Tip: slapen naast de luchtmachtbasis in Azraq

Verre Avonturen

De ecolodge in Azraq in Jordanië ligt in een verlaten gebied. Weinig reizigers nemen de moeite om vanuit de drukkere westelijke gelegen King Highway af te wijken richting Irak. Daar is echter een van de prachtige ecolodges te vinden van Wild Jordan: het oude Britse militaire veldhospitaal in Azraq, vlak naast de militaire basis Shaheed Mwaffaq.

tekst Fleur Besters

  De kazerne biedt 16 gerenoveerde kamers. Ze zijn heel basic, met veel beton en eenvoudig, maar smaakvol en nieuw meubilair. De enorme binnenplaats is met betonplaten belegd, dichtbij de lobby staan tafeltjes en stoeltjes met parasols, zoals je ze aan de Franse kust zou verwachten. Als de avond valt en het pikdonker wordt, hangt er een oranje gloed over het terrein.

  De lodge van het resort is prachtig gerenoveerd. In de lobby hangen foto's die het verleden weergeven. Een mini-museum laat de militaire setting zien, voor zover je die buiten niet al was opgevallen. Het is eigenlijk ook gek om zo vlak naast de F16's te logeren. Zeker nu er in alle landen rond Jordanië onrust is, schrikken we 's nachts van de vliegtuigen die letterlijk vlak naast ons blijken op te stijgen. Als we de volgende dag naar het Shaumari resort rijden, zien we de miltaire basis beter liggen.

  De weg naar Azraq is stil en de ecolodge is moeilijk te vinden. Dat blijkt als we na het inchecken naar de wetlands rijden. Een ritje van 5 minuten, maar ook deze bezienswaardigheid is nergens fatsoenlijk aangegeven. We rijden er meermalen langs, maar vinden het uiteindelijk toch. De vriendelijke beheerder heeft al een telefoontje gehad van de lodge en opent de – eigenlijk al gesloten – deur voor ons. We mogen zelf rondwandelen in het reservaat.

  Azraq – dat in het Arabisch 'blauw' betekent – is een oase in het hart van de semi-droge Jordaanse woestijn. De wetlands trekken een grote verscheidenheid aan vogels. Over vlonders kan je door de, inmiddels steeds drogere, poelen lopen. De waterproblematiek van het land wordt pijnlijk duidelijk. In het verleden vormden de poelen en moerassen een grote, vruchtbare moddervlakte. Nu is het water opgepompt om het drukker bevolkte westen van water te voorzien.

  We zien er wel vogels, maar hebben onvoldoende kennis, en geen verrekijker, om ze te herkennen. Voor vogelaars is er evenwel een spottersplek en op de informatieborden worden de Sinai Rosefinch (de nationale vogel van Jordanië), de Woestijn Tapuit en de Trumpet Finch genoemd. In de winter schijnen zelfs kraanvogels en Keizersarenden te passeren.

  Wij treffen er op het einde van onze wandeling slechts twee Franse toeristen. Zij hebben – net als wij – heel lang gezocht naar de ecolodge, maar hem niet kunnen vinden. We bieden aan ze te begeleiden en treffen ze 's avonds opnieuw in het verlaten restaurant. En hoewel er amper toeristen zijn, is daar wel een volledig, smaakvol buffet klaargezet voor het avondeten. We mogen zelf opscheppen, er is geen personeelslid te zien. Het hotel wordt door lokale Bedoeien gerund en ook het eten is volgens lokale tradities bereid. Traditioneel is er water en sap te drinken bij het eten. Alcohol is op de meeste plaatsen uit den boze.

  Er is op het terrein ook een aantal werkplaatsen waar vrouwen uit de buurt houten speelgoed en sieraden maken en zelfs drukwerk verzorgen. Als we er de volgende dag gaan kijken, krijgen we direct uitleg over de werkwijzen. De bewerkte eieren zijn het meest bijzonder. Er zit gemiddeld zo'n veertig uur werk in, zowel het etsen van de schalen als het beschilderen ervan gaat zonder hulp van machines. De grootsten worden voor slechts 40 JD verkocht, een koopje. De eerste order uit het buitenland is net binnen, vertelt de manager. Honderd eieren voor Frankrijk.

  Ook het Shaumari reservaat, het eerste van het land, blijkt gesloten te zijn. Als onze teleurstelling duidelijk wordt, gaat de manager toch eens bellen. Het gebied wordt gerenoveerd, dus is er waarschijnlijk niet veel te zien, verwacht hij. Niemand weet ook precies wat er te doen is, maar na een uurtje krijgt de manager er toch iemand te pakken. Die belooft de poort open te doen. We krijgen een lunchpakket mee met een soort wraps, appels, een Mars en sap en water. Onderweg zien we de militaire basis nog beter liggen. Fotograferen lijkt niet verstandig, maar van enige bewaking is zo niets te zien. De borden langs de weg waarschuwen vooral voor overstekende dromedarissen.

  Na een traditionele zoektocht en een poging iemand te vinden die Engels spreekt, naderen we uiteindelijk toch een poort, en iets dat eruit ziet als een reservaat. Eenmaal binnen worden we aan ons lot overgelaten. Het is warm, en verlaten. De schommels die er staan, zijn gloeiend heet, maar sarons die we altijd bij ons hebben, zorgen ervoor dat onze dochter toch even kan schommelen. Voor kinderen is er altijd wel iets te spelen. De uitkijktoren even verderop is de volgende attractie. Met behulp van de telelens van de fotocamera vinden we een dier: de Arabische Oryx., denken we…. Vlug terug de auto in. Airco aan, lunchpakket eten en terug naar de bewoonde wereld. Er is nog genoeg te ontdekken.

  Tips van Reisbijbel:

  – De ecolodge in Azraq is een prachtige lokatie, maar vooral om tot rust te komen.
  – Verwacht geen georganiseerde activiteiten in het gebied, er zijn wel mogelijkheden, maar het is verstandig van te voren te informeren of ze doorgaan.
  – Controleer de mogelijkheden op de site van de Royal Society for the Conservation of Nature.
  – Het gebied is vooral interessant voor vogelaars en rustzoekers.

  Meer info: Wild Jordan

  Zelf naar Jordanië?

  Wij reisden met Your Planet Travel. Zij zetten een geweldige route voor je uit en kennen alle goede adresjes. Zowel voor gezinnen als voor volwassenen. Wij reden zelf en dat is ontzettend goed te doen in Jordanië. 

   


  Inspiratie voor Jordanië

  Verre Avonturen

  Petra zal op ieders verlanglijstje staan bij een bezoek aan Jordanië. Maar er is veel meer! Hiken, overnachten in de natuur, duiken vanaf het strand. Wij geven je de beste, soms verborgen, tips!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Stoere Gezinnen, Toffe Roadtrips

  Juist met kinderen is een roadtrip ideaal om een nieuw land te verkennen. Reisbijbel bezocht drie heel verschillende landen: Jordanië, Schotland en Zuid-Korea.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Stoere Gezinnen

  Eten met stokjes, lang in het vliegtuig, duiken in de zee, slapen in de woestijn en hiken door de bergen. Ook met (jonge) kinderen kan je avontuurlijke vakanties maken, binnen en buiten Europa. Vijf trends!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  De reistrends voor 2016? Trendwatcher Tessa aan de Stegge signaleert op verzoek van Reisbijbel dat er bijvoorbeeld ook 'reward hunters' zijn!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  Jordanië is enorm gastvrij voor haar bezoekers. Drukte zoals in Egypte bij de piramides of in Luxor hoef je zelfs in de verborgen stad Petra niet te vrezen. Veel bezienswaardigeden zijn bovendien voor een habbekrats te bezoeken en met deze pas he

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Stoere Gezinnen

  Na tientallen kilometers rijden vanuit de hoofdstad Amman staat er ineens een groot bruin verkeersbord langs de weg. We naderen een bezienswaardigheid. En wel... Nu! Een enkel bord kondigt een enorm woestijnkasteel langs de route aan, in de verre

  Lees Meer Door: Joep Kolijn

  Verre Avonturen

  De ecolodge in Azraq in Jordanië ligt in een verlaten gebied. Weinig reizigers nemen de moeite om vanuit de drukkere westelijke gelegen King Highway af te wijken richting Irak. Daar is echter een van de prachtige ecolodges te vinden van Wild

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Stoere Gezinnen, Toffe Roadtrips

  Wadi Rum Jordanië

  Na het drukke, soms dwingende Egypte, het meer westerse Turkije en het avontuurlijke Marokko is Jordanië een oase van rust, juist ook voor gezinsreizen. Nu het aantal reizen naar het Midden-Oosten volgens veel lokale reisorganisaties en hotel

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Stoere Gezinnen, Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

  Petra in Jordanië is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden Oosten en dan ook niet voor niets gekozen tot één van de nieuwe wereldwonderen. Deze voormalige hoofdstad van de Nab

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Reizen naar Jordanië

  Prijs: €0 - €10000
  Dagen: 0 - 30

  Rondreizen

  Beste van Jordanië

  - Wandelen door fabelachtig Jerash - Bezoek aan het wereldwonder Petra - Overnachting en diner in de Wadi Rum woestijn - Zonnen in de enige badplaats van Jordanië, Aqaba - Drijven in de Dode Zee

  Land : Jordanië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 930.00
  reisduur : 9
  Lees Meer

  Rondreizen

  Israël & Jordanië

  - Wandelen vanaf de Olijfberg, via het Hof van Gethsemané naar Jeruzalem - Overnachten in de eeuwenoude stad Jeruzalem - Bezoek aan het wereldwonder Petra - Avontuurlijk jeepsafari en overnachting bij de bedoeïenen in Wadi Rum - Zwemmen in de n

  Land : Jordanië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 1499.00
  reisduur : 15
  Lees Meer

  Rondreizen

  Sprookjesachtig Jordanië, incl. huurauto (meivakantie)

  - Special meivakantie, inclusief huurauto - Bezoek aan Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash - Rijden over de 2000 jaar oude King's Highway - Wandelen door het wereldwonder Petra - Ervaar de grootsheid van de Wadi Rum woestijn - Overnachten in

  Land : Jordanië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 0.00
  reisduur : 10
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Privé Jordanië

  Tijdens deze privé-familiereis Jordanië dobber je in de Dode Zee en krijg je alle tijd om de beroemde roze stad Petra te verkennen. Jordanië is de perfecte bestemming voor families met kinderen die kort op vakantie willen. Je kunt zelf beslissen h

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 798.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  8-daagse groepsrondreis Duizend en één Nacht Jordanië

  Tijdens deze rondreis bekijken wij alle hoogtepunten van Jordanië en zult u zien wat voor schoonheid dit land allemaal te bieden heeft. Zo bezoeken we het wereldberoemde Petra én de prachtige woestijn van Wadi Rum. Met ons bezoekt u niet alleen

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 959.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Op 't gemak door Jordanië, incl. chauffeur

  - Inclusief airco auto met privé-chauffeur - Uitgebreide rondreis met veel vrije tijd - Diner en overnachting in de woestijn - Bezoek aan het wereldwonder Petra - Drijven in de Dode Zee

  Land : Jordanië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 1420.00
  reisduur : 15
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Jordanië Hoogtepunten

  Maak kennis met de hoogtepunten van Jordanië tijdens deze complete, scherp geprijsde rondreis. Deze reis brengt je in acht dagen langs indrukwekkende Romeinse steden, de Dode Zee waarin je blijft drijven, de beroemde roze stad Petra en je maakt op e

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 998.00
  Lees Meer

  Groepsreizen

  Rondreis JORDANIË - 10 dagen; Verborgen tussen de dieprode rotsen

  In Jordanië slenter je op je gemak rond door overdekte markten, drink je in de theehuizen heerlijke muntthee en kom je makkelijk in contact met de Arabische bevolking. Je bezoekt de opgravingen van Jerash en het magnifieke Petra. Voor spectaculaire

  Land : JORDANIË
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 1195.00
  reisduur : 10
  Lees Meer

  Rondreizen

  8-daagse privé rondreis met chauffeur Parels van Jordanië

  Een betoverend land met een indrukwekkende en boeiende geschiedenis, prachtige landschappen en een uitzonderlijk gastvrije bevolking. Wij brengen u naar de wereldberoemde hoogtepunten van Jordanië zoals Petra en Mount Nebo, maar u bezoekt ook de min

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1527.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  8-daagse groepsrondreis Duizend en één Nacht Jordanië

  Tijdens deze rondreis bekijken wij alle hoogtepunten van Jordanië en zult u zien wat voor schoonheid dit land allemaal te bieden heeft. Zo bezoeken we het wereldberoemde Petra én de prachtige woestijn van Wadi Rum. Met ons bezoekt u niet alleen

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 949.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Jordanië, 8 dagen

  Rondreis langs de hoogtepunten van Jordanië: van Amman tot Aqaba. Bezoek de oude Romeinse stad Jerash en de Dode Zee. Ontdek de verborgen stad Petra en maak kennis met de bedoeïenen bij Wadi Rum.

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1095.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Jordanië, 12 dagen

  Complete rondreis door Jordanië in een ontspannen reistempo. Naast de bekende hoogtepunten Petra en Wadi Rum bezoek je ook het prachtige Dana natuurreservaat.

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1295.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Sprookjesachtig Jordanië, incl. chauffeur

  - Inclusief auto met airco en privéchauffeur - Bezoek aan Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash - Rijden over de 2000 jaar oude King's Highway - Wandelen door het wereldwonder Petra - Ervaar de grootsheid van de Wadi Rum woestijn - Overnachte

  Land : Jordanië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 1061.00
  reisduur : 9
  Lees Meer

  Rondreizen

  Avontuurlijk Jordanië, incl. huurauto

  - Inclusief huurauto - Bezoek aan Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash - Wandel door het Ajloun Forest Reserve - Drijven in het zoute water van de Dode Zee - Jeepsafari en trekking in Wadi Rum - Bezoek aan het wereldwonder Petra

  Land : Jordanië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 1077.00
  reisduur : 9
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Israël en Jordanië, 15 dagen

  Wie van eeuwenoude culturen houdt, mag een paar plekken op de wereld eigenlijk niet missen. Waaronder Israël en Jordanië. Maar beide landen zijn tegelijkertijd ook hypermodern en bieden een grote verscheidenheid aan natuurschoon.

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1795.00
  reisduur : 15 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Op 't gemak door Jordanië, incl. huurauto

  - Inclusief huurauto - Uitgebreide rondreis met veel vrije tijd - Bezoek aan Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash - Wandelen door het wereldwonder Petra - Ervaar de grootsheid van de Wadi Rum woestijn - Overnachten in Aqaba en drijven in de Dod

  Land : Jordanië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 1281.00
  reisduur : 15
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Jordanië

  Tijdens de familiereis Jordanië dobber je in de Dode Zee en nemen we alle tijd om de beroemde roze stad Petra te verkennen. Jordanië is de perfecte bestemming voor families met kinderen die kort op vakantie willen. Je kunt zelf beslissen hoe je de

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1198.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Groepsreis Jordanië; In de voetsporen van Lawrence of Arabia

  Bijbelverhalen, verloren steden, ‘Lawrence of Arabia’, badhuizen en drukke oosterse bazaars. Jordanië heeft een rijke historie. Tijdens je Jordanië groepsreis bezoek je enkele van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van het Midden-Oosten

  Land : JORDANIË
  Aanbieder : Shoestring
  prijs vanaf : 999.00
  reisduur : 8 dagen / 7 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  8-daagse privé rondreis met chauffeur Parels van Jordanië

  Een betoverend land met een indrukwekkende en boeiende geschiedenis, prachtige landschappen en een uitzonderlijk gastvrije bevolking. Wij brengen u naar de wereldberoemde hoogtepunten van Jordanië zoals Petra en Mount Nebo, maar u bezoekt ook de min

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1466.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  8-daagse familie groepsreis Woestijnsprookjes

  Ga je met ons mee op ontdekkingsreis door Jordanië? Wat dacht je van een jeeptoer door de onmetelijke woestijnvallei Wadi Rum; overnachten in een bedoeïenkamp; op ontdekking in het uit de roze rotsen gebeitelde wereldwonder Petra lekker zonnen in e

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1149.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Jordanië

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Jordanië bezoek je Romeinse steden, drijf je in de Dode Zee, wandel je door het Dana natuurreservaat en verken je de beroemde roze stad Petra die in 1812 werd herontdekt. Jordanië is een perfecte bestemming

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1248.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Groepsreis Jordanië; In de voetsporen van Lawrence of Arabia

  Bijbelverhalen, verloren steden, ‘Lawrence of Arabia’, badhuizen en drukke oosterse bazaars. Jordanië heeft een rijke historie. Tijdens je Jordanië groepsreis bezoek je enkele van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van het Midden-Oosten

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Shoestring
  prijs vanaf : 999.00
  reisduur : 8 dagen / 7 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  Wandelvakantie Jordanië, 9 dagen

  Wandelreis door Jordanië met de bijzondere hoogtepunten van het land als de rotsstad Petra en de Wadi Rum woestijn.

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1195.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis JORDANIË - 10 dagen; Verborgen tussen de dieprode rotsen

  In Jordanië slenter je op je gemak rond door overdekte markten, drink je in de theehuizen heerlijke muntthee en kom je makkelijk in contact met de Arabische bevolking. Je bezoekt de opgravingen van Jerash en het magnifieke Petra. Voor spectaculaire

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 1095.00
  reisduur : 10 dagen / 9 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  Sprookjesachtig Jordanië, incl. chauffeur (meivakantie)

  - Inclusief auto met airco en privéchauffeur - Bezoek aan Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash - Rijden over de 2000 jaar oude King's Highway - Wandelen door het wereldwonder Petra - Ervaar de grootsheid van de Wadi Rum woestijn - Overnachte

  Land : Jordanië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 0.00
  reisduur : 10
  Lees Meer

  Rondreis

  Familiereis JORDANIË KORT - 8 dagen; In de voetsporen van Indiana Jones

  Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Jordanië is een van de meest fascinerende landen van het Midden-Oosten. Je kunt uren dwalen door de verborgen stad Petra. In de Dode Zee kun je al drijvend in het water een boek lezen, z

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 1295.00
  reisduur : 8 dagen / 7 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  Israël & Jordanië, 18 dagen

  Op deze gevarieerde rondreis door Israël en Jordanië met de kinderen bezoek je naast de plaatsen als Tel Aviv, Amman en Jeruzalem ook de indrukwekkende woestijn. We slapen in een kibboets rondom Arad en bezoeken de spectaculaire uit de rotsen gehou

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2195.00
  reisduur : 18 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Jordanië/Israël Go-26

  In Jordanië waan je je in een sprookje uit Duizend-en-één-nacht. Ons avontuur start in Amman, de hoofdstad van Jordanië. We bezoeken de imposante ruïnes van Jerash en we maken een stevige wandeltocht in Dana NP. In de Wadi Rum-woestijn slapen we

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2480.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Cultuur & Wellness, incl. chauffeur

  - Inclusief auto met airco en privéchauffeur - Bezoek aan Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash - Bekijk de opgravingen van het oude Amman - Wandelen door het wereldwonder Petra - Drijven in het zoute water van de Dode Zee - Verblijf in een lu

  Land : Jordanië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 1045.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Rondreizen

  8-daagse single groepsreis Duizend en één Nacht Jordanië

  Tijdens onze reis door Jordanië zult u versteld staan van alles wat dit geweldige land te bieden heeft. Wij zorgen ervoor dat u de mooiste highlights van Jordanië te zien krijgt, maar wij ontdekken ook de minder bekende hoogtepunten. Zo bezoeken

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 989.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Familiereis

  Familiereis JORDANIË KORT - 8 dagen; In de voetsporen van Indiana Jones

  Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Jordanië is een van de meest fascinerende landen van het Midden-Oosten. Je kunt uren dwalen door de verborgen stad Petra. In de Dode Zee kun je al drijvend in het water een boek lezen, z

  Land : JORDANIË
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 1195.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Rondreizen

  Avontuurlijk Jordanië, incl. chauffeur

  - Inclusief auto met airco en privéchauffeur - Bezoek aan Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash - Wandel door het Ajloun Forest Reserve - Drijven in het zoute water van de Dode Zee - Jeepsafari en trekking in Wadi Rum - Bezoek aan het wereld

  Land : Jordanië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 1188.00
  reisduur : 9
  Lees Meer

  Rondreizen

  Relaxt door Jordanië

  - Wandelen door Ajloun Forest Reserve - Bezoek aan Bijbelse doopplek Bethanië - Dobberen in de Dode Zee - Rotsstad Petra bezichtigen met lokale gids - Woestijnsafari in 4WD met bedoeïenen: Wadi Rum verkennen - Genieten van een strandvakantie a

  Land : Jordanië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 1199.00
  reisduur : 13
  Lees Meer

  Rondreizen

  8-daagse single groepsreis Duizend en één Nacht Jordanië

  Tijdens onze reis door Jordanië zul je versteld staan van alles wat dit geweldige land te bieden heeft. Wij zorgen ervoor dat je de mooiste highlights van Jordanië te zien krijgt, maar we ontdekken ook de minder bekende hoogtepunten. Zo bezoeken

  Land : Jordanië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1019.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Reisboeken en gidsen over Jordanië

  Reisverhalen

  Reisverhaal Cappuccino in Jordanie | Anika Redhed

  'Cappuccino in Jordanië' is een waargebeurd verhaal over een reis door een land vol wonderen. Soms heb je er het gevoel dat je door de Bijbel rijdt, maar diezelfde middag kom je ineens in Indiana Jones terecht, of speel je de hoofdrol in een roman

  Land : Jordanië
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 14.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Jordanien - Jordanië | Marco Polo

  Let op! Duitstalige gids! Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met de vakantiebestemming. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat.Erleben Sie Jordanien mit all seinen Facetten! Der kom

  Land : Jordanië
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 15.50
  Lees Meer
  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!