Scheuren over de Mekong

Verre Avonturen

Na enkele heerlijke weken met vriend W en vele tijdelijke reisgenoten in het onbeschrijvelijk mooie Laos te hebben vertoeft tikte het klokje plotsklaps hard door…(de tijd bleek helaas niet echt stil te staan, al wekte de omgeving, de bevolking en de andere reizigers deze suggestie wel degelijk) en moesten we op gaan schieten met het vetrek uit Laos om zo de duur van ons visum niet te overschrijden en om niet zonder dollars en Laotiaanse Kip te komen zitten.

tekst Nynke Schröder

  Om van Luang Prabang naar de Thaise grens te komen hadden we verschillende opties:
  1. We konden vliegen: dit paste helaas niet binnen het budget;

  2. We konden terug gaan naar Vientiane en daar via een brug over de Mekong Thailand weer ingaan: dat was teruggaan langs een groot deel van de route die we al afgelegd hadden en zou minstens een dag of twee kosten.

  Met een 22 uur durende busreis van Hue (Vietnam) naar Vientiane nog vers in het geheugen (22 uur met de knieën in de nek doordat Loatiaanse Vietnamezen geen verhuiswagen konden betalen en dus hun hele hebben en houden van de busschaffeur in de bus vol stomme toeristen mochten laden) was dit ook geen optie.

  3. We konden een slowboat over de Mekong nemen (2 dagen, minimaal, de verhalen over kapotte boten en reizigers die noodgedwongen nachten doorbrachten op de zandbanken van de Mekong niet meegerekend)

  4. We konden een fastboat nemen die ons in een luttele zes uur veilig naar de grens van Laos en Thailand zou brengen.
  Bij het horen van het woord fastboat begonnen de ogen van vriend te glimmen. Voor zijn geestesoog verschenen Miami Vice-achtige scenario's en hij zag ons al in een luxe speedboot met de wind in de haren over de Mekong vliegen.

  Toen ik hoorde dat de totale duur van de tocht slechts zes uur zou zijn en we dan voor het aflopen van ons visum lieflijk Laos konden verlaten ging ik ook overstag.
  Helaas bleek Miami Vice nog niet in Laos te zijn doorgedrongen. De luxe speedboat bleek een longtailboat (een uiterst smalle lange roeiboot) die voor de gelegenheid was uitgerust met een vliegtuigmotor die hoogstwaarschijnlijk tijdens de Vietnam-oorlog van een neergestort Amerikaans vliegtuig was afgesloopt.

  In deze roeiboot zouden wij maximaal een man of vier stoppen, zonder bepakking. De Laotianen hadden de echter de grenzen van de capaciteit van de boot zorgvuldig getest en wisten er een man of 10 in te proppen met wederom de volledige huisraad van 8 van de inzittenden en de rugtassen van twee onthutste backbackers.

  Zo kwamen we dus met z'n tweeën op de bodem van een nog geen meter brede roeiboot terecht met als rugleuning een houten schot en nog geen 40 cm voor ons het rugschot van de stakkers die voor ons zaten. Gelukkig zag de kapitein wel in dat dit een niet al te veilige situatie was en we werden uitgerust met een reddingsvest (waarschijnlijk afkomstig van het zelfde amerikaanse vliegtuig). Het reddingsvest zou me waarschijnlijk niet boven water houden als we onverhoopt te water gingen, maar met wat gemanouvreer kon het net een beetje fungeren als bescherming van mijn rug tegen het harde rugschot. Daarnaast kregen we van de attente kapitein wat ik het best kan omschrijven als een fietshelmpje van de Bart Smit dat niet voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Van andere reizigers hadden we reeds vernomen dat de motor erg veel herrie maakte en we hadden onszelf dus al getrakteerd op een setje oordopjes.

  Onze tassen werden door de kapitein en zijn hulpje zorgvuldig op de berg huisraad van onze medepassagiers bevestigd met behulp van een draadje naaigaren. Daar wij ons niet konden voorstellen dat deze roeiboot met al haar bagage erg snel kon gaan zagen we er niet veel kwaads in.
  Het vertrek liet gelukkig niet lang op zich wachten en al snel bleek dat we de capaciteit van de boot verkeerd hadden ingeschat. De straaljagermotor had nog niets van zijn capaciteit verloren en al snel stuiterden we met Mach 3 over de Mekong. Erg veel zorgen over onze veiligheid hebben we ons de eerste twee uur gelukkig niet kunnen maken. Met de snelheid kwam namelijk de luchtweerstand en onze fleeces boden overduidelijk onvoldoende weerstand tegen de snijdende wind. Daarnaast was ik binnen vijf minuten één van mijn oordoppen kwijt en bleef mijn fietshelm alleen op mijn hoofd zitten als ik hem vasthield. Helaas was ik zo de hand waarmee ik mijn zwemvest naar beneden moest houden kwijt en daardoor beukte mijn arme ruggenwervels genadeloos tegen het houten schot achter me.

  Na ongeveer twee uur stuiteren over de Mekong meerden we (godzijdank) aan voor de lunch. Na een half uurtje vonden Vriend en ik het wel welletjes, we hadden immers nog een grensovergang te halen. Helaas hield de kapitein er een andere planning op na. Nadat er een ware stoelendans had plaatsgevonden met onze bagage waarbij onze tassen zich meermalen op verschillende boten bevonden vertrok de kapitein in de richting van (naar wij vermoeden) het nabij gelegen dorp om nog wat extra passagiers te zoeken. Vol bestaat niet in Laos!!!

  Na een half uur keerde hij teleurgesteld terug zonder extra passagiers en bedacht toen dat hij nog niets gegeten had. Gelukkig besloot hij zijn lege maag niet te negeren, stel je immers eens voor dat we al weggeweest waren toen zich toch nog een extra passagier aandiende.

  Na ruim twee uur gingen we dan toch eindelijk verder. Vriend en ik hadden van het oponthoud gebruik gemaakt om allebei een regenjas uit onze tassen te wurmen en zo zaten we nog steeds ongelukkig met de knieën in de nek maar hadden we het wel een stuk warmer.
  Al snel bleek de warmte van onze regenjassen een schrale troost. Nu we niet langer afgeleid werden door de koude zagen we pas echt hoe bezopen de keuze voor deze boottocht was. Mijn rug deed gruwelijk veel pijn door het beuken tegen het houten schot. Vriend kreeg kramp doordat hij al sinds zijn geboorte niet meer zo lang in een foetushouding had hoeven zitten en onze tassen die, zoals bekend met een lullig draadje naaigaren aan de boot bevestigd waren, dreigden met iedere klap die de boot maakte in het water te vallen. Daarnaast bleek het stuiteren van de boot te worden veroorzaakt door enorme golven die op hun beurt het gevolg waren van enorme draaikolken overal in de rivier. Het leek kortom alsof we in een slechte kermisattractie terecht waren gekomen.

  Ook de enige overgebleven troost (dat we in ieder geval op tijd de grensovergang zouden halen) vervloog al snel. Onze kapitein besloot namelijk de oevers van Mekong af te gaan, wellicht op zoek naar gestrande slowboat passagiers. Hij had kennelijk nog niet genoeg verdiend aan zijn huidige lading en sloeg dan ook geen milimeter rivieroever over.

  Tegen een uur of vier (we waren inmiddels 8 uur onderweg en twee passagiers rijker) werd duidelijk dat we op deze manier de grensovergang niet gingen halen. Het viswijf in mij stak toen snel de kop weer op en hoewel vriend echt zijn best deed kon hij mij er niet van weerhouden de kapitein ieder mij bekend scheldwoord naar zijn hoofd te slingeren. Ik deed het wel in het Nederlands (zo laf ben ik dan ook wel weer, niet dat de man engels sprak overigens) maar de strekking zal de man duidelijk geweest zijn. Ondertussen duwde vriend de kapitein en zijn hulpje bij iedere stop dreigend zijn horloge onder de neus. Ze waren niet erg onder de indruk van twee boze bleekneuzen……

  Het einde van het liedje was dat we om 17h45 aankwamen bij het grensplaatsje. Aldaar wachte ons nog een tweetal uitdagingen van formaat. Allereerst moesten we om van de boot af te komen twee meter met volledige bepakking balanceren over een wiebelige plank van zo'n 15cm breed. Vriend trok wit weg en dacht aan alle onvoldoendes die hij tijdens gymnastiekles had gehaald voor het onderdeel de evenwichtsbalk. Na een kwartier mental coaching waagde hij toch de overtocht en hij haalde een dikke 10. Weer een jeugdtrauma minder. In zijn euforie maalde hij niet meer om de tweede horde, een zandduin met een helling van ongeveer 60 graden. Hij stormde dan ook zonder enige moeite naar boven. Helaas was ik weer minder goed in dit onderdeel, klimmen met zware bepakking, maar na een poging of vier wist ok ik volledig uitgeput de bovenkant van de zandduin te bereiken.
  Aldaar wachte ons een aangename verrassing. De ‘eenzame planeet' had het bij het verkeerde eind gehad voor wat betreft de openingstijden van de grenspost. De grens was open tot 18h00 en met wat hulp van een tuk tuk driver haalden we dat nog net. Om 1 minuut voor zes keerden we terug naar Thailand: het land van de pinautomaten en openbaar vervoer met gereserveerde plaatsen dat in ieder geval voldoet aan iets van veiligheidsnormen. Toch is er geen land in Zuid-oost Azië dat aan Laos kon tippen!


  Inspiratie voor Laos

  Verre Avonturen

  Het zweet staat op mijn voorhoofd, over mijn rug voel ik de druppels onder mijn t-shirt naar beneden rollen. Deze ochtend zijn we vanuit Houayxai in Laos (net over de grens met Thailand) per pick-up truck naar een zo mogelijk nog kleiner plaatsje

  Lees Meer Door: Eva Hopstaken

  Verre Avonturen

  Deelnemen aan groepsreizen beschouwen veel doorgewinterde reizigers als not done. Wat voor avontuur blijft er immers over als slaapplaatsen en vervoer ter plaatse allemaal al voor je geregeld zijn? Hoe kun je optimaal genieten van een reis als het

  Lees Meer Door: Ruud Beerens

  Verre Avonturen

  Er zijn verschillende manieren om van Thailand naar Laos te reizen, maar de leukste en mooiste is waarschijnlijk wel de grensovergang tussen Chiang Khong (Thailand) en Huay Xai (Laos) in het noorden. Deze overgang bevat namelijk een prachtige

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Verre Avonturen

  Na enkele heerlijke weken met vriend W en vele tijdelijke reisgenoten in het onbeschrijvelijk mooie Laos te hebben vertoeft tikte het klokje plotsklaps hard door...(de tijd bleek helaas niet echt stil te staan, al wekte de omgeving, de bevolking e

  Lees Meer Door: Nynke Schröder

  Slimme Reistips, Verre Avonturen

  gebruik handen buitenland

  In sommige landen of streken is het erg onbeleefd om te wijzen met je onreine linkerhand. Let dus op het gebruik van je handen als je reist.

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Reisorganisaties Laos

  Reizen naar Laos

  Prijs: €0 - €10000
  Dagen: 0 - 30

  Rondreis

  Rondreis Laos: De juwelen van Laos

  Noord-Thailand: Chiang Rai, nabij grens. Centraal-Laos: 2 dagen varen, hotel in Pakbeng > Luang Prabang > Vlakte der Kruiken > Vang Vieng > Vientiane. Zuid-Laos: Khong Island, waterrijk > Bolaven Plateau > Pakse.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 2325.00
  reisduur : 15
  Lees Meer

  Rondreis

  Bouwsteen Laos: Vat Phou cruise

  Zuid-Laos Vanaf Pakse zuidwaarts, naar de mooie rivierboot Vat Phou, waarmee u een aantal dagen vaart door het gebied van de 4000 eilanden, deze bouwsteen eindigt weer in Pakse.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 575.00
  reisduur : 3
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Laos: de Laotiaanse Koninkrijken

  Noord-Thailand: Chiang Rai, nabij grens. Centraal-Laos: 2 dagen varen, onderweg overnachten in Pakbeng > Luang Prabang, leukste stad van Laos > Vlakte der Kruiken > Vang Vieng, karstgebergte > Vientiane, hoofdstad.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 925.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Rondreis

  Bouwsteen Laos: bergstammen en natuur

  Noord-Laos Vanaf de grens met Thailand naar Luang Namtha, onderdeel van het puurste deel van Laos > door naar Muang La, 4WD > Nong Khiow, prachtige boottocht > einde in Luang Prabang.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 1450.00
  reisduur : 6
  Lees Meer

  Verre reizen

  Fietsen in Luang Prabang

  Leuke pluspunten om te weten Verken per fiets de omgeving van Luang Prabang U bezoekt plekjes waar u anders niet snel zou komen U brengt een bezoek aan een school voor monniken Leer meer over het lokale levenErvaar Luang Prabang per fiets! Tijdens

  Land : Laos
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 68.00
  reisduur : 0 nachten
  Lees Meer

  Rondreis

  Bouwsteen Laos: Eilandenrijk van Zuid-Laos

  Zuid-Laos Vanaf de luchthaven in Pakse naar Bolaven Plateau, wandelen, treks > Don Khone Island, 4000 eilandengebied > Khong Island > terug naar Pakse.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 975.00
  reisduur : 6
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Laos: Avontuurlijk Laos

  Noord-Thailand: Chiang Rai. Centraal-Laos: Pakbeng > Kamu Lodge > Luang Prabang > Shangri Lao tented camp, olifanten > Luang Prabang. Zuid-Laos: Don Khone > Khong Island > Bolaven Plateau > Pakse.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 2475.00
  reisduur : 14
  Lees Meer

  Fietsen

  Laos - Fietsreis

  fietsvakantie langs hotels

  Land : Laos
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 2065.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Het beste van Thailand en Laos

  Thailand: Fietsen door Bangkok >bezoek tempels Ayutthaya en Chiang Mai. Van Chiang Rai naar Laos, per boot over de Mekong naar Luang Prabang > Vang Vieng > Vientiane > terug naar Bangkok > eindigen aan het Thaise strand van Hua Hin

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 2500.00
  reisduur : 22
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Thailand, Laos en Cambodja

  Tijdens de familiereis Indochina ontdek je Thailand, Laos en Cambodja. Dit is een bijzondere en zeer afwisselende rondreis. Tijdens de reis voor het hele gezin overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot luxueus. We hebben de beschikking

  Land : Laos
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2298.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Vietnam en Laos: Boeiend Vietnam en Laos

  Laos: UNESCO-stad Luang Prabang > omgeving van Vang Vieng > hoofdstad Vientiane. Vietnam: Hanoi > cruisen door Halong Bay > met de nachttrein naar Sapa > cultureel Hue > An Bang, strand.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 1900.00
  reisduur : 19
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Laos: Van de gebaande paden

  Noord-Thailand: Chiang Rai. Noord-Laos: Luang Namtha > Muang Sing > Muang La > Nongkhiow. Centraal-Laos: Luang Prabang. Zuid-Laos: Don Khone Island > Khong Island > Bolaven Plateau > Pakse.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 3395.00
  reisduur : 19
  Lees Meer

  Rondreis

  Bouwsteen Laos: Het mysterie van de kruiken

  Centraal-Laos Vanaf Luang Prabang naar Phonsavan, Vlakte der Kruiken > Vang Vieng, karststenen-bergen tussen rijstvelden.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 580.00
  reisduur : 3
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Vietnam, Cambodja en Laos: de Aziatische parels

  Laos: Vientiane > via Vang Vieng naar UNESCO-stad Luang Prabang. Cambodja: Siem Reap, Angkor Wat > Phnom Penh > Mekongdelta, Zuid-Vietnam: geschiedenis en cultuur in Ho Chi Minh City, Hoi An, en Hanoi

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 3000.00
  reisduur : 24
  Lees Meer

  stadsarrangement

  Classic Luang Prabang

  Luang Prabang, gelegen aan de Mekong-rivier, is een eeuwenoude stad vol geschiedenis en omgeven door een indrukwekkende natuur. Tijdens dit arrangement ontdekt u waarom deze stad genoteerd staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, ziet u hoe de monn

  Land : Laos
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 0.00
  reisduur : 5
  Lees Meer

  Verre reizen

  Verkenningstocht Laos Deluxe

  Leuke pluspunten om te weten Charmant Luang Prabang Karstgebergten bij Vang Vieng De hoofdstad Vientiane Entreegelden bij genoemde excursies inclusiefDeze tour neemt u mee naar Laos, een authentiek land waarvan men wel zegt dat dit het Thailand van 2

  Land : Laos
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 683.00
  reisduur : 5 nachten
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Laos/Cambodja

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Laos en Cambodja worden veel optionele wandel- en fietstochten aangeboden. We overnachten in hotels die variëren van zeer eenvoudig tot zeer comfortabel. Eén keer overnacht je bij mensen thuis. Het vervoer g

  Land : Laos
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 2598.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Laos/Cambodja

  Tijdens deze complete rondreis door Laos en Cambodja ervaren we het leven langs de Mekong van noord naar zuid. We bezoeken de koningsstad Luang Prabang en nemen de tijd om de overweldigende tempelcomplexen van Angkor Wat te ontdekken. In Vang Vieng e

  Land : Laos
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2098.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Bouwsteen Laos: Van Vietnam naar Luang Prabang

  Noord-Laos Vanaf Vietnam (Dien Bien Phu) naar Muang Khua > per boot naar Nong Khiow >Pak Ou grotten > Luang Prabang, vrije dag en excursie Kuang Si watervallen.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 800.00
  reisduur : 6
  Lees Meer

  Rondreis

  Bouwsteen Laos: Ontdek de steden van Laos

  Centraal-Laos Vientiane, Franse invloed met Arc de Triomphe > Vang Vieng, prachtig karstlandschap, fietsen en kayakken > Luang Prabang, tempels, monniken en watervallen.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 750.00
  reisduur : 6
  Lees Meer

  individuele reis met gids/chauffeur

  Undiscovered Southern Laos

  Een bezoek aan het onbekende, ongerepte zuiden van Laos. Bruisende watervallen, Franse historie, koffie- en theeplantages, en dit alles omgeven door de prachtige natuur; een tropische wildernis. Het idyllisch gelegen La Folie Lodge is de uitvalsbasis

  Land : Laos
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 450.00
  reisduur : 0
  Lees Meer

  Verre reizen

  Imposant Laos

  Leuke pluspunten om te weten Charmant en historisch Luang Prabang Karstgebergten bij Vang Vieng Vientiane aan de Mekong rivierTijdens deze korte tour in Laos bezoekt u de bekendste en mooiste hoogtepunten van het land. Laos is nog een van de meest au

  Land : Laos
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 546.00
  reisduur : 4 nachten
  Lees Meer

  Rondreis

  Bouwsteen Laos: Varen tussen 4000 eilanden

  Zuid-Laos Vanuit Pakse naar de rivierboot Vat Phou, waarmee u door het gebied van de 4000 eilanden vaart. Onderweg uitstapjes naar eilanden, watervallen en dorpjes. U eindigt weer in Pakse.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 550.00
  reisduur : 3
  Lees Meer

  Rondreis

  Bouwsteen Laos: Treetop Explorer

  Zuid-Laos vanaf Pakse (luchthaven) naar Treehouse Explorer-camp, waar het klim- klauteravontuur tussen de boomtoppen in de jungle begint, afgewisseld met treks; terug naar Pakse.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 400.00
  reisduur : 2
  Lees Meer

  Verre reizen

  Discover Laos

  Inclusief vluchten. Laos is nog een authentiek, echt Aziatisch land met een zeer vriendelijke bevolking en vele interessante bezienswaardigheden. Bezoek de hoofdstad Vientiane, de mysterieuze Vlakte der Kruiken en het charmante plaatsje Luang Prabang

  Land : Laos
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1682.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Bouwsteen Laos: Puur Noord-Laos

  Noord-Laos Vanaf Luang Prabang naar Oudomxai, ontmoetingen met bergstammen, trekking bij waterval > per boot naar Nong Khiow - via Pak Ou grotten naar Luang Prabang.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 880.00
  reisduur : 4
  Lees Meer

  Verre reizen

  Laos Highlights

  Deze complete kennismakingsreis neemt je mee naar het pittoreske Luang Prabang, de kruikenvlaktes, de hoofdstad Vientiane en het zuiden met veel natuur en de prachtige Champa ruïnes.

  Land : Laos
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1066.00
  reisduur : 11 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Indochina Hoogtepunten Pop-Up

  Deze afwisselende rondreis neemt je mee door drie Aziatische landen: Laos, Vietnam en Cambodja, ook wel bekend als Indochina. We maken kennis met al het natuurschoon dat deze landen te bieden hebben. Mysterieuze tempelsteden en oude handelssteden met

  Land : Laos
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2298.00
  Lees Meer

  individuele reis met gids/chauffeur

  In Touch with Laos

  Deze reis brengt u in een ruime week van Vientiane, de hoofdstad van Laos, naar het eeuwenoude Luang Prabang. Onderweg passeert u kleine Hmong-dorpen, gebergtes en rivieren. U bekijkt mooie tempels, bezoekt de beroemde Buddha Caves en de indrukwekken

  Land : Laos
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 0.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Groepsreizen

  Rondreis LAOS EN CAMBODJA - 23 dagen; Genieten langs de Mekong

  Deze unieke reis voert je via het sfeervolle Luang Prabang met zijn vele gouden tempels naar de mysterieuze Vlakte der Kruiken. Het is heerlijk ontspannen in het ‘Dorp aan de Rivier’ Vang Vieng en in het Frans koloniale Vientiane. Je bezoekt de o

  Land : LAOS
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 2095.00
  reisduur : 23
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Laos Compleet

  Noord-Thailand: Chiang Rai. Noord-Laos: Luang Namtha > Muang La > Nongkhiow. Centraal: Luang Prabang > Vlakte der Kruiken > Vang Vieng > Vientiane. Zuid: Hinboun > Thakhek > Bolaven Plateau > Don Khone > Pakse.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 4295.00
  reisduur : 23
  Lees Meer

  Verre reizen

  Laos Highlights

  Inclusief vluchten. Deze complete kennismakingsreis neemt u mee naar het pittoreske Luang Prabang, de kruikenvlaktes, de hoofdstad Vientiane en het zuiden met veel natuur en de prachtige Champa ruïnes.

  Land : Laos
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 2686.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Laos/Cambodja

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Laos en Cambodja worden veel optionele wandel- en fietstochten aangeboden. We overnachten in hotels die variëren van zeer eenvoudig tot zeer comfortabel. Eén keer overnacht je bij mensen thuis. Het vervoer g

  Land : Laos
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2598.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Bouwsteen Laos: Varen naar Luang Prabang

  Centraal-Laos Vanaf de grens van Thailand 2 dagen varen over de Mekongrivier, u overnacht in Pakbeng, een lodge onderweg > onderweg dorpjes, ontmoetingen, einde in Luang Prabang.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 285.00
  reisduur : 2
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Indochina

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot comfortabel. Dit is een bijzondere en zeer afwisselende reis. We hebben de beschikking over een eigen bus, zodat we

  Land : Laos
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2698.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Bouwsteen Laos: Gibbons in de jungle

  Noord-Laos Van de Thaise grens naar Nam Kan National Park, spot gibbons, klim en klauter > Houei Say.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 430.00
  reisduur : 3
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Laos/Cambodja

  Tijdens deze complete rondreis door Laos en Cambodja ervaren we het leven langs de Mekong van noord naar zuid. We bezoeken de koningsstad Luang Prabang en nemen de tijd om de overweldigende tempelcomplexen van Angkor Wat te ontdekken. In Vang Vieng e

  Land : Laos
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 2148.00
  Lees Meer

  Verre reizen

  Laos Highlights Deluxe

  Leuke pluspunten om te weten Charmant Luang Prabang Indrukwekkende Vlakte der Kruiken Karstgebergten bij Vang Vieng De hoofdstad Vientiane Het groene Bolaven Plateau Khmer tempel bij Champassak Gebied der 4000 eilanden Khone Phapheng en Li Phi waterv

  Land : Laos
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1680.00
  reisduur : 11 nachten
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Indochina

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot comfortabel. Dit is een bijzondere en zeer afwisselende reis. We hebben de beschikking over een eigen bus, zodat we

  Land : Laos
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 2398.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Bouwsteen Laos: Ongerept zuidelijk Laos

  Centraal- en Zuid-Laos Vientiane, kleine hoofdstad > Hinboun, grotten > Thakhek, koloniaal > Bolaven Plateau, koffie en natuur > Don Khone, 4000 eilanden > Pakse.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 1395.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Verre reizen

  Het Laotiaanse Leven

  Inclusief vluchten. Wilt u het échte Aziatische leven leren kennen, dan kunt u bij deze reis uw hart ophalen. U verblijft een aantal dagen bij de Akha-stam en leert hun levenswijze kennen, waarna u de ongerepte natuur bij Nong Khiaw leert kennen.

  Land : Laos
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1938.00
  reisduur : 10 nachten
  Lees Meer

  Verre reizen

  Verkenningstocht Laos

  Leuke pluspunten om te weten Charmant Luang Prabang Karstgebergten bij Vang Vieng De hoofdstad Vientiane Entreegelden bij genoemde excursies inclusiefDeze tour neemt u mee naar Laos, een authentiek land waarvan men wel zegt dat dit het Thailand van 2

  Land : Laos
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 571.00
  reisduur : 5 nachten
  Lees Meer

  Verre reizen

  Jungles en Volkeren van Noord-Laos

  Inclusief vluchten. Bezoek het afgelegen noorden van Laos, met de prachtigste jungles waar u meer leert over de bijzonder flora, fauna en het behoud ervan. U leert tijdens deze reis ook verschillende volkeren en hun levenswijzen kennen.

  Land : Laos
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 2817.00
  reisduur : 15 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Combinatiereis Hoogtepunten Laos en Cambodja

  Vanaf de Thaise grens over de Mekong-rivier > UNESCO-stad Luang Prabang. Zuid-Laos: Bolaven, watervallen > via 4000 eilanden naar Stung Treng. Cambodja: Siem Reap > Phnom Penh, afsluiten op eiland Koh Rong.

  Land : Laos
  Aanbieder : Van Verre
  prijs vanaf : 2500.00
  reisduur : 19
  Lees Meer

  Rondreis

  Familiereis Thailand, Laos en Cambodja

  Tijdens de familiereis Indochina ontdek je Thailand, Laos en Cambodja. Dit is een bijzondere en zeer afwisselende rondreis. Tijdens de reis voor het hele gezin overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot luxueus. We hebben de beschikking

  Land : Laos
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 2298.00
  Lees Meer

  Reisboeken en gidsen over Laos

  Reisgidsen

  Reisgids Handbook Laos | Footprint

  Zo mogelijk nog betere gids dan de Lonely Planet. Vol met de praktische informatie over reizen, slapen etc. Goede verwijzingen naar websites en veel mailadressen. Zelfde soort informatie als de Lonely Planet, diepgaander met vooral meer tips in de

  Land : Laos
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 22.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Culture Smart! Laos | Kuperard

  De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

  Land : Laos
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.50
  Lees Meer

  Woordenboeken

  Woordenboek Phrasebook & Dictionary Lao - Laotiaans | Lonely Planet

  Handige taalgids voor basis Lao. Zowel woorden, phonetisch uitgelegd, als zinnen. Engels / Lao. Lonely PlanetWith Lonely Planet's Lao Phrasebook, let no barriers - language or culture - get in your way. Grab this phrasebook and take in the templ

  Land : Laos
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 7.95
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Het land onder de Witte Parasol - Laos | Roel Thijssen

  Laos stond vroeger bekend als 'het koninkrijk van de miljoen olifanten.' Zoveel olifanten zijn er allang niet meer en ook de monarchie is een relict van het verleden. Sinds de onafhankelijkheid in 1954 is Laos goeddeels ontoegankelijk geweest voor

  Land : Laos
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Laos | Lonely Planet

  De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

  Land : Laos
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 22.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Laos | Rough Guides

  Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Uitputtende bron van informatie, veelal nog completer dan de Lonely Planet. Inlei

  Land : Laos
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 20.95
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Laos | Reise Know-How Verlag

  Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

  Land : Laos
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.50
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Laos | ITMB

  Een degelijke kaart van Laos met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegronden van Vientiane, Luang Prabangwe're very pleased to introduce you to this new, double-sided, map at a great scale,

  Land : Laos
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.75
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Het paradijstheater | Eric Schuit

  Henk Geertsema is er op zoek naar goud. De bordelen waren er in 1975 schoner dan de hotels. Aan drugs was makkelijker te komen dan een koud glas bier. Voor de geheime oorlog was het leven er goed. “Het koninkrijk Laos zou wel eens de verpersoonli

  Land : Laos
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Trotter Laos | Lannoo

  Veel aandacht voor praktische informatie als hotels en restaurants en musea, maar ook soms wat beperkte beschrijvingen van bezienswaardigheden. Handig zijn de vele plattegronden: verrassend en verfrissend geschreven!- Het echte verhaal achter de

  Land : Laos
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 18.99
  Lees Meer
  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!