Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Azië>Zuid-Korea
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Zuid Korea

Pure natuur, geweldige stranden, historie en stadsleven met een selfie-stick

Zuid korea intro

Zuid-Korea ligt in noord-oost Azië op het zuidelijk deel van het Koreaans schiereiland. Sinds de scheiding tussen Noord- en Zuid-Korea in 1945 hebben de twee landen zich grotendeels afzonderlijk verder ontwikkeld. Daar waar Noord-Korea zich afsloot van de buitenwereld, stelde Zuid-Korea zich open voor invloeden van buitenaf. Dat is niet zonder gevolgen geweest.

Inmiddels heeft Zuid-Korea zich namelijk tot het op drie na rijkste land van Azië ontwikkeld. Dat merk je aan de goede infrastructuur. Bij ons is Zuid-Korea vooral bekend van het succes dat voetbaltrainer Guus Hiddink er had en de autoindustrie. Minder bekend is de veelzijdige cultuur en natuur. Zo vind je er vele indrukwekkende boeddhistische tempels, zoals de Haeinsa-tempel, waar de eeuwenoude Tripitaka Koreana liggen.

Zo mogelijk nog indrukwekkender is echter de natuur in het land. Zuid-Korea heeft een zeer divers landschap, variërend van groene heuvels en ruige bergen tot de meer dan drieduizend, veelal onbewoonde eilandjes, maar ook het veelzijdige Jeju en bijzondere Udo met de (hoog)bejaarde duikende vrouwen. De eilanden vormen een groot contrast met de hoofdstad van Zuid-Korea, Seoul. Ook deze metropool van meer dan tien miljoen mensen is echter zeer gevarieerd. Zo wordt moderne hoogbouw er moeiteloos afgewisseld met eeuwenoude geschiedenis.

Het land is erg veilig, de criminaliteit is laag. Diefstallen vinden amper plaats en zelf autorijden is geen enkel probleem. Er is ook een goede infrastructuur voor een reis per openbaar vervoer, zowel binnen de grote steden Seoel en Busan, als naar verder afgelegen plaatsen als Andong of de natuurgebieden. Overnachtingsmogelijkheden zijn gevarieerd, van het wat spartaanse, maar traditionele ondol (op matjes op de verwarmde vloer), tot Westerse bedden of kamperen in een tent! Reken in Korea niet op overdreven luxe en pracht en praal in hotels en motels, maar wel op gastvrijheid. Er zijn legio mogelijkheden om uit eten te gaan, traditioneel Koreaans, veel vis en varkensvlees, al dan niet van de barbecue, maar ook opvallend veel koffiezaakjes met desserts of Franse ontbijt- of lunchgerechten. 

De vele natuurgebieden zoals Jirisan bieden aanknopingspunten voor meerdaagse hikes, de paden zijn goed aangegeven en er zijn veel berghutten. Ook eendaagse tochten zijn eenvoudig zelf te organiseren, zelfs voor gezinnen met (jongere) kinderen zijn er mogelijkheden de bergen in te trekken. In de zomermaanden bieden veel regio's (muziek)festivals en zijn in Seoel zes buitenzwembaden aan de Hangang-rivier open. De vele kustgebieden nodigen uit tot duiken, (wind)surfen of andere strandpret. De Koreanen trekken er zelf met allerhande opblaasbanden op uit in het water, en zijn vaak geheel in (zwem)kleding gehuld als ze het water in gaan. 

Koreanen spreken amper Engels, maar een vertaalapp helpt om contact te maken. Er is vrijwel overal wifi. Om het land goed te ervaren is een rondreis van minstens twee weken nodig, maar je vermaakt je er moeiteloos langer! En... om echt goed te integreren neem je een selfiestick mee. Als zeldzame Europese reiziger val je sowieso al op, maar wil je toch opgaan in de massa, maak dan net als de Koreanen zelf overal een selfie. Met peaceteken!

 • vlag-zuid-korea

  Zuid-Korea

  Hoofdstad: Seoul 
  Oppervlakte:
   99.720 km2
  Aantal inwoners:
   49 miljoen
  Hoogste punt:
   1.950 meter
  Visum: nee
  Bekend van:
   Samsung, Hyundai en taekwondo

Namsan – Auto Rondreis – Het beste van Korea

Het beste van Korea in 2 weken: U reist met eigen huurauto vanuit Seoul via de oostkust naar het zuiden, en vervolgens via het binnenland terug.

koreareizen reisbijbel
€ 1643

Rondreis ZUID KOREA 17 dagen Land van de Ochtendstilte

6052
€ 2795.00
Het verrassend pure Zuid-Korea is nog niet ontdekt door massatoerisme. Vergaap je aan de moderne architectuur van de nieuwe kantoren en woonwijken, en ga op zoek naar de eeuwenoude cultuur in de paleizen ...

 • Reizen naar Zuid Korea

 • Alle artikelen

 • Reportage

 • Reistips

 • Video