Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Europa>Roemenië
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Roemenië

Meer dan armoede, Dracula en Ceaucescu

auto voor het parlementsgebouw

Roemenië is een boeiend land met een rijke historie en prachtige natuur. Hoewel het land de reiziger een hoop te bieden heeft, staat het toerisme in Roemenië nog in de kinderschoenen. Het land staat in het westen voornamelijk bekend als arm land waar Dracula vandaan komt en waar Ceaucescu ooit met harde hand regeerde, maar niet als mogelijke reisbestemming. Dat beeld klopt echter maar gedeeltelijk; Roemenië is inderdaad economisch wat minder ontwikkeld dan de meeste andere Europese landen maar door de vele bezienswaardigheden en het prachtige natuurschoon is het een geweldig vakantieland, en zeker één van de mooiste landen in Oost Europa.

De mensen zijn er gastvrij, de natuur is er prachtig en ongerept en je kunt je hart ophalen in de prachtige historische steden als Sibiu en Brasov, waar je je in de Middeleeuwen waant, maar ook in dorpjes waar nog traditionele kleding wordt gedragen.
Ook een bezoek aan de interessante hoofdstad Boekarest is zeer de moeite waard, en wanneer je even genoeg hebt van de beroemde kastelen, de vele prachtige kloosters en de prachtige natuur kun je je zinnen verzetten door te gaan luieren aan de stranden van de Zwarte Zee of door te gaan skiën in de Transsylvanische Alpen. 

Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat je, na een reis of vakantie in Roemenië het gezegde ´kom als toerist en vertrek als vriend´ van harte zult onderschrijven.

 • vlag-roemenie

  Roemenië

  Hoofdstad: Boekarest
  Oppervlakte:
   238.391 km2
  Aantal inwoners:
  22 miljoen
  Hoogste punt:
   2.544 meter
  Visum: nee
  Bekend van:
   Dracula, Transsylvanië, Ceausescu en de Karpaten

Single Reis Authentiek Roemenië

106
€ 619.00
Singlereis Roemenië met o.a. Boekarest, Sighisoara en Sibiu. Vlucht, hotel, ontbijt & diner inbegrepen!

Rondreis Authentiek Roemenië

110
€ 479.00
Groepsrondreis Roemenië incl. vlucht, hotels, ontbijt, diners en NL-sprekende reisleiding. Met o.a. Boekarest, Sighisoara en Sibiu.