom Tena en een prachtige kustlijn met mooie stranden. En wat dacht u van ons bezoek aan de zeer indrukwekkende Galapagos eilanden, een paradijs voor dierenliefhebbers! Bekijk hier het complete programmaAuthentieke overnachtingen op mooie locatiesTijdens deze rondreis hebben wij goede middenklassehotels voor u uitgekozen. Zo verblijven we in een bijzondere hostería in Guamote, Inti Sisa. Erg kleinschalig en gerund door de lokale Indiaanse bevolking. Ook verblijven we midden in de jungle, waarbij verschillende jungletours inbegrepen zijn. Bekijk hier de complete selectie van hotels Veelzijdig aanbod aan excursiesBij deze reis zijn veel excursies al bij de prijs inbegrepen. Zo picknicken we bij de imposante Chimborazo vulkaan, leren we empanada’s maken tijdens een kookworkshop en om te ontspannen bezoeken we de rustgevende warmwaterbronnen in Papallacta.  Bekijk hier alles wat inclusief is Deskundige Nederlandssprekende reisleiders die het land écht kennenDeze reis naar Ecuador wordt begeleid door één van onze ervaren reisleiders. Neem bijvoorbeeld onze reisleidster Maaike, zij woont vlakbij de bekende markt in Otavalo. Doordat ze in Ecuador woont, kent zij de bestemming op haar duimpje. Heeft u nu al een vraag voor reisleidster Maaike? Stel uw vraag op het reisleider forum

land ecuador
aanbieder Fox
prijs vanaf €2599,00
reisduur 18 dagen
17-daagse single groepsreis Enerverend Ecuador

17-daagse single groepsreis Enerverend Ecuador

Reis met ons mee naar het veelzijdige Ecuador! We ontdekken onder meer prachtige koloniale steden, ongerepte regenwouden en imposante vulkanen. Ecuador wordt met recht ‘de wereld in één land’ genoemd. Van bergen tot jungles en heerlijke stranden, in Ecuador komen we het allemaal tegen. Tijdens deze reis brengen wij u in contact met de lokale bevolking. De vriendelijke inwoners van Ecuador ontvangen ons met open armen. We doen onderweg verschillende vrijwilligersprojecten aan, waar we kennis maken met de locals en hun gewoontes. Bekijk hier het complete programmaComfortabele overnachtingen in authentieke hotelsWe overnachten in comfortabele toeristenklassehotels én in een bijzondere lodge in de jungle, aan de oever van de Napo rivier. Hier verblijven we op basis van volpension en de excursies in de omgeving zijn inclusief! Deze lodge is de perfecte uitvalsbasis om het omliggende Amazone gebied te verkennen. Zo verblijft u comfortabel op een onvergetelijke locatie! Bekijk hier alle geselecteerde hotelsOntdek de interessante cultuur en de prachtige natuur van het mooie EcuadorWij nemen u mee naar het hart van de bestemming tijdens onze excursies,  waarbij u het échte Ecuador leert kennen. Zo bezoeken we een kinderopvang in Villa Ticca en het vrouwen community project in Calpo. Ook het diverse landschap van Ecuador zal u verrassen. Wij nemen u mee op een boottocht door de mangroves, bezoeken een botanische jungletuin en dat is niet alles! Bekijk hier alles wat inclusief isDeskundige reisleiders, die Ecuador op hun duimpje kennenOnze Nederlandssprekende reisleiders hebben verregaande kennis van Ecuador, zij wonen of werken al jaren in Ecuador en weten wat de belangrijke en leuke plekjes zijn om te bezoeken. Als u een vraag voor onze reisleiders heeft, zullen zij hem van harte beantwoorden! Heeft u nu al een vraag voor onze reisleiders? Stel uw vraag op het reisleider forum

land ecuador
aanbieder Fox
prijs vanaf €1949,00
reisduur 17 dagen
14-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Fantastisch Ecuador

14-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Fantastisch Ecuador

U ontdekt tijdens deze prachtige rondreis door Ecuador de vele facetten van dit afwisselende land! U reist deels met het openbaar vervoer, een avontuurlijke manier om beter in contact met de inwoners te komen, en deels met privéchauffeur. Gedurende een dag staat het programma niet vast en mag u zelf beslissen waar u samen met de chauffeur naartoe wilt rijden, iets unieks! De reis start in de hoofdstad Quito, vol prachtige koloniale gebouwen en vlak bij de Evenaar. Geniet van de prachtige natuur bij het Quilotoa kratermeer en maak kennis met de vriendelijke bewoners van het Andesplaatsje Guamote. Door hier te verblijven draagt u gelijk al een steentje bij aan de ontwikkeling van het project.  Bekijk hier het complete programmaAuthentieke overnachtingen op mooie locatiesTijdens deze rondreis hebben wij goede middenklassehotels voor u uitgekozen. Zo verblijven we in een bijzondere hostería in Guamote, Inti Sisa. Kleinschalig en gerund door de lokale Indiaanse bevolking. Ook bijzonder is de overnachting in het schitterend gelegen Llullu Llama, de perfecte uitvalsbasis voor de Quilotoa Loop.  Bekijk hier de complete selectie van hotelsInbegrepen excursiesIn de reissom zijn diverse excursies reeds inbegrepen. Zo maakt u in Quito een stadstour en leert u tijdens een kookworkshop in Guamote heerlijke empanadas te maken. Ook de beroemde treinrit naar de ‘Duivelsneus’ en een bezoek aan El Cajas National Park zijn al voor u geregeld.  Bekijk hier alles wat inclusief isVervoer met privéchauffeur en lokale bussenDe rondreis wordt uitgevoerd met deels een Spaanstalige chauffeur en deels met het openbaar vervoer. Tijdens de excursies sluit u zich aan bij een internationaal gezelschap en reist in een comfortabele minibus. FOX heeft alle overnachtingen en de vluchten voor u geregeld.

land ecuador
aanbieder Fox
prijs vanaf €2099,00
reisduur 14 dagen
Ecuador - Vogelreis

Ecuador - Vogelreis

Er is geen land ter wereld met op zo’n klein oppervlak zo’n enorme afwisseling in natuur, landschap en cultuur als Ecuador. Amper zeven keer Nederland en daarmee een dwerg vergeleken met de buurlanden Peru en Colombia, biedt het tropisch regenwoud, nevelwouden, droog loofbos, mangroves, elfenbossen en páramo dat boven de 4000 meter ligt. Door de veiligheid en goede infrastructuur is het mogelijk al deze habitats in korte tijd te bezoeken en daarmee ook de volstrekt verschillende vogelwerelden die er te vinden zijn. Dit alles vanuit comfortabele lodges die veelal midden in de natuur te vinden zijn en geheel ingericht op maximale beleving van het uitbundige leven in de directe omgeving.

land ecuador
aanbieder SNP
prijs vanaf €2795,00
reisduur 17 dagen
Groepsreis Ecuador; Van de Andes naar de Amazone

Groepsreis Ecuador; Van de Andes naar de Amazone

Shoestring biedt een afwisselende rondreis aan naar Ecuador, het meest diverse land in de Zuid-Amerikaanse Andes. Je kunt deze reis combineren met een bezoek aan de wereldberoemde Galápagoseilanden. Onze reis gaat langs besneeuwde vulkanen, door valleien en indianendorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan. Je overbrugt enorme hoogteverschillen in de Andes en maakt een wandeltocht door het uitbundige oerwoud van het Amazone gebied. Je bezoekt de grootste en kleurrijkste markten van het land en je verblijft in sfeervolle hotelletjes.

land ecuador
aanbieder Shoestring
prijs vanaf €2099,00
reisduur 22 dagen / 21 nachten dagen
Groepsreis Ecuador in 2 weken; De Andes in het klein

Groepsreis Ecuador in 2 weken; De Andes in het klein

Een korte reis, met enorm veel afwisseling, naar het diverse Ecuador. Je kunt deze reis combineren met een bezoek aan de wereldberoemde Galápagoseilanden. Je begint in Otavalo, met haar beroemde zaterdagmarkt, je eerste kennismaking met de prachtige lokale bevolking. Via de hoofdstad Quito rijd je naar het imposante Amazonewoud, waar je je kunt vermaken met raften, tuben en zelfs goud zoeken! Dwars door de Andes, met de besneeuwde vulkanen, eindig je deze reis in het kleurrijke koloniale Cuenca.

land ecuador
aanbieder Shoestring
prijs vanaf €1899,00
reisduur 17 dagen / 16 nachten dagen