Fotoreportage van Argentinië (Deel 1)

Verre Avonturen
Argentinië is een land met een enorme variëteit aan zowel mensen als landschappen. In deze fotoreportage laat Linda de Bakker de mooiste momenten zien van haar reis door Argentinië. Ze begint haar reis in Buenos Aires, waar ze een cursus Spaans deed voor ze aan haar reis begon. Het hielp haar om met de Argentijnse bevolking in contact te komen tijdens haar reis en zo meer te leren over hun land. Na Buenos Aires heeft ze haar reis vervolgd naar het zuiden en ze is geëindigd in het noorden van Argentinië bij de Iguazu watervallen.
Argentinië is een land met een mix aan culturen. De Franse en Italiaanse invloeden zijn bijvoorbeeld terug te vinden in taal, gebouwen en gewoonten. Argentijnen zijn gepassioneerde mensen, of het om eten gaat, liefde of sport, alles gebeurt met veel emotie.
Op mijn Spaanse taalschool in Buenos Aires. Hier ben ik mijn reis begonnen. Op mijn school komen mensen van heel de wereld en alle leeftijden. Op de foto sta ik met klasgenootjes uit Rusland en de Verenigde Staten. Veel mensen doen een cursus Spaans voor hun reis door Argentinië/ Zuid Amerika of voor studie of werk. (Meer informatie over mijn school kan je vinden op www.expanish.com ).
Een typisch koloniaal Argentijns gebouw in San Telmo, Buenos Aires. De bouwstijl werd vroeger sterk beinvloed door de bewondering van de rijke Argentijnen voor Parijs.
Een muurschildering van tango in filteado, een schilderkunst die je veel in Buenos Aires tegenkomt.
Met twee studiegenootjes van mijn cursus Spaans in het midden van 9 de Julio, de breedste snelweg in de wereld, in het centrum van Buenos Aires. Op de achtergrond zie je de obelisk, waar Avenida Corrientes en 9 de Julio samenkomen, gebouwd als herinnering van de 4e jubileum van de fundering van de stad.
Casa Rosada in de avond. Dit is het officiële regeringsgebouw van de president van Argentinië; op het moment Cristina Fernández. Het balkon is erg bekend door First Lady Evita Peron, die hierop in de jaren '40 het volk toesprak.
Nog steeds wordt antwoord gevraagd op de verdwijningen van jongens en mannen tijdens de millitaire dictatuur. Dit aanplakbiljet zegt iets van: “Na 30 jaar ontkenning en in de steek gelaten, zijn we nog steeds in onwetendheid.”
Een huisje in de wijk Caminito, La Boca. De huisjes zijn klein en van tin, geverfd in verschillende opvallende kleuren. Het verhaal is dat dit gebied werd bewoond door nieuwe immigranten. De huizen werden geverfd met overgebleven verf van de schepen waarop ze waren aangekomen.
Een straatje in Caminito, La Boca.
Bife de lomo of chorizo is niet te missen in Argentinië. Door de hele stad zijn vele parilla's te vinden, waar je een lekker biefstukje van de grill kan eten. Argentinië is de nummer 3 exporter van vlees en de nummer 2 in het consumeren van vlees met een gemiddelde van 55 kg per persoon per jaar. Het vlees schijnt zijn verfijnde smaak te krijgen van het pampagras waarmee de koeien gevoed worden.
Een straatmuzikant in San Telmo speelt bandoleon. San Telmo is de oudste wijk in Buenos Aires en staat bekend bekend om zijn koloniale gebouwen, tango, antiekwinkeltjes, straten met kinderkopjes en cafe'tjes.
De San Telmo markt. Op deze zondagsmarkt vind je dingen als schilerijtjes, kleren, souvenirs, en antieke spulletjes.
Empanadas zijn een typisch Argentijns en lekker tussendoortje. Deze pasteitjes zijn gevuld met bijvoorbeeld vlees (carne), tomaat en mozarella (caprese), mais (humita), kip (pollo), pompoen (calabaza), en groenten (verduras).
Cementerio de la Recoleta, oftewel de begraafplaats in Recoleta, de rijke wijk van Buenos Aires. Hier ligt onder andere Evita Peron begraven.
Een andere minder bekende, maar desalniettemin interessante begraafplaats is Chacarita. Hier ligt onder andere Carlos Gardel begraven, de man die tango populair maakte bij de rijkere bevolking in Argentinië. Op deze enorme begraafplaats, zowaar een stad op zichzelf, worden de doden niet allemaal even goed gerespecteerd, zoals op de foto te zien.
Een van de vele muurschilderingen in Palermo. In Buenos Aires wordt graffiti meestal in de dag gedaan, omdat het wordt gewaardeerd als kunst. De kunstenaars hebben alle tijd om onder het genot van een biertje en muziekje de straten te kleuren.
Dinsdag deel 2 van de fotoreportage van Linda de Bakker.