Skyline zuid-korea Seoul Azië

Vakantie in Zuid-Korea: net wat anders

Vakantie in Zuid-Korea? Dat doen nog maar weinig mensen. Zonde, want Zuid-Korea is een van de veiligste landen in Azië. Je kan het land prima zelf verkennen tijdens een rondreis per auto of trein. Zuid-Korea staat niet direct bekend om bijzondere bezienswaardigheden, maar die zijn er wel. Meest bekend is vermoedelijk de DMZ, de afsluiting tussen Noord- en Zuid-Korea. Sinds de scheiding in 1945 hebben de twee landen zich grotendeels afzonderlijk verder ontwikkeld en daar waar Noord-Korea zich afsloot van de buitenwereld, stelde het zuiden zich open voor invloeden van buitenaf.

Goede en veilige infrastructuur

Dat leidde ertoe dat Zuid-Korea nu het op drie na rijkste land van Azië is. Waar je in veel Aziatische landen, zoals bijvoorbeeld Indonesië of Vietnam niet snel zelf in de auto stapt, is dat in Korea prima mogelijk. Je kan ook gebruikmaken van de goede infrastructuur voor een reis per openbaar vervoer. Bezoek de grote steden Seoel en Busan, of reis naar verderaf gelegen plaatsen als Andong of de natuurgebieden. Zuid-Korea is erg veilig, de criminaliteit is laag. Diefstallen vinden er amper plaats en dat reist wel zo ontspannen.

Cultuur en natuur in Zuid Korea

Vergeet ook niet de vele indrukwekkende boeddhistische tempels te bezoeken, zoals de Haeinsa-tempel, waar de eeuwenoude Tripitaka Koreana liggen. En dan nog zo’n hidden gem: de zeer diverse natuur in Zuid-Korea. Het land varieert van groene heuvels en ruige bergen tot de meer dan drieduizend, veelal onbewoonde eilandjes, maar ook het veelzijdige Jeju en bijzondere Udo met de (hoog)bejaarde duikende vrouwen zijn prachtig.

De eilanden vormen een groot contrast met de hoofdstad van Zuid-Korea, Seoul. Ook deze metropool van meer dan tien miljoen mensen is echter zeer gevarieerd. Zo wordt moderne hoogbouw er moeiteloos afgewisseld met eeuwenoude geschiedenis. In de zomermaanden bieden veel regio’s (muziek)festivals en zijn in Seoel zes buitenzwembaden aan de Hangang-rivier open.

De vele kustgebieden nodigen uit tot duiken, (wind)surfen of andere strandpret. De Koreanen trekken er zelf met allerhande opblaasbanden op uit in het water, en zijn vaak geheel in (zwem)kleding gehuld als ze het water in gaan.

Hiken in Zuid Korea

De vele natuurgebieden zoals Jirisan bieden aanknopingspunten voor meerdaagse hikes, de paden zijn goed aangegeven en er zijn veel berghutten. Ook eendaagse tochten zijn eenvoudig zelf te organiseren, zelfs voor gezinnen met (jongere) kinderen zijn er mogelijkheden de bergen in te trekken.

Ondol slapen Zuid Korea

Overnachtingsmogelijkheden in Zuid-Korea zijn gevarieerd, van het wat spartaanse, maar traditionele ondol (op matjes op de verwarmde vloer), tot Westerse bedden of kamperen in een tent! Reken in Korea niet op overdreven luxe en pracht en praal in hotels en motels, maar wel op gastvrijheid. Er zijn legio mogelijkheden om uit eten te gaan. Vaak traditioneel Koreaans, veel vis en varkensvlees, al dan niet van de barbecue, maar ook opvallend veel koffiezaakjes met desserts of Franse ontbijt- of lunchgerechten.

Taal

Koreanen spreken amper Engels, maar een vertaal-app op je telefoon helpt om contact te maken. Er is vrijwel overal wifi. Om het land goed te ervaren is een rondreis van minstens twee weken nodig, maar je vermaakt je er moeiteloos langer! En… om echt goed te integreren neem je een selfie-stick mee. Als zeldzame Europese reiziger val je sowieso al op, maar wil je toch opgaan in de massa, maak dan net als de Koreanen zelf overal een selfie. Met peace teken!

Klimaattype: Gematigd Klimaat (Chinaklimaat) (Cw)
Gem. temp. zomer (juli-augustus-september) 23°C
Gem. temp. winter (januari-februari-maart ) -2°C
Regenseizoen: juni tot september
Beste reistijd: maart tot mei en september tot november

Neerslag

Klimaattype: Gematigd Klimaat (Chinaklimaat) (Cw)
Gem. temp. zomer (juli-augustus-september): 23°C
Gem. temp. winter (januari-februari-maart): -2°C
Regenseizoen: juni tot september
Beste reistijd: maart tot mei en september tot november

Neerslag

Er valt jaarlijks ongeveer 1000 mm in het noorden en 1300 mm in het zuiden van het land. Het meeste valt in de periode van juni tot september, maar ook in de andere maanden regent het, in de periode van november tot begin april vaak in de vorm van sneeuw. In Seoul valt er gemiddeld 20 dagen per jaar sneeuw, terwijl er in het uiterste zuiden van Zuid-Korea gemiddeld 10 dagen per jaar sneeuwval is.

Beste reistijd

Over het algemeen is de beste tijd om Zuid-Korea te bezoeken de lente (van maart tot mei) en de herfst (van september tot november). De temperaturen en het weer zijn dan aangenaam, de lucht meestal strakblauw en met name in het najaar is de natuur prachtig wanneer de bomen van kleur veranderen en de bossen zeer kleurrijk zijn.

Een vakantie in Zuid-Korea is, ondanks de spanningen met Noord-Korea, heel veilig. De wegen zijn goed en er is amper criminaliteit. Controleer voor vertrek altijd het laatste reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Er kunnen in augustus en september tropische stormen en tyfoons voorkomen. In de zomermaanden kan het tropisch warm zijn. In de wintermaanden kan het hevig sneeuwen. Daardoor zijn sommige delen aan de oostkust van het land soms voor dagen niet of nauwelijks bereikbaar en kan je geplande excursie naar bijvoorbeeld Halong Bay niet doorgaan.

De GGD raadt voor een vakantie Zuid-Korea een inenting aan voor:

– Hepatitis A
– DTP

Je kan je vaccinaties thuis laten zetten. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden. Bekijk bij Thuisvaccinaties de opties en maak meteen een afspraak. 

Malaria Zuid-Korea

In Zuid-Korea hoef je niet bang te zijn voor een malaria-besmetting.

Nederlandse Ambassade

10th Floor Jeongdong Building
15-5 Jeong-dong,
Jung-gu, Seoul

Tel. +82 2 311 8600
Fax. +82 2 311 8650
E-mail: [email protected]
Website: http://southkorea.nlembassy.org/

Belgische Ambassade

737-10 Hannam 2-dong
Yongsan-ku –
Seoul 140-893

Postadres: C.P.O. Box 4406 Seoul

Tel. + (82) (2) 749 03 81
Fax + (82) (2) 797 16 88
E-mail: [email protected]
Website: http://www.diplomatie.be/seoulnl

Voor je vakantie Zuid-Korea heb je nodig:

– Een paspoort dat je gehele verblijf in Zuid-Korea geldig is

Visum

Voor een bezoek aan Zuid-Korea van minder dan 3 maanden is voor Nederlanders en Belgen geen visum nodig. Wil je langer in Zuid-Korea blijven dan heb je een visum nodig.

LET OP! De visumvereisten kunnen regelmatig wijzigen, dus check ruim voor je vertrek de meest recente visumvereisten bij de ambassade van Zuid-Korea.

Adressen ambassade van Zuid-Korea in Nederland en België:

Nederland:
Ambassade Zuid-Korea
Verlengde Tolweg 8
2517 JV Den Haag

Tel: +31 70 358 60 76
Fax: +31 70 350 47 2
E-mail:

België:
Ambassade Zuid-Korea
Terhulpsesteenweg 175
1170 Watermaal-Bosvoorde

Tel: +32 02 675 57 77
Fax: + 32 02 675 52 21
E-mail: [email protected]
Website: www.koreaembasy.org

De munteenheid in Zuid-Korea is de Zuid-Koreaanse won (KRW). De Zuid-Koreaanse won is wordt niet verder onderverdeeld. De won wordt uitgegeven in munten van 1, 5, 10, 50, 100, 500 won en biljetten van 1000, 5000 en 10.000 won.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Koreaanse won.

Je kunt tijdens je vakantie in Zuid-Korea bij banken en geautoriseerde wisselkantoren Euro’s omwisselen in Zuid-Koreaanse won.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Zuid-Koreaanse won eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de won.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Zuid-Korea in veel steden mogelijk. Er zijn volop pinautomaten, maar bij lang niet allemaal is het mogelijk om met internationale bankpassen te pinnen.

Bekijk hier waar je in Zuid-Korea kunt pinnen met een bankpas met het cirruslogo.

Credit Card

Credit Cards worden in Zuid-Korea zeer algemeen geaccepteerd.

Reischeques

Bij meeste banken en bij geautoriseerde wisselkantoren in Zuid-Korea kun je travellercheques omwisselen.

Het is overigens belangrijk om de lijst met chequenummers altijd apart van je travelcheques te bewaren. In dit geval heb je, indien je je cheques kwijtraakt, in ieder geval de nummers van de cheques nog en kun je via de alarmcentrale van de bank van uitgifte het geld snel terugkrijgen.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Zuid-Korea geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Prijsniveau

Hoewel Zuid-Korea altijd te boek stond als een redelijk betaalbaar land is het prijsniveau in Zuid-Korea de laatste jaren enorm gestegen. Inmiddels ligt het prijsniveau al iets hoger dan dat in Nederland en België.

Fooien

In Zuid-Korea is het niet gebruikelijk om fooien te geven. Meestal zijn de fooien namelijk al bij de eindprijs gerekend.

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Zuid-Korea zijn:

Nieuwjaar
Samil Dag
Dag van de kinderen
Herdenkingsdag
Dag van de onafhankelijkheid
Stichtingsdag
Kerst
1 januari
1 maart
5 mei
6 juni
15 augustus
3 oktober
25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Zuid-Korea nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

In Zuid-Korea is het gedurende de zomer 7 uur en in de winter 8 uur later dan in Nederland en België.

Check hier de actuele tijd van andere plaatsen in Zuid-Korea.

De officiële taal van Zuid-Korea is het Koreaans, dat veel weg heeft van het Japans en Chinees.

Engels

Koreanen spreken amper Engels. Soms zal je tijdens je vakantie in Zuid-Korea een Koreaan treffen die de taal uitstekend spreekt, maar veel vaker zullen ze een vertaalapp op hun mobiele telefoon gebruiken. Ook in hotels en restaurants. Iedereen doet wel zijn of haar best om je te helpen.

Hoogtepunten in Zuid-Korea

De drie nationale parken, Seoraksan, Odaesan en Chuwangsan, zijn elk toegankelijk zijn vanaf de snelweg langs de Oostkust. Het landschap van Seoraksan National Park, de meest noordelijke van de drie, wordt algemeen gezien als het mooiste landschap in Korea. Ook een aanrader met je kinderen.

Koreanen hebben een voorliefde voor enorme pretparken, al dan niet gecombineerd met water. Lotte World in Seoel is erg bekend, maar bijvoorbeeld Seorak Waterpark is ook een enorme aanrader. Bereid je voor op zwemvesten (en die zijn echt niet overbodig soms!), veel drukte, optredens, aparte drankjes en vooral heel veel lol om en met de Zuid-Koreanen.

Hier kun je wandelen naar de top van Mount Hallasan, de hoogste berg van Korea (1,950 m), waar je een prachtig uitzicht hebt over het hele eiland, maar ook over de spectaculaire watervallen en het vulkanische landschap van de top van Seongsan Ilchulbong.

In Panmunjeom vonden in 1953 de wapenstilstandonderhandelingen tussen de beide Korea’ s plaats. Je kunt hier alleen komen door gebruik te maken van een officiële tour. Een andere, minder bekende optie is een bezoek vanuit Goseong, vlakbij Sokcho. Daar rijdt je met een eigen huurauto eenvoudig naar toe. De Unification Observatory staat overal aangegeven op de borden en er is een indrukwekkend museum bij. Deze grenspost is ook toegankelijk voor kinderen jonger dan 10 jaar.

Je leest er hier meer over. 

Je kunt er tijdens je verblijf mediteren, lantaarns maken, theeceremonies bijwonen en eenvoudige elementen van het Boeddhisme bestuderen. Je kan tempels in Seoel bezoeken, maar ook in het binnenland.

Reistips voor Zuid-Korea

Reizen naar Zuid-Korea? Dit Aziatische land is nog amper bekend als reisbestemming, en dat terwijl het land nog waanzinnig authentiek is en je je er echt onderdompelt in een andere cultuur. En, reizen naar Zuid-Korea hoeft niet duur te zijn én is enorm veilig.

Lees Meer

Juist met kinderen is een roadtrip ideaal om een nieuw land te verkennen. Reisbijbel bezocht drie heel verschillende landen: Jordanië, Schotland en Zuid-Korea.

Lees Meer
Zuid-Korea eten sate

Vergeet de horrorverhalen over kimchi en verwelkom de schaar en stokjes aan je eettafel. Met een beetje geluk past in die tafel een soort barbecue plaat en worden daaromheen allerlei bakjes met bijgerechten gezet. Eten in Zuid-Korea is voor veel Europeanen een avontuur, maar wel eentje met een prima smaak! 10 tips om er te reizen met een goed gevulde maag.

Lees Meer

Delen past bij reizen. En dus zijn er in steeds meer steden in de wereld vrijwilligers, vaak studenten, die toeristen gratis rondleiden. Contact leg je vooraf via Facebook of een site. En dus vraagt een hip geklede Koreaanse jongen ons voorzichtig onze naam, nog voordat we het metrostation Anguk in de Koreaanse hoofdstad Seoel hebben verlaten.

Lees Meer

Inspiratie voor Zuid-Korea

Slimme Reistips

Reisgids Zuid-Korea

Korea is geen instap-bestemming, zelfs niet als je enkel naar Zuid-Korea reist. Het vraagt om wat voorbereiding op de cultuur, op de achtergrond van het land en misschien ook wel op het eten! Het boek Dit is Korea van Soo Kim helpt je hiermee!

Lees Meer Door: Fleur Besters

Verre Avonturen

Reizen naar Zuid-Korea? Dit Aziatische land is nog amper bekend als reisbestemming, en dat terwijl het land nog waanzinnig authentiek is en je je er echt onderdompelt in een andere cultuur. En, reizen naar Zuid-Korea hoeft niet duur te zijn &eacut

Lees Meer Door:

Verre Avonturen

DMZ Zuid-Korea route

Het niemandsland tussen Noord- en Zuid-Korea, de Demilitarized Zone (DMZ), is een must see als je een van beide landen bezoekt. De indrukwekkende geschiedenis wordt pijnlijk duidelijk in het gebied, waar de natuur vrij spel heeft.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Stoere Gezinnen, Toffe Roadtrips

Juist met kinderen is een roadtrip ideaal om een nieuw land te verkennen. Reisbijbel bezocht drie heel verschillende landen: Jordanië, Schotland en Zuid-Korea.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Stoere Gezinnen

Zuid-Korea blijkt alles te hebben voor een stoere gezinsvakantie. Het is er niet alleen veilig, ook is de combinatie tussen wereldstad Seoel, het echte strandleven in Busan en de natuur in de vele goed georganiseerde natuurparken super. Tussendoor

Lees Meer Door: Fleur Besters

Witte belevenissen

Skiën in Azië. Het ligt niet erg voor de hand, maar Zuid-Korea biedt heuse skioorden. En met de prijzen van de Franse skipassen is Zuid-Korea wellicht een prima alternatief voor wie eens echt bijzonder wil skiën.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Stoere Gezinnen, Verre Avonturen

Zuid-Korea kent geweldige stranden en bizarre zwembaden vol wilde glijbanen. Het te water gaan is echter een avontuur op zich. Reken op veel en strenge lifeguards, een badmuts (of pet) in de zwembaden en veel (zwem)kleding.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Verre Avonturen

Zuid-Korea eten sate

Vergeet de horrorverhalen over kimchi en verwelkom de schaar en stokjes aan je eettafel. Met een beetje geluk past in die tafel een soort barbecue plaat en worden daaromheen allerlei bakjes met bijgerechten gezet. Eten in Zuid-Korea is voor veel E

Lees Meer Door: Fleur Besters

Slimme Reistips

Delen past bij reizen. En dus zijn er in steeds meer steden in de wereld vrijwilligers, vaak studenten, die toeristen gratis rondleiden. Contact leg je vooraf via Facebook of een site. En dus vraagt een hip geklede Koreaanse jongen ons voorzichtig

Lees Meer Door: Fleur Besters

Verre Avonturen

In Zuid Korea kennen ze vele, in mijn ogen, nogal aparte festivals. Wat te denken van Aardbeien festival, Azalea festival of een Vlinder festival? Maar het vreemdste festival dat ik in het land heb bijgewoond, moet toch wel het Green Tea Festival

Lees Meer Door: Eva Hopstaken

Stoere Gezinnen, Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

Hike Zuid Korea Jirisan

Zuid Korea is een modern en ontwikkeld land ingeklemd tussen China en Japan. Wat veel mensen niet weten dat Zuid Korea een schitterende natuur heeft. Het is er bergachtig, begroeid met bossen.

Lees Meer Door:

Reisorganisaties Zuid-Korea

Reizen naar Zuid-Korea

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

internationale groepsreis

South Korea Discovery (8 dagen)

Deze 8-daagse rondreis Zuid-Korea leidt u langs een aantal van de de mooiste plekjes van dit indrukwekkende land. Van wereldstad Seoul reist u in groepsverband via Mount Songnisan National Park naar de traditionele steden Gyeongju en Busan. Natuursch

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1400.00
reisduur : 8
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Zuid-Korea Hoogtepunten

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2748.00
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis ZUID-KOREA - 17 dagen; Land van de Ochtendstilte

Het verrassend pure Zuid-Korea is nog niet ontdekt door massatoerisme. Vergaap je aan de moderne architectuur van de nieuwe kantoren en woonwijken, en ga op zoek naar de eeuwenoude cultuur in de paleizen en tempelcomplexen. Het fraaie landschap besta

Land : ZUID-KOREA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 17
Lees Meer

Familiereis

Familiereis ZUID-KOREA; Hanbok, Bulgogi en Gadgets

Met populaire buurlanden als China en Japan wordt Zuid-Korea vaak over het hoofd gezien. Wie besluit de stap te nemen wordt beloond met een inkijkje in een unieke bestemming waar de laatste technologische gadgets en eeuwenoude tradities samengaan. Ti

Land : ZUID-KOREA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 4395.00
reisduur : 16
Lees Meer

individuele reis

South Korea Free & Easy

Houdt u van zelfstandig reizen en vindt u het leuk om wat meer 'onder de mensen' te zijn? Dan is deze 8-daagse rondreis vanuit Seoul een hele goede keuze! Per trein reist u van stad naar stad terwijl onderweg het prachtige Zuid-Koreaanse landschap aa

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1250.00
reisduur : 8
Lees Meer

individuele reis

Colours of South Korea

In een ruime week maakt u kennis met twee 'highlights' van Zuid-Korea. U begint de reis in hoofdstad Seoul, waarbij een excursie naar de grens met Noord-Korea natuurlijk niet mag ontbreken. Uw andere bestemming is het schitterende Jeju Island, waar n

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1400.00
reisduur : 8
Lees Meer

internationale groepsreis

South Korea Discovery

Deze 11-daagse groepsreis leidt u langs de mooiste plekjes van het indrukwekkende Zuid-Korea. Van wereldstad Seoul reist u naar onder meer de traditionele steden Gyeongju en Busan en de nationale parken Mt. Gayasan en Mt. Seorak. Tijdens deze reis ku

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2000.00
reisduur : 11
Lees Meer

hotel

LOTTE Hotel Seoul

Zeer centraal gelegen hotel, waarvandaan u alle kanten op kunt. U zult zich in de omgeving van het hotel geen moment vervelen. Boekt u een excursie naar de DMZ, dan vertrekt u vanaf het LOTTE Hotel. Uw basis voor een stijlvol stadsverblijf.

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 159.00
Lees Meer

autoreis

South Korea Explorer

Deze rondreis Zuid-Korea is uitstekend geschikt als u een avontuurlijke instelling hebt en de uitdaging aan wilt gaan om het land op eigen gelegenheid per auto te verkennen. De wegen zijn goed en de verkeersborden tweetalig, dus de basis voor een fij

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2350.00
reisduur : 17
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Zuid-Korea

Reisgidsen

Reisgids Seoul | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van de stad vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je er in vin

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Van onze correspondent Standplaats Seoul | S.A. Yoo

Taxichauffeur: "Hee, komt u uit het buitenland?" Ik: "Ja."Taxichauffeur: "Komt u uit Japan?"Ik: "Nee."Taxichauffeur: "China?"Ik: "Nee."Taxichauffeur (met blik in de achteruitkijkspiegel): "U ziet er wel Koreaans uit."Ik: "Mijn ouders zijn Koreaans. Z

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De Poncho must go on | Tosca Niterink

Al jaren trekt Tosca Niterink er met haar vaste dans- en wandelpartner Annie op uit, liefst naar een weinig voor de hand liggende plek. Kamperen in Patagonië, wandelen tussen de knoflookvelden in Zuid-Korea, een geheel verzorgde busreis naar Tsjer

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Stadsplattegronden

Wegenkaart - landkaart - Stadsplattegrond Fleximap Seoul | Insight Guides

Geplastificeerde stadskaart van Seoul, de hoofdstad van Zuid Korea. Goede overzichtelijke kaart met een grof overzicht van de hele stad en een gedetailleerde kaart van het centrumdeel. Fleximap Seoul is a laminated, tear-resistant map which inclu

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Korea - A Walk Through the Land of Miracles | Harper Collins

Fascinating for its vivid presentation of historical and geographic detail, Korea is that rare book that actually defines a nation and its people. Winchester's gift for capturing engaging characters in true, compelling stories provides us with a tr

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pocket Seoul | Lonely Planet

Pocket reisgidsen van Lonely Planet zijn een kleinere versie dan de 'echte' Planets. Vaak echter van bijzondere bestemmingen binnen een bepaald land waardoor er meer aandacht is en uitgebreidere tips zijn voor die bepaalde streek i.v.m. de grote Pl

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Südkorea - Zuid Korea | Trescher Verlag

Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land. – Alle Regionen Süd

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids South Korea - Zuid Korea | Insight Guides

Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s. Door het formaat en gewicht niet zo zeer om mee te nemen, als wel om thuis voor en na de reis uitgebreid te lezen. Kwalitatief van een hoog niveau! From deciding when to go,

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Seoul | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Voor groot aantal landen meestal completer en beter dan de Lonely Planet ! Now

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Eyewitness Top 10 Seoul | Dorling Kindersley

De naam zegt het al: een compacte versie van de veel geprezen Capitool serie. Eigenlijk vergelijkbaar met veel illustraties, veel aandacht voor cultuur en bevolking en hier en daar praktische informatie. Kleine versie, handig in de binnenzak. Met u

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids - Reisverhaal Dit is Korea | Soo Kim

Of het nu komt door de film Parasite die Oscars veroverde, de explosieve toename van de interesse in K-pop, kookfanaten die uit hun dak gaan van bibimbap of de ongelooflijke hype rond K-beautyproducten - Zuid-Korea is hot. In de hoofdstad Seoel ver

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.99
Lees Meer

Plattegronden

Stadsplattegrond City map Seoul | Lonely Planet

De stadsplattegronden van Lonely Planet zijn uitgevoerd op scheur- en watervast papier, zijn lichtgewicht en kennen een handig formaat. Het centrum van de stad is in heldere kleuren in beeld gebracht met straatnamen, bezienswaardigheden en symbolen

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids ANWB extra Zuid-Korea | ANWB Media

Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met Zuid-Korea. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat. Beleef Zuid-Korea (met Seoul) met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Zuid-Korea! Op een el

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart South-Korea & Seoul (Zuid Korea) | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads . Als overzichtskaart goed te gebruiken. Op de achterzijde een uitgebreide stadskaart van Seoul in schaal 15.000 met register. Folded road/street m

Land : Zuid-Korea
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer