Camper huren – campertips van luxe tot avontuur

camper huren

Toffe Roadtrips

Een camper huren, dan heb je keuze uit heel veel soorten. Van heel luxe tot echt avontuur en een hefbed of Frans bed, waar ga jij je volgende reis mee op pad?

tekst Fleur Besters

Het leukste aan een camper huren is dat je er eentje kan kiezen die helemaal bij jou past. Wil je luxe op pad? Kies dan bijvoorbeeld een camper met een beamer voor een video en een espresso-apparaat. Ga je met je huurcamper op avontuur? Dan trekt een Landrover Defender wellicht meer. Lees snel hoe je een pareltje vindt voor jouw zomer- of wintervakantie met de camper.

Camper huren vol luxe

Een buscamper huren? Dan kan je kiezen uit heel veel opgeknapte buscampers en die zijn soms verrassend luxe. Vaak immers met heel veel liefde omgebouwd, en daar profiteer jij van! Ga je net als Reisbijbel graag op wintersport met de camper? Of reis je met een gezin? Dan wil je vaak een grotere luxe camper huren. Ook die zijn er genoeg. Denk aan ringverwarming, een elektrisch hefbed en een achteruitrijcamera. Wel zo fijn als je met een grote camper op weg bent! Check ook altijd even of de inventaris op orde is, er genoeg servies is en de matrassen fris zijn.Stoere camper huren

Als je een camper wil huren, is het extra leuk iets uit te zoeken dat eigenlijk een beetje buiten je comfortzone ligt. Een Landrover bijvoorbeeld! Deze Landrover Defender die je via Goboony kan huren, is voor veel reizigers echt een droom. De camper is uitgevoerd als klassieke County met het bekende Epson green en voorzien van de betrouwbare TD 5 motor. Snel gaat ie niet, maar hij brengt je overal! Rij bijvoorbeeld de Oostenrijkse bergen in en kampeer hoog in de bergen in het national park in Osttirol. Je slaapt in een daktent en kijkt zo vrij weg!

Of je nu in Denemarken op het strand wil staan of verder doorrijdt richting noordelijk Noorwegen, met een  met een daktent heb je zeker bekijks. Je kookt dan bijvoorbeeld in de achterklep en slaapt op het dak. Zou jij zo eentje durven huren? Voor de prijs kan je misschien wel een gokje wagen, want het is veel goedkoper dan een camper huren!Huisdier mee in camper

Wil je met je huisdier op reis met een camper? Controleer dan vooraf goed of je hond of kat er zin in heeft én bovenal of een huisdier is toegestaan bij de camper die je wilt huren. Via Goboony kan je zoeken op campers waar huisdieren zijn toegestaan.

Ga je op reis met je hond of kat, zorg dan natuurlijk wel dat je goed voorbereid bent. Een camper huren waar huisdieren zijn toegestaan is de eerste stap, maar check ook de voorschriften voor vaccinaties en de manier waarop je je viervoeter vervoert in de auto. Sommige camperbezitters hebben hun camper zelfs aangepast voor huisdieren.Elektrische camper huren

Over twintig jaar weten we waarschijnlijk niet beter, maar nu is het nog best bijzonder om een elektrische camper te huren. Bij Goboony hebben ze al flink wat elektrische campers te huur. Een mooi klimaatvriendelijk alternatief, en je kan zeker alle milieuzones in. Je kiest uit volledig elektrische Volkswagen T2 campertjes van tientallen jaren oud tot moderne hippe camperbusjes. Slow travel is hier vanzelfsprekend, en dat weegt wellicht op tegen het vaak iets mindere comfort in het busje zelf.

De elektrische campers zijn immers nog wat kleiner, maar met een voortent is dat zo op te lossen. En handig: die laat je gewoon staan als je een dagtripje maakt. De actieradius van de buscampers is tegenwoordig zo'n 150-250 kilometer. Durf jij het aan?