3 redenen om naar Gambia te gaan

3 redenen om naar Gambia te gaan

Verre Avonturen

Gambia, op slechts zes uur vliegen van Nederland. Een aangenaam klimaat en ruime, schone stranden. Dat zijn op zich al genoeg redenen om naar de Smiling Coast of Africa af te reizen. Ben je nog niet geheel overtuigd? Hierbij 3 redenen om na het lezen van dit artikel meteen een reis naar Gambia te boeken.

tekst Eva Hopstaken

  1. Eco toerisme

  Ga op een driedaagse mini-safari door het land. Je bezoekt het Makasutu Cultural Forest een prachtig natuurgebied aan de oever van de Gambia rivier, waar je apen, salamanders en herten, vanuit een kano kunt spotten. Overnachten doe je in een heus safarikamp, omgeven door baobab bomen. Je hoeft niet bang te zijn dat het té basic is, want een zwembad en airconditioning is aanwezig.

  Ben je een vogelliefhebber? Dan kun je je hart ophalen tijdens een boottocht in het Kiang West National Park. Je vindt er diverse vogelsoorten, verscholen tussen de mangrove.

  Tijdens de tour maak je tevens kennis met de lokale bevolking en de lokale gewoonten en gebruiken.

  2. Roots tour

  De roots tour neemt je mee terug in de tijd, de tijd van slavernijperiode. De slavernij werd hier pas in 1906 afgeschaft, terwijl hier in andere delen van de wereld al in 1807 een einde aan werd gemaakt. Het is aan te raden, voor je bezoek aan Gambia, de bestseller van schrijver Alex Haley, ‘Roots’, te lezen. Dat maakt deze op zichzelf al interessante tour nog interessanter.

  Per boot vaar je over de Gambia River naar Juffereh. Qua grootte niet zo indrukwekkend, qua geschiedenis des te meer. Dit is de plek waar Alex Haley het boek ‘Roots’ schreef, een sage, deels gebaseerd op waar gebeurde feiten. Slaaf Kunta Kinte (1755-1822) staat centraal in het verhaal en heeft echt bestaan. Dankzij overleveringen van familie, beweert Haley het boek te hebben kunnen schrijven. De familie van Kunta Kinte, inmiddels de zevende generatie, geeft het verhaal nog steeds door. Wanneer je het dorp bezoekt, mag je de dorpsoudste ontmoeten en breng je een bezoek aan de nakomelingen van Kunta Kinte.

  Vlakbij Juffereh ligt James Island, dit is het eiland waar slaven werden opgesloten, moesten werken en doorverkocht werden.

  3. Vrijwilligerswerk

  Werken op het platteland van Gambia om de inwoners van educatie te voorzien, maar ook om het welzijn van het vee te waarborgen. Zodat zowel de paarden en ezels een beter leven hebben, maar ook de bezitters van de dieren langer van hun vee kunnen genieten.

  Middels goed lesmateriaal kan het welbehagen van beide partijen vergroot worden en daar kun jij aan bijdragen!

  Maar natuurlijk kun je in Gambia onder andere ook:

  • – Lekker uit eten gaan, er is een keur aan restaurants
  • – Quad-biken op het strand
  • – Shoppen op Serrekunda Market of op Kairaba Avenue
  • – Mooie sierraden laten maken bij een lokale goudsmit
  • – Reggae-avonden bijwonen op het strand
  • – Golfen
  • – Sky diving

  Inspiratie voor Gambia

  Verre Avonturen

  Gambia Afrika

  In november 2013 was ik met mijn vriendin in Gambia en maakte ik kennis met de gewoonten en (eigen)aardige gebruiken van de 'Smiling Coast van Afrika' zoals dit West-Afrikaanse land genoemd wordt.

  Lees Meer Door: André van Luttikhuizen

  Verre Avonturen

  3 redenen om naar Gambia te gaan

  Gambia, op slechts zes uur vliegen van Nederland. Een aangenaam klimaat en ruime, schone stranden. Dat zijn op zich al genoeg redenen om naar de Smiling Coast of Africa af te reizen. Ben je nog niet geheel overtuigd? Hierbij 3 redenen om na het le

  Lees Meer Door: Eva Hopstaken

  Verre Avonturen

  Catch of the day Gambia Afrika

  Na een lange bushwandeling komen mijn vriendin, onze gids Andy en ik aan in het vissersdorp Tanji. We lopen de hoofdstraat in, een brede zandweg met links en rechts huisjes, winkeltjes en een cafeetje. We zijn al een tijdje door onze voorraad wate

  Lees Meer Door: André van Luttikhuizen

  Reisboeken en gidsen over Gambia

  Reisgidsen

  Reisgids De vrouwen van Kafountine | Ada Rosman

  Voor de tweede keer reisde de auteur, samen met haar echtgenoot, naar Afrika’s kleinste land: Gambia. Het land in West-Afrika waar verschillende bevolkingsgroepen, met allemaal hun eigen religies, gewoontes, taal en gebruiken vreedzaam naast en m

  Land : Gambia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 14.00
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Gambia - Kleines Urlaubsparadies in Westafrika | Hupe Verlag

  Ein ansprechender, locker aufgemachter Reiseführer für aktive und interessierte Gambia-Reisende mit zahlreichen Empfehlungen für einen unbeschwerten Urlaub und spannenden Ausflügen ins Hinterland.  Brandaktuell: Die Neuauflage 2017 

  Land : Gambia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 19.50
  Lees Meer
  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!