Handboek voor de soloreiziger: boordevol tips en tricks

Slimme Reistips

Alleen op reis. Voor velen is het de ultieme droom. En stiekem ook wel een beetje een nachtmerrie. Want wat komt er allemaal kijken bij een soloreis? En is het niet gevaarlijk? Wat moet je allemaal regelen? Uitgeverij Lannoo komt speciaal voor wie wel wil, maar (nog) niet durft met het Lonely Planet Handboek voor de soloreiziger. Boordevol tricks en tips voor de soloreiziger!

tekst Rianne Pragt

Het Handboek voor de soloreiziger staat vol praktische tips en inspiratie voor een veilige, leuke en onbevreesde reis. De perfecte oplossing om alleen op reis te gaan en vooraf vooral lekker te dromen!

Tips van ervaren soloreizigers

Het helpt je vanaf de eerste stap die je zet als soloreiziger: want waarom zou je solo op reis gaan? En wat houdt je tegen? Heb je daar eenmaal een antwoord op, dan loodst het boek je door alle stappen die je tegenkomt in de planning van je perfecte reis. Ervaren soloreizigers leren je hoe je een route uitstippelt, hoe je andere mensen ontmoet en waar je rekening mee moet houden met budgeteren. Ook veiligheid en gezondheid komen aan bod. Je leert ook hoe je als soloreiziger de beste plekken kiest om te eten en te overnachten en welke apps je niet mag missen.


Direct aan de slag


Het Handboek voor de soloreiziger leest lekker weg. Meer als een tijdschrift dan als een boek. Veel praktische tips en korte stukken tekst wisselen zich af met inspirerende foto’s van over de hele wereld. De opbouw van het boek zorgt ervoor dat je direct aan de slag wil met je plannen. En heb je nog geen idee waar je reis naartoe moet gaan? Dan loop je over van de ideeën na het lezen van de 10 fantastische trips voor de soloreiziger. Van beste land voor avontuur tot de beste roadtrip en de meest culinaire trip: ze komen allemaal aan bod. In de solo-reisverhalen delen ervaren soloreizigers hun ervaringen én de dingen waar zij tegenaan zijn gelopen.Praktische tips en verdieping


Na het lezen van het boek heb je een hele goede basis om je eerste soloreis samen te stellen. Er staan naast tips voor verre en lange reizen ook tips in voor de beste groepsreizen en voor een stedentrip. Rome is bijvoorbeeld heel geschikt voor een cultureel uitstapje. Met praktische info, soloreiservaringen die je niet mag overslaan en de beste boeken voor in je rugzak, biedt het handboek je veel ingangen om je verder te verdiepen in een bestemming. Zo heb je met alle handige tips je binnen no-time een passend reisplan klaar. Of je nu gaat voor een korte soloreis of er meteen een working holiday van maakt....!


Bestel Handboek voor de soloreiziger


Je bestelt het Lonely Planet Handboek voor de soloreiziger eenvoudig online, bijvoorbeeld via AKO. Dat kan hier. Handboek voor een soloreiziger kost 17,99.