Panama

Tropisch

klimaat

Weer en Klimaat Panama

Klimaattype: Tropisch

Panama heeft een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in Panama het gehele jaar door warm is. Panama kent echter wel een zomer en een winter. De zomer in Panama loopt van december tot april en is tevens het droge seizoen. Gedurende deze maanden valt er in Panama (en dan met name in zuiden van het land) nauwelijks regen. Dit is dan ook de beste tijd om Panama te bezoeken, met name als je van plan bent om wandeltochten te gaan maken.

De winter loopt in Panama van half april tot en met november. In de winter valt de meeste neerslag. De neerslag valt dan echter met name in korte, hevige, tropische buien, die vaak maximaal een uur duren. Omdat de luchtvochtigheid in Panama heel hoog is, vooral tijdens het regenseizoen, is de warmte drukkend en zweet je snel. De buien zorgen dan ook voor wat verfrissing, en worden in de regel gevolgd door een heldere hemel.

Tropische stormen en overstromingen

Tropische stormen

Panama ligt net buiten het gebied waar tropische stormen en orkanen kunnen voorkomen, maar de laatste orkaan kwam in 1969 aan land. Wel kan er van april tot en met december extreme regenval voorkomen als gevolg van een dichtbij langstrekkende orkaan. Extreme regenval kan dan voor grote plaatselijke problemen zorgen, zoals overstromingen en gevaarlijke aardverschuivingen. De havenstad Colon overstroomt minstens 1 keer per jaar gedeeltelijk.

Aardbevingen

In Panama komen aardbevingen voor. Informeer naar de situatie voordat je naar een aardbeving getroffen gebied reist.

Risico's

reisadvies

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Panama. Er kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Ook kunnen wegen worden geblokkeerd. 

Ook bij toeristenattracties buiten de stad komt zware criminaliteit zoals overvallen voor, bijvoorbeeld bij de oude Panama-ruïnes van Panama Vieja. 

Kijk voor de meest recente updates, ook over natuurgeweld, voor vertrek altijd op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier.

Avondklok voor jongeren

In Panama geldt een avondklok voor jongeren. Dit houdt in dat jongeren tot 17 jaar vanaf 21.00 uur tot zonsopgang niet zonder begeleiding van een volwassene op straat mogen zijn. Op vrijdag en zaterdag geldt deze maatregel vanaf 23.00 uur. De maatregel is bedoeld om criminaliteit en vandalisme tegen te gaan.

Bij aanhouding moet de jongere een boete betalen. Officieel gelden deze regels ook voor buitenlandse jongeren. Maar er zijn nog geen buitenlanders aangehouden vanwege de maatregel.

Onveilige gebieden

Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Colombia. In dit gebied is het onveilig. In het moeilijk begaanbare grensgebied steken Colombiaanse guerillastrijders en drugssmokkelaars regelmatig de grens over. Laat je hier altijd begeleiden door politie of reis georganiseerd, in een groep.

Gezondheid

Sinds begin 2014 komen in Panama regelmatig gevallen voor van Chikungunya, een virusziekte.

Tips van de ambassade

- Toerisme naar de San Blas eilanden is populair. Sommige bootjes die je naar deze eilanden brengen vanaf het vaste land zijn echter niet veilig. Kijk goed naar de staat van de boot en er zijn bij voorkeur twee buitenboordmotoren aanwezig.
- In Panama is veel ongerepte natuur. Juist daardoor kan het er ook gevaarlijk zijn. Bereid je goed voor als je in de natuur op pad gaat.
- Let erop dat je stempels in je paspoort krijgt van het land dat je verlaat en het land waar je binnenkomt. Boetes voor het ontbreken van de juiste stempels kunnen oplopen tot ruim 1000 USD.

 

Soms, malaria

Vaccinaties

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Panama alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Panama binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Maar het wordt voor de volgende gebieden wel aangeraden: de provincies Comarca Emberá, Darien en Kuna Yala (het voormalige San Blas) en delen van de provincies Colon en Panama die ten oosten van de Kanaalzone liggen. Voor Panama Stad, de Kanaalzone en de San Blaseilanden wordt gele koorts vaccinatie niet aanbevolen

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Panama aangeraden:
- vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
- vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Malaria

In Panama komt malaria voor. Voor bepaalde delen van Panama (provincies geen oosten van kanaal inclusief San Blas eilanden) wordt geadviseerd, naast goede antimuggenmaatregelen, om een noodbehandeling mee te nemen.

Ja

ambassades

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Panama

Nederlandse Ambassade
P.H. Oceanía Business Plaza
Torre 1000 Piso 23, local 23-A
Calle Hanono Missri, Punta Pacifica

Telefoon +5072806650
E-mail: consuladonl@cwpanama.net
Website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/panama/over-ons/nederlandse-ambassade-in-panama

Openingstijden: maandag-vrijdag 08:00-12:00 en 13.00-16.00 uur

Belgische Ere-Consulaat Panama
Avenida Domingo Díaz, 
autopista al aeropuerto Internacional Tocumen y Calle XIII Juegos, 
Ciudad de Panama, 
Panama

Tel. (50/) 301-5232
Fax (507) 301-5201 en 301-5203
E-mail: escope@grupoescope.com

De Ereconsuls van België hebben zelden de Belgische nationaliteit. Ze spreken niet altijd onze landstalen en hebben meestal eigen beroepsbezigheden. Ze oefenen het ambt van Ereconsul op vrijwillige basis uit en worden er niet voor betaald. Voor bepaalde vragen zullen zij u, indien nodig, doorverwijzen naar de ambassade of het beroepsconsulaat van België waaronder ze ressorteren

Nee

visumplicht

Reisdocumenten voor Panama

Voor Panama heb je nodig:

- Een paspoort dat bij aankomst in Panama nog minimaal 6 maanden geldig is

Visum

Voor een verblijf in Panama van minder dan 90 dagen is voor Nederlanders en Belgen geen visum vereist.

Adressen Consulaat/ambassade van Panama in Nederland en België

Nederland:
Ambassade Panama
Amaliastraat 3- 5
2514 JC 'S-Gravenhage

Telefoon: (070) 211 05 80

Fax: (070) 211 05 81
E-mail: info@panamaembassy.nl

Openingstijden: maandag-vrijdag 10:00-14:00

België:
Ambassade Panama
Boulevard General Jacques 18
1050 Brussel

Tel nr. 02.649.07.29
Fax: 02.648.92.16

E-mail: embajada.panama@skynet.be

Balboa

Valuta

Valuta

De munteenheid in Panama is de balboa (B), vernoemd naar vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Vasco Nunez de Balboa, die de Grote Oceaan heeft ontdekt.

De balboa is onderverdeeld in honderd centime en wordt uitgeven in munten van 1, 5, 10, 25, 50 centimes. Als papiergeld wordt de Amerikaanse Dollar gebruikt.

Je kunt in Panama ook gewoon met Amerikaanse munten betalen. Prijzen worden zowel met $ (dollar) als met B (balboa) aangeduid.

Geld wisselen kan alleen op het vliegveld en in de ‘casas de cambio’ in de hoofdstad. Het is dus het beste om direct dollarbiljetten mee te nemen. Omdat het vaak lastig is om van grote coupures voldoende wisselgeld te krijgen (hierbij is 10 dollar soms al te groot) is het aan te raden om zoveel mogelijk kleine dollarbiljetten mee te nemen.

Pinnen en creditcard

Pinautomaten zijn er veel in heel Panama en een pinpas met het Cirrus of Plus logo is dan ook de beste manier om tijdens je verblijf in Panama aan geld te komen. 

Openingstijden banken

De banken in Panama zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00-13:30 en zaterdag van 8:30-12:00.

feestdagen

Feestdagen Panama

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Panama zijn:

Nieuwjaar 1 en 2 januari
Dag van de Martelaren 9 januari
Dag van de Arbeid 1 mei
Panama City-dag 15 augustus
Dag van de viering va de afscheiding van Colombia 3 november
Dag van de vlag 4 november
Dag van Columbus 5 november
Dag van de Opstand van Los Santo 10 november
Onafhankelijkheidsdag 28 november
Moederdag 8 december
Kerst 24, 25 en 26 december
Oudjaar 31 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Panama nog een aantal Christelijke feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

-6, -7

tijdsverschil

Tijdsverschil Panama

In Panama is het in gedurende onze wintertijd 6 uur vroeger dan in Nederland en België. In onze zomer is het in Panama 7 uur vroeger.

Spaans

taal

Taal in Panama

De officiële taal van Panama is het Spaans.

Naast het Spaans wordt er door de zeven verschillende Indiaanse gemeenschappen ieder nog hun eigen (Indianen)taal gesproken. 

Op de eilanden van Bocas del Toro wordt ook Patois gesproken, een mengeling van Spaans, Engels en een lokaal dialect. Door de invloed van de VS spreekt men in het commerciële en openbare leven veelal ook Engels.

Desondanks kan een Spaans woordenboekje erg handig zijn.

Casco Viejo

Werelderfgoed Casco Viejo is wellicht de grootste trekpleister, maar dan ook echt de moeite waard om de koloniale geschiedenis te ervaren. 

Casco Viejo

Het ligt in Panama-stad. Je kan vanuit hier makkelijk op verkenning naar het binnenland. 

WTC

Artikelen over Panama

In Panama-Stad rijdt de eerste metro van Midden-Amerika. President Ricardo Martinelli opende zaterdag de bijna 14 kilometer lange metrolijn, die...

Eerste metro van Midden-Amerika geopend in Panama
1
Reisbijbel

Reizen panama

Hotel Punta Franca

Hotel Punta Franca

Hotel Punta Franca (voorheen Villa Romana) is het enige Oceanfront Boutique Hotel in de omgeving van Pedasí.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 76
reisduur dagen
Casa Lajagua

Casa Lajagua

Casa Lajagua is een mooie, comfortabele bed & breakfast in het pittoreske Pedasí.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 62
reisduur dagen
Tryp by Wyndham Panama Centro

Tryp by Wyndham Panama Centro

Een heerlijk hotel gelegen in het hart van Panama City in de chique wijk El Cangrejo. 

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 57
reisduur dagen
Toscana Inn Hotel

Toscana Inn Hotel

Stadshotel in de wijk El Cangrejo, een van de leukste buurten van het moderne deel van Panama City.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 64
reisduur dagen
DeVille Hotel

DeVille Hotel

Heerlijk logeeradres; klein en fijn met een persoonlijke service op een uitstekende locatie

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 85
reisduur dagen
Country Inn & Suites Amador

Country Inn & Suites Amador

Hét kanaal close-up zien? Dit hotel ligt aan de baai van Panama mét zicht op het Panama-kanaal en de vele schepen die op hun beurt voor de doorvaart wachten.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 67
reisduur dagen
American Trade Hotel

American Trade Hotel

Dit hotel ligt in de historische en in de laatste jaren gerenoveerde wijk Casco Viejo.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 177
reisduur dagen
Isla Verde

Isla Verde

Isla Verde ligt op slechts 3 minuten loopafstand van het centrum van Boquete in de hooglanden van Panama. Kom tot rust in deze rustige en mooie omgeving en geniet van de weelderige tropische tuin.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 83
reisduur dagen
Bocas del Mar

Bocas del Mar

Gelegen op een bevoorrechte plek aan zee in het dorpje Boca Chica bij de Costaricaanse grens. Het is een boutique hotel met moderne luxueuze voorzieningen. 

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 128
reisduur dagen
Swan's Cay

Swan's Cay

Gezellig hotel, dat doorgaans wordt gebruikt tijdens de rondreis. De ligging is op het Colon Island.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 68
reisduur dagen
Red Frog Beach Island Resort & Spa

Red Frog Beach Island Resort & Spa

Bent u op zoek naar natuur, wilt u vissen en snorkelen of gewoon relaxen op het prachtige strand dan is dit de perfecte bestemming. 

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 228
reisduur dagen
Punta Caracol Acqua Lodge

Punta Caracol Acqua Lodge

Bijzonder vakantieverblijf, voorbehouden aan een ‘happy few’: slechts 9 chique hutjes óp het water.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 275
reisduur dagen
Playa Tortuga Hotel & Beach Resort

Playa Tortuga Hotel & Beach Resort

Een modern beach resort, Panamese stijl. Pal aan Playa Tortuga, een roze gekleurd zandstrand.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 69
reisduur dagen
Palma Royale

Palma Royale

Dit hotel in Caraïbische stijl is gelegen aan de rustige hoofdstraat van Bocas en slechts 20 meter van de zee (geen strand).

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 66
reisduur dagen
Las Lajas Beach Resort

Las Lajas Beach Resort

Dit eenvoudige resort ligt op een fantastische plek; direct aan het kilometerslange strand van Las Lajas.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 84
reisduur dagen
Bocas del Toro

Bocas del Toro

Wilt u even lekker relaxen op een exotisch eiland? Ga dan naar Bocas del Toro! Hier is de sfeer Caraïbisch, ‘Easy’ dus. U kunt zich laten verwennen in luie sfren, genietend van een tropisch drankje of een Caraïbische maaltijd. Geniet op één van deze Caraïbische eilanden van de azuurblauwe zee en parelwitte stranden.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Highlights of Panama

Highlights of Panama

Tijdens deze reis verkent u Panama in uw eigen tempo. U rijdt afwisselend over de Panamaricana, de hoofdweg van het land, en kronkelende wegen die door indrukwekkend berglandschap en naar de Stille Oceaan leiden. Van hip en modern Panama City, langs glooiende heuvels met koffieplantages, vulkanen en de mooiste stranden. Nieuwsgierig geworden? Laat u verleiden door dit rondje Panama vol verrassingen.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 747
reisduur 10 dagen
Highlights of Panama

Highlights of Panama

Tijdens deze reis verkent u Panama in uw eigen tempo. U rijdt afwisselend over de Panamaricana, de hoofdweg van het land, en kronkelende wegen die door indrukwekkend berglandschap en naar de Stille Oceaan leiden. Van hip en modern Panama City, langs glooiende heuvels met koffieplantages, vulkanen en de mooiste stranden. Nieuwsgierig geworden? Laat u verleiden door dit rondje Panama vol verrassingen.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 747
reisduur 10 dagen
Highlights of Panama

Highlights of Panama

Tijdens deze reis verkent u Panama in uw eigen tempo. U rijdt afwisselend over de Panamaricana, de hoofdweg van het land, en kronkelende wegen die door indrukwekkend berglandschap en naar de Stille Oceaan leiden. Van hip en modern Panama City, langs glooiende heuvels met koffieplantages, vulkanen en de mooiste stranden. Nieuwsgierig geworden? Laat u verleiden door dit rondje Panama vol verrassingen.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 747
reisduur 10 dagen
Highlights of Panama

Highlights of Panama

Tijdens deze reis verkent u Panama in uw eigen tempo. U rijdt afwisselend over de Panamaricana, de hoofdweg van het land, en kronkelende wegen die door indrukwekkend berglandschap en naar de Stille Oceaan leiden. Van hip en modern Panama City, langs glooiende heuvels met koffieplantages, vulkanen en de mooiste stranden. Nieuwsgierig geworden? Laat u verleiden door dit rondje Panama vol verrassingen.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 747
reisduur 10 dagen
Perfect Match Panama & Florida

Perfect Match Panama & Florida

Een reis door het veelzijdige Panama met een weelderige natuur en indrukwekkende indianencultuur. U eindigt in hip en modern Panama City om daarna door te vliegen naar Orlando, de stad met het hoogste pretpark gehalte van de wereld.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 945
reisduur 13 dagen
Panama FlexDrive

Panama FlexDrive

Creëer uw eigen reis door Panama! Met ons Panama FlexDrive-programma bieden wij u de mogelijkheid om per auto een reis op maat, op een ‘eigenwijze’ manier samen te stellen, waarbij u zelf uw accommodaties door heel Panama uitkiest! U bepaalt zelf uw route en het aantal nachten dat u in een plaats wilt verblijven. De FlexDrive is de meest uitgebreide manier om Panama te verkennen. Vrijwel alle regio’s van het land, behalve de San Blas eilanden, die uiteraard wel als verlenging bijgeboekt kunnen worden, kunt u met dit programma met elkaar combineren.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 523
reisduur 8 dagen
Panama FlexDrive

Panama FlexDrive

Creëer uw eigen reis door Panama! Met ons Panama FlexDrive-programma bieden wij u de mogelijkheid om per auto een reis op maat, op een ‘eigenwijze’ manier samen te stellen, waarbij u zelf uw accommodaties door heel Panama uitkiest! U bepaalt zelf uw route en het aantal nachten dat u in een plaats wilt verblijven. De FlexDrive is de meest uitgebreide manier om Panama te verkennen. Vrijwel alle regio’s van het land, behalve de San Blas eilanden, die uiteraard wel als verlenging bijgeboekt kunnen worden, kunt u met dit programma met elkaar combineren.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 523
reisduur 8 dagen
Panama FlexDrive

Panama FlexDrive

Creëer uw eigen reis door Panama! Met ons Panama FlexDrive-programma bieden wij u de mogelijkheid om per auto een reis op maat, op een ‘eigenwijze’ manier samen te stellen, waarbij u zelf uw accommodaties door heel Panama uitkiest! U bepaalt zelf uw route en het aantal nachten dat u in een plaats wilt verblijven. De FlexDrive is de meest uitgebreide manier om Panama te verkennen. Vrijwel alle regio’s van het land, behalve de San Blas eilanden, die uiteraard wel als verlenging bijgeboekt kunnen worden, kunt u met dit programma met elkaar combineren.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 523
reisduur 8 dagen
Panama FlexDrive

Panama FlexDrive

Creëer uw eigen reis door Panama! Met ons Panama FlexDrive-programma bieden wij u de mogelijkheid om per auto een reis op maat, op een ‘eigenwijze’ manier samen te stellen, waarbij u zelf uw accommodaties door heel Panama uitkiest! U bepaalt zelf uw route en het aantal nachten dat u in een plaats wilt verblijven. De FlexDrive is de meest uitgebreide manier om Panama te verkennen. Vrijwel alle regio’s van het land, behalve de San Blas eilanden, die uiteraard wel als verlenging bijgeboekt kunnen worden, kunt u met dit programma met elkaar combineren.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 523
reisduur 8 dagen
Panama FlexDrive

Panama FlexDrive

Creëer uw eigen reis door Panama! Met ons Panama FlexDrive-programma bieden wij u de mogelijkheid om per auto een reis op maat, op een ‘eigenwijze’ manier samen te stellen, waarbij u zelf uw accommodaties door heel Panama uitkiest! U bepaalt zelf uw route en het aantal nachten dat u in een plaats wilt verblijven. De FlexDrive is de meest uitgebreide manier om Panama te verkennen. Vrijwel alle regio’s van het land, behalve de San Blas eilanden, die uiteraard wel als verlenging bijgeboekt kunnen worden, kunt u met dit programma met elkaar combineren.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 523
reisduur 8 dagen
Perfect Match Costa Rica & Panama

Perfect Match Costa Rica & Panama

Costa Rica en Panama zijn beiden geweldige bestemmingen voor natuurliefhebbers. Panama is minder ontdekt, maar bezit net als Costa Rica ook een keur aan natuurrijkdommen en schitterende stranden. Deze reis laat u het beste van twee werelden zien; vulkanen, regen- en nevelwoud, zoals ook Caraïbische en Pacifische stranden. De reis eindigt in Panama City. Hier ligt het Panamakanaal en op nog geen twee uur rijden de jungle waar u per kano indianen kunt bezoeken.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2004
reisduur 18 dagen
San Blas Eilanden

San Blas Eilanden

Een bezoek aan de San Blasarchipel is gegarandeerd een fantastische ervaring! De eilanden behoren toe aan de Kuna-indianen die nog altijd traditioneel leven. Vergezeld van een Kuna-gids (die meestal graag bereid is om een maaltijd van vers gevangen vis voor te zetten) kunt u snorkelen of op traditionele manier vissen. Hoe prachtig de riffen ook mogen zijn, duiken is verboden.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 512
reisduur 3 dagen
Panama FlexDrive

Panama FlexDrive

Creëer uw eigen reis door Panama! Met ons Panama FlexDrive-programma bieden wij u de mogelijkheid om per auto een reis op maat, op een ‘eigenwijze’ manier samen te stellen, waarbij u zelf uw accommodaties door heel Panama uitkiest! U bepaalt zelf uw route en het aantal nachten dat u in een plaats wilt verblijven. De FlexDrive is de meest uitgebreide manier om Panama te verkennen. Vrijwel alle regio’s van het land, behalve de San Blas eilanden, die uiteraard wel als verlenging bijgeboekt kunnen worden, kunt u met dit programma met elkaar combineren.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 523
reisduur 8 dagen
Boquete

Boquete

Het kleurrijke Boquete wordt ook wel ‘Het bloemendorp’ genoemd. Het is gelegen in een prachtige omgeving, in de groene hoogvlakten van de provincie Chiriqui, langs de grens met Costa Rica. Hier kunt u zich vermaken met bijvoorbeeld jungle- of koffietours, tokkelbanen, wildwatervaren of paardrijden. Het kan allemaal in deze prachtige omgeving.

land panama
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 306
reisduur 3 dagen
15-daagse groepsrondreis Paradijselijk Panama

15-daagse groepsrondreis Paradijselijk Panama

Van azuurblauw water naar wereldberoemde koffieplantages en indrukwekkende nevelwouden. Panama is een mix van nieuw en oud, het heeft bijvoorbeeld het moderne Panama City, maar ook inheemse stammen.  We bezoeken niet alleen de bekende hoogtepunten zoals Panama City, het Panamakanaal en de tropische eilandengroep Bocas del Toro, maar we gaan nog veel dieper het land in. Zo verblijven we in Boquete, omringd door nevelwouden en koffievalleien, bezoeken we het idyllische eiland Isla Iguana en maken we kennis met de autonome indianenstammen. Wij laten u alle aspecten van het prachtige Panama zien! Bekijk hier het complete reisprogramma.Comfortabele hotels om heerlijk uit te rustenTijdens uw reis hebben wij gekozen voor gemoedelijke, typisch Zuid-Amerikaanse hotels. Er hangt een vriendelijke sfeer en u kunt hier ontspannen alle indrukken van de dag verwerken. Als afsluiting van de reis verblijven we nog enkele dagen in een heerlijk viersterrenhotel in Bocas del Toro. Bekijk hier de complete selectie van hotels.Veel excursies inclusiefWij nemen u mee naar het hart van de bestemming, en daarom hebben wij enkele prachtige excursies reeds vastgelegd. Zo bezoeken wij bijvoorbeeld de Emberá indianen in de jungle. Verder gaan wij op bezoek bij een koffieboerderij en nemen wij u mee naar het mooie Isla Iguana. Bekijk hier alles wat inclusief is.Deskundige reisleiding, die Panama echt kentOnze Nederlandssprekende reisleiders begeleiden al jaren reizen en daardoor weten zij wat belangrijk is. Zij zorgen ervoor dat u het perfect naar uw zin hebt en als u een verzoek hebt zullen zij u hier graag mee helpen. Heeft u nu al een vraag voor onze reisleiders? Stel uw vraag op het reisleider forum.

land panama
aanbieder Fox
prijs vanaf 2099
reisduur 15 dagen
Panama - Compleet

Panama - Compleet

Verken in je eigen tempo tropisch paradijs Panama, land van overweldigend natuurschoon, eeuwenoude indianenculturen, verlaten stranden en natuurlijk het fascinerende Panamakanaal. Bezoek de Emberá-indianen diep in de jungle en ga op avontuur naar een onbewoond eiland in Bocas del Toro. Spot walvissen net buiten de kust in de Grote Oceaan en beklim de groene hellingen van de vulkaan Barú. Bezoek koloniale stadjes op het schiereiland Azuero, het culturele hart van Panama, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Panama is een indrukwekkende en zeer gevarieerde bestemming, waar je een onvergetelijke vakantie zult beleven!

land panama
aanbieder SNP
prijs vanaf 2455
reisduur 18 dagen