Midden-Oosten

Rijke cultuur en pure natuur

Reizen naar het Midden-Oosten voert naar oude moskeeën, groot en klein, eindeloze gangenstelsels van eeuwenoude bazaars vol met koopwaar en specerijen, prachtig versierde paleizen, mausolea en eeuwenoude opgravingen. Je waant je in een sprookje, maar reist ook door eindeloze woestijnen. De vroegste beschaving kwam hier in deze regio tot ontwikkeling, dankzij de zogenaamde Vruchtbare Sikkel. Het Midden-Oosten werd doorgeefluik tussen het Westen en Oosten met uiteraard de Zijderoute als belangrijke handelsweg. Maar ook nu nog is de regio economisch van belang. De oliestaatjes bewijzen dat en doen hard hun best om toeristen te trekken met hun moderne pracht en praal!

Nog interessanter wellicht is het ontstaan van drie grote religies in deze regio, die op het snijvlak van Europa, Azië en Afrika ligt. Hoewel velen bij het Midden-Oosten aan de islam denken, zijn ook het christendom en jodendom hier ontstaan. Onder andere de strijd om voor gelovigen belangrijke grond leidt nog altijd tot spanningen en oorlogen. Syrië is bijvoorbeeld niet te bezoeken, ook in Israël of Egypte - met zoveel cultuurschappen en de verschillende woestijnen - is waakzaamheid nodig.

Maar met alertheid kan je wel genieten van de prachtige woestijnen en bergen, bijvoorbeeld in Jordanië. Rij over de Kings Highway vanuit Jerash via Mount Nebo naar Petra en stop onderweg niet alleen in Wadi Rum, maar ook in het onbekendere Dana National Park. Met een beetje lef bestuur je zelf een auto en heb je alle vrijheid. Ook in Iran kan je goed reizen, al wordt je hier teruggeworpen in de tijd. Online iets reserveren is amper mogelijk, wil je iets plannen, regel dat iets met een kleine reisorganisatie. 

Reizen naar het Midden-Oosten is bereikbaarder dan je denkt. Ook voor vrouwen en kinderen. Pas je aan aan de lokale tradities en meng je onder de lokale bevolking, en je maakt kennis met de rijke Arabische cultuur!

Cultuur

Vraag tijdens je reizen in het Midden-Oosten een lokale gids mee. Zo maak je pas echt kennis met de cultuur. 

Pas je aan aan de lokale gewoontes en kijk of je aan kan sluiten bij een lokale activiteit. Regel bijvoorbeeld een fietstocht in Tel Aviv met een lokale gids die je meeneemt naar de hippe plekken, maar ook vertelt over de geschiedenis van de oude stad Jaffa. Ook WithLocals kan contact voor je leggen, bijvoorbeeld om samen te koken of een workshop te volgen in een ambacht.

WTC

Artikelen over

Iran is een opkomende reisbestemming: dat klinkt hartstikke leuk, maar is een reis naar Iran ook een goed idee? In dit artikel...

10 Antwoorden op de meest gestelde vragen over reizen naar Iran
1
Reisbijbel

Iran heeft reizigers ontzettend veel te bieden. De meeste bekende bezienswaardigheden liggen in centraal Iran, zoals woestijnstad Yazd, de opgravingen...

Rondreis door noorden van Iran: reistips
2
Reisbijbel

Reizen midden-oosten

Wandelvakantie Jordanië, 9 dagen

Wandelvakantie Jordanië, 9 dagen

Wandelreis door Jordanië met de bijzondere hoogtepunten van het land als de rotsstad Petra en de Wadi Rum woestijn.

land jordanie
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1145
reisduur 9 dagen
Rondreis Jordanië, 12 dagen

Rondreis Jordanië, 12 dagen

Complete rondreis door Jordanië in een ontspannen reistempo. Naast de bekende hoogtepunten Petra en Wadi Rum bezoek je ook het prachtige Dana natuurreservaat.

land jordanie
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1295
reisduur 12 dagen
Rondreis Jordanië, 8 dagen

Rondreis Jordanië, 8 dagen

Rondreis langs de hoogtepunten van Jordanië: van Amman tot Aqaba. Bezoek de oude Romeinse stad Jerash en de Dode Zee. Ontdek de verborgen stad Petra en maak kennis met de bedoeïenen bij Wadi Rum.

land jordanie
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1095
reisduur 10 dagen
Rondreis Iran, 10 dagen

Rondreis Iran, 10 dagen

Tijdens deze 10-daagse rondreis door Iran bezoeken we de absolute Hoogtepunten van Iran. Via de hoofdstad Teheran reizen we door de woestijn naar Kashan en Yazd om vervolgens in het koele en aangename Shiraz aan te belanden. Het historische Persepolis en stad van de bruggen Isfahan maken de reis compleet.

land iran
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1395
reisduur 10 dagen
Rondreis Iran, 21 dagen

Rondreis Iran, 21 dagen

Complete rondreis door het fascinerende Iran. We bezoeken niet alleen de hoogtepunten in centraal Iran, maar ook de interessante noordwestelijke provincies oost- en west Azerbeidzjan en Koerdistan.

land iran
aanbieder Djoser
prijs vanaf 2295
reisduur 21 dagen
Rondreis Iran, 14 dagen

Rondreis Iran, 14 dagen

Tijdens deze tweeweekse rondreis door Iran bezoeken we de hoofdstad Teheran en bijzondere plekken als Shiraz, Persepolis en Isfahan.

land iran
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1595
reisduur 14 dagen
Rondreis Oman, 9 dagen

Rondreis Oman, 9 dagen

Tijdens deze 9-daagse rondreis krijg je een compleet beeld te zien van het Sultanaat Oman. Dit land biedt de perfecte mix tussen een boeiende geschiedenis en het huidige moderne leven.

land oman
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1595
reisduur 9 dagen
Rondreis Israël, 12 dagen

Rondreis Israël, 12 dagen

Een rondreis door Israël staat garant voor een archeologisch avontuur, verrassende natuur en natuurlijk de altijd sfeervolle Middellandse Zee. Geen land ter wereld speelt al zo lang een rol in de wereldgeschiedenis als Israël. Hier bevinden zich heilige plaatsen van Joden, christenen en moslims en vind je ruïnes uit Oudtestamentische, Romeinse en Ottomaanse tijden.

land israel
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1595
reisduur 12 dagen
Rondreis IRAN - 15 dagen; Fraaie mozaïeken en hartelijke mensen

Rondreis IRAN - 15 dagen; Fraaie mozaïeken en hartelijke mensen

Iran is zeker een van de meest fascinerende landen van het Midden-Oosten. Bezoekers komen na hun Iran rondreis dan ook terug met zeer enthousiaste verhalen over de hartverwarmende contacten met de bevolking, de overdaad aan schitterende steden, eeuwenoude cultuurschatten en de ruige woestijn- en berglandschappen. En dan zijn er nog de bazaars die de sfeer van 1001 Nacht uitstralen. Kortom, een reis door het vroegere Perzië is een bijzondere ervaring.

land iran
aanbieder Koningaap
prijs vanaf 1895
reisduur 15 dagen
11-daagse rondreis Hoogtepunten van Israël

11-daagse rondreis Hoogtepunten van Israël

Het prachtige Israël is een land van grote verscheidenheid, vanwege de enorme variëteit in kleuren, culturen en tradities. Van bruisend Tel Aviv tot heilig Jeruzalem en van desolate woestijnlandschappen tot langgerekte palmenstranden, Israël doet u versteld staan. In het land wonen Joden, Palestijnen, christenen en moslims: iedereen is even vriendelijk en behulpzaam en laat u graag kennismaken met zijn cultuur.Onze reis begint in de kosmopolitische hoofdstad Tel Aviv, waar de de moderne binnenstad door een langgerekt wit zandstrand wordt gescheidenvan de Middellandse zee. Op de vele terrassen genieten jonge Israëliërs van de zon. Langs de kust reizen we, via de Romeinse ruïnes van Caesarea Maritima en kruisvaarders bolwerk Akko, naar de Golanhoogten. In deze vruchtbare regio liggen de grootste watervallen van het land en wordt zelfs wijn verbouwd. We doorkruisen de Palestijnse Jordaanvallei op weg naar Jeruzalem en Bethlehem, waar we vele juwelen uit de oudheid bewonderen. Ook bezoeken we de Dode Zee en maken we kennis met de bedoeïenen van de Judea-woestijn.

land israel
aanbieder Fox
prijs vanaf 1349
reisduur 11 dagen
8-daagse privé rondreis met chauffeur Parels van Jordanië (vanaf april 2018)

8-daagse privé rondreis met chauffeur Parels van Jordanië (vanaf april 2018)

Een betoverend land met een indrukwekkende en boeiende geschiedenis, prachtige landschappen en een uitzonderlijk gastvrije bevolking. Wij brengen u naar de wereldberoemde hoogtepunten van Jordanië zoals Petra en Mount Nebo, maar u bezoekt ook de minder bekende pareltjes van dit mooie land. Doordat de hoogtepunten allemaal relatief dichtbij elkaar liggen kunnen wij u een complete rondreis door Jordanië bieden, in slechts acht dagen. De reis begint in het mooie Amman. Hier kunt u de hoogtepunten bewonderen, zoals het Romeinse Amfitheater, de Citadel en de kleurrijke bazaar. Hierna bezoekt u één van de minder bekende hoogtepunten van Jordanië, het kruisvaarderskasteel Kerak, prachtig gelegen op een heuvel met zicht over de hele regio.  Bekijk hier het uitgebreide dag tot dagprogramma  Verblijf in comfortabele hotels Gedurende deze reis verblijft u in gunstig gelegen en comfortabele hotels. Zo overnacht u bijvoorbeeld vlakbij de Dode Zee in het Ramada Resort, gelegen tussen de bergen van Mount Nebo en de Jordaan rivier. Winkelcentra, het strand en de bekende Dode Zee liggen in uw directe omgeving. Bekijk hier waar u nog meer verblijftWereldberoemd PetraWanneer u aan Jordanië denkt, denkt u waarschijnlijk ook aan Petra. Wij nemen u mee naar deze indrukwekkende, meer dan 2000 jaar oude, stad. Door de honderden meters lange Siq loopt u richting de stad en wanneer u bij het einde van de passage komt vangt u al een glimp op van de prachtige rode stad. U kunt hier wel uren rondlopen, de prachtige uit de rotsen gehouwen paleizen, tempels en tombes zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Wij vinden het belangrijk dat u op een comfortabele manier reist, daarom reserveren wij voor u een heerlijk koele auto. Hierin beschikt u over airconditioning en een privéchauffeur, zodat u op uw gemak het mooie Jordanië kan verkennen. Bekijk hier alles wat inclusief is

land jordanie
aanbieder Fox
prijs vanaf 1399
reisduur 8 dagen
8-daagse familie groepsreis Woestijnsprookjes

8-daagse familie groepsreis Woestijnsprookjes

Jordanië is een ontzettend veelzijdige bestemming, het heeft een interessante geschiedenis, prachtige steden, mooie landschappen en een heel erg vriendelijke bevolking. Wij nemen je mee naar de bekende én onbekende hoogtepunten. Zo brengen we een bezoek aan het wereldberoemde Petra, geheel uit steen gehakt lijkt deze stad wel afkomstig uit een sprookje. De Dode Zee staat ook op het lijstje, deze heeft zo’n hoog zoutgehalte dat je blijft drijven, erg leuk! Om het minder bekende Jordanië te verkennen, nemen wij je ook mee naar het indrukwekkende Kerak kasteel, je ziet het al van een afstand liggen, boven op een heuvel. Bekijk hier het complete dagprogrammaComfortabel en authentiekWij hebben enkele bijzondere overnachtingsplekken voor je uitgezocht, we verblijven bijvoorbeeld één nacht midden in de Wadi Rum woestijn! We slapen in een tentenkamp van de bedoeïenen en zij maken op traditionele wijze een diner voor ons, erg lekker! Aan de Rode Zee overnachten we in het DoubleTree by Hilton. In dit heerlijke hotel kunnen even helemaal tot rust komen en lekker zwemmen! Bekijk hier de complete selectie van hotelsJeepsafari door de Vallei van de MaanWadi Rum wordt door haar indrukwekkend roodgekleurde zand soms als en andere planeet ervaren, vandaar de bijnaam Vallei van de Maan. Wij ontdekken deze woestijn met een jeepsafari, met heerlijke lunch, een speurtocht én de overnachting bij de bedoeïenen. Zo ontdekken we alle geheimen die dit prachtige gebied heeft! Bekijk hier wat nog meer inclusief isDeskundige reisleiders die het echte Jordanië kennenDoordat onze Nederlandssprekende reisleiders al jaren in Jordanië wonen en werken, kennen zij Jordanië op hun duimpje. Zij laten je de allerleukste en interessantste plekjes van dit mooie land zien. Heb je een vraag voor onze reisleiders? Stel je vraag op het reisleider forum

land jordanie
aanbieder Fox
prijs vanaf 1099
reisduur 8 dagen
17-daagse groepsrondreis Cultuurschatten van Iran

17-daagse groepsrondreis Cultuurschatten van Iran

Maak kennis met het indrukwekkende Iran, oftewel het oude Perzië met zijn bijzonder lange historie met vele culturele hoogtepunten. De reis begint in de hoofdstad Teheran met zijn indrukwekkende bazaars, paleis van en vele parken en musea. We bezoeken tijdens de reis diverse archeologische UNESCO-sites zoals het bijzondere Soltaniyeh en Bisotun, beide zeer indrukwekkend. We reizen per trein naar Yazd, één van de oudste steden ter wereld met een prachtige bazaar met een labyrint van kleine straatjes, steegjes en binnentuinen. De steden Shiraz en het mooie Isfahan zijn hoogtepunten van deze rondreis. Hier nemen we uitgebreid de tijd voor. Onderweg bezoeken we het zeer goed bewaard gebleven Persepolis, een juweel uit de Perzische geschiedenis. We overnachten in de best beschikbare hotels en beleven een unieke overnachting in een traditionele karavanserai op de Zijderoute.

land iran
aanbieder Fox
prijs vanaf 2299
reisduur 17 dagen
8-daagse single groepsreis Duizend en één Nacht Jordanië

8-daagse single groepsreis Duizend en één Nacht Jordanië

Tijdens onze reis door Jordanië zult u versteld staan van alles wat dit geweldige land te bieden heeft. Wij zorgen ervoor dat u de mooiste highlights van Jordanië te zien krijgt, maar wij ontdekken ook de minder bekende hoogtepunten. Zo bezoeken wij natuurlijk het prachtige Petra en het indrukwekkende Wadi Rum, maar ook het afgelegen, maar zeer interessante Shobak kasteel. Onze reisleider Karim laat u kennis maken met de echte Jordaniërs, u zult de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Jordaanse bevolking niet snel vergeten.  Bekijk hier het volledige reisprogramma Mooie hotels op de beste locaties.In Jordanië is gekozen voor hotels op goede locaties, zo verblijft u bijvoorbeeld vlakbij Petra, in een stadscentrum of direct aan de Dode Zee. Wij hebben ook nog enkele speciale overnachtingen ingepland. Zo overnacht u bijvoorbeeld midden in de woestijn in een bedoeïenenkamp. Laat u verrassen door de indrukwekkende sterrenhemel, zoals u die in Nederland niet gewend bent. Deze reis is op basis van een kamer op indeling, u deelt uw kamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. U heeft ook de mogelijkheid te upgraden naar een kamer voor alleengebruik. Bekijk hier de complete selectie van hotels. Deskundige FOX reisleidingOnze reisleiders zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Tijdens de reis doen zij altijd hun uiterste best uw vragen te beantwoorden. Heeft u nu al een vraag? Stel hem op het reisleider forum. Bekijk hieronder een video van deze reis gemaakt door reiziger Charis

land jordanie
aanbieder Fox
prijs vanaf 949
reisduur 8 dagen
Rondreis Iran

Rondreis Iran

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het mysterieuze Iran is enorm veel te ontdekken: sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars, vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoorten die tot de top van de islamitische architectuur behoren. Overal word je als westerling gastvrij onthaald en willen mensen graag een gesprek met je aanknopen. Jouw beeld van Iran zal na deze reis beslist gewijzigd zijn!

land iran
aanbieder Baobab
prijs vanaf 1498
reisduur 12 dagen
Iran - wandelreis

Iran - wandelreis

Unieke wandelvakantie naar een fascinerend land. De reis kent twee gezichten: de eerste week vooral aandacht voor de culturele hoogtepunten in het midden en zuiden van het land, het hart van het oude Perzië. De steden Shiraz, Esfahan, Kashan en Persepolis, maar ook wandelingen in het weinig bezochte Zagrosgebergte. Het tweede deel van de reis speelt zich af in de bergen bij Teheran: dan maak je twee minitrektochten in het Alborzgebergte en bij de vulkaan Mt Damavand, dè iconische berg van Iran. Verblijf in goede hotels in de steden en bij de gastvrije Iraniërs thuis in de bergen. Begeleid door SNP reisleider en lokale berggidsen en cultuurgidsen.

land iran
aanbieder SNP
prijs vanaf 0
reisduur 18 dagen
Israël - Jerusalem Way * Trouw Lezersreis

Israël - Jerusalem Way * Trouw Lezersreis

Wat is er veranderd in het landschap van Israël en Palestina, sinds Jezus 2000 jaar geleden door het vruchtbare land van Galilea liep, door de woestijn van Judea zwierf en daar een schare volgelingen om zich heen verzamelde… Wat vind je in deze uiteenlopende landschappen nog terug aan getuigenissen uit die tijd? En hoe leven de verschillende bevolkingsgroepen, Joden, Christenen en Moslims, vandaag de dag samen in dit kleine stukje land dat ze elk als ‘hun’ beloofde land beschouwen? Tijdens deze Trouw Lezersreis in de voetsporen van Jezus, wandelen we van Nazareth via het meer van Galilea, de Jordaanvallei en de woestijn bij Jericho naar de fascinerende wereldstad Jeruzalem. Verblijf in hotels, kibboets en pelgrimshuizen. Ook een reis tijdens de Oudejaarsperiode.

land israel
aanbieder SNP
prijs vanaf 0
reisduur 9 dagen
Jordanië - wandelvakantie

Jordanië - wandelvakantie

Jordanië is wandelparadijs bij uitstek: ontelbare kloven en wadi’s vormen groene, paradijselijke slingers in een steil berglandschap. In het Dana natuurreservaat verblijft u in een unieke ecolodge. Samen met een Bedoeïenengids trekt u door de mooiste woestijn van het Midden-Oosten: Wadi Rum. En natuurlijk ontdekt u de verborgen stad van de Nabateërs Petra… te voet. U wandelt zonder gids, behalve in Wadi Rum.  Een chauffeur zorgt voor de transfers.

land jordanie
aanbieder SNP
prijs vanaf 1265
reisduur 9 dagen
Groepsreis Iran; Achter de sluier

Groepsreis Iran; Achter de sluier

Steeds meer reizigers ontdekken dat Iran meer te bieden heeft dan gesluierde vrouwen en ayatollahs. Een reis door het vroegere Perzië is een bijzondere ervaring. Een fascinerende Iran groepsreis langs schitterende steden en eeuwenoude cultuurschatten, woeste berggebieden en uitgestrekte woestijnen. Maar Iran betekent vooral je laten onthalen door een hartverwarmende en nieuwsgierige bevolking. En misschien wel de beste manier om Iraniërs te leren kennen is door samen met hen te reizen! In aangename treinen en zeer goede bussen zal contact leggen geen enkel probleem zijn. Iran zal je met open armen ontvangen! 

land iran
aanbieder Shoestring
prijs vanaf 1599
reisduur 16 dagen / 15 nachten dagen
Groepsreis Jordanië; In de voetsporen van Lawrence of Arabia

Groepsreis Jordanië; In de voetsporen van Lawrence of Arabia

Bijbelverhalen, verloren steden, ‘Lawrence of Arabia’, badhuizen en drukke oosterse bazaars. Jordanië heeft een rijke historie. Tijdens je Jordanië groepsreis bezoek je enkele van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van het Midden-Oosten: Petra, de fascinerende oude stad van de Nabateeërs, het schitterende woestijnlandschap van Wadi Rum en de Romeinse opgravingen van Jerash. Het gebied behoort bovendien tot één van de meest gastvrije streken ter wereld, met een vriendelijke bevolking die haar bezoekers graag thuis uitnodigt. Dichtbij maar toch ver weg!

land jordanie
aanbieder Shoestring
prijs vanaf 899
reisduur 8 dagen / 7 nachten dagen