Zambia

Tropisch, Steppe

klimaat

Klimaattype: Tropisch savanneklimaat (Aw) en een steppeklimaat (BS) in het zuiden, Tropisch Klimaat (Af) in het zuiden
Gem. temp. zomer (januari-februari-maart): 23°C
Gem. temp. winter (juli-augustus-september): 20°C
Regenseizoen: oktober tot april in het noorden en eind november tot begin maart in de rest van het land
Beste reistijd: april tot en met augustus

Zambia heeft een tropisch savanneklimaat en een steppeklimaat in het zuiden. Doordat het land hoog ligt, zijn de gemiddelde temperaturen lager dan die van veel andere landen in tropisch Afrika. De gemiddelde jaartemperatuur ligt niet ver boven de 20 graden en alleen de lager gelegen dalen van de Midden-Zambezi en de Luapula zijn het gehele jaar heet en vochtig met gemiddeld 25°C. In de rest van Zambia bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur ca. 22°C.

In Zambia kunnen drie seizoenen worden onderscheiden:
- een koel droog seizoen (april-augustus). Hierbij kan het "s nachts afkoelen tot 4-5°C, met name in juli, de ‘koudste" maand. De dagtemperaturen op de plateaus variëren van 23-26°C, en in de valleien van 24-28°C.
- een heet droog seizoen (augustus-november) voorafgaand aan de regentijd. Gedurende deze periode variëren de dagtemperaturen op de plateaus van 26-30°C en in de valleien van 38-42°C.
- een warm nat seizoen (november-april). Hierin liggen de temperaturen op de plateaus rond 27°C en in de valleien rond 32°C. De luchtvochtigheid ligt in deze periode tussen 70-80%.

Neerslag

In Zambia valt gemiddeld jaarlijkse tussen 1000-1500 mm neerslag in het noorden en in het zuiden 600-1000 mm. De regentijd begint in het noorden eerder (oktober) dan in de rest van het land en duurt ook langer (ca. zes maanden). In de regentijd regent het overigens niet voortdurend, maar wisselen natte en droge dagen elkaar af.

Beste reistijd

Zambia is het gehele jaar te bezoeken. De beste periode om Zambia te bezoeken is echter de periode van april tot augustus.

Juli tot oktober

Dit is het traditionele droge seizoen in Zambia en, met uitzondering van september en oktober wanneer het overdag wel 40 graden kan worden, qua temperatuur de meest aangename periode. Dit traditionele hoogseizoen is ook een goede tijd om op safari te gaan.

November en april tot juni

Deze overgangsmaanden zijn goede maanden om Zambia te bezoeken. Over het algemeen is het weer aangenaam en zijn er minder toeristen dan in het hoogseizoen. Deze maanden zijn ook uitermate geschikte maanden om op safari te gaan. In de periode van april tot juni is het landschap mooi groen, maar er zal niet veel regen meer vallen (met name in juni). Dit is ook een goede periode om de Victoria watervallen te bezoeken die dan op hun meest indrukwekkendst zijn. November is een beetje een tricky maand. Het ene jaar is dit nog een geheel droge maand, maar het komt ook geregeld voor dat in november de eerste regen van het regenseizoen valt.

December tot maart

Dit is het regenseizoen, dat in Zambia ook wel het groene seizoen wordt genoemd.Het land is in deze periode namelijk prachtig groen. Dit is ook de periode waarin vogelaars het beste aan hun trekken komen. Voor safari"s is deze periode echter minder geschikt. Wegen worden namelijk slecht begaanbaar waardoor safaritrucks geregeld vast komen te zitten. Ook zijn de dieren door de begroeiing minder goed te zien.

Beste reistijd Victoriawatervallen

De Victoriawatervallen zijn het gehele jaar te bezoeken. Het watervolume varieert echter nogal per seizoen. De watervallen zijn in volle glorie te zien vlak na het regenseizoen in de periode mei-juni. De waterval kan dan een breedte bereiken van wel 1,7 km. In deze tijd zijn echter de meeste uitkijkpunten te nat, waardoor je de watervallen van wat verder af zult moeten bekijken. Ook is er in deze periode erg veel waternevel waardoor de watervallen moeilijker zijn te fotograferen.In de periode oktober-december stroomt er relatief weinig water van de waterval. Gedurende deze periode bereken de watervallen uiteen in verschillende kleine watervallen. Dit is de tijd waarbij je dichtbij de watervallen kunt komen, kunt zwemmen in Devils Pool en kunt raften op de Zambezi.De beste tijd om de Victoria Falls te bezoeken, is misschien wel de periode juli-september. Dan zijn de weersomstandigheden het meest ideaal en is er een goed zicht vanaf de uitkijkpunten.

Enige risico"s

reisadvies

Er zijn enige risico"s voor reizen naar Zambia. Voor de grensgebieden met Congo, Angola en Mozambique geldt in ieder geval een negatief reisadvies, daar liggen ook nog landmijnen. De grensgebieden met de andere landen zijn wel veilig. 

Daarnaast speelt ook in Zambia, met name in hoofdstad Lusaka, opkomende criminaliteit een rol, waaronder carjacking en tasjesroof.

Van november tot en met maart kan regen voor wateroverlast en overstromingen zorgen. Toegangswegen kunnen slecht begaanbaar zijn. Sommige gebieden kunnen zelfs helemaal onbereikbaar zijn. Overstromingen gaan vaak gepaard met een tekort aan voedsel, water en medicijnen.

Controleer voor vertrek altijd het meest actuele advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken via deze link. 

Aangeraden

Vaccinaties

Het Vaccinatiecentrum Vaccinaties op Reis raadt voor Zambia de volgende vaccinaties en inentingen aan:

Vaccinaties die voor Zambia verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Zambia alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Zambia binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Een cholerastempel is verplicht als je Zambia over land binnenkomt.

Vaccinaties die voor Zambia worden aangeraden

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Zambia aanbevolen:

- vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
- vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Ja

ambassades

Nederlandse Ambassade

United Nations Avenue, Plot 5208, Lusaka

Postadres:
P.O. Box 3190510101 Lusaka

Tel. 00-260-1-254813/3590/3994/3819
Fax. 00-260-1-253733
E-mail: lus@minbuza.ml
Website: http://zambia.nlembassy.org/

Belgische Ere-consulaat (Hoofdpost: Ambassade Dar es Salaam, Tanzania)

c/o Amagrain Ltd Plot 22768
Thabo Mbeki Road Acacia Park
Lusaka, Zambia

Telefoon: +260 211 258 057
Fax: +260 211 258 059
E-mail: belgconzambia@gmail.com

 

Ja

visumplicht

Voor Zambia heb je nodig:

- Een paspoort dat bij binnenkomst in Zambia nog minimaal 6 maanden geldig is
- Een visum

Je kan het visum direct online aanvragen via deze link. Je kan dat vanaf drie maanden voor vertrek doen en betaalt op het vliegveld de kosten van het visum.

Visum

Voor een bezoek aan Zambia is een visum verplicht. Een visum kun je verkrijgen bij de Ambassade van Zambia in Brussel. Het is echter ook mogelijk het visum te verkrijgen bij aankomst op het vliegveld in Lusaka. Het visum kost 50 dollar voor één bezoek en 80 dollar voor meerdere bezoeken en is 90 dagen geldig.

Let goed op de einddatum van de entry-stempel die je in je paspoort krijgt. De duur van uw visum kan namelijk langer zijn dan de uiterste uitreisdatum van de entry-stempel en die stempel in je paspoort is leidend voor je toegestane verblijf.

Bent je nog in Zimbabwe na de einddatum van het entry-stempel? Dan kunnen de politie en immigratiediensten van Zimbabwe je uit het land zetten of arresteren. Je kan de entry-stempel voor een maand verlengen op het immigratiekantoor in Zambia.

LET OP! De visumvereisten kunnen regelmatig wijzigen, dus check ruim voor je vertrek de meest recente visumvereisten bij de ambassade van Zambia. 
 

Adressen ambassade van Zambia in Nederland en België:

Nederland: Zambia heeft geen ambassade in Nederland. De dichtsbijzijnde ambassade van Zambia bevindt zich in België.

België:
Ambassade Zambia
Molierelaan 46
91050 Elsene

Tel: +32 02 343 56 49
Fax: +32 02 347 43 33

Kwacha

Valuta

De munteenheid in Zambia is de kwacha (ZMK). De kwacha is onderverdeeld honderd ngwee. De kwacha wordt uitgegeven in munten van 1, 5 en 10 kwacha en van 25 en 50 ngwee en biljetten van 20, 50, 100, 500, 1000, 5000, 10.000, 20.000 en 50.000 kwacha.

Bekijk hier de huidige koers van de Zambiase kwacha.

Je kunt in Zambia bij banken en wisselkantoren (bureaux de change) Euro"s omwisselen in kwachas.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Zambiase kwacha eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de kwacha.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Zambia mogelijk in Lusaka en een aantal andere grote steden in Zambia, maar in afgelegen gebieden niet. Hou daar dus zeker rekening mee!

Bekijk hier waar je in Zambia kunt pinnen met een bankpas met het cirruslogo.

Credit Card

Creditcards worden in Zambia in veel hotels, restaurants, reisagenten en de wat grotere winkels geaccepteerd.

Openingstijden banken

De openingstijden van de banken in Zambia zijn per bank nogal verschillend, maar de meeste banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:15 uur tot 14:30 uur. Een aantal banken is bovendien geopend op de eerste en de laatste zaterdag van de maand van 08:15 uur tot 10:30 uur.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Zambia ligt een stuk lager dan in Nederland en België, maar vergeleken met andere landen in oost- en zuidelijk Afrika is Zambia redelijk duur. 

Fooien

In Zambia is het geven van fooi niet gebruikelijk, maar het wordt wel op prijs gesteld. De meeste hotels en restaurants voegen 10% voor bediening aan de rekening toe. Gidsen, rangers en spoorzoekers (trackers) zijn voor hun inkomen voornamelijk afhankelijk van tips. Wanneer je tevreden bent over hun diensten wordt een tip tussen US$5 en US$10 per persoon per dag zeer gewaardeerd.

feestdagen

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Zambia zijn:

Nieuwjaar

1 januari

Internationale dag van de vrouw

8 maart

Dag van de jeugd

12 maart

Dag van de Arbeid

1 mei

Afrikadag

25 mei

Dag van de helden

7 juli

Dag van de eenheid

8 juli

Dag van de boeren

4 augustus

Dag van de onafhankelijkheid

24 oktober

Kerst

25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Zambia nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

+1 winter

tijdsverschil

In Zambia is het tijdens onze wintertijd één uur later dan in Nederland en België. Gedurende onze zomer is er geen tijdsverschil met Nederland en België.

Check hier de actuele tijd in Zambia.

Engels

taal

Officiële taal van Zambia

De officiële taal van Zambia is het Engels. 

Andere talen in Zambia

Naast het Engels worden in Zambia meer dan dan 72 lokale talen en dialecten gesproken, zoals het Bemba, Nyanja, Tonga, Lozi, Kaonde, Kunda en Luvale.

Victoria Falls

De Victoria Falls zijn ruim honderd meter hoog en 1700 meter breed en daarmee een van de grootste watervallen ter wereld.

Victoria Falls

In april is de muur van water op haar hoogtepunt en 1,7 kilometer breed. De wolk van water is soms wel vierhonderd meter hoog en bij helder weer tot vijftig kilometer ver te zien. 

Artikelen over Zambia

Een safari naar Afrika staat hoog op het verlanglijstje van veel avontuurlijke reizigers. Wild, mooie lodges en natuurlijk schitterende natuur....

Veilig en gezond op safari naar Afrika: tien tips
1
Reisbijbel

Elk natuurgebied in Afrika heeft wel iets unieks; bijzondere natuur, speciale diersoorten, schitterende vergezichten of prachtige watervallen.

Vijf tips voor je keuze tussen Afrikaanse wildparken
2
Reisbijbel

Elk jaar start in januari een groep fietsers in Caïro aan de ‘Tour d’Afrique’. Vier maanden later, twaalfduizend kilometer verder,...

Van Caïro naar Kaapstad… op de fiets
3
Reisbijbel

Reizen zambia

AVANI Victoria Falls Hotel

AVANI Victoria Falls Hotel

Dit ruim opgezette hotel in Livingstone is een prima uitvalsbasis voor de vele activiteiten in de omgeving.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 183
reisduur dagen
Royal Livingstone Hotel

Royal Livingstone Hotel

Dit chique hotel staat voor goede service en kwaliteit, met een overweldigend uitzicht over de Zambezi-rivier.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur dagen
Protea by Marriott Livingstone

Protea by Marriott Livingstone

Het comfortabele hotel is gelegen aan de Zambiaanse kant van de Victoria Falls, in het plaatsje Livingstone.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur dagen
David Livingstone Safari Lodge & Spa

David Livingstone Safari Lodge & Spa

Dit stijlvolle hotel in Afrikaanse stijl is een lust voor het oog en ligt aan de oever van de Zambezi-rivier.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur dagen
Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is dit wellicht de reis voor u! Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Dar Es Salaam in Tanzania en eindigt bij de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe. Onderweg passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania, snorkelt u in Lake Malawi en maakt u safari’s in Zambia. Deze kampeerreis zal u niet snel vergeten!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is dit wellicht de reis voor u! Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Dar Es Salaam in Tanzania en eindigt bij de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe. Onderweg passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania, snorkelt u in Lake Malawi en maakt u safari’s in Zambia. Deze kampeerreis zal u niet snel vergeten!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is dit wellicht de reis voor u! Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Dar Es Salaam in Tanzania en eindigt bij de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe. Onderweg passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania, snorkelt u in Lake Malawi en maakt u safari’s in Zambia. Deze kampeerreis zal u niet snel vergeten!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is dit wellicht de reis voor u! Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Dar Es Salaam in Tanzania en eindigt bij de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe. Onderweg passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania, snorkelt u in Lake Malawi en maakt u safari’s in Zambia. Deze kampeerreis zal u niet snel vergeten!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is dit wellicht de reis voor u! Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Dar Es Salaam in Tanzania en eindigt bij de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe. Onderweg passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania, snorkelt u in Lake Malawi en maakt u safari’s in Zambia. Deze reis zal u niet snel vergeten!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is dit wellicht de reis voor u! Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Dar Es Salaam in Tanzania en eindigt bij de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe. Onderweg passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania, snorkelt u in Lake Malawi en maakt u safari’s in Zambia. Deze reis zal u niet snel vergeten!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is dit wellicht de reis voor u! Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Dar Es Salaam in Tanzania en eindigt bij de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe. Onderweg passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania, snorkelt u in Lake Malawi en maakt u safari’s in Zambia. Deze reis zal u niet snel vergeten!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Zambia & Malawi (vanuit Dar es Salaam)

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is dit wellicht de reis voor u! Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Dar Es Salaam in Tanzania en eindigt bij de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe. Onderweg passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania, snorkelt u in Lake Malawi en maakt u safari’s in Zambia. Deze reis zal u niet snel vergeten!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi

Zambia & Malawi

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is deze reis een geschikte keuze voor u. Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Victoria Falls in Zimbabwe en eindigt in Dar es Salaam in Tanzania. Onderweg maakt u safari’s in Zambia, snorkelt u in Lake Malawi en passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania. Een kampeerreis om nooit meer te vergeten.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi

Zambia & Malawi

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is deze reis een geschikte keuze voor u. Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Victoria Falls in Zimbabwe en eindigt in Dar es Salaam in Tanzania. Onderweg maakt u safari’s in Zambia, snorkelt u in Lake Malawi en passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania. Een kampeerreis om nooit meer te vergeten.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi

Zambia & Malawi

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is deze reis een geschikte keuze voor u. Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Victoria Falls in Zimbabwe en eindigt in Dar es Salaam in Tanzania. Onderweg maakt u safari’s in Zambia, snorkelt u in Lake Malawi en passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania. Een kampeerreis om nooit meer te vergeten.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi

Zambia & Malawi

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is deze reis een geschikte keuze voor u. Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Victoria Falls in Zimbabwe en eindigt in Dar es Salaam in Tanzania. Onderweg maakt u safari’s in Zambia, snorkelt u in Lake Malawi en passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania. Een kampeerreis om nooit meer te vergeten.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi

Zambia & Malawi

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is deze reis een geschikte keuze voor u. Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Victoria Falls in Zimbabwe en eindigt in Dar es Salaam in Tanzania. Onderweg maakt u safari’s in Zambia, snorkelt u in Lake Malawi en passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania. Een reis om nooit meer te vergeten.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi

Zambia & Malawi

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is deze reis een geschikte keuze voor u. Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Victoria Falls in Zimbabwe en eindigt in Dar es Salaam in Tanzania. Onderweg maakt u safari’s in Zambia, snorkelt u in Lake Malawi en passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania. Een reis om nooit meer te vergeten.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi

Zambia & Malawi

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is deze reis een geschikte keuze voor u. Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Victoria Falls in Zimbabwe en eindigt in Dar es Salaam in Tanzania. Onderweg maakt u safari’s in Zambia, snorkelt u in Lake Malawi en passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania. Een reis om nooit meer te vergeten.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Zambia & Malawi

Zambia & Malawi

Wilt u van de ‘gebaande paden’ af en in groepsverband reizen? Dan is deze reis een geschikte keuze voor u. Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Victoria Falls in Zimbabwe en eindigt in Dar es Salaam in Tanzania. Onderweg maakt u safari’s in Zambia, snorkelt u in Lake Malawi en passeert u het ruige landschap van de Great Rift Valley in Tanzania. Een reis om nooit meer te vergeten.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 11 dagen
Best of Africa (vanuit Dar es Salaam)

Best of Africa (vanuit Dar es Salaam)

Zeven Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke kampeerreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibië en Tanzania.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1599
reisduur 20 dagen
Best of Africa (vanuit Dar es Salaam)

Best of Africa (vanuit Dar es Salaam)

Zeven Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke kampeerreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibië en Tanzania.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1599
reisduur 20 dagen
Best of Africa (vanuit Dar es Salaam)

Best of Africa (vanuit Dar es Salaam)

Zeven Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke kampeerreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibië en Tanzania.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1599
reisduur 20 dagen
Best of Africa (vanuit Dar es Salaam)

Best of Africa (vanuit Dar es Salaam)

Zeven Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke groepsreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibië en Tanzania.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2085
reisduur 20 dagen
Best of Africa (vanuit Dar es Salaam)

Best of Africa (vanuit Dar es Salaam)

Zeven Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke groepsreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibië en Tanzania.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2085
reisduur 20 dagen
Best of Africa (vanuit Dar es Salaam)

Best of Africa (vanuit Dar es Salaam)

Zeven Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke groepsreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibië en Tanzania.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2085
reisduur 20 dagen
Best of Africa (camping)

Best of Africa (camping)

Zeven Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke kampeerreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibië en Tanzania.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1599
reisduur 20 dagen
Best of Africa (camping)

Best of Africa (camping)

Zeven Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke kampeerreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibië en Tanzania.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1599
reisduur 20 dagen
Best of Africa (camping)

Best of Africa (camping)

Zeven Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke kampeerreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibië en Tanzania.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1599
reisduur 20 dagen
Best of Africa

Best of Africa

Zeven Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke groepsreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibië en Tanzania.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2085
reisduur 20 dagen
Best of Africa

Best of Africa

Zeven Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke groepsreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibië en Tanzania.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2085
reisduur 20 dagen
Best of Africa

Best of Africa

Zeven Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke groepsreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibië en Tanzania.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2085
reisduur 20 dagen
Walking Safari Zambia

Walking Safari Zambia

Heeft u alle safari-landen in Afrika wel eens gezien? Bent u dan al naar Zambia geweest? Zambia kent nog geen massatoerisme en biedt prachtige, veelzijdige natuurgebieden met een rijk aanbod aan wilde dieren. En hoe kunt u beter één worden met de natuur dan te wandelen en de aarde onder uw voeten te voelen? Al uw zintuigen worden met deze bijzondere wandelsafari op scherp gezet. Ultiem genot!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Walking Safari Zambia

Walking Safari Zambia

Heeft u alle safari-landen in Afrika wel eens gezien? Bent u dan al naar Zambia geweest? Zambia kent nog geen massatoerisme en biedt prachtige, veelzijdige natuurgebieden met een rijk aanbod aan wilde dieren. En hoe kunt u beter één worden met de natuur dan te wandelen en de aarde onder uw voeten te voelen? Al uw zintuigen worden met deze bijzondere wandelsafari op scherp gezet. Ultiem genot!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Walking Safari Zambia

Walking Safari Zambia

Heeft u alle safari-landen in Afrika wel eens gezien? Bent u dan al naar Zambia geweest? Zambia kent nog geen massatoerisme en biedt prachtige, veelzijdige natuurgebieden met een rijk aanbod aan wilde dieren. En hoe kunt u beter één worden met de natuur dan te wandelen en de aarde onder uw voeten te voelen? Al uw zintuigen worden met deze bijzondere wandelsafari op scherp gezet. Ultiem genot!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Victoria Falls, Chobe & Okavango

Victoria Falls, Chobe & Okavango

Een perfecte match: in heel korte tijd ziet u veel tijdens dit arrangement. Naast de Victoria-watervallen op de grens van Zambia en Zimbabwe bezoekt u Chobe National Park en de Okavango Delta.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3683
reisduur 8 dagen
Best of Zambia

Best of Zambia

Tijdens deze rondreis bezoekt u de diverse hoogtepunten van Zambia. U kunt kiezen uit verblijf in middenklasse of eersteklasse accommodaties. U bezoekt de Victoria Falls vanuit Livingstone, u reist af naar het Kafue National Park en het South Luangwa National Park en sluit de reis af in Lusaka. Een prachtige reis waarbij u ongerept Afrika beleeft!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 5816
reisduur 10 dagen
Best of Zambia

Best of Zambia

Tijdens deze rondreis bezoekt u de diverse hoogtepunten van Zambia. U kunt kiezen uit verblijf in middenklasse of eersteklasse accommodaties. U bezoekt de Victoria Falls vanuit Livingstone, u reist af naar het Kafue National Park en het South Luangwa National Park en sluit de reis af in Lusaka. Een prachtige reis waarbij u ongerept Afrika beleeft!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 5816
reisduur 10 dagen
Best of Zambia

Best of Zambia

Tijdens deze rondreis bezoekt u de diverse hoogtepunten van Zambia. U kunt kiezen uit verblijf in middenklasse of eersteklasse accommodaties. U bezoekt de Victoria Falls vanuit Livingstone, u reist af naar het Kafue National Park en het South Luangwa National Park en sluit de reis af in Lusaka. Een prachtige reis waarbij u ongerept Afrika beleeft!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 5816
reisduur 10 dagen
Best of Zambia

Best of Zambia

Tijdens deze rondreis bezoekt u de diverse hoogtepunten van Zambia. U kunt kiezen uit verblijf in middenklasse of eersteklasse accommodaties. U bezoekt de Victoria Falls vanuit Livingstone, u reist af naar het Kafue National Park en het South Luangwa National Park en sluit de reis af in Lusaka. Een prachtige reis waarbij u ongerept Afrika beleeft!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 5816
reisduur 10 dagen
Botswana Wildlife

Botswana Wildlife

Wilt u in het hart van de wildernis van Botswana kamperen, op afgelegen plekken waar u uitsluitend omringd wordt door de geluiden van dieren en vogels? Wilt u de warmte van de aarde voelen, eten bij het licht van een kampvuur en reizen in een internationaal groepje? Dan is deze rondreis Botswana zonder twijfel úw safari. U zult opwindende ontmoetingen hebben met wilde dieren, rijden over ruige zandwegen en thuiskomen met een koffer vol verhalen.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1491
reisduur 11 dagen
Botswana Wildlife

Botswana Wildlife

Wilt u in het hart van de wildernis van Botswana kamperen, op afgelegen plekken waar u uitsluitend omringd wordt door de geluiden van dieren en vogels? Wilt u de warmte van de aarde voelen, eten bij het licht van een kampvuur en reizen in een internationaal groepje? Dan is deze rondreis Botswana zonder twijfel úw safari. U zult opwindende ontmoetingen hebben met wilde dieren, rijden over ruige zandwegen en thuiskomen met een koffer vol verhalen.

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1491
reisduur 11 dagen
Victoria Falls vanuit Zambia

Victoria Falls vanuit Zambia

Bent u van plan om tijdens uw rondreis Zambia de Victoria Falls te bezoeken? Dan is dit 4-daagse arrangement de ideale toevoeging aan uw reis. De reis begint in Zambia en brengt u naar de watervallen van de Victoria Falls. U bepaalt zelf de lengte van uw verblijf en uw hotel in Zambia, wij doen de rest!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 435
reisduur 4 dagen
Best of Zambia

Best of Zambia

Tijdens deze rondreis bezoekt u de diverse hoogtepunten van Zambia. U kunt kiezen uit verblijf in middenklasse of eersteklasse accommodaties. U bezoekt de Victoria Falls vanuit Livingstone, u reist af naar het Kafue National Park en het South Luangwa National Park en sluit de reis af in Lusaka. Een prachtige reis waarbij u ongerept Afrika beleeft!

land zambia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 5816
reisduur 10 dagen