Flat tire in Namibië

Verre Avonturen

“You have a flat tire! Sir, do you know that you have a flat tire? Hallo Sir, your tire is flat, you cannot drive anymore!”
Langzaam ontwaakte ik en werd mij ervan bewust dat ik in een tentenkamp lag in de buurt van Twijfelfontein in Namibië. Een simpel camp, geen elektriciteit, douchen en toilet in de buitenlucht. Voor het eerst hadden wij het gevoel ervaren hoe het is om op een WC te zitten en naar de sterren te kijken! Heel apart!

tekst Reisbijbel

  Mijn vrouw was nog in diepe slaap en pas na meerdere malen geroepen te hebben ontwaakte ook zij. Wij keken elkaar ongelovig aan! Hoezo hadden wij een lekke band? Niets van gemerkt gisteren avond. De weg naar het camp was inderdaad slecht geweest zoals onze reisadviseur in zijn routebeschrijving al had vermeld. Met name de laatste 2 kilometer na het passeren van het bord “welcome, you are almost there” waren zeer avontuurlijk. Na een heerlijk diner in het restaurant en een lang gesprek met de eigenaren en het personeel hadden we daarna bij de tent bij kaarslicht een fles heerlijke rode wijn soldaat gemaakt. Met de kurkentrekker van mijn zakmes kreeg ik maar met moeite de fles open. Toen vonden we geen glazen! Dan maar bij kaarslicht voor de tent uit de fles drinken. Dat kan ook ontdekten wij! Muggen zoemden rond onze hoofden tot de Afrikaanse nacht ons omhelsde. Een heerlijke avond! Een diepe slaap bracht ons ver weg.

  Het was ons niet helemaal duidelijk wat wij zojuist hadden gehoord en de persoon die ons dit had toegeroepen, gepaard gaande met enkele harde bonken op de houten deur, was niet meer te bekennen.

  Ik heb eens een T-shirt gezien met daarop gedrukt een zeer triest kijkende hond en onder de foto stond de tekst: 'Ik doe niet aan ochtenden!' Vandaag kon ik het hiermee erg eens zijn. Een fles Afrikaanse wijn onderstreept deze mening eclatant!

  Exact zo voelde ik mij na een misschien wel korte nacht maar een zeer diepe slaap. Een fotosafari in Namibië met meer dan 5.000 km zelf te rijden is best vermoeiend. De andere lucht, het klimaat en de vele indrukken die op je inwerken doen de rest.

  Ik schoot mijn broek aan en ging de auto inspecteren die onder een carport van tentzeil naast onze tent stond. Ja hoor! Indeed! Een lekke band, geen twijfel mogelijk. Ik had dus niet gedroomd. Het was werkelijk een echt menselijke stem geweest die ons deze waarschuwing had toegeroepen. Het was half zes in de ochtend en de zon kroop net langzaam achter de dichtbijgelegen bergtop omhoog. Wat een lucht! Wat een natuur! Wat een schoonheid om ons heen! Maar de band was lek, dat was duidelijk! Minder mooi dus!

  Wij besloten samen om toch maar eerst in de buurt van de receptie te gaan ontbijten en er rustig over na te denken hoe we die 'flat tire' later te lijf zouden gaan.

  Dus scrambled eggs, heerlijke pas gebakken broodjes, jam, vers fruit en yoghurt stonden op ons te wachten. Vers geperste fruitsappen en sterke, zwarte koffie zorgden ervoor dat onze hersenen langzaam weer op toeren kwamen. Ja wij waren midden in Afrika, ver weg van de geciviliseerde wereld. De eerste stad was zo'n 60 km verder op, op deze gravelwegen zeker 2 uur rijden. Een flat tire, sh….. dat hadden wij weer! Enfin we zouden het na het ontbijt dan maar aanpakken en op één of andere manier oplossen. Gelukkig hadden we uiteraard wel twee reserve banden in de huurauto. Zou er ook een krik in zitten? Eerlijk gezegd hadden wij dat niet gecheckt bij overname van de auto. Stom! Veel gedachten schoten door ons heen. Maar het zal wel goed komen dachten we!

  Ik ging nog even een schaaltje yoghurt halen bij het keurig opgediende ontbijt buffet. De ruimte was een beetje krap maar alles stond keurig en overzichtelijk opgesteld.

  De scheplepel van de grote yoghurt schaal werd haast uit mijn handen gegrist! 'Lassen Sie den Löffel los!”, hoorde ik naast mij in mijn oor sissen. Ik geloofde mijn oren, noch mijn ogen. Naast mij stond een Duitse dame, rood hoofd, wilde haren, zonder schmink nerveus naar de lepel tastend. Ineens was ik alle Duitse talenkennis vergeten, dat gebeurt mij vaak als ik dit soort situaties tegen kom in het buitenland en ik zei tegen haar: 'Are you in a hurry, lady?'

  'Yes very', beet zij mij toe '….because I have a flat tire on my car and must find a repair shop te help me'!

  Ik keek haar niets begrijpend aan en dacht alleen nog maar, goh we zijn toch op vakantie waarom nou die opwinding, waarom die haast, waarom die onbeleefdheid tegenover andere reizigers? Op dat moment kon ik geen passend antwoord vinden en liet haar maar de yoghurt inschenken voordat ik mij had kunnen bedienen.

  Na een heerlijk ontbijt wandelden wij terug naar onze tent en zie daar onze band stond weer strak en opgepompt onder de auto! Kaboutertjes? Hoe kon dat nu?

  Terwijl wij onze spullen pakten en ons langzaam gingen voorbereiden onze reis door Namibië voort te zetten kwam er een vriendelijke jongeman langs en vertelde dat hij eventjes bij iemand een krik had geleend en onze band eraf had gehaald, had gerepareerd, weer opgepompt en terug had gezet. Ik vroeg hem hoeveel ik hem verschuldigd was en hij zei 50 N$ (nog geen 5 €). Ik gaf hem 70 N$ en bedankte hem uitbundig voor zijn uitstekende service en alertheid. Hij bleek een jonge medewerker van het camp te zijn. Aardige vent en zeer dankbaar voor de fooi. Inmiddels waren we compleet wakker en herkenden hem van de vorige avond toen we al een geanimeerd gesprek met hem hadden gevoerd. Wij raakten verder met hem in gesprek en zeiden dat als hij dit voor alle toeristen deed hij het 's morgens wel druk zou hebben. Zijn antwoord was overduidelijk: ach sir, niet iedereen reageert hetzelfde zoals u gisteravond en zijn spontaan en dankbaar dus als ik aanvoel dat mensen de 50N$ te duur vinden dan laat ik die maar lekker zelf aanmodderen.

  Een half uur later hobbelden wij weer bepakt en bezakt met onze auto over de slechte gravelweg die vol lag met scherpe, gemene rotsstenen het camp uit nadat wij ons nog even bedankt hadden bij de receptie voor het uitstekende food en de zo bijzonder vriendelijke service van iedereen. De eigenaren zwaaiden ons vrolijk uit zonder te vergeten ons op ons hart te drukken vooral volgend jaar weer terug te komen.

  Even voor de poort van het camp zagen wij een auto langs de weg staan. Twee vrouwen waren onhandig bezig een krik onder de auto te krijgen. Een reserveband lag al klaar om de 'flat tire' te vervangen.

  Ik draaide mijn portierraam omlaag, zwaaide opgewekt en riep luidkeels “Noch viel Spass und gute Reise meine Damen”.

  Een middelvinger wees ons blijkbaar de weg die we verder moesten volgen! 


  Inspiratie voor Namibië

  Stoere Gezinnen, Verre Avonturen

  Een safari naar Afrika staat hoog op het verlanglijstje van veel avontuurlijke reizigers. Wild, mooie lodges en natuurlijk schitterende natuur. Ervaren Afrika-reiziger Valeri Berns geeft tien praktische tips voor je safarireis.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Toffe Roadtrips

  Elk jaar start in januari een groep fietsers in Caïro aan de ‘Tour d’Afrique’. Vier maanden later, twaalfduizend kilometer verder, is het hele continent doorkruist en eindigt de tocht in Kaapstad. Reisbijbelredacteur Hans Karel fietste same

  Lees Meer Door: Hans Karel

  Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

  Met een spliksplinternieuw kapsel zit ik nu in de tuin van Sonic. Sonic is geïmporteerd uit Duitsland en runt hier in Tsumeb 'Mousebird backpackers camp'. De tuin, voorzien van een waslijn, een uit hout gehakte olifant en afrokoppen i

  Lees Meer Door: Koen Samson

  Verre Avonturen

  Ik weet niet meer of het de hitte was, of van het lopen door mul zand, of van de koorts die plots op kwam zetten dat ik amper een stap kon zetten. Eén ding wist ik wel: ik voelde me tijdens de beklimming van Duin 45 als een zombie en haakte

  Lees Meer Door: André van Luttikhuizen

  Slimme Reistips

  "There are only two emotions in the air: boredom and terror – Orson Welles"

  Vliegen is meestal vrij vervelend. Tussen start en landing zit je, op een tijd die de jouwe niet is, urenlang hoog boven een wit wolkendek of een zwarte aa

  Lees Meer Door: Theo Molenaar

  Verre Avonturen

  De originele Duitse naam is ‘Sperrgebiet’, en in het Afrikaans heet het ‘Diamantgebied’. Samen maken deze namen duidelijk dat hier diamanten zijn en dat het gebied niet toegankelijk is. In een woestijn in het uiterste zuidw

  Lees Meer Door: Theo Molenaar

  Verre Avonturen

  Waarom toch afrika

  Een vraag die mij wel heel erg vaak wordt gesteld. Ooit besloot ik als kleuter al dat ik naar Afrika wilde verhuizen om de simpele reden dat ik olifanten wilde zien. Mijn eerste avontuur mislukte jammerlijk omdat ik op de hoek van de straat al nie

  Lees Meer Door: Jan Willem van de Kamp

  Slimme Reistips, Verre Avonturen

  Meridianen, breedtecirkels, keerkringen, poolcirkels, de evenaar, de datumgrens; de wetenschap heeft over de aarde een groot netwerk aangelegd van denkbeeldige lijnen. De lijnen in de breedte zijn veelal bepaald door natuurkundige verschijnselen,

  Lees Meer Door: Ruud Beerens

  Verre Avonturen

  Fotograaf Marsel van Oosten brengt jaarlijks een bezoek aan Sossusvlei in Namibië. Zo heeft hij inmiddels een gigantisch portfolio opgebouwd met de meest prachtige beelden van dit bizarre landschap. En dan heb je dit 10 jaar achter elkaar ged

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Verre Avonturen

  Namibië is een uniek, ongerept en weids land. Je vindt er zandduinen, dorre vlaktes en wilde dieren en dat levert natuurlijke prachtige videobeelden op!
  Dat dacht ook Felix Sturmberger toen hij in februari dit jaar door dit fascinerend

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Verre Avonturen

  "You have a flat tire! Sir, do you know that you have a flat tire? Hallo Sir, your tire is flat, you cannot drive anymore!"
  Langzaam ontwaakte ik en werd mij ervan bewust dat ik in een tentenkamp lag in de buurt van Twijfelfontein in Namibi

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Slimme Reistips, Verre Avonturen

  Safari Afrika

  Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Verre Avonturen

  In 2010 reisde ik voor het eerst naar Afrika. Lang had ik het uitgesteld,want het leek me nooit een continent waar ik iets te zoeken had. Maar als je dan toch als levensdoel hebt om alle landen ooit te bezoeken, zul je eraa nmoeten geloven ook de

  Lees Meer Door: Ruud Beerens

  Reizen naar Namibië

  Prijs: €0 - €10000
  Dagen: 0 - 30

  Familiereizen

  Familiereis Namibië Selfdrive

  Tijdens deze avontuurlijke familierondreis door Namibië neem je, vanuit je eigen voertuig, een kijkje in het land van bizarre contrasten. De torenhoge rode zandduinen van de Sossusvlei steken fel af tegen de blauwe lucht en het witte kalk. Namibië

  Land : Namibië
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2498.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  19-daagse groepsrondreis Namibië, Botswana & Zimbabwe

  Namibië, Botswana en Zimbabwe zijn landen van uitersten. In de waterrijke Okavango Delta gaan we in een mozaïek van graslanden, kanalen, bossen en lagunes op zoek naar de Big Five om vervolgens in de gortdroge, uitgestrekte omgeving van Nata t

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3599.00
  reisduur : 19 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Namibië - Rondreis

  Actieve rondreis per 4x4 kampeerauto met daktent en langs guesthouses

  Land : Namibië
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 1615.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  22-daagse privé rondreis met huurauto Namibië & Botswana

  Deze reis combineert het uitgestrekte Namibië met het safariland bij uitstek: Botswana. De reis begint in Namibië, waar u de hoge duinen van de Sossusvlei ziet. U bezoekt één van de grootste natuurparken van Afrika: het Etosha National Park, waar

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3528.00
  reisduur : 22 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  17-daagse privé rondreis met huurauto Buitengewoon Namibië DeLuxe

  Namibië is een land met fascinerende landschappen en bijzondere natuurverschijnselen en heeft zijn naam te danken aan de Namib woestijn. Eén van de oudste woestijnen ter wereld. Tijdens deze 17-daagse privéreis bezoekt u hoogtepunten zoals Fish

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3127.00
  reisduur : 17 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  17-daagse privé rondreis met huurauto Buitengewoon Namibië

  Namibië is een land met fascinerende landschappen en bijzondere natuurverschijnselen en heeft zijn naam te danken aan de Namib woestijn. Eén van de oudste en uniekste woestijnen ter wereld. Namibië is het meest dunbevolkte land van Afrika en heeft

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2411.00
  reisduur : 17 dagen
  Lees Meer

  autoreis

  Kids in Namibia

  Namibië is één van de meest geschikte landen van Zuidelijk Afrika om met kinderen te bezoeken. Het land is fascinerend, met een ongekende rust en ruimte en de kinderen kijken hun ogen uit bij de rode zandduinen en vele wilde dieren. Deze reis is p

  Land : Namibië
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 1600.00
  reisduur : 14
  Lees Meer

  Groepsrondreis

  Klassiek Botswana (10 dagen)

  In 1 week tijd reist u enkele reis van Windhoek naar de Victoria Falls en ziet u de korte tijd de meest bekende hoogtepunten van Botswana. U maakt kennis met de San gemeenschap en rijdt per luxe 4x4 safaritruck door de indrukwekkende Kalahari woestij

  Land : Namibië
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 2485.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Namibië kampeer

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Namibië neem je een kijkje in het land van vreemde contrasten. De torenhoge rode zandduinen van de Sossusvlei steken fel af tegen de blauwe lucht en witte kalk. Namibië is eindeloos, tijdloos en ongelofelijk

  Land : Namibië
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2298.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  14-daagse groepsrondreis Weids & Wildrijk Namibië

  Tijdens deze afwisselende groepsrondreis bezoeken we in twee weken de bekendste bezienswaardigheden van Namibië. Dit unieke land bestaat grotendeels uit woestijn, maar desondanks zult u versteld staan van de verbazingwekkend flora en fauna. We ver

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2419.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Groepsrondreis

  De Trans Afrika Safari (23 dagen)

  Enkele reis van Windhoek naar de Victoria Watervallen: de ultieme Afrikaanse safari. Drie weken lang Namibië, Botswana en Zimbabwe ontdekken. U ervaart de cultuur, de landschappen en de wilde dieren van Zuidelijk Afrika terwijl u verblijft in comfor

  Land : Namibië
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 5050.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Beste van Namibië

  - Ontdek de Kalahari en Swakopmund - Prachtige wandelroutes in Fish River Canyon - Beklim de rode duinen van Sossusvlei - Ga opzoek naar de 'Big Five' in Etosha - Uitgebreide routebeschrijving op maat

  Land : Namibië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 2652.00
  reisduur : 19
  Lees Meer

  Rondreizen

  Noord-Namibië, Victoria Falls & Botswana

  - Veel safaridagen in Etosha Nationaal Park - Overnachten in sfeervolle lodges - De onbekende Caprivistrook - Op safari in Chobe Nationaal Park - Prachtige natuur in Botswana - Ontdek de adembenemende Victoria Falls

  Land : Namibië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 3983.00
  reisduur : 22
  Lees Meer

  Autorondreis

  De hoogtepunten Namibië & Botswana (24 dagen)

  Deze reis combineert het uitgestrekte Namibië met het safariland bij uitstek: Botswana. U bezoekt tijdens deze reis Afrika's mooiste natuur- en wildparken, waaronder het enorme dierenrijk van Etosha en Sossusvlei, bekend van de hoge zandduinen. Van

  Land : Namibië
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 2975.00
  Lees Meer

  Groepsreizen

  Rondreis NAMIBIË - Internationale Kampeerreis - 21 dagen; Dwars door woestijn en zoutvlaktes

  Namibië is een land met zeer uiteenlopende landschappen, van prachtige rood gekleurde zandduinen en extreem droge gebieden tot parken vol drinkwater voor de meest uiteenlopende dieren. Tussen deze vreemde maar schitterende natuur tref je dan ineens

  Land : NAMIBIË
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 2645.00
  reisduur : 21
  Lees Meer

  Autorondreis

  Het betoverende Zuiden (13 dagen)

  Het ogenschijnlijk lege landschap van Zuid-Namibië herbergt enkele wereldberoemde natuurfenomenen. U vindt er de Fish River Canyon, de op een na grootste rotskloof ter wereld met prachtige vergezichten. De zandduinen van Sossusvlei, met hun steeds w

  Land : Namibië
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 1645.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  14-daagse groepsrondreis Weids & Wildrijk Namibië

  Tijdens deze afwisselende groepsrondreis bezoeken we in twee weken de bekendste bezienswaardigheden van Namibië. Dit unieke land bestaat grotendeels uit woestijn, maar desondanks zult u versteld staan van de verbazingwekkend flora en fauna. We ver

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2379.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  22-daagse privé rondreis met huurauto Namibië & Botswana

  Deze reis combineert het uitgestrekte Namibië met het safariland bij uitstek: Botswana. De reis begint in Namibië, waar u de hoge duinen van de Sossusvlei ziet. U bezoekt één van de grootste natuurparken van Afrika: het Etosha National Park, waar

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3464.00
  reisduur : 22 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis NAMIBIË - Internationale Kampeerreis - 21 dagen; Dwars door woestijn en zoutvlaktes

  Namibië is een land met zeer uiteenlopende landschappen, van prachtige rood gekleurde zandduinen en extreem droge gebieden tot parken vol drinkwater voor de meest uiteenlopende dieren. Tussen deze vreemde maar schitterende natuur tref je dan ineens

  Land : Namibië
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 2945.00
  reisduur : 20 dagen / 19 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  Hoogtepunten van Namibië Zomerspecial (juli)

  - Comfortabel vliegen met KLM - Speciaal ingekocht voor vertrek 30 juli 2019 - 3 nachten nabij Etosha Nationaal Park - Mogelijkheid tot bezoek aan het schiereiland bij Lüderitz - Fish River Canyon en de rode duinen in de Sossusvlei - Overnacht

  Land : Namibië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 0.00
  reisduur : 17
  Lees Meer

  Groepsrondreis

  Op avontuur door Namibië (19 dagen)

  Tijdens deze avontuurlijke groepsreis met maximaal 12 personen in Internationaal gezelschap bezoekt u de voornaamste hoogtepunten van Namibië. Vanuit Windhoek wordt Kgalagadi Transfrontier Park en Fish River Canyon bezocht. Via Aus en Luderitz logee

  Land : Namibië
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 3788.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  17-daagse privé rondreis met huurauto Buitengewoon Namibië

  Namibië is een land met fascinerende landschappen en bijzondere natuurverschijnselen en heeft zijn naam te danken aan de Namib woestijn. Eén van de oudste en uniekste woestijnen ter wereld. Namibië is het meest dunbevolkte land van Afrika en heeft

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2470.00
  reisduur : 17 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  19-daagse groepsrondreis Namibië, Botswana & Zimbabwe

  Namibië, Botswana en Zimbabwe zijn landen van uitersten. In de waterrijke Okavango Delta gaan we in een mozaïek van graslanden, kanalen, bossen en lagunes op zoek naar de Big Five om vervolgens in de gortdroge, uitgestrekte Makgadikgadi zoutpan

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3599.00
  reisduur : 19 dagen
  Lees Meer

  Camperrondreis

  Namibië per camper (24 dagen)

  Het mooie Namibië ontdekken met uw eigen woning op wielen. Tijdens deze reis kunt u genieten van vrijheid en onafhankelijkheid, maar daarnaast profiteren van het feit dat de campings al voor u zijn gereserveerd, zodat u niet onnodig tijd kwijt bent

  Land : Namibië
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 2670.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Hoogtepunten van Namibië

  - Comfortabel vliegen met KLM - Inclusief alle entreegelden en 4x diner - Bezoek aan een Himba-dorp - 3 nachten nabij Etosha Nationaal Park - Uniek bezoek aan het schiereiland bij Lüderitz - Fish River Canyon en de rode duinen in de Sossusvlei

  Land : Namibië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 2696.00
  reisduur : 17
  Lees Meer

  autoreis

  Namib Desert Sleep Out

  Deze korte autoreis door Namibië laat u kennismaken met de meest bekende plek van Namibië, de Sossusvlei (waar u naar wens overnacht onder de sterren!) en de leuke plaats Swakopmund. Beide plekken zijn prima vanuit Windhoek te bereiken met de auto.

  Land : Namibië
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 450.00
  reisduur : 5
  Lees Meer

  Groepsrondreis

  De Trans Afrika Safari (23 dagen)

  Enkele reis van Windhoek naar de Victoria Watervallen: de ultieme Afrikaanse safari. Drie weken lang Namibië, Botswana en Zimbabwe ontdekken. U ervaart de cultuur, de landschappen en de wilde dieren van Zuidelijk Afrika terwijl u verblijft in comfor

  Land : Namibië
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 4239.00
  Lees Meer

  Groepsrondreis

  Klassiek Namibië (15 dagen)

  In een kleine groep van maximaal 12 personen beleeft u de hoogtepunten van Namibië. U reist per luxe 4x4 safaritruck eerst naar het Waterberg Plateau. Vervolgens gaat u op zoek in de uitgestrekte zoutvlaktes van Etosha op zoek naar het vele wild. Op

  Land : Namibië
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 2864.00
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Namibië

  Deze avontuurlijke familiereis neemt jullie mee door Namibië: een bijzonder land met gevarieerde landschappen en bizarre contrasten. De reis is perfect voor families die houden van natuur en wilde dieren spotten samen met leeftijdsgenoten. In het ad

  Land : Namibië
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 3298.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Namibië lodge/hotel

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis Namibië maak je een rondje door het land van vreemde contrasten. Namibië is eindeloos, tijdloos en ongelofelijk gevarieerd in bizarre en adembenemende woestijnlandschappen. De lege, maar kleurrijke Namib woestijn

  Land : Namibië
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2998.00
  Lees Meer

  actief arrangement

  Tok Tokkie Trail

  Wanneer u tijdens uw rondreis Namibië de Namib Desert wilt ontdekken en van wandelen houdt is de Tok Tokkie Trail een absolute aanrader. Tijdens dit 3-daagse arrangement verkent u te voet dit prachtige stukje Namibië. U overnacht op stretchers onde

  Land : Namibië
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 467.00
  reisduur : 3
  Lees Meer

  Autorondreis

  Het beste van Namibië (19 dagen)

  Circa 2 ½ week individueel door Namibië reizen maar dan wel alle hoogtepunten zien? Dat kan tijdens deze complete rondreis per auto door Namibië. U bezoekt de indrukwekkende Fish River Canyon, de zandduinen bij Sossusvlei en maakt safari's in het

  Land : Namibië
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 2151.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Namibië, Chobe & Victoria Falls

  - Overnachtingen in sfeervollge lodges met ontbijt - Bezoek aan de Rode Duinen van Sossusvlei - Veel safaridagen in Etosha Nationaal Park - De Caprivistrook en Chobe Nationaal Park - Logeren bij de Victoria Watervallen

  Land : Namibië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 3248.00
  reisduur : 20
  Lees Meer

  Rondreizen

  Ontdek 't Land van de Himba's

  - Overnachten in sfeervolle lodges met ontbijt - Twee volle dagen safari in Etosha Nationaal Park - Ontmoeting met de beroemde Himba's & Owambo volk - Geniet van de zonsopgang bij de Rode Duinen van Sossusvlei - Uitgebreide routebeschrijving op m

  Land : Namibië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 2482.00
  reisduur : 17
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Namibië, 22 dagen kampeerreis

  Een avontuurlijke kampeerreis door het fascinerende Namibië. Vergaap je aan de Fish River Canyon, beklim de hoge zandduinen in Sossusvlei en speur naar wild in het beroemde Etosha wildpark. Track woestijnolifanten en neushoorns in Damaraland en erva

  Land : Namibië
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2395.00
  reisduur : 22 dagen
  Lees Meer

  Groepsrondreis

  van Etosha tot de Kaap (17 dagen)

  Enkele reis van Windhoek naar Kaapstad in een groepsreis met maximaal 12 personen. U reist per luxe 4x4 safaritruck naar Etosha waar u volop kunt genieten van gamedrives. Via de beroemde "White Lady" rotsschilderingen en de spectaculair uitzichten ov

  Land : Namibië
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 2937.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Hoogtepunten van Namibië

  - Kennismaking met Namib-Naukluft park - Veel excursiemogelijkheden bij Swakopmund - Bewonder de één-na-langste kloof ter wereld: Fish River Canyon - Bezoek aan de Sossusvlei en Deadvlei - Twee dagen op safari in Etosha Nationaal Park - Uitgeb

  Land : Namibië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 2412.00
  reisduur : 17
  Lees Meer

  autoreis

  Impressions of Namibia

  Heeft u niet langer dan twee weken de tijd en wilt u toch zoveel mogelijk van Namibië zien? Wij hebben voor u de ideale route uitgestippeld. Tijdens deze autoreis bezoekt u de landschappelijke hoogtepunten van Namibië. U maakt kennis met de rijke d

  Land : Namibië
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 1250.00
  reisduur : 12
  Lees Meer

  Rondreizen

  14-daagse prive rondreis Beste van Namibie

  Per huurauto verkent u eerst het zuiden van Namibië, waar de immense woestijnen Kalahari en Namib het landschap bepalen. Via de kustplaats Swakopmund en de met scheepswrakken bezaaide kust rijdt u in noordelijke richting naar Twyfelfontein, waar rot

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2253.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Namibië & Botswana

  - Alle entreegelden inclusief - Twee nachten bij Chobe Nationaal Park - Uitgebreid bezoek aan de Victoria Watervallen - 3-daagse kampeersafari in Moremi Game Reserve (Okavango Delta) - Excursiepakket vooraf bij te boeken - Mogelijkheid tot verle

  Land : Namibië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 3689.00
  reisduur : 21
  Lees Meer

  autoreis

  Highlights of Namibia

  Namibië, geen enkel ander land in Afrika is met dit land te vergelijken. U vindt hier fascinerende natuurverschijnselen in uitgestrekte landschappen. Avontuurlijk rijdt u zelfstandig langs al het moois dat Namibië te bieden heeft. Eindeloze onverha

  Land : Namibië
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 1900.00
  reisduur : 18
  Lees Meer

  Autorondreis

  De tradities van het Noorden (17 dagen)

  Als u op zoek bent naar een avontuurlijke rondreis door Namibië is deze reis iets voor u. U heeft veel vrijheid doordat u in Namibië met uw eigen huurauto rijdt en zo de indrukwekkende landschappen in uw eigen tempo kunt verkennen. Zo maakt u onder

  Land : Namibië
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 2146.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  19-daagse single groepsreis Namibië, Botswana & Zimbabwe

  Namibië, Botswana en Zimbabwe zijn landen van uitersten. In de waterrijke Okavango Delta gaan we in een mozaïek van graslanden, kanalen, bossen en lagunes op zoek naar de Big Five om vervolgens in de gortdroge, uitgestrekte omgeving van Nata te spe

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3499.00
  reisduur : 19 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  19-daagse single groepsreis Namibië, Botswana & Zimbabwe

  Namibië, Botswana en Zimbabwe zijn landen van uitersten. In de waterrijke Okavango Delta gaan we in een mozaïek van graslanden, kanalen, bossen en lagunes op zoek naar de Big Five om vervolgens in de gortdroge, uitgestrekte Makgadikgadi zoutpannen

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3549.00
  reisduur : 19 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Namibië Compleet

  - Overnachten in sfeervolle lodges met ontbijt - Ontmoeting met de beroemde Himba's en Owambo volk - Prachtige wandelroutes in Fish River Canyon - Ga op zoek naar wild in Etosha - Uitgebreide routebeschrijving op maat

  Land : Namibië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 3217.00
  reisduur : 22
  Lees Meer

  Rondreizen

  17-daagse privé rondreis met huurauto Buitengewoon Namibië DeLuxe

  Namibië is een land met fascinerende landschappen en bijzondere natuurverschijnselen en heeft zijn naam te danken aan de Namib woestijn. Eén van de oudste woestijnen ter wereld. Tijdens deze 17-daagse privéreis bezoekt u hoogtepunten zoals Fish

  Land : Namibië
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3053.00
  reisduur : 17 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Namibië, 20 dagen lodge/hotelreis

  In de uitgestrekte Namib- en Kalahariwoestijn heeft de natuur nog vrij spel. De diversiteit aan landschappen in Namibië is groot. Van canyons als die van de Fish River en Kuiseb tot hoge zandduinen in de Sossusvlei. In dit dunbevolkte land sta je ti

  Land : Namibië
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 3195.00
  reisduur : 19 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Namibië, Botswana & Victoria Falls

  - Bezoek aan de Rode Duinen van Sossusvlei - Gezellig Swakopmund met Cape Cross - Veel safaridagen in Etosha Nationaal Park - De onbekende en groene Caprivistrook - Chobe Nationaal Park - Logeren bij de Victoria Watervallen - Mogelijkheid om de

  Land : Namibië
  Aanbieder : NRV
  prijs vanaf : 4462.00
  reisduur : 27
  Lees Meer

  Rondreizen

  Namibië - Compleet

  rondreis inclusief huurauto langs hotels en lodges

  Land : Namibië
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 1910.00
  reisduur : 19 dagen
  Lees Meer

  Autorondreis

  Namibië in vogelvlucht (13 dagen)

  De afwisselende natuur in Namibië is verbazingwekkend! De uitgestrekte Kalahari woestijn, de Namib woestijn met als hoogtepunt de Sossusvlei, Swakopmund met de lange zandstranden en natuurlijk de kleurrijke zoutpan Etosha; nergens zijn de landschapp

  Land : Namibië
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 1792.00
  Lees Meer

  safari

  Namibian Sky

  Een schitterende belevenis: met sportvliegtuigjes reist u door Namibië. Deze korte tour neemt u mee naar Windhoek, de rode zandduinen, Swakopmund en weer terug. U verblijft in prettige accommodaties, waar het u aan niets zal ontbreken.

  Land : Namibië
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 3500.00
  reisduur : 5
  Lees Meer

  Reisboeken en gidsen over Namibië

  Reisgidsen

  Reisgids Lannoo's Autoboek Namibië | Lannoo

  Praktische reisgids voor een zorgeloze autovakantie Namibië is een fascinerende reisbestemming die sterk aan populariteit wint. Vanuit de hoofdstad Windhoek voert de reisroute u langs unieke landschappen waaronder de uitgestrekte Namibwoest

  Land : Namibië
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 25.99
  Lees Meer
  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!