Reizen naar Patagonië: vijf vooroordelen

Patagonië Perito Moreno gletsjer

Verre Avonturen

Patagonië is een bucketlist bestemming. Voor backpack reizigers, maar dat staat wellicht in contrast met de vermeende hoge kosten van een bezoek aan het zuidelijkste stuk(je) Zuid-Amerika. Vijf vooroordelen over een reis naar Patagonië!

tekst Fleur Besters

Patagonië is het zuidelijkste stuk(je) Zuid-Amerika. Het beslaat het grootste deel van Chili en Argentinië en is nog tamelijk onbekend. Daarom staat Patagonië in de top van de bucketlist van reizigers die nét even wat anders zoeken. Susana is reisspecialist Chili van Local Hero Travel. Zij beantwoordt voor jou de top vijf meest genoemde vooroordelen over dit land.


Reis Patagonië is te ver weg

Het eerste vooroordeel over een reis naar Patagonië is de reistijd. Net als Argentinië en Chili zelf, ligt Patagonië inderdaad niet om de hoek. Zelfs met twee overstappen kan de reistijd oplopen tot zo’n 30 uur. Je gaat dan via Buenos Aires naar Ushuaia of via Santiago de Chili naar Punta Arenas. Maar eenmaal daar, vergeet je die lange vlucht zo. Dit is immers de bestemming om tot rust te komen. Hier maak je je hoofd leeg in de natuur.

Duurzaamheid


Ook als je duurzaam wil reizen, dan valt een trip naar Patagonië misschien zwaar. Maar daar kan je zelf wat aan doen door je CO2-uitstoot te compenseren. En, even andersom gedacht. De overweldigende natuur in Patagonië maakt zo’n grote indruk op je, dat je nog meer overtuigt bent dat we deze natuur juist moeten beschermen. Observeer hoe het ijs van de indrukwekkende Pa brokkelt. Nu ben je des te meer gemotiveerd onze aarde zoveel mogelijk te beschermen! Jij hebt dit als een van de weinigen kunnen bekijken.


reis Patagonië wandelen

Reizen in Patagonië is (te) duur

De vliegtickets, die zal je eerst moeten afrekenen. Daarna ben je ongetwijfeld verbaasd dat de kosten niet veel hoger zijn dan je standaard vakantie in Europa. Trek wel wat extra uit om in de lodges in de Nationale Parken te overnachten. En ben je flexibel qua reistijd? Patagonië is buiten het hoogseizoen (eind november t/m begin maart) een stuk goedkoper!


Tip van Reisbijbel: "Wil je Patagonië op zijn mooist en indrukwekkendst ervaren? Stap aan boord van een vijfdaagse gletsjercruise met de Cruceros Australis. Duur, maar je bent zeker een onvergetelijke ervaring rijker."

torres-del-paine-national-park-patagonia

Patagonië is 'leeg'

De combinatie van de leegte en de ruige natuur zijn natuurlijk ook de redenen om een reis naar Patagonië te maken. ‘Less is more’ is helemaal van toepassing op Patagonië. Alles is er ruiger, groter, hoger en verder weg dan je je in Nederland kunt voorstellen.
Rij urenlang door de winderige steppe zonder ook maar een iemand tegen te komen. Wist je dat het Andes-gebergte ervoor zorgt dat het hier zo droog is? Dat houdt de regen tegen. Je ziet bij je tocht over de steppe enkel af en toe een gigantische (schapen)boerderij langs de weg. Schapen zijn bestand tegen de droogte.
In de stop-over dorpjes tussen deze boerderijen vertellen de locals bij de open haard hun grootse verhalen van Patagonië.

Torres del Paine National Park


Het noordelijk gelegen merengebied en andere grote must see’s, zoals Los Glaciares en Torres del Paine National Park, worden vrij veel bezocht bij rondreizen. Die zijn behoorlijk ‘leeg’. Maar juist het ruige farm-landschap in Argentinië en de eilandjes, bergketens en zeearmen in Chili maken dit gebied juist zo indrukwekkend.
Je kan de gletsjers op meerdere manieren bewonderen. Vaar er met een bootje doorheen en voel je nietiger dan ooit als je tegen de muur van ijs aankijkt. Ben je sportief aangelegd? Boek dan een wandeling. Met stijgijzers ga je over het ijs op pad. Gidsen kunnen je alles uitleggen over glaciologie.


Patagonië wilderness

Reizen door Patagonië is afzien

Bij het plannen van je rondreis is vooral timing ontzettend belangrijk. Patagonië is ongeveer anderhalf zo groot als Groot Brittannië. Het gebied telt ruim 400.000 km2. Het loont dus om je rondreis op tijd en zorgvuldig te plannen. Dat betekent echter niet dat je gaat afzien tijdens je reis.
De leukste en populairste hotels en lodges zitten tijdens hoogseizoen enorm snel vol.

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer in Patagonië is zeer georganiseerd en bestaat volledig uit (mini)bussen en lokale vluchten. Het luchtverkeer verloopt wel geregeld anders dan gepland. Er zijn vaak vluchtwijzigingen.


Patagonië stad

Heeft Patagonië de WOW-factor?

Als je zo ver reist, wil je wel echt verrast worden. Local Hero Susana is natuurlijk partijdig, maar volgens haar zijn er maar weinig plekken in de wereld waar je zo’n ruige natuur tegenkomt als in Patagonië. De combinatie van de ruige bergpieken, gigantische gletsjers en uitgestrekte vlakten met azuurblauwe meren maakt Patagonië wat het is: een ultieme WOW-beleving. Is helemaal alleen zijn in een unieke, ruige wildernis niet juist hét ultieme vakantiegevoel?


Patagonië zee

Patagonië praktisch

Enthousiast geworden over Patagonië én genoeg gespaard voor de vliegtickets? Dan moet je dus tijdig gaan plannen. Er is veel aanbod voor een reis in Patagonië. Reizen met een local is extra leuk.  Local Hero Susana is zo'n reisspecialist die er zelf woont en Patagonië op haar duimpje kent. Kijk op de site van Local Hero Travel voor meer informatie. Local Hero Travel is een Nederlandse reisorganisatie waar je jouw individuele rondreis samenstelt met de hulp van een ervaren local. Je reist kleinschalig, verantwoord, én draagt bij aan de lokale gemeenschap.

Vaccinaties Patagonië


Er zijn voor Chili en Argentinië geen verplichte vaccinaties, maar het wel goed om je goed voor te bereiden op zo'n lange reis in afgelegen gebieden. Je kan via Thuisvaccinatie bijvoorbeeld meer informatie opvragen, ze komen bij je langs en hebben ook tips over muggen-werende middelen en 'n goede reis-ehbo. Lees er hier meer over. 


Inspiratie voor Chili

Verre Avonturen

Polar pinguin

Een reis naar Antartica met een expeditieschip. Een droomreis? Met flink doorsparen of een prijswinnend lot lukt het misschien. Wij geven je vast de beste tips!

Lees Meer Door: Fleur Besters

Verre Avonturen

Patagonië Perito Moreno gletsjer

Patagonië is een bucketlist bestemming. Voor backpack reizigers, maar dat staat wellicht in contrast met de vermeende hoge kosten van een bezoek aan het zuidelijkste stuk(je) Zuid-Amerika. Vijf vooroordelen over een reis naar Patagonië!

Lees Meer Door:

Toffe Roadtrips

Met de motor door Zuid-Amerika

Laat je motor thuis Hoewel automobilisten en motorrijders uiteraard veel gemeen hebben en beide kwaliteiten zelfs erg goed samengaan in één persoon, is er als het op reizen aankomt, toch een cruciaal verschil. Een automobilist huurt vanzelfspreken

Lees Meer Door:

Verre Avonturen

Drie mannen, één zeilboot en een drone met camera in Antarctica. Eén woord: wow! 

Lees Meer Door: Koen Samson

Verre Avonturen

Rapa Nui is een magische plek. Het eiland dat bij ons bekend staat als Paaseiland is het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld. Het ligt midden in de Grote Oceaan ongeveer halverwege tussen Chili en Frans-Polynesië. Het bezoeken van dit

Lees Meer Door: Wouter Peters

Verre Avonturen

De vakantieperiode zit er weer op, en veel mensen zijn waarschijnlijk hun volgende vakantie of reis aan het plannen. Een mooi moment dus om wat inspiratie op te doen en daar is deze video van de Duitse fotograaf/filmmaker Christian Grewe uite

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Alexandre Deschaumes is een natuurfotograaf die in 2003 is begonnen met fotograferen. Sindsdien heeft hij zichzelf de fijne kneepjes van het vak geleerd en inmiddels is Alexandre een gerespecteerd natuurfotograaf. Om de mooiste natuurfoto's te

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Begin 2012 reisde videomaker Vincent Urban met zijn vrienden Clemens Krüger en Stefan Templer in een oude, roestige landrover door Zuid-Amerika. Ze brachten hun DSLR Camera mee, waarmee ze fantastische beelden maakten in Argentinië,

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Wat voor beeld hebben wij van andere landen? Chileens videobedrijf Woki Toki probeerde dat in video's van 2 minuten samen te vatten aan de hand van video's die op internet heel populair zijn. Zo ontstaat het beeld van landen waar mensen&nb

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Chili

Reizen naar Chili

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

individuele reis

Lake Crossing naar Argentinië

In het Chileens-Argentijns merengebied is tussen de steden Bariloche in Argentinië en Puerto Varas in Chili een dagelijkse transferdienst waarin bus en boot elkaar steeds afwisselen. Deze bus-bootje-bus verbinding is een excursie op zich: u bent de

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 350.00
reisduur : 1
Lees Meer

individuele reis

Valparaíso

Valparaíso ligt aan de kust op ongeveer anderhalf uur rijden van Santiago. In de benedenstad staan de pronkgebouwen uit de gloriejaren. Op de hellingen liggen schilderachtige wijken met kleurrijke huizen en oude stadsliften brengen u naar de hoogg

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 600.00
reisduur : 3
Lees Meer

Sportreizen

10-daagse rondreis Marathon Patagonia - Hardlopen

10-daagse rondreis Marathon Patagonia - Hardlopen

Land : Chili
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 5500.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

internationale groepsreis

Atacama to Sugar Loaf

Tijdens deze rondreis reist u langs een serie hoogtepunten van Zuid-Amerika: de Atacamawoestijn, Santiago de Chile, de wijngaarden van Mendoza, Buenos Aires, de watervallen van Iguaçu en de schitterende panorama's vanaf de Suikerbrood en de Corcovad

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 4150.00
reisduur : 16
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Hotel Las Torres

Hotel Las Torres ligt midden in het nationale park. Het hotel is een gezellige middenklasser met veel wandelmogelijkheden. In dit arrangement presenteren we het hotel als een compleet pakket, dus inclusief het excursieprogramma van het hotel.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1350.00
reisduur : 3
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Hotel Awasi Patagonia

Hotel Awasi is topluxe. Niet alleen het hotel, maar ook de excursies: alles is op privé-basis. En de ligging is fabelachtig mooi.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3700.00
reisduur : 4
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis PATAGONIË - 24 dagen; Einde van de wereld

Patagonië is puur natuur! Je reist over uitgestrekte pampa’s vol grote roofvogels, guanaco’s en nandoes, een prachtig geheel van ijs, rots, grasvlaktes, vergezichten, koele luchten en een hartelijke bevolking. Op deze rondreis door Patagonië zu

Land : CHILI
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3795.00
reisduur : 24
Lees Meer

Autoreis

The Natural Wonders of Chile

De fietstocht in Santiago de Chile is een perfecte kennismaking met de stad. Zo weet u precies waar u moet zijn voor de mooiste uitzichten en leukste restaurants. Daarna reist u door naar het buitenaards mooie landschap in de Atacama woestijn. De Tat

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 4599.00
reisduur : 19 dagen
Lees Meer

autoreis

Elquivallei

Bij de stad La Serena stroomt de Elqui in zee, die ruim 200 km oostelijker in de hoge Andes ontspringt en onderweg door een prachtige vallei stroomt, de beroemde Elquivallei. In deze groene oaselint liggen kleine indianendorpen en ook uw koepeltent v

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 500.00
reisduur : 5
Lees Meer

Festivalreis

Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI - 30 dagen; Weidse altiplano

Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze rondreis Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua-indianen met kudden alpaca’s en prachtig besneeuwde Andestoppen. Ga op zoek naar geheimzinnige lijnen in het uitgestr

Land : CHILI
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3595.00
reisduur : 30
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Hotel Remota

Hotel Remota ligt aan de fjord even buiten de stad Puerto Natales. Visueel en architectonisch lijkt het helemaal op te gaan in de natuur, je zou er zo aan voorbij rijden. Vanuit dit hotel verkent u onder begeleiding van de hotelgidsen de natuur in de

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1850.00
reisduur : 4
Lees Meer

autoreis

Colchagua wijngaarden

De Colchaguavallei ligt op zo'n 150 km ten zuiden van Santiago en wordt beschouwd als de beste wijnstreek van Chili. Tijdens deze korte autoreis verblijft u naar keuze op een landgoed of in een landelijk hotel. Het aantal wijnhuizen is legio, de mees

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 350.00
reisduur : 3
Lees Meer

hotel

Hotel Altiplanico Sur

Kleinschalig hotel met 22 kamers gelegen in het Patagonische landschap.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

reizen

Scenic South America

Tijdens deze rondreis reist u langs een serie hoogtepunten van Zuid-Amerika: Santiago de Chile, de wijngaarden van Mendoza, Buenos Aires, de watervallen van Iguaçu en de schitterende panorama's vanaf de Suikerbrood en de Corcovado in Rio de Janeiro.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2900.00
reisduur : 13
Lees Meer

individuele reis

San Pedro de Atacama

Het dorp San Pedro de Atacama is de uitvalsbasis voor het ontdekken van de woestijnwereld van de Atacama. Het is een gezellig dorp met eethuisjes, onverharde straten en adobe-architectuur van de plaatselijke Aymara-indianen. De omringende woestijn is

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1000.00
reisduur : 5
Lees Meer

wandelarrangement

Torres del Paine W-trek

Torres del Paine is bekend geworden door de bergwandelaars. Wij bieden u in dit arrangement een verzorgde 5-daagse trekking. De route heet W-trekking omdat u drie keer de bergen in trekt en steeds terugkeert naar de basis. De route is dus een W-vorm.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 960.00
reisduur : 5
Lees Meer

arrangement

Paaseiland

Paaseiland ligt ver weg in de Stille Oceaan, halverwege tussen Chili en Tahiti. Het eiland spreekt tot ieders verbeelding vanwege de talloze, metershoge stenen beelden en de mysteries er omheen. Paaseiland is even groot als Texel, er is één dorp, �

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 762.00
reisduur : 4
Lees Meer

expeditiecruise

Skorpios Gletsjercruise

U bent slechts 90 uur aan boord en dan hebt u 14 gletsjers gezien. Niet van ver, maar vlakbij en ze zijn spectaculair. Alleen de poolgebieden kunnen dit evenaren. We spreken over de gletsjers van het Zuidelijk IJsveld in de Chileense fjorden ten noor

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1850.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis met Dragoman door Chili en Argentinië

Tijdens dit overland-avontuur door Chili en Argentinië ontdek je het zuidelijke deel van deze twee landen. In de Chileense wijnregio staat een wijnproeverij op het programma. De Ruta de Los Siete Lagos staat met zijn bochtige wegen en kraakheldere m

Land : Chili
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1840.00
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Ecocamp Patagonia

In de noordelijke sector Laguna Amarga van het nationale park Torres del Paine ligt het luxe tentenkamp Ecocamp, dat een actief excursieprogramma aanbiedt onder de naam “Wildlife Safari”. U hebt de keuze uit kortere en langere wandelingen,  moun

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1235.00
reisduur : 4
Lees Meer

autoreis

Valparaíso met de auto

Valparaíso ligt aan de kust op ongeveer anderhalf uur rijden van Santiago. In de benedenstad staan de pronkgebouwen uit de gloriejaren. Op de hellingen liggen schilderachtige wijken met kleurrijke huizen en oude stadsliften brengen u naar de hoogg

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 350.00
reisduur : 3
Lees Meer

autoreis

Impressions of North Chile

Deze autoreis is een echte woestijnreis, maar wel bijna honderd procent op asfalt en met overnachtingen in zowel oases als in grotere kustplaatsen. Bergen, meren, vulkanen en hooglandmoerassen vol vogels in het nationale park Lauca; prachtige zoutmer

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1300.00
reisduur : 0
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Patagonia Camp

Patagonia Camp is een schitterend gelegen tentenkamp bij het nationale park Torres del Paine. Overdag met de natuurgidsen op stap, 's nachts slapen in een luxueuze yurt.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1000.00
reisduur : 3
Lees Meer

Verre reizen

16 dg cruise Midden Amerika en Panamakanaal

16-daagse Verre reizen naar Atacama bij 16 dg cruise Midden Amerika en Panamakanaal

Land : Chili
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1119.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

individuele reis

Van Atacama naar Uyuni

Via Laguna Colorado en de zoutvlakte van Uyuni naar La Paz. Twee dagen schitterende, onovertroffen natuur en dan op de derde dag per vliegtuig naar La Paz. Daar begint een andere wereld.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 3
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Chili

Wandelgidsen

Wandelgids Trekking Torres del Paine - Chili | Cicerone

Guidebook to walking and trekking in Chile's Torres del Paine National Park and Argentina's Los Glaciares National Park, areas of Patagonia. Eight different walks and treks are described, including the 10-11 day Torres del Paine Circuit, one of the

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids A Wildlife Guide to Chile | Princeton University

This is the first comprehensive English-language field guide to the wildlife of Chile and its territories--Chilean Antarctica, Easter Island, Juan Fernandez, and San Felix y San Ambrosio. From bats to butterflies, lizards to llamas, and ferns to f

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Chile - Chili | ITMB

Degelijke overzichtskaart met veel plaatsen en wegen, spoorlijnen en rivieren, hoogten, lengte- en breedtegraden  The north half of the country is covered on two long panels on one side, and the south on three panels on the other side. We have

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 1 Mapa turistico Lauca y Surire | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Chile - Chili | Borch

Mooie geplasticieerde kaart van Chili. Deze kaart biedt een goed overzicht van het land met detailkaarten. Our soft-laminated folded map of Chile shows: Northern Chile, Central Chile, Southern Chile & Patagonia 1:2 000 000, Torres del Paine Natio

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Patagonië en Zuid Chili - Patagonia - Chile south | ITMB

Een degelijke wegenkaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads. Als overzichtskaart goed te gebruiken.   This is a brand new map for ITMB and concentrates on the fast-changing southern portion of Chile

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Santa Cruz - Tierra del Fuego - Sur de Chile (Zuid Chili - Vuurland) | Zagier & Urruty

Mooie overzichtskaart / wegenkaart voor het zuiden van Chili en Vuurland. Inclusief een overzicht van de voor fietsers aantrekkelijke Carretera Austral, de eindeloze weg die Vuurland met het echte Chili verbindt. The southern tip of America from

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.25
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Wallpaper* City Guide Santiago (Chili) | Phaidon

Wallpaper City Guides is een Engelstalige trendy reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van middenklasse tot luxe en plaatsbeschrijvingen - kenmerk: brede cultuur en achtergrondinformatie, bondig geschreven. Wallpap

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal In Patagonia | Bruce Chatwin

Klassiek reisverhaal over Patagonia. Chatwin gaat op zoek naar een stukje huid van een dino die daar gevonden is. Ondertussen schets hij een prachtig beeld van het leven in deze desolate streek. (Engels) Beautifully written and full of wonderful

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Chile & Easter Island - Chili en Paaseiland | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Chili - Birds of Chile | Bloomsbury

Chile supports an interesting range of breeding and visiting birds, including nine endemics. This guide features concise, identification-focused text positioned opposite the superb colour plates by Peter Burke and David Beadle to allow quick and ea

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 36.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Rio los Cipreses - Chili | Viachile Editores

Hiking map of the National Preserve Rio Los Cipreses east of Rancagua, developed by the Institute for Cartography at the Dresden Technical University. Overview map1:100,000 showing the whole preserve with the Laguna Piuquenes and several 4,000 mete

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.90
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Chile & Easter Island - Chili en Paaseiland | Insight Guides

Een rijk geillustreerde reisgids  voor Chili en Paaseiland, met diepgaande teksten: één van de beste reisgidsen die er bestaan. Eerste deel bestaat uit een beschrijving van de unieke aspecten van de regio, daarna een deel echte reisgids en als a

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Fietskaarten

Wandelkaart - Fietskaart Pucón | Viachile Editores

  Completely revised and up-to-date map of the Villarrica – Pucón area. For drivers, hikers and mountainbikers, with a list of the best hikes, a city map of Pucón, a register of tourism providers in Pucón, pictures of the most beautiful att

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.90
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Starende beelden op Rapa Nui, een reis van Paaseiland naar Peru | Ada Rosman

Paaseiland; één van die plekken op de aarde waar onze Nederlandse voorouders hun voetstappen hebben achtergelaten. Kwam Jacob Roggeveen nog per ongeluk hier terecht; wij wisten heel goed waar we naartoe gingen. Sinds Boudewijn Büch in het begin

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De omweg naar Paaseiland | Gerrit Jan Zwier

In eerder werk schetste Gerrit Jan Zwier een beeld van Patagonië en een hele reeks spectaculaire eilanden in diep zuidelijke wateren, zoals Zuid-Georgië, Bouvetøya en Tristan da Cunha. In De omweg naar Paaseiland daalt hij af naar het Chileense

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.99
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Chile, der Norden - Noord-Chili | Reise Know-How Verlag

Bijzondere wandelgid over het noorden van Chili, bekend om haar woestijnen en vulkanen. Met praktische tips, adressen, hoogteprofielen etc. Neben den Wanderungen auf verschiedenen Höhenlagen enthält dieser Wander- und Bergführer eine Auswahl a

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Torres del Paine | Viachile Editores

Topografische wandelkaart met hoogtelijnen en toeristische informatie van het nationaal park Torres del Paine (Patagonie) in het zuiden van Chili. The most complete map to explore the world famous Torres del Paine National Park, in the Chilean Pa

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Chile - Travels in a thin country | Sarah Weeler

Zelfverzekerd en geestig verslag van een 6-maands verblijf in Chili. Een neus voor het onverwachte, informatief op geografisch, politiek en historisch vlak en de vermakelijke schrijfstijl maken er een zeer onderhoudend boek van. (Engelstalig)

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Gemaakt om te lopen, 6242 km te voet door Chili | Arlen Hoebergen

In 2011 beginnen Jeannette en Arlen aan een monstertocht. Hun doel: als eersten te voet door Chili trekken - het langste land ter wereld.   De hang naar avontuur, de zucht naar een uitdaging en de liefde voor lopen voert ze uiteindelijk in bij

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Fotoboeken

Fotoboek Chile - Chili | Koenemann

Chile stretches along the Pacific coast of South America, west of the Andes, and is the longest country in the world from north to south. The contrasting landscape offers the Atacama Desert in the north--the driest area on earth--and in the south a

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 39.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart - Wegenkaart - landkaart San Pedro de Atacama - Chili | Viachile Editores

professionele kaart van het San Pedro de Atacama gebied, in samenwerking met het cartografische Instituut van de Technische Universiteit Dresden. Inclusief overzichtskaart, wandel/trekking kaart van de omgeving, plattegrond van San Pedro, register

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.90
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Chile - Chili | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Voor Europese landen en vooral steden meestal completer en beter dan de Lonely Pl

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 5 Mapa turistico Maule, Y Bio Bio | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 4 Mapa turistico Zona Central - Santiago - Valparaiso | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 7 Mapa turistico Carretera Austral | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Argentinië | Lannoo

De onmisbare gids voor echte trotters - Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters - Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen - Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter - Honderden budgetvriendelijke

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.99
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Beelden van Paaseiland | Jan J. Boersema

Jan Boersema doet in Beelden van Paaseiland alles uit de doeken over het meest afgelegen bewoonde plekje op aarde: Paaseiland. Hoe Polynesische kolonisten het tien eeuwen geleden hebben kunnen bereiken is nog steeds een raadsel. Op dit kleine eilan

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.99
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond Santiago & Northern Chile | ITMB

Een gedetailleerde stadsplattegrond van Santiago (1:12500) met een metro netwerkkaart, en een wegenkaart van Noord Chili (1:1.770.000). A detailed street map of Santiago and a road map of Northern Chile. The best way to prepare your trip, to plan

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Chile - Chili - The Carretera Austral | Bradt

Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader! This is the first guidebook focussed entirely on the magnificent and

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Plattegronden

Stadsplattegrond Santiago | Compass Chile

Uitgebreide stadsplattegrond van Santiago, gedrukt op watervast papier. Heel helder kaartbeeld, waardoor de kaart goed leesbaar is. Voorzien van veel aanduidingen voor bijvoorbeeld bezienswaardigheden, kerken, parken etc, maar ook de metrostations

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Easter Island - Paaseiland en Santiago | ITMB

Easter Island is so isolated that it is not certain whether it is part of Polynesia or an off-shoot of South America. Geologically, it is neither; just a volcanic lump in the vast expanse of the Pacific Ocean. Its original inhabitants probably came

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids ANWB Wereldreisgids Chili | ANWB Media

Een praktische reisgids voor de individuele reiziger die geïnteresseerd is in de bezienswaardigheden, maar ook in de achtergronden van een land en zijn bevolking. Het is een vertaling van de duitse serie reisgidsen van Dumont Richtig Reisen: absol

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3 Mapa turistico Copiapo - Elqui | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3402 Adventure Map Chile - Chili | National Geographic

Wegenkaart van Chili met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten.   National Geographic's Chile Adventure

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Antarctica & Tierra del Fuego | ITMB

Goede overzichtskaart van Antarctica, schaal 1:7.000.000 met toeristische informatie en informatie over het klimaat en de natuur. Aan de andere zijde een kaart van Tierra del Fuego, schaal 1:750.000, de Falklandeilanden, schaal 1:1.100.000 en een p

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Chile - Chili | Mapas Naturismo

Our new Chile map is ready and it´s fantastic. It´s the best map of Chile available on the market. Highlights are: important and historic sites, museums and other important places all the nature reserves advices for ornithologists and botan

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 6 Mapa turistico Villarrica, Llanquihue y Chiloé | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Chili - Chile | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Chile - Chili | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 2 Mapa turistico San Pedro de Atacama | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Paaseiland - Rapa Nui | Compass Chile

Kaart van Rapa Nui, ook wel bekend als Paaseiland. Met alle noodzakelijke details en locaties van de beelden, daarnaast een uitgebreide kaart van de hoofdplats.     

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Eyewitness Travel Chile & Easter Island - Chili en Paaseiland | Dorling Kindersley

Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids. Engelstalig The ideal travel companion, full of i

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Historische Atlassen

Historische Atlas van Kaap Hoorn | Thoth

De ontdekking van een nieuwe vaarroute rond Kaap Hoorn naar de specerijeneilanden van de Molukken had niet alleen een handelsbelang. Het betekende ook dat de speculaties over het precieze kaartbeeld van het zeegebied ten zuiden van de 50ste breedte

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 39.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Chili - Chile | Freytag & Berndt

Gedetailleerde, tweezijdige landkaart van Chili, prima geschikt voor planning en rondtrekken door het land. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afstanden tussen pl

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer