WakaWaka: draagbare zonnelader voor onderweg

WakaWaka wintersport zonnelader

Slimme Reistips

Reizen in de natuur vraagt om handige gadgets die ervoor zorgen dat je je elektronica onderweg kan blijven gebruiken. De Waka Waka zonnepanelen zijn aan je rugzak draagbaar, lichtgewicht en laden zichzelf onderweg op.

tekst Fleur Besters

Batterijen en zaklampen die opladen op zonne-energie, dat is – simpel samengevat – het WakaWaka principe. De producten zijn herkenbaar aan de felgele kleur én het principe om via jouw aankopen ook mensen in ontwikkelingslanden van licht te voorzien. Een WakaWaka zonnelader of zaklamp is niet alleen handig tijdens je trekking, maar ook als je met je camper of tent zelfvoorzienend wil staan.

Hoe werkt de WakaWaka

Het principe van de WakaWaka laders en zaklampen werkt eigenlijk heel simpel: met de zon! Hoe dichter je bij de evenaar bent, hoe sneller je lader dus vol zit. En die vraag heb je natuurlijk meteen: hoe lang duurt het voordat je stroom kan gebruiken? Er zijn verschillende modellen in de serie. De WakaWaka zaklamp is in vijf tot tien uur helemaal opgeladen. Bij de powerbanks is de Power5 het snelst, die doet er 4 tot 8 uur over. De Power+ is bijna een dag bezig, maar dan heb je wel de combinatie van een zaklamp en powerbank!Welke WakaWaka gebruik je

Reisbijbel reisde met de WakaWaka naar de sneeuw. Ook daar laden de zonnecellen  prima op, net als op een bewolkte dag. Het is handig is dat er verschillende formaten zonneladers zijn, zodat je zelf kan kiezen wat het beste bij jouw manier van reizen past. De Power+ is wat ons betreft altijd erg handig. Hij geeft 200 uur licht, ideaal op een camping of berghut. Daarnaast kan je er ook je telefoon mee opladen. Een zaklamp kost 30 euro, de combinatie met zonnelader kost 70 euro.

WakaWaka solarpanel


Ga je echt een meerdaagse trektocht maken of sta je langere tijd zonder stroom? Dan is het WakaWaka solarpanel ideaal. Lichtgewicht en buigbaar, dus je hangt hem aan je rugzak of zet hem naast je tent in de zon. In combinatie met de Power5 of Power10 oplader kan je hiermee meerdere devices opladen. Handig als je zowel je smartphone als je camera meeneemt. Die zitten in twee uur weer vol power. Voor 150 euro heb je altijd stroom onderweg en kan je alle devices opladen!Lekker stevig voor onderweg

Ook wel handig: alle gele opladers en panelen zijn travel-proof. Oftewel: ze kunnen tegen een stootje. Het zijn dus geen piepkleine apparaatjes, maar het feit dat ze waterafstotend zijn en tegen deuken en butsen zijn gewapend is wel zo fijn. Ook mee te nemen dus als je een boottocht maakt, een eind met je kano op pad gaat of gaat fietsen naar Afrika! De powerbanks kan je trouwens thuis ook vast opladen, dan kan je je mobiele telefoon onderweg al drie keer opladen. Wie heeft er nog een stopcontact nodig op reis?


Tip van Reisbijbel: "Ook als je naar afgelegen gebieden reist, net zoals Reisbijbel in het Indonesische Wakatobi, is het zonnepaneel ideaal. Op veel eilanden is immers niet de hele dag elektriciteit. Mooi idee: neem een extra paneel mee en doneer die daar aan je lokale host of een school!"

Sociale onderneming WakaWaka

WakaWaka is een sociale ondernemer. Bestel jij een zonnelader of powerbank, dan zorg je ervoor dat mensen voor wie elektriciteit en stroom geen vanzelfsprekendheid is, er ook toegang tot krijgen. Met name in de landen onder de evenaar! Met iedere aankoop van een WakaWaka product doneert het bedrijf namelijk een solar lamp aan iemand in nood. Dat kan na een aardbeving of andere natuurramp zijn, maar er is ook aandacht voor kinderen en jongeren in Afrika. Met een WakaWaka lamp kunnen ze 's avonds langer huiswerk maken. Juist rond de evenaar is het immers altijd snel donker. Je kan de WakaWaka-producten onder andere bij Bol.com bestellen, dan betaal je geen verzendkosten en je ondersteunt meteen ook de sociale doelen. 


ReizenReizen