Van Terschelling tot Timboektoe: reisverhalen gezinnen

Stoere Gezinnen
Misschien reis je het liefste in Europa, of zoek je al jaren een droombestemming ver weg. Heel veel gezinnen stellen zichzelf de vraag: wat past bij ons. Het boek Van Terschelling tot Timboektoe kan je op weg helpen!
Reizende gezinnen, van de zogenaamde digital nomads tot vakantiegangers, ze delen hun ervaringen graag via social media. Maar met het boek Van Terschelling tot Timboektoe van Claartje Schouten en Ilona Annema kan je eens lekker thuis op de bank compacte reisverhalen lezen. Ingedeeld op continent, reistype of reisperiode, kies bij het lezen van dit boek net wat je zelf fijn vindt. Handig is ook het register achterin, waarin je kan zien wat je voor leuks op welke bestemming treft! Het boek van Terschelling tot Timboektoe kost 20,99 bij Bol.com.
Reistips én eerlijke ervaringen
De reisverhalen van de gezinnen in het boek zijn niet alleen door de auteurs zelf geschreven. Ze hebben ook andere reislustigen gevraagd om hun mooiste of meest bijzondere bestemming te delen. De schrijfstijl is gelukkig wel gelijk en op orde. In een aantrekkelijke opmaak zie je steeds leuke familiefoto's in het land en zie je in welk jaargetijde de bestemming is bezocht. De praktische tips, bijvoorbeeld om je eigen snorkelsetje mee te nemen, zijn fijn. Kindermaatjes zijn er immers niet overal in de wereld.
Dieren spotten in het wild
Een regenwoud, bos of de zee is geen dierentuin waar je ziet waarvoor je betaalt. En als je met kinderen de natuur in trekt, dan wil dat nog wel eens een extra uitdaging opleveren. Fijn dus dat je in het reisverhaal van Marlieke (Borneo) leest dat jij niet de enige bent die wel eens een bijzonder dier misloopt omdat je kind luidkeels zingend door het woud stapt...!
En brullende apen zijn gaaf, maar voor een kleintje misschien ook overweldigend en dus niet zo leuk als je hoopte, ontdekte Ilse in Costa Rica.
In Lapland hebben ze dan weer een heel ander 'probleem'. Daar hapt de peuter van Ingeborg eerst nog net als de husky's naar sneeuw, maar daarna happen de husky's naar haar huskymuts... Niet zo'n goed plan dus, die muts op hondenhoogte.
Delen onderweg
Voor veel gezinnen wordt bij een reis naar een armer land, en dat zijn veel gebieden al snel in vergelijking met Nederland, duidelijk hoe goed we het hier hebben. Zo besluiten Ilona en haar man een deel van hun reiskleding achter te laten bij de alleenstaande moeder die ze in Suriname treffen. In Bali kan je helpen om het plastic-overschot terug te dringen, ervaren Christel en haar dochter Guusje. Bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij de opruim-middagen van Trash Hero in badplaats Sanur.
Ieder gezin is anders
In de reisverhalen van de gezinnen in Van Terschelling tot Timboektoe blijkt - niet verrassend natuurlijk - dat iedere familie anders is. De een houdt van een flinke hike in de natuur, het andere gezin kiest voor een stedentrip in Europa. Want dat is de grootste valkuil voor sommige reislustige families: landen tellen en pochen hoe geweldig stoer je bent als gezin als je alle continenten hebt aangetikt, is geen kunst.
Verslavende reizen
Veel auteurs sluiten hun verhaal af met de boodschap dat ze er nog eens naar terug willen. Het lezen van dit boek levert ook jou vast en zeker een nieuwe reisbestemming op. Of dat nu dichtbij of verder weg is, dat maakt niet uit. Zeker niet voor je kinderen. Die genieten als jij dat ook doet. De loopauto in Japan is immers net zo leuk als de bolderkar in Terschelling! Kiezen maar!