Kenia

Tropisch

klimaat

Klimaattype: tropisch klimaat
Gem. temperatuur: Bij de kust vrijwel het hele jaar rond 30 graden, in het noorden gemiddeld 33 graden en de centrale hooglanden tegen de 30 graden 
Regenseizoen: Twee, van maart tot mei is de lange periode en van november tot december de korte regentijd. De zon schijnt dan wel bijna de hele dag.
Beste reistijd: juli en augustus qua klimaat, januari en februari voor het wild. 

Klimaat Kenia Algemeen

Kenia heeft een tropisch regenklimaat, dat beïnvloed wordt door de Indische Oceaan. Omdat het land geografisch gezien zeer uiteenlopend is kent Kenia verschillende mini-klimaten. Afhankelijk van o.a. de hoogte kent elk deel van Kenia een ander klimaat met eigen droge en natte tijden.

Het golvende plateau in West-Kenia is over het algemeen zeer warm en redelijk vochtig. Regen valt er het hele jaar door met een piek in april. Meer naar het westen, bij het Victoria-meer, heerst een tropisch klimaat met gemiddelde temperaturen van 18 tot 30 °C; hier kunnen zware tropische regens vallen.

De centrale hooglanden en de Rift Valley kennen de meest aangename temperaturen. Hier zijn echter grote verschillen tussen de vallei-bodem en de berggebieden. In de laagste delen van de Rift Valley is het vrij dor en op de Mount Kenya ligt eeuwige sneeuw. In de wat hoger gelegen gebieden is het aan te raden om ook wat warmere kleding mee te nemen, voor de vroege ochtend en de late avond. In deze gebieden kan er een groot verschil in temperatuur optreden tussen de dag- en nachttemperatuur.

In de droge tijd (juli en augustus) valt er gemiddeld zo"n 20 mm regen per maand. Aan het eind van de droge periodes heb je de grootste kans veel wild te zien in de parken, aangezien het gras dan kort en droog is en veel beesten zich hebben verzameld in de buurt van het weinige water dat nog te vinden is. De natte tijd wordt verdeeld in korte (oktober tot december) en lange regens (maart t/m mei). In die periode valt er zo"n 200 mm per maand. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen. Wel kan het rondreizen in deze periode lastiger zijn, omdat de staat van de wegen vaak erg achteruit gaat. Bovendien zijn er gedurende de regenperiode veel (malaria) muggen en slangen.

Mount Kenia heeft een hooggebergte klimaat. De temperaturen variëren hier van 26 °C overdag tot onder het vriespunt "s nachts.

De uitgestrekte semi-droge bush lands en de woestijnachtige gebieden in het noorden en noordoosten zijn droog en woestijnachtig met temperaturen tot 40 °C overdag en onder de 10 °C "s nachts. Het regent niet vaak en als het regent gebeurd dit vaak in stortbuien.

De kuststreek is het hele jaar door heet, hoewel hier de zee vaak voor een aangename bries zorgt. De gemiddelde temperaturen zijn het gehele jaar ongeveer gelijk, tussen 22 en 30°C. De vochtigheidsgraad is aan de kust wat hoger dan in het binnenland, in januari en februari kan dat oplopen tot wel 70%. De regenval varieert van 20 mm in februari tot 300 mm in mei.

Risico's

reisadvies

Reis alleen als het noodzakelijk is naar gebieden in Kenia die als onveilig bekend staan, deze zijn te zien op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar je ook het meest recente reisadvies kan bekijken en extra veiligheidsmaatregelen.

In de grote steden Nairobi en Mombasa en langs de kust moet u rekening houden met het risico op nieuwe aanslagen. Dit heeft te maken met de grote terroristische dreiging in het land. De gehele grens met Somalië moet vermeden worden, net als de grens met Ethiopië. Ook aan de kust zijn dreigingen, daar zijn namelijk piraten actief die ook particuliere jachten proberen te overmeesteren. 

Aangeraden

Vaccinaties

In principe kan je Kenia zonder (extra) vaccinaties bezoeken. Inenting tegen gele koorts is echter wel verplicht als je komt vanuit een land waar gele koorts voorkomt. In Kenia komt wel malaria voor en hiervoor moet je je beschermen met tabletten. 

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Kenia aangeraden:

- vaccinatie tegen DTP (DifterieTetanus en Polio)
- vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
- vaccinatie tegen gele koorts

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Kenia aangeraden:

- vaccinatie tegen buiktyfus
- vaccinatie tegen hepatitis B
- vaccinatie tegen rabiës (=hondsdolheid)
- vaccinatie tegen tuberculose.

Soms worden voor Kenia vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met je huisarts, de plaatselijke GGD of een vaccinatiebureau.

Voor Kenia wordt vaccinatie tegen meningitis aangeraden in het noordwesten van het land, bij een verblijf van zes weken of langer of bij nauw contact met de plaatselijke bevolking. In de rest van Kenia geldt het vaccinatie advies bij een verblijf van langer dan zes maanden in combinatie met contact met de plaatselijke bevolking.

Malaria-advies voor Kenia

Er komt in heel Kenia malaria voor. Aangeraden wordt om malariatabletten te gebruiken. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in Kenia.

Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET Is aan te raden, evenals het gebruik van een muskietennet. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

Andere gezondheidsrisico's in Kenia

In Kenia kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengueschistosomiasis (=bilharzia) en filariasis komen voor.

LET OP!

Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen je nodig hebt.

Ja

ambassades

De website van de Nederlandse ambassade in Kenia biedt allerhande informatie voor vertrek en tijdens het verblijf in Kenia. 

Nederlandse Ambassade

Riverside Lane, off Riverside Drive, Nairobi

Postadres:P.O. Box 4153700100 Nairobi

Tel. 00-254-20-4447412/5/7 of 00-254-20-4450129/30/31/32/33
Fax 00-254-20-4447416
E-mail: nlgovnai@africaonline.co.ke
Website: www.netherlands-embassy.or.ke 
Openingstijden: Maandag t/m donderdag: 08:00 tot 12:30 en 13:30 tot 15:30 uur Vrijdag 08.00 tot 13.00 uur 

 

Ja

visumplicht

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor Kenia een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Kenia in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

De Keniaanse overheid heeft een online systeem ingevoerd voor het aanvragen van een (toeristen)visum. Je kan geen visum meer aanschaffen bij aankomst op één van de luchthavens. De Keniaanse ambassade in Den Haag of het e-citizen portaal van de Keniaanse overheid hebben meer informatie. 

Hulp bij aanvragen visum

Hulp bij het aanvragen van het visum voor Kenia biedt bijvoorbeeld Visum Kenia. De formaliteiten vul je in in een Nederlandstalig formulier. E-visums belooft dat het er in 99 procent van de gevallen - bij bestelling voor 20.00 uur -  dezelfde dag nog is. Mocht er vertraging zijn bij de Keniaanse overheid, dan duurt het maximaal 3 dagen. De kosten bedragen 69,95 per persoon. Het visum is 90 dagen geldig vanaf uitgifte, het bureau zorgt ervoor dat het vanaf een week voor vertrek geldig is. Hou daar dus rekening mee, mocht je langer willen blijven. Je hebt een digitale pasfoto nodig, een scan van je paspoort en een document waarin je heen en terugvlucht staan vermeld en de reden van je reis. 

Keniaanse Shilling

Valuta

De munteenheid in Kenia is de Keniaanse shilling (Ksh of KES) die weer is onderverdeeld in 100 cents. Er zijn briefjes van 10, 20, 50, 100, 200 en 500 shilling in omloop. 

De actuele wisselkoers kan je hier bekijken. 

In Nederland of België kan je geen Keniaanse shillingen kopen. Meteen na aankomst op het vliegveld in Kenia kan je zowel euro"s als dollars (van na 2004) omwisselen in shillingen.
 

Geld opnemen
Er is ook een pinautomaat op de luchthaven waar je meteen geld kan opnemen. Op veel plaatsen in Kenia is het mogelijk om te pinnen. Houd er wel rekening mee dat in Kenia de stroom wel eens uit wil vallen en dat je dan geen gebruik kunt maken van de pinautomaat.

Creditcards worden nauwelijks geaccepteerd. In geval van nood kan je ze bij sommige supermarkten (in combinatie met je paspoort ter identificatie) en bij dure hotels gebruiken. Wissel in ieder geval nooit geld op de zwarte markt, aangezien de kans groot is dat je vals geld krijgt. Probeer ook kleine biljetten te krijgen als je geld wisselt, want er is niet overal wisselgeld voorhanden. 

feestdagen

De belangrijkste jaarlijks terugkerende feestdagen van Kenia zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Goede Vrijdag/Pasen maart/april
Dag van de Arbeid 1 mei
Madaraka Day 1 juni
Kanu Day 11 juni
Moi Day 10 oktober
Kenyetta Day 20 oktober
Onafhankelijkheidsdag 12 december
Kerstmis 25 en 26 december

 Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

 

+ 1, +2 winter

tijdsverschil

Het is in Kenia twee uur later dan in Nederland en België. Als bij ons de zomertijd ingaat, bedraagt het tijdverschil één uur.

Kiswahili

taal

De officiële taal in Kenia is Kiswahili, maar ook Engels wordt door iedereen gesproken. Naast het Kiswahili en het Engels worden ook nog veel stamtalen gesproken.

Kijk op de website van Etnoloque voor meer informatie over de diverse talen en dialecten die in Kenia worden gesproken.

Gnoetrek

De jaarlijkse gnoetrek in de parken in Kenia is één van de absolute wildlife-hoogtepunten van heel Afrika.

Gnoetrek

De beste, en meest bekende, plekken om wild te spotten in Kenia zijn het Masai Mara reservaat en Serengeti National Park (dat ook gedeeltelijk in Tanzania ligt). Naast deze twee wereldberoemde parken heeft Kenia nog veel meer wildparken waar de natuurliefhebber prima aan zijn trekken kan komen, zoals de sodameren van de Grote Rift Vallei en het Bogoriameer, waar duizenden kleurrijke flamingo's wonen. Bijvoorbeeld Shoestring biedt safari-rondreizen in Kenia aan. 

WTC

Artikelen over Kenia

De meest verre uithoeken van de wereld bezoeken. Slapen in hutjes van de lokale stam of de massale slacht van...

Go local, met je camera op zoek naar tribale stammen
1
Reisbijbel

Elk jaar start in januari een groep fietsers in Caïro aan de ‘Tour d’Afrique’. Vier maanden later, twaalfduizend kilometer verder,...

Van Caïro naar Kaapstad… op de fiets
2
Reisbijbel

Reizen kenia

Rondreis Kenia, 16 dagen kampeerreis

Rondreis Kenia, 16 dagen kampeerreis

Geen land in Afrika is qua landschap zo divers als Kenia. Het is Afrika in een notendop en ongetwijfeld de beste safaribestemming op dit continent. De uitgestrekte savannes van Masai Mara, de halfwoestijn van het Samburureservaat, de hellingen van Mount Kenya en de meren Baringo en Naivasha zijn het habitat voor veel dieren en bijzondere vogels.

land kenia
aanbieder Djoser
prijs vanaf 2695
reisduur 16 dagen
Southern Sun Mayfair

Southern Sun Mayfair

Comfortabel hotel met mooie binnentuinen, om uit te rusten van de reis, heel geschikt voor gezinnen met kinderen.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur dagen
Travellers Beach Hotel & Club

Travellers Beach Hotel & Club

Ten noorden van Mombasa, aan Bamburi Beach, vindt u de Travellers Beach Hotel & Club. Een levendig hotel, omgeven door een prachtige tuin waar het goed toeven is.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur dagen
Severin Sea Lodge

Severin Sea Lodge

Severin Sea Lodge ligt onder de palmbomen en is ruim opgezet. Het heeft 188 kamers en is gebouwd in traditioneel Afrikaanse stijl. Een hotel voor actie en ontspanning. Het hotel ligt aan het brede strand van Bamburi, 12 kilometer ten noorden van Mombasa-stad.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 44
reisduur dagen
Leopard Beach Resort & Spa

Leopard Beach Resort & Spa

Het aangename Leopard Beach Resort & Spa ligt aan het prachtige strand van Diani Beach, circa 34 kilometer ten zuiden van Mombasa. Het resort is omgeven door mooi aangelegde tropische tuinen. Het hotel beschikt over een eigen duikschool.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 83
reisduur dagen
Diani Reef Beach Resort & Spa

Diani Reef Beach Resort & Spa

Diani Reef ligt zoals de naam al zegt direct aan Diani Beach, één van de mooiste stranden van Kenia. Het is een modern resort met tal van faciliteiten en een ontspannen sfeer. Het resort biedt zowel voor koppels als families met kinderen de ideale setting.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 65
reisduur dagen
Baobab Beach Resort

Baobab Beach Resort

Baobab Beach Resort is een zeer verzorgd All Inclusive resort. Het is ruim opgezet en ligt aan een lang breed zandstrand. Het resort heeft van alles te bieden voor jong en oud.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 111
reisduur dagen
Kenya in Style

Kenya in Style

Deze reis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een sfeervolle boerderij. Zowel reis als verblijf zijn zeer afwisselend.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Kenya in Style

Kenya in Style

Deze reis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een sfeervolle boerderij. Zowel reis als verblijf zijn zeer afwisselend.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Kenya in Style

Kenya in Style

Deze reis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een sfeervolle boerderij. Zowel reis als verblijf zijn zeer afwisselend.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Kenya in Style

Kenya in Style

Deze reis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een sfeervolle boerderij. Zowel reis als verblijf zijn zeer afwisselend.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Kenya in Style

Kenya in Style

Deze reis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een sfeervolle boerderij. Zowel reis als verblijf zijn zeer afwisselend.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Kenya in Style

Kenya in Style

Deze reis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een sfeervolle boerderij. Zowel reis als verblijf zijn zeer afwisselend.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 0 dagen
Highlights of Kenya

Highlights of Kenya

Deze internationale groepsreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Highlights of Kenya

Highlights of Kenya

Deze internationale groepsreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Highlights of Kenya

Highlights of Kenya

Deze internationale groepsreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Highlights of Kenya

Highlights of Kenya

Deze internationale groepsreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Highlights of Kenya

Highlights of Kenya

Deze internationale groepsreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Highlights of Kenya

Highlights of Kenya

Deze internationale groepsreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Highlights of Kenya

Highlights of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Highlights of Kenya

Highlights of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Highlights of Kenya

Highlights of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Highlights of Kenya

Highlights of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Highlights of Kenya

Highlights of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Highlights of Kenya

Highlights of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Experience Masai Mara & Samburu

Experience Masai Mara & Samburu

Deze 5-daagse luxe safari doet twee van Kenia’s mooiste parken aan. Het Samburu National Park huisvest een aantal diersoorten die u in weinig andere parken zult vinden, waaronder de zeer zeldzame zwarte neushoorm. Het Masai Mara National Park, misschien wel het meest beroemde park van Kenia, is zeer wildrijk en biedt daarnaast prachtig landschap. Een absolute hoogtepuntenreis!

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 5 dagen
Experience Masai Mara & Samburu

Experience Masai Mara & Samburu

Deze 5-daagse luxe safari doet twee van Kenia’s mooiste parken aan. Het Samburu National Park huisvest een aantal diersoorten die u in weinig andere parken zult vinden, waaronder de zeer zeldzame zwarte neushoorm. Het Masai Mara National Park, misschien wel het meest beroemde park van Kenia, is zeer wildrijk en biedt daarnaast prachtig landschap. Een absolute hoogtepuntenreis!

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 5 dagen
Experience Masai Mara & Samburu

Experience Masai Mara & Samburu

Deze 5-daagse luxe safari doet twee van Kenia’s mooiste parken aan. Het Samburu National Park huisvest een aantal diersoorten die u in weinig andere parken zult vinden, waaronder de zeer zeldzame zwarte neushoorm. Het Masai Mara National Park, misschien wel het meest beroemde park van Kenia, is zeer wildrijk en biedt daarnaast prachtig landschap. Een absolute hoogtepuntenreis!

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 5 dagen
Experience Masai Mara & Samburu

Experience Masai Mara & Samburu

Deze 5-daagse luxe safari doet twee van Kenia’s mooiste parken aan. Het Samburu National Park huisvest een aantal diersoorten die u in weinig andere parken zult vinden, waaronder de zeer zeldzame zwarte neushoorm. Het Masai Mara National Park, misschien wel het meest beroemde park van Kenia, is zeer wildrijk en biedt daarnaast prachtig landschap. Een absolute hoogtepuntenreis!

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 5 dagen
Experience Masai Mara & Amboseli

Experience Masai Mara & Amboseli

Deze 5-daagse rondreis Kenia brengt u naar twee juweeltjes van wildparken; Amboseli National Park en Masai Mara National Park. Beide parken huisvesten grote groepen wild en bieden prachtige landschappen. Het verblijf in de luxe Amboseli Serena Lodge en Mara Bushtops Camp maken dat deze reis er één is die u niet snel zult vergeten.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 5 dagen
Experience Masai Mara & Amboseli

Experience Masai Mara & Amboseli

Deze 5-daagse rondreis Kenia brengt u naar twee juweeltjes van wildparken; Amboseli National Park en Masai Mara National Park. Beide parken huisvesten grote groepen wild en bieden prachtige landschappen. Het verblijf in de luxe Amboseli Serena Lodge en Mara Bushtops Camp maken dat deze reis er één is die u niet snel zult vergeten.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 5 dagen
Experience Masai Mara & Amboseli

Experience Masai Mara & Amboseli

Deze 5-daagse rondreis Kenia brengt u naar twee juweeltjes van wildparken; Amboseli National Park en Masai Mara National Park. Beide parken huisvesten grote groepen wild en bieden prachtige landschappen. Het verblijf in de luxe Amboseli Serena Lodge en Mara Bushtops Camp maken dat deze reis er één is die u niet snel zult vergeten.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 5 dagen
Experience Masai Mara & Amboseli

Experience Masai Mara & Amboseli

Deze 5-daagse rondreis Kenia brengt u naar twee juweeltjes van wildparken; Amboseli National Park en Masai Mara National Park. Beide parken huisvesten grote groepen wild en bieden prachtige landschappen. Het verblijf in de luxe Amboseli Serena Lodge en Mara Bushtops Camp maken dat deze reis er één is die u niet snel zult vergeten.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 5 dagen
Experience Masai Mara

Experience Masai Mara

Tijdens deze 4-daagse tour verkent u Masai Mara National Park. Dit prachtige natuurgebied huisvest zowel klein als groot wild en u vindt er de grootste populatie leeuwen van Kenia. Het vervoer per klein vliegtuigje en verblijf in het luxe Mara Bushtops Camp maken deze korte reis helemaal af.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2045
reisduur 4 dagen
Experience Masai Mara

Experience Masai Mara

Tijdens deze 4-daagse tour verkent u Masai Mara National Park. Dit prachtige natuurgebied huisvest zowel klein als groot wild en u vindt er de grootste populatie leeuwen van Kenia. Het vervoer per klein vliegtuigje en verblijf in het luxe Mara Bushtops Camp maken deze korte reis helemaal af.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2045
reisduur 4 dagen
Experience Masai Mara

Experience Masai Mara

Tijdens deze 4-daagse tour verkent u Masai Mara National Park. Dit prachtige natuurgebied huisvest zowel klein als groot wild en u vindt er de grootste populatie leeuwen van Kenia. Het vervoer per klein vliegtuigje en verblijf in het luxe Mara Bushtops Camp maken deze korte reis helemaal af.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2045
reisduur 4 dagen
Impressions of Kenya

Impressions of Kenya

Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van de Great Rift Valley. Het Masai Mara National Reserve is het bekendste wildpark van Kenia, een belevenis om op de schijnbaar eindeloze vlaktes wilde dieren op te sporen. De Masai Mara is ook het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai. Een prachtige reis om kennis te maken met Kenia en haar mooie landschappen.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2552
reisduur 8 dagen
Impressions of Kenya

Impressions of Kenya

Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van de Great Rift Valley. Het Masai Mara National Reserve is het bekendste wildpark van Kenia, een belevenis om op de schijnbaar eindeloze vlaktes wilde dieren op te sporen. De Masai Mara is ook het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai. Een prachtige reis om kennis te maken met Kenia en haar mooie landschappen.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2552
reisduur 8 dagen
Impressions of Kenya

Impressions of Kenya

Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van de Great Rift Valley. Het Masai Mara National Reserve is het bekendste wildpark van Kenia, een belevenis om op de schijnbaar eindeloze vlaktes wilde dieren op te sporen. De Masai Mara is ook het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai. Een prachtige reis om kennis te maken met Kenia en haar mooie landschappen.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2552
reisduur 8 dagen
Impressions of Kenya

Impressions of Kenya

Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van de Great Rift Valley. Het Masai Mara National Reserve is het bekendste wildpark van Kenia, een belevenis om op de schijnbaar eindeloze vlaktes wilde dieren op te sporen. De Masai Mara is ook het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai. Een prachtige reis om kennis te maken met Kenia en haar mooie landschappen.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2552
reisduur 8 dagen
Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

Tijdens deze rondreis door Kenia maakt u in een kort tijdsbestek kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West met een grote vogelpopulatie en ‘rode’ olifanten, de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanjaro en het wildreservaat Taita Hills. Een perfect ‘uitstapje’ vanaf uw strandbestemming…

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1092
reisduur 4 dagen
Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

Tijdens deze rondreis door Kenia maakt u in een kort tijdsbestek kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West met een grote vogelpopulatie en ‘rode’ olifanten, de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanjaro en het wildreservaat Taita Hills. Een perfect ‘uitstapje’ vanaf uw strandbestemming…

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1092
reisduur 4 dagen
Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

Tijdens deze rondreis door Kenia maakt u in een kort tijdsbestek kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West met een grote vogelpopulatie en ‘rode’ olifanten, de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanjaro en het wildreservaat Taita Hills. Een perfect ‘uitstapje’ vanaf uw strandbestemming…

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1092
reisduur 4 dagen
Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

Tijdens deze rondreis door Kenia maakt u in een kort tijdsbestek kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West met een grote vogelpopulatie en ‘rode’ olifanten, de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanjaro en het wildreservaat Taita Hills. Een perfect ‘uitstapje’ vanaf uw strandbestemming…

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1092
reisduur 4 dagen
Tsavo & Amboseli Safari

Tsavo & Amboseli Safari

Deze korte tour is een prachtige toevoeging aan uw rondreis Kenia. In vier dagen reizen door Kenia maakt u kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West en Tsavo East met ‘rode’ olifanten en tal van andere wilde dieren en de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanjaro.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1250
reisduur 4 dagen
Tsavo & Amboseli Safari

Tsavo & Amboseli Safari

Deze korte tour is een prachtige toevoeging aan uw rondreis Kenia. In vier dagen reizen door Kenia maakt u kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West en Tsavo East met ‘rode’ olifanten en tal van andere wilde dieren en de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanjaro.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1250
reisduur 4 dagen
Tsavo & Amboseli Safari

Tsavo & Amboseli Safari

Deze korte tour is een prachtige toevoeging aan uw rondreis Kenia. In vier dagen reizen door Kenia maakt u kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West en Tsavo East met ‘rode’ olifanten en tal van andere wilde dieren en de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanjaro.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1250
reisduur 4 dagen
Tsavo & Amboseli Safari

Tsavo & Amboseli Safari

Deze korte tour is een prachtige toevoeging aan uw rondreis Kenia. In vier dagen reizen door Kenia maakt u kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West en Tsavo East met ‘rode’ olifanten en tal van andere wilde dieren en de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanjaro.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1250
reisduur 4 dagen
Kids in Kenya

Kids in Kenya

Een reis naar Kenia met de kinderen is een belevenis. Wij hebben accommodaties geselecteerd waar kinderen van harte welkom zijn. U overnacht in lodges, maar ook in kleinschalige tentenkampen, midden in de natuur. Meestal worden speciale activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Het speuren naar wilde dieren, leren over hun gedrag en ze zien in hun natuurlijke omgeving, kennismaking met de kleurrijke Masai, het zijn allemaal fantastische ervaringen die u als familie uw leven lang zullen bijblijven. Deze reis is uitstekend te combineren met een strandverblijf in Mombasa aan het eind en indien u dat wenst kunnen wij uiteraard ook de rondreisroute aanpassen.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 7 dagen
Kids in Kenya

Kids in Kenya

Een reis naar Kenia met de kinderen is een belevenis. Wij hebben accommodaties geselecteerd waar kinderen van harte welkom zijn. U overnacht in lodges, maar ook in kleinschalige tentenkampen, midden in de natuur. Meestal worden speciale activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Het speuren naar wilde dieren, leren over hun gedrag en ze zien in hun natuurlijke omgeving, kennismaking met de kleurrijke Masai, het zijn allemaal fantastische ervaringen die u als familie uw leven lang zullen bijblijven. Deze reis is uitstekend te combineren met een strandverblijf in Mombasa aan het eind en indien u dat wenst kunnen wij uiteraard ook de rondreisroute aanpassen.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 7 dagen
Kenya Walking Safari

Kenya Walking Safari

Een actieve 7-daagse tour ter afwisseling tijdens uw rondreis door Kenia. Loop de wandelschoenen maar vast in want na een paar dagen acclimatiseren moeten ze (of u?) er toch echt aan geloven: Crescent Island, Hells Gate Lake en Crater Lake gaat u te voet verkennen tijdens deze reis in Kenia. En als afsluiter: nog een korte wandeling over de Kiambethu-theeplantage. Dichter bij de Afrikaanse natuur kan toch bijna niet…

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3697
reisduur 7 dagen
Kids in Kenya

Kids in Kenya

Een reis naar Kenia met de kinderen is een belevenis. Wij hebben accommodaties geselecteerd waar kinderen van harte welkom zijn. U overnacht in lodges, maar ook in kleinschalige tentenkampen, midden in de natuur. Meestal worden speciale activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Het speuren naar wilde dieren, leren over hun gedrag en ze zien in hun natuurlijke omgeving, kennismaking met de kleurrijke Masai, het zijn allemaal fantastische ervaringen die u als familie uw leven lang zullen bijblijven. Deze reis is uitstekend te combineren met een strandverblijf in Mombasa aan het eind en indien u dat wenst kunnen wij uiteraard ook de rondreisroute aanpassen.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 7 dagen
Kenya Walking Safari

Kenya Walking Safari

Een actieve 7-daagse tour ter afwisseling tijdens uw rondreis door Kenia. Loop de wandelschoenen maar vast in want na een paar dagen acclimatiseren moeten ze (of u?) er toch echt aan geloven: Crescent Island, Hells Gate Lake en Crater Lake gaat u te voet verkennen tijdens deze reis in Kenia. En als afsluiter: nog een korte wandeling over de Kiambethu-theeplantage. Dichter bij de Afrikaanse natuur kan toch bijna niet…

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3697
reisduur 7 dagen
Kenya Walking Safari

Kenya Walking Safari

Een actieve 7-daagse tour ter afwisseling tijdens uw rondreis door Kenia. Loop de wandelschoenen maar vast in want na een paar dagen acclimatiseren moeten ze (of u?) er toch echt aan geloven: Crescent Island, Hells Gate Lake en Crater Lake gaat u te voet verkennen tijdens deze reis in Kenia. En als afsluiter: nog een korte wandeling over de Kiambethu-theeplantage. Dichter bij de Afrikaanse natuur kan toch bijna niet…

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3697
reisduur 7 dagen
Kenya in Style

Kenya in Style

Deze 7-daagse rondreis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een sfeervolle boerderij. Zowel reis als verblijf zijn zeer afwisselend.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4850
reisduur 7 dagen
Kenya in Style

Kenya in Style

Deze 7-daagse rondreis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een sfeervolle boerderij. Zowel reis als verblijf zijn zeer afwisselend.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4850
reisduur 7 dagen
Kenya in Style

Kenya in Style

Deze 7-daagse rondreis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een sfeervolle boerderij. Zowel reis als verblijf zijn zeer afwisselend.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4850
reisduur 7 dagen
Kenya in Style

Kenya in Style

Deze 7-daagse rondreis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een sfeervolle boerderij. Zowel reis als verblijf zijn zeer afwisselend.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4850
reisduur 7 dagen
Kenya in Style

Kenya in Style

Deze 7-daagse rondreis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een sfeervolle boerderij. Zowel reis als verblijf zijn zeer afwisselend.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4850
reisduur 7 dagen
Best of Kenya

Best of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met het Samburu National Park, dan reist u via Mt. Kenya naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in eenvoudigere tented camps en lodges of goede middenklasse lodges op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2153
reisduur 8 dagen
Best of Kenya

Best of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met het Samburu National Park, dan reist u via Mt. Kenya naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in eenvoudigere tented camps en lodges of goede middenklasse lodges op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2153
reisduur 8 dagen
Best of Kenya

Best of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met het Samburu National Park, dan reist u via Mt. Kenya naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in eenvoudigere tented camps en lodges of goede middenklasse lodges op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2153
reisduur 8 dagen
Best of Kenya

Best of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met het Samburu National Park, dan reist u via Mt. Kenya naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in eenvoudigere tented camps en lodges of goede middenklasse lodges op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2153
reisduur 8 dagen
Best of Kenya

Best of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met het Samburu National Park, dan reist u via Mt. Kenya naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in eenvoudigere tented camps en lodges of goede middenklasse lodges op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2153
reisduur 8 dagen
Impressions of East Africa

Impressions of East Africa

De rondreis Impressions of East Africa is terug van weggeweest en in een ander jasje gegoten. Een combinatie van Kenia en Tanzania; een uitstekende keuze als u de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safari-landen bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste concentratie aan wild in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Op safari in Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 5423
reisduur 13 dagen
Impressions of East Africa

Impressions of East Africa

De rondreis Impressions of East Africa is terug van weggeweest en in een ander jasje gegoten. Een combinatie van Kenia en Tanzania; een uitstekende keuze als u de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safari-landen bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste concentratie aan wild in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Op safari in Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 5423
reisduur 13 dagen
Impressions of East Africa

Impressions of East Africa

De rondreis Impressions of East Africa is terug van weggeweest en in een ander jasje gegoten. Een combinatie van Kenia en Tanzania; een uitstekende keuze als u de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safari-landen bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste concentratie aan wild in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Op safari in Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 5423
reisduur 13 dagen
Impressions of East Africa

Impressions of East Africa

De rondreis Impressions of East Africa is terug van weggeweest en in een ander jasje gegoten. Een combinatie van Kenia en Tanzania; een uitstekende keuze als u de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safari-landen bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste concentratie aan wild in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Op safari in Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 5423
reisduur 13 dagen
Impressions of East Africa

Impressions of East Africa

De rondreis Impressions of East Africa is terug van weggeweest en in een ander jasje gegoten. Een combinatie van Kenia en Tanzania; een uitstekende keuze als u de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safari-landen bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste concentratie aan wild in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Op safari in Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 5423
reisduur 13 dagen
Impressions of East Africa

Impressions of East Africa

De rondreis Impressions of East Africa reis is terug van weggeweest en in een ander jasje gegoten. Het is een combinatie van Kenia en Tanzania; een uitstekende keuze als u in een kleine groep de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safari-landen bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste concentratie aan wild in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Een safari naar Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4318
reisduur 13 dagen
Impressions of East Africa

Impressions of East Africa

De rondreis Impressions of East Africa reis is terug van weggeweest en in een ander jasje gegoten. Het is een combinatie van Kenia en Tanzania; een uitstekende keuze als u in een kleine groep de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safari-landen bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste concentratie aan wild in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Een safari naar Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4318
reisduur 13 dagen
Impressions of East Africa

Impressions of East Africa

De rondreis Impressions of East Africa reis is terug van weggeweest en in een ander jasje gegoten. Het is een combinatie van Kenia en Tanzania; een uitstekende keuze als u in een kleine groep de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safari-landen bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste concentratie aan wild in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Een safari naar Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4318
reisduur 13 dagen
Impressions of East Africa

Impressions of East Africa

De rondreis Impressions of East Africa reis is terug van weggeweest en in een ander jasje gegoten. Het is een combinatie van Kenia en Tanzania; een uitstekende keuze als u in een kleine groep de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safari-landen bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste concentratie aan wild in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Een safari naar Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4318
reisduur 13 dagen
Impressions of East Africa

Impressions of East Africa

De rondreis Impressions of East Africa reis is terug van weggeweest en in een ander jasje gegoten. Het is een combinatie van Kenia en Tanzania; een uitstekende keuze als u in een kleine groep de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safari-landen bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste concentratie aan wild in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Een safari naar Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4318
reisduur 13 dagen
Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

Tijdens deze rondreis door Kenia maakt u in een kort tijdsbestek kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West met een grote vogelpopulatie en ‘rode’ olifanten, de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanjaro en het wildreservaat Taita Hills. Een perfect ‘uitstapje’ vanaf uw strandbestemming…

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1092
reisduur 4 dagen
Tsavo & Amboseli Safari

Tsavo & Amboseli Safari

Deze korte tour is een prachtige toevoeging aan uw rondreis Kenia. In vier dagen reizen door Kenia maakt u kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West en Tsavo East met ‘rode’ olifanten en tal van andere wilde dieren en de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanjaro.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1250
reisduur 4 dagen
Safari in Style

Safari in Style

Serengeti Bushtops Camp en Mara Bushtops Camp: bij beide onderkomens geniet u van luxe en comfort en een perfecte service en dito maaltijden. In de ochtend en middag bent u in de bush, camera en verrekijker gereed want er kan altijd iets verrassends gebeuren…

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Kids in Kenya

Kids in Kenya

Een reis naar Kenia met de kinderen is een belevenis. Wij hebben accommodaties geselecteerd waar kinderen van harte welkom zijn. U overnacht in lodges, maar ook in kleinschalige tentenkampen, midden in de natuur. Meestal worden speciale activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Het speuren naar wilde dieren, leren over hun gedrag en ze zien in hun natuurlijke omgeving, kennismaking met de kleurrijke Masai, het zijn allemaal fantastische ervaringen die u als familie uw leven lang zullen bijblijven. Deze reis is uitstekend te combineren met een strandverblijf in Mombasa aan het eind en indien u dat wenst kunnen wij uiteraard ook de rondreisroute aanpassen.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur 7 dagen
Kenya Walking Safari

Kenya Walking Safari

Een actieve 7-daagse tour ter afwisseling tijdens uw rondreis door Kenia. Loop de wandelschoenen maar vast in want na een paar dagen acclimatiseren moeten ze (of u?) er toch echt aan geloven: Crescent Island, Hells Gate Lake en Crater Lake gaat u te voet verkennen tijdens deze reis in Kenia. En als afsluiter: nog een korte wandeling over de Kiambethu-theeplantage. Dichter bij de Afrikaanse natuur kan toch bijna niet…

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3697
reisduur 7 dagen
Kenya in Style

Kenya in Style

Deze 7-daagse rondreis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een sfeervolle boerderij. Zowel reis als verblijf zijn zeer afwisselend.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4850
reisduur 7 dagen
Impressions of Kenya

Impressions of Kenya

Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van de Great Rift Valley. Het Masai Mara National Reserve is het bekendste wildpark van Kenia, een belevenis om op de schijnbaar eindeloze vlaktes wilde dieren op te sporen. De Masai Mara is ook het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai. Een prachtige reis om kennis te maken met Kenia en haar mooie landschappen.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2552
reisduur 8 dagen
Best of Kenya

Best of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met het Samburu National Park, dan reist u via Mt. Kenya naar Lake Nakuru met haar flamingo’s en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in eenvoudigere tented camps en lodges of goede middenklasse lodges op de beste locaties.

land kenia
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2153
reisduur 8 dagen
Familiereis Kenia en Tanzania

Familiereis Kenia en Tanzania

Tijdens deze familiereis door Kenia en Tanzania reis je langs de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. Je gaat op safari in de wildrijke natuurparken Serengeti, Samburu en Nakuru. Hier zie je zebra’s, giraffen, gnoes en honderdduizenden flamingo’s en misschien ook wel leeuwen! Je kunt ook naar de Ngorongorokrater, waar hyena’s, nijlpaarden, neushoorns en luipaarden in afzondering leven. Daarnaast wandelen we aan de voet van Mount Kenia en Kilimanjaro en ontmoet je de Samburu en Maasai stammen. Tijdens een dorpswandeling in Mto wa Mbu maak je kennis met het lokale leven en lunch je bij de mensen thuis. We eindigen op het exotische eiland Zanzibar, waar je kunt duiken of snorkelen.

land kenia
aanbieder Sawadee
prijs vanaf 3498
reisduur 23 dagen
12-daagse single groepsreis Out of Africa

12-daagse single groepsreis Out of Africa

We bezoeken de bekendste nationale parken, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park, vanwaar we een spectaculair uitzicht hebben op de Kilimanjaro. In alle nationale parken maken we gamedrives samen met een gids en ranger, die de hele reis met ons meereizen. De minibusjes zijn speciaal gemaakt voor gamedrives, waardoor we zowel zittend als staand de mooiste foto’s kunnen maken, doordat het dak helemaal open kan. Bij Lake Naivasha maken we een boottocht over het meer en in Tsavo East hebben we grote kans op het zien van de ‘rode’ olifanten. Door de rode aarde in Tsavo hebben veel olifanten een rode gloed over zich heen. Onze reis eindigt in het zonovergoten Mombasa met haar prachtige witte stranden.   Bekijk het dagprogramma voor alle hoogtepunten van deze reis Comfortabel vervoer en luxe lodgesZoals u van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer per safari minibus en/of 4x4 landcruiser. U wordt begeleidt door een ervaren Engelssprekende chauffeur/ranger. Tijdens de safari’s overnachten we in prachtig gelegen en comfortabele tented lodges, veelal in de buurt van of in de wildparken. Zo ervaart u het échte Afrika! Tijdens de safari verblijven we op basis van volpension. In Mombasa overnachten we in een heerlijk hotel direct aan het prachtige strand. Deze reis is op basis van een kamer/tent op indeling, u deelt uw kamer/tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. U heeft ook de mogelijkheid te upgraden naar een kamer/tent voor alleengebruik. Bekijk een selectie van de hotels van deze reisEntreegelden inclusiefWij hebben er voor gekozen om alle gamedrives en maaltijden tijdens de safari op te nemen in de prijs, zodat u tijdens de reis voor minder onverwachte kosten komt te staan. Dat is nog eens zorgeloos genieten! Bekijk hier wat inclusief is

land kenia
aanbieder Fox
prijs vanaf 2299
reisduur 12 dagen
12-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Out of Africa

12-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Out of Africa

Kenia beleven zoals Kenia bedoeld is! Dat biedt deze 12-daagse privéreis Out of Africa u. Samen met een privéchauffeur die tevens ranger is bezoekt u de bekendste nationale parken, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park, vanwaar u een spectaculair uitzicht hebt op de Kilimanjaro in Tanzania! In alle nationale parken maakt u gamedrives samen met uw gids en ranger die de hele reis met u meereist. De comfortabele minibusjes zijn speciaal gemaakt voor gamedrives waardoor u zowel zittend als staand de mooiste foto’s kunt maken, het dak kan helemaal open. Bij Lake Naivasha maakt u een boottocht over het meer en in Tsavo East heeft u grote kans op het zien van de ‘rode’ olifanten. Uw reis eindigt in het zonovergoten Diani Beach met haar prachtige witte stranden. Voor deze reis hebben we gekozen voor overnachtingen in eenvoudige, maar charmante tented lodges tijdens de safari en in een mooi resort aan de kust. Op deze manier komt de ultieme Out of Africa beleving het beste tot zijn recht. Alle gamedrives en maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen en aan het strand hoeft u alleen nog maar uw eigen lunch te verzorgen.

land kenia
aanbieder Fox
prijs vanaf 2499
reisduur 12 dagen
Familiereis Kenia Comfort-Plus

Familiereis Kenia Comfort-Plus

Deze familiereis door Kenia is ideaal voor een rondreis met kinderen. Kenia is één van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Tijdens de reis ga je op safari in het beroemde Masai Mara, Nakuru en Amboseli. In Naivasha kun je zelfs wandelen of fietsen tussen de giraffen, gazellen en zebra’s. Je ontmoet de kleurrijke Maasai stammen en de reis eindigt aan de witte stranden van de Indische Oceaan, waar je kunt snorkelen of gewoon lekker aan de rand van het zwembad liggen. Je overnacht in hotels en in de parken overnacht je in vooropgezette luxe tenten met eigen voorzieningen en allen met zwembad. Tijdens deze reis kampeer je niet.

land kenia
aanbieder Baobab
prijs vanaf 3098
reisduur 16 dagen
12-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Beste van Oost-Afrika

12-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Beste van Oost-Afrika

Deze rondreis door Kenia en Tanzania laat u het beste van twee geweldige landen zien. U bezoekt het Masai Mara Wildreservaat met zijn Masai en Lake Nakuru, dat bekendstaat om zijn vele duizenden flamingo’s. Daarna vervolgt u uw weg naar Arusha in Tanzania. Tijdens uw individuele rondreis door Tanzania met privéchauffeur brengen we u naar de mooiste wildreservaten waaronder Serengeti, Tarangire en de schitterende Ngorongoro krater, waar u per 4WD een spectaculaire afdaling zult maken naar de bodem van de krater, die maar liefst een doorsnee heeft van 20 kilometer. Door de permanente aanwezigheid van water bent u verzekerd van heel veel wild, waaronder nijlpaarden, neushoorns, olifanten, leeuwen en veel flamingo’s. U kunt uw reis in zowel Arusha als op het bijzondere Zanzibar verlengen.

land kenia
aanbieder Fox
prijs vanaf 4799
reisduur 12 dagen
Groepsreis Kenia & Tanzania; Op safari rond de evenaar

Groepsreis Kenia & Tanzania; Op safari rond de evenaar

Tijdens gamedrives door Oost-Afrika zie je zoveel wilde dieren dat je camera overuren zal gaan draaien. Duizenden dieren leven hier op de uitgestrekte savanne: giraffen, olifanten, gnoes, zebra’s en leeuwen. En dat zijn slechts een paar van de soorten die je tijdens deze Kenia en Tanzania safari reis tegenkomt. Ook de vogelliefhebber zal aan zijn of haar trekken komen! Je bezoekt befaamde wildparken als de Masai Mara, Naivasha, Nakuru, Serengeti en natuurlijk de Ngorongoro Krater. Reizen door Kenia en Tanzania betekent er op uit trekken met een volledig uitgeruste safaritruck en kamperen in de vrije natuur. Zo beleef je Afrika pas echt.

land kenia
aanbieder Shoestring
prijs vanaf 2599
reisduur 16 dagen / 15 nachten dagen
Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar; Oost-Afrika compleet

Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar; Oost-Afrika compleet

Shoestring heeft een rondreis boordevol avontuur samengesteld door dat deel van de wereld met het meeste en grootste wild: Oost-Afrika. Groene hooglanden met uitzicht op de Kilimanjaro, zwavelmeren vol flamingo’s en uitgestrekte savannes waar het wemelt van de olifanten, giraffen en gnoes. Met wat geluk zie je de koning van dit alles: de leeuw. Je bezoekt beroemde nationale parken als Serengeti en Masai Mara. Op het tropische paradijs Zanzibar kun je alle indrukken laten bezinken op de heerlijke stranden. Tijdens deze Kenia, Tanzania & Zanzibar rondreis ontmoet je niet alleen vele soorten dieren, maar kom je ook in contact met een aantal traditioneel levende volkeren. Je reist rond per robuuste overlandtruck die volledig is uitgerust met kampeer- en kookspullen. De kampeerplaatsen bevinden zich temidden van de prachtigste landschappen. Laat je betoveren door Kenia, Tanzania en Zanzibar!

land kenia
aanbieder Shoestring
prijs vanaf 2799
reisduur 22 dagen / 21 nachten dagen