Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Afrika>Rwanda
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Rwanda

land van duizend heuvels

kinderen_rwanda
© Foto: Marielle van Uitert

Rwanda staat nog steeds vooral bekend als het land waar in 1994 bijna een miljoen Tutsi’s en gematigde Hutu’s werden vermoord. Na deze verschrikkelijke genocide is het land echter weer langzaam opgekrabbeld en tegenwoordig begint ook het toerisme weer langzaam op gang te komen. Dat is ook niet voor niets.

Rwanda is namelijk een land van schoonheid en een grote verscheidenheid aan planten- en dierenleven. Zo staat het land bekend om zijn altijd groene heuvels – vandaar de bijnaam ‘land van duizend heuvels’ - en zijn berggorilla’s, misschien wel dé reden om naar Rwanda af te reizen. In Afrika zijn er nog maar twee plekken waar je deze, met uitsterven bedreigde, mensapen in het wild kunt zien, te weten in Uganda en in het noorden van Rwanda - in het Parc National des Volcans om precies te zijn.

Naast deze imposante dieren heeft Rwanda de natuurliefhebber nog veel mee te bieden. Zo heeft het een aantal zeer mooie nationale parken zoals het Akagera National Park, waar leeuwen, giraffen, olifanten, luipaarden, hyena’s en nijlpaarden leven en het Parc National Nyungwe Forest, een prachtige tropische bergregenwoud met ruim honderd soorten orchideeën en meer dan 275 verschillende vogelsoorten.
Echter ook de watervallen Les Chutes de Ndaba en het Kivuvumeer, waar je kunt zwemmen, zonnen en genieten van het uitzicht over het meer met zijn vele schiereilandjes, zijn zeer de moeite waard.

Andere bezienswaardigheden in het land zijn: het graf van Diane Fossey, de nationale monumenten voor slachtoffers van de genocide bij Gisozi en in Nyamata en Ntarama en het Nationale Museum in Butare.
Dit alles maakt Rwanda tot een fantastische bestemming voor een reis of vakantie waar je niet snel zult zijn uitgekeken.

 • vlag-rwanda

  Rwanda

  Hoofdstad: Kigali 
  Oppervlakte:
   26.338 km2
  Aantal inwoners:
  12 miljoen
  Hoogste punt:
   4.519 meter
  Visum: ja
  Bekend van:
   Hutu's, Tutsi's en berggorillas