Coronamaatregelen Oostenrijk wintersport aangescherpt

Coronamaatregelen Oostenrijk

Slimme Reistips

De coronamaatregelen in Oostenrijk voor het wintersportseizoen 2021-2022 zijn aangescherpt. Reizigers die zijn gevaccineerd of genezen van corona, zijn welkom om te komen skiën. Deze zogenaamde 2G-richtlijn geldt in het hele land.

tekst Fleur Besters

Wintersporters in Oostenrijk moeten gevaccineerd zijn tegen corona of een bewijs van een genezen besmetting kunnen laten zien. De corona-maatregelen in Oostenrijk zijn per 8 november versneld aangescherpt, gezien de oplopende besmettingen in het land. Het zogenaamde 2G-bewijs (je QR-code) is nodig op vrijwel alle plekken, zelfs in vakantieappartementen en hutten. Overtreders kunnen een boete van 500 euro krijgen. Oostenrijk wil hiermee wintersport voor een zo groot mogelijke groep veilig laten doorgaan.

Coronamaatregelen vrijwel overal

De aangescherpte coronamaatregelen in Oostenrijk gelden deze winter vrijwel overal. Van horeca, hotels, uitgaansleven, vrijetijds- en sportmaatregelen tot aan de kabelbanen. Lisa Weddig, directeur van de Österreich Werbung zegt over de aanscherping: "Wij gaan met strikte en duidelijke richtlijnen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel het winterseizoen in. Eén ding is duidelijk: wie gevaccineerd is, ondervindt nauwelijks beperkingen. Dat geldt natuurlijk ook voor het toerisme en onze buitenlandse wintergasten"

Beperking Janssen-gevaccineerden


Wintersporters die het Janssen-vaccin hebben gekregen, hebben enorme pech. Want die prik wordt na 3 januari door de Oostenrijkers niet geaccepteerd. Ze hebben een booster-prik nodig om te mogen komen, en die wordt in Nederland nog niet gegeven.


ANWB logo

Coronatest en mondkapjes

Een coronatest valt buiten de coronamaatregelen in Oostenrijk. Je komt er dus niet meer in met een pcr- of antigeentest. De geldigheid van je vaccinatie is ook teruggebracht van twaalf naar negen maanden. Na negen maanden is de zogenaamde boosterdosis nodig volgens de Oostenrijkers.

Mondkapje


In winkels, musea en bibliotheken moet je een FFP-2 mondmasker, het zogenaamde medische mondmasker, dragen.

Maatregelen kinderen Oostenrijk


Kinderen tot twaalf jaar hoeven geen vaccinatiebewijs te laten zien. Ook hoeven zij geen mondkapje te dragen. Boven de twaalf is dat vooralsnog wel nodig.

Laatste updates corona Oostenrijk


Bekijk voor je reis altijd de laatste maatregelen rond de coronamaatregelen in Oostenrijk.

 


Camper huren via Camptoo

Wintersport Oostenrijk

Ook binnen de coronamaatregelen kan je natuurlijk een fijne wintersportvakantie in Oostenrijk hebben! Wil je zo min mogelijk risico lopen op een besmetting? Overweeg dan eens om met een camper op wintersport te gaan! Reisbijbel was al eens in Osttirol en Achensee met de wintercamper! En wil je de kabelbaan vermijden? Sneeuwschoenwandelen is een prachtig alternatief. Je verkent de natuur op een heel andere manier.